icon

Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?

Dnes o 09:05

Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.

On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.

Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.

Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.

U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.

A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.

A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.

Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.

Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.

Aký máte na to názor?

Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.

autor
Dnes o 09:50
@anjelicek26

Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...

@anjelicek26 Ale aspoň má jedno dieťa. Nebavíme sa tu o vazektómii ako takej, ale o tom, prečo by to niekdto bezdetný podstúpil. A ten back up plán so zamrazením nemusí fungovať, podobne ako aj IVF.

ivik4
Dnes o 09:51

Pre boha co je na tom divne ????? Nie kazdy chce deti

deedol
Dnes o 09:51

kto si ty alebo niektore ine uzivatelky, aby sudili, co je a nie je divne? keby chcel mat deti, stale sa to da, ale zrejme nechce a ma to v hlave upratane. a to pisem ako osoba, ktora dieta ma, ale mam v okoli aj ludi, ktori ich naozaj nechcu a vazektomia je pohodlne riesenie.

muchotrafka298
Dnes o 09:52

Ja fakt nerozumiem tomu, ze treba v praci s kolegami zdielat taketo veci. je to kazdeho osobna vec a podla mna taketo temy do prace nepatria. Moja kolegyna tiez mala potrebu detailne nas informovat o svojich zdravotnych problemoch, darmo som jej hovorila, nech to nerozprava, necha si to pre seba, ale ona nie. Lebo ved sme kamosi tam. No tak to urcite. Nakoniec na to doplatila a musela dostat "po hube" aby sa spamatala a prestala riesit medzi kolegami svoj zdravotny stav.

sissy27
Dnes o 09:53

@anonym_autor preco teba trapi vasektomia cudzieho muza, to nam vysvetli ako prve 😂 a ze si nemala gule opytat sa priamo jeho, ked uz ste tuto temu nacali? Inak je to uplne jeho vec.

anonym_a8616b
Dnes o 09:54
@anonym_autor

@anonym_0d4939 Ale cestujem, spolu s deťmi.

@anonym_autor No vidis, tak on chce sebecky cestovat sam a uzivat si volnost. Prajem mu to.

autor
Dnes o 09:55
@muchotrafka298

Ja fakt nerozumiem tomu, ze treba v praci s kolegami zdielat taketo veci. je to kazdeho osobna vec a podla mna taketo temy do prace nepatria. Moja kolegyna tiez mala potrebu detailne nas informovat o svojich zdravotnych problemoch, darmo som jej hovorila, nech to nerozprava, necha si to pre seba, ale ona nie. Lebo ved sme kamosi tam. No tak to urcite. Nakoniec na to doplatila a musela dostat "po hube" aby sa spamatala a prestala riesit medzi kolegami svoj zdravotny stav.

@muchotrafka298 vy sa o deťoch vôbec nerozprávate? Ani keď sa niekomu nejaké narodí?

autor
Dnes o 09:56
@anonym_a8616b

@anonym_autor No vidis, tak on chce sebecky cestovat sam a uzivat si volnost. Prajem mu to.

@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.

danica2711
Dnes o 09:58

@anonym_autor lebo proste nechce mať deti? Aké jednoduché. A teba do toho ozaj nič nie je

anonym_aa859b
@anonym_autor

@anjelicek26 Ale aspoň má jedno dieťa. Nebavíme sa tu o vazektómii ako takej, ale o tom, prečo by to niekdto bezdetný podstúpil. A ten back up plán so zamrazením nemusí fungovať, podobne ako aj IVF.

@anonym_autor Chce mať istotu, že nikdy nebude mať dieťa, lebo ho nechce. Ani s touto partnerkou, ani s inou, ani vo vzťahu, ani pri náhodnom sexe. Ženy totiž rady klamú aj v takejto vážnej veci a nejedno dieťa takto "náhodou" príde na svet - ona akože zabudne vziať tabletky, alebo jej akože zlyhá antikoncepcia a muž s tým nemôže nič urobiť a stane sa otcom nechceného dieťaťa, na ktoré ešte musí aj platiť. Podľa mňa je to veľmi zodpovedné a premyslené rozhodnutie a ja mu fandím.
P. S. Pracovať s takými trúbami ako ty musí byť radosť. Nedokážeš pochopiť iný postoj ako svoj a ešte sú aj myslíš, že máš patent na pravdu.

ivik4

Zivot mame len 1 tak moze byt sebecky kolko chce. Uz druhu sancu mat nebude

domka222
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.

@anonym_autor podľa teba je sebecké, že každý nakladá so SVOJIM životom, tak ako chce? Nie si ty sebecká, že to nechceš rešpektovať? Však tak ty poroď aj každý rok a zachraňuj.

muchotrafka298
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@muchotrafka298 vy sa o deťoch vôbec nerozprávate? Ani keď sa niekomu nejaké narodí?

@anonym_autor rozpravame, ale nie kazdy o svojich detoch rozprava, mam kolegu, o ktorom kopa ludi ani nevie, ze ma deti. Ja to viem len preto, lebo s nim pracujem 15 rokov a narodili sa mu pocas pracovneho pomeru u nas. Dalsi o nich tiez nerozprava, ak ano, iba okrajovo. Nie je to povinnost. A uz vobec nie je povinnost mat deti. Je to kazdeho slobodne rozhodnutie. Ja osobne by som urcite taketo intimne veci, ako je u muza vazektomia, v praci nezdielala.

anonym_c7569d
Dnes o 10:02

@anonym_autor
ty budes taka jednoduchsia, vsak? Tiez sme mali jednu kolegynu, robila rovnaku pracu v kancekaroi ako my ale tie hlašky...
Ber to tak, ze nemusis vsetko na svete chapat a hlavne komentovat. Taketo duchaplne nazory a uvahy si nechsj pre seba = ako myslienku v svojej hlave. Mame viac deti, cielene vedome ale uplne rozumiem aj ludom, ktori nechcu deti vobec. Je to sakra narocne a ist na speci dovolenku s partneom alebo aj s detmi je rozdiel ako den a noc. Samozrejme su aj ine "výzvy", co sa deti týka. Nie kazdy ma na to chut, naladu a oredpoklady. A mnohi to o sebe vedia, tak sa rozhodnu deti nemat.
Teba ord do toho aj riesit v praci kto uz deti ma a kto planuje - no...
Nedivila by som sa, keby kolega bande klebetnic zvefavych najust zadrel, ze bol na vasektomii aby vam usta zavrel.

anonym_cb155b
Dnes o 10:04

Lebo niektori ludia deti proste nechcu. Je to ich zivot, ich volba. Moj brat ma 35 a tiez nechce deti. a my to respektujeme.

anonym_4581de
Dnes o 10:05

"vymierame ako narod" ma dojalo. no a co? uz len nas "narod" je taky podstatny...

luccys
@anonym_autor

@anonym_autor Veruže je.

@anonym_autor Suhlasis sama so sebou. Krasne😄😆

minenkaa

Toto ,čo je sebecké na tím nemať deti

minenkaa
Dnes o 10:06
@luccys

@anonym_autor Suhlasis sama so sebou. Krasne😄😆

@luccys ona je nejaká prepnuta co tak čítam

minenkaa
Dnes o 10:08
@anonym_autor

@anonym_autor toto je choroba takých ľudí ako ty ,starať sa do všetkého a ešte riesit iného ,zivot kde na to berieš čas
A ešte je človek sebecky keď nechce deti a nedaj boh ma iný názor je ešte cudný ,niekto nechce deti

luccys
Dnes o 10:08
@minenkaa

@luccys ona je nejaká prepnuta co tak čítam

@minenkaa Uplne si ju viem predstavit a dufam, ze nechodi volit.

minenkaa
Dnes o 10:09
@luccys

@minenkaa Uplne si ju viem predstavit a dufam, ze nechodi volit.

@luccys 🤣

januska12323
Dnes o 10:10

@anonym_autor mne sa nezdáš normálny ty. Nechce deti tak sa zariadil aby ich ani nemal, čomu nerozumieš? Radšej mal poslať partnerku na potrat keby sa podarilo?

maranta_leuconeura
Dnes o 10:12

@anonym_autor horsie je, ked si niekto deti spravi a az nasledne zisti, ze ich nechce 😉 a potom vyblakuje po dobrovolne bezdetnych, aby si tiez spravili deti a trpeli rovnako, ako on

anonym_0d4939
Dnes o 10:15
@anjelicek26

Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...

@anjelicek26 bizár 5 ročné dievčatko odovzdať pre ňu prakticky cudziemu mužovi zo dňa na deň že staraj sa

motylik2559
Dnes o 10:17

@anonym_autor Ahoj a mozno vam to tak povedal preto, ze aby sa vas vyzvedaciek a o neustalych temach o detoch striasol, nech ma pokoj. Nie kazdy je neustale na taketo temy a blbe otazky o detoch naladeny. Takto ma od vas aspon pokoj. Akurat nechapem preco sa ty nadtym vobec zamyslas. Je to jeho zivot a on si s nim nalozi ako uzna za vhodne. A ak je aj pravdou co povedal, ty nemusis vediet vela veci, co ti nevesa na nos (asi vie preco) po zdravotnej stranke napr. Nechaj jeho vazektomiu/nevazektomiu na pokoji a nestaraj sa. Idealne, ked vymazes to do coho ta nie je nic uplne z hlavy. Kebyze sa taketo nieco dozviem, vypustim po teme z hlavy, absolutne by som nemala potrebu toto riesit s inymi ludmi🤷‍♀️🤦‍♀️

o__o
Dnes o 10:18

Co je na tom divne? Nechce deti. Nikdy. Vobec. Ziadne. Chce mat istotu, ze to tak bude.

anonym_a82a6b
Dnes o 10:20

Prečo majú niektorí ľudia tendenciu, potrebu riešiť životy, rozhodnutia cudzích ľudí ?

moonlight1210
Dnes o 10:26
@anonym_autor

@anonym_autor no, neda sa nic robit, budes musiet mat este aspon dve. Nech vykompenzujes. 🙂

A ze kazdy narod ma svoj nastup, vrchol, svoj pad a zanik, je normalna vec. Kazdy by sme si zelali, aby prave ten nas tu uz bol naveky, ale nebude. Tak to je.
Ani len Egyptania uz nie su ti povodni, hoci maju asi najdlhsie dokumentovanu civilizaciu.

Kolega moze mat nejaky zalozny plan (ako zmrazene spermie, resp. da sa za urcitych okolnosti podstupit reverzna vazektomia), a to ze mu plan nemusi fungovat, je to iste, ako mu nemusi zafungovat splodit dieta po 40tke bez vazektomie.

Odloz si to priecinka "Zaujimave informacie, ktore nemam kapacitu pochopit, lebo mam ine hodnoty" a presmeruj pozornost na tie pre teba pochopitelne hodnoty - teda svoju rodinu. To urobis najlepsie.

anonym_86d47f
Dnes o 10:26

Ako bezdetná žena, ktorá nechce nikdy v živote deti by som bola schopná podstúpiť sterilizáciu aby som zabránila prípadnému tehotenstvu. Pretože je to väčšia istota ako antikoncepčné prípravky 🙂. Nerieš iných