Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?
Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.
On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.
Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.
Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.
U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.
A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.
A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.
Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.
Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.
Aký máte na to názor?
Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.
Myslím že je to jeho slobodné rozhodnutie a má naň svoj dovod
sledovala som jeden mlady parik po 20tke, kde on isiel na vazektomiu, obaja deti nechceli, zivotne stastie našli v cestovani, je to kazdeho osobna vec, btw. vacsina chlapov chce mat po 40tke klud a nie deti
je si istý, že nechce deti, možno zo zdravotného hľadiska je nositeľom nejakého génu, že je riziko postihnutia, nechce kondóm, jeho partnerka nechce / nemôže antikoncepciu. Dôvody môžu byť rôzne a je to jeho vec. Takto si je istý a má vyriešené.
Mozno budes sokovana, ale existuju ludia, co nechcu deti. Ani teraz, ani potom, ani nikdy. A co? Horsi clovek kvoli tomu nie je a Tebe to moze byt uuuuuplne 4. Na svete je ludi az-az.
@anonym_autor Lebo nechce deti, vobec, nikdy. Co na tom nevies pochopit, ze sa muz dokaze spolahlivo chranit, ak pre neho deti naozaj neznamenaju cestu
Co teba trapi kolega a jeho intimny zivot a on tiez asi nie je kompletny o tom kdekomu rozpravat.Toto uz hranici s riadnou drzostou.
Plánovala si mu porodiť dieťa? Asi nie, nie si jeho partnerka tak nerieš jeho život
@anonym_autor Lebo nechce deti, vobec, nikdy. Co na tom nevies pochopit, ze sa muz dokaze spolahlivo chranit, ak pre neho deti naozaj neznamenaju cestu
@kiki68 Ja bezdetna nie som, ale rozmyslam, preco niekto nemoze spavat kvoli tomu, ze nejaky chlap isiel na vazektomiu😄 vsak autorka moze mat 6 deti, skore sa vyrovna a hotovo. Boze tato obmedzenost. Snad to pisal troll.
@anonym_autor asi si je istý, že deti proste nechce. Nechápem prečo riešiš rozhodnutie ineho cloveka
@anonym_autor kedy sa kazdy staral o seba bolo by dobre postarane o kazdeho
@anonym_autor to ti kolega toto vyklopil alebo si dotierala kedy bude dieťa tak ti ukázal lekársku správu?
@anonym_autor tak isto ako že a má právo s a rozhodnúť ako chce tak to isté právo má aj muž .išiel ja vazekyomiu lebo chce a môže teba do toho nič
@kiki68 Ja bezdetna nie som, ale rozmyslam, preco niekto nemoze spavat kvoli tomu, ze nejaky chlap isiel na vazektomiu😄 vsak autorka moze mat 6 deti, skore sa vyrovna a hotovo. Boze tato obmedzenost. Snad to pisal troll.
@luccys Nie, ale je to divné, že by niekto bezdetný išiel na niečo také.
Absolutne to ani nemusis chapat.
@anonym_autor to ti kolega toto vyklopil alebo si dotierala kedy bude dieťa tak ti ukázal lekársku správu?
@anonym_0d4939 Tak sme sa rozprávali o deťoch a tak v kancli a toto z neho vyšlo, keď prišlo na túto tému. Lebo vedeli sme, že ešte deti nemá.
@luccys Nie, ale je to divné, že by niekto bezdetný išiel na niečo také.
@anonym_autor Veruže je.
sledovala som jeden mlady parik po 20tke, kde on isiel na vazektomiu, obaja deti nechceli, zivotne stastie našli v cestovani, je to kazdeho osobna vec, btw. vacsina chlapov chce mat po 40tke klud a nie deti
@anonym_29d526 Tak toto mi príde podobne ako on. Stále niekam cestuje (New York, Japónsko, India) počas dovolenky.
@anonym_autor prečo ženy idú na prerušenie tehotenstva, prečo ľudia berú antikoncepciu, prečo niekto nesulożí vôbec...ťažkou povedať... isté je, že každý má svoje právo voľby 👉, mladý muž môže mať napríklad psychické problémy, aj diagnózu...a preto volí takúto možnosť, ktorá by bola zodpovedná ....👍👍👍
Co nevies pochopit? Ze niekto nechce deti? Ze niekto ma ine priority ze zivot chce inak prezit ako ty? Ze niekto sa nechce min 18 rokov starat, a bat sa o ineho. Ze si mozno zazil take tazke detstvo ze sa boji je prenesie generacne trauny na dalsiu generaciu??? Mat dieta je volba- nie povinnost. Jeho zivot je jeho vec
@anonym_autor boze, aky by bol svet krasny, keby sa kazdy staral sam o seba. Ako teba ovplyvnuje jeho vazektomia?
Co teba trapi kolega a jeho intimny zivot a on tiez asi nie je kompletny o tom kdekomu rozpravat.Toto uz hranici s riadnou drzostou.
@mamaaja82 Podľa mňa v práci príde téma detí dosť často na pretras. Kolegovi sa narodilo dieťa a už sme sa o počte detí a tom, či ešte niekto nejaké plánuje, rozprávali,
Moja sesternica povedala v 18tich,že dieťa nechce. Teraz má 40 a dieťa nemá a stále si stojí za svojim rozhodnutím. Prečo by to malo byt divné? Je to každého vec,tak neviem,čo sa do toho staráš. Jedine,že ty si s ním niečo plánovala 😀
🙂 je naozaj úsmevné, ako niekoho trápi život iného človeka, teda aby som to uviedla na pravú mieru, ok ak máš deti, ale ešte nemáš a plánuješ, je normálne sa v duchu na tým pozastaviť a opýtať sa samej seba, prečo nechce deti, ale aby som ešte takúto tému rozoberala na koníkovi, neviem..ale poviem ti to tak, každý z nás je iný, jedinečný a nemôžme byť všetci rovnakí..to máš to isté, ako keď niektoré ženy netúžia po deťoch, lebo jednoducho to tak necítia, nemajú k tomu vzťah a sú radšej kariéristky, cestovateľky, atď to isté majú aj muži..pekný deň 😉
A čo sa ty do kolegu a do jeho semenníkov staráš? Je to jeho život, jeho vec, nie si jeho partnerka, nemá ťa to čo zaujímať.
A inak, v jednom príspevku odpovedáš sama sebe
Prečo ty necestuješ mimo Európy, nie je to divné?
Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...
A čo sa ty do kolegu a do jeho semenníkov staráš? Je to jeho život, jeho vec, nie si jeho partnerka, nemá ťa to čo zaujímať.
A inak, v jednom príspevku odpovedáš sama sebe
@anonym_718ab7 To bol môj omyl. S tými anonymnymi prispevkami je tak neprehladne.
Prečo ty necestuješ mimo Európy, nie je to divné?
@anonym_0d4939 Ale cestujem, spolu s deťmi.
Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...
@anjelicek26 Tak toto nesformuloval žiaden admin. To ťa môžem ubezpečiť.

Jeho 🥚🥚, jeho vec