icon

Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?

Dnes o 09:05

Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.

On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.

Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.

Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.

U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.

A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.

A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.

Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.

Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.

Aký máte na to názor?

Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.

Strana
z3
sisa_s
Dnes o 09:09

Jeho 🥚🥚, jeho vec

pluss
Dnes o 09:10

Myslím že je to jeho slobodné rozhodnutie a má naň svoj dovod

anonym_29d526
Dnes o 09:11

sledovala som jeden mlady parik po 20tke, kde on isiel na vazektomiu, obaja deti nechceli, zivotne stastie našli v cestovani, je to kazdeho osobna vec, btw. vacsina chlapov chce mat po 40tke klud a nie deti

anonym_767991
Dnes o 09:12

je si istý, že nechce deti, možno zo zdravotného hľadiska je nositeľom nejakého génu, že je riziko postihnutia, nechce kondóm, jeho partnerka nechce / nemôže antikoncepciu. Dôvody môžu byť rôzne a je to jeho vec. Takto si je istý a má vyriešené.

luccys
Dnes o 09:13

Mozno budes sokovana, ale existuju ludia, co nechcu deti. Ani teraz, ani potom, ani nikdy. A co? Horsi clovek kvoli tomu nie je a Tebe to moze byt uuuuuplne 4. Na svete je ludi az-az.

kiki68
Dnes o 09:13

@anonym_autor Lebo nechce deti, vobec, nikdy. Co na tom nevies pochopit, ze sa muz dokaze spolahlivo chranit, ak pre neho deti naozaj neznamenaju cestu

mamaaja82
Dnes o 09:15

Co teba trapi kolega a jeho intimny zivot a on tiez asi nie je kompletny o tom kdekomu rozpravat.Toto uz hranici s riadnou drzostou.

anonym_3b653a
Dnes o 09:16

Plánovala si mu porodiť dieťa? Asi nie, nie si jeho partnerka tak nerieš jeho život

luccys
Dnes o 09:18
@kiki68

@anonym_autor Lebo nechce deti, vobec, nikdy. Co na tom nevies pochopit, ze sa muz dokaze spolahlivo chranit, ak pre neho deti naozaj neznamenaju cestu

@kiki68 Ja bezdetna nie som, ale rozmyslam, preco niekto nemoze spavat kvoli tomu, ze nejaky chlap isiel na vazektomiu😄 vsak autorka moze mat 6 deti, skore sa vyrovna a hotovo. Boze tato obmedzenost. Snad to pisal troll.

agnes28
Dnes o 09:20

@anonym_autor asi si je istý, že deti proste nechce. Nechápem prečo riešiš rozhodnutie ineho cloveka

viestta
Dnes o 09:20

@anonym_autor kedy sa kazdy staral o seba bolo by dobre postarane o kazdeho

anonym_0d4939
Dnes o 09:23

@anonym_autor to ti kolega toto vyklopil alebo si dotierala kedy bude dieťa tak ti ukázal lekársku správu?

anonym_4d4f4b
Dnes o 09:25

@anonym_autor tak isto ako že a má právo s a rozhodnúť ako chce tak to isté právo má aj muž .išiel ja vazekyomiu lebo chce a môže teba do toho nič

autor
Dnes o 09:26
@luccys

@kiki68 Ja bezdetna nie som, ale rozmyslam, preco niekto nemoze spavat kvoli tomu, ze nejaky chlap isiel na vazektomiu😄 vsak autorka moze mat 6 deti, skore sa vyrovna a hotovo. Boze tato obmedzenost. Snad to pisal troll.

@luccys Nie, ale je to divné, že by niekto bezdetný išiel na niečo také.

katkazatka
Dnes o 09:26

Absolutne to ani nemusis chapat.

autor
Dnes o 09:27
@anonym_0d4939

@anonym_autor to ti kolega toto vyklopil alebo si dotierala kedy bude dieťa tak ti ukázal lekársku správu?

@anonym_0d4939 Tak sme sa rozprávali o deťoch a tak v kancli a toto z neho vyšlo, keď prišlo na túto tému. Lebo vedeli sme, že ešte deti nemá.

autor
Dnes o 09:27
@anonym_autor

@luccys Nie, ale je to divné, že by niekto bezdetný išiel na niečo také.

@anonym_autor Veruže je.

autor
Dnes o 09:30
@anonym_29d526

sledovala som jeden mlady parik po 20tke, kde on isiel na vazektomiu, obaja deti nechceli, zivotne stastie našli v cestovani, je to kazdeho osobna vec, btw. vacsina chlapov chce mat po 40tke klud a nie deti

@anonym_29d526 Tak toto mi príde podobne ako on. Stále niekam cestuje (New York, Japónsko, India) počas dovolenky.

ivicatolic
Dnes o 09:31

@anonym_autor prečo ženy idú na prerušenie tehotenstva, prečo ľudia berú antikoncepciu, prečo niekto nesulożí vôbec...ťažkou povedať... isté je, že každý má svoje právo voľby 👉, mladý muž môže mať napríklad psychické problémy, aj diagnózu...a preto volí takúto možnosť, ktorá by bola zodpovedná ....👍👍👍

zuzinka888

Co nevies pochopit? Ze niekto nechce deti? Ze niekto ma ine priority ze zivot chce inak prezit ako ty? Ze niekto sa nechce min 18 rokov starat, a bat sa o ineho. Ze si mozno zazil take tazke detstvo ze sa boji je prenesie generacne trauny na dalsiu generaciu??? Mat dieta je volba- nie povinnost. Jeho zivot je jeho vec

eleanor2510

@anonym_autor boze, aky by bol svet krasny, keby sa kazdy staral sam o seba. Ako teba ovplyvnuje jeho vazektomia?

autor
Dnes o 09:32
@mamaaja82

Co teba trapi kolega a jeho intimny zivot a on tiez asi nie je kompletny o tom kdekomu rozpravat.Toto uz hranici s riadnou drzostou.

@mamaaja82 Podľa mňa v práci príde téma detí dosť často na pretras. Kolegovi sa narodilo dieťa a už sme sa o počte detí a tom, či ešte niekto nejaké plánuje, rozprávali,

domka222
Dnes o 09:33

Moja sesternica povedala v 18tich,že dieťa nechce. Teraz má 40 a dieťa nemá a stále si stojí za svojim rozhodnutím. Prečo by to malo byt divné? Je to každého vec,tak neviem,čo sa do toho staráš. Jedine,že ty si s ním niečo plánovala 😀

zuzacka16
Dnes o 09:34

🙂 je naozaj úsmevné, ako niekoho trápi život iného človeka, teda aby som to uviedla na pravú mieru, ok ak máš deti, ale ešte nemáš a plánuješ, je normálne sa v duchu na tým pozastaviť a opýtať sa samej seba, prečo nechce deti, ale aby som ešte takúto tému rozoberala na koníkovi, neviem..ale poviem ti to tak, každý z nás je iný, jedinečný a nemôžme byť všetci rovnakí..to máš to isté, ako keď niektoré ženy netúžia po deťoch, lebo jednoducho to tak necítia, nemajú k tomu vzťah a sú radšej kariéristky, cestovateľky, atď to isté majú aj muži..pekný deň 😉

anonym_718ab7
Dnes o 09:39

A čo sa ty do kolegu a do jeho semenníkov staráš? Je to jeho život, jeho vec, nie si jeho partnerka, nemá ťa to čo zaujímať.
A inak, v jednom príspevku odpovedáš sama sebe

anonym_0d4939
Dnes o 09:40

Prečo ty necestuješ mimo Európy, nie je to divné?

anjelicek26
Dnes o 09:45

Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...

autor
Dnes o 09:46
@anonym_718ab7

A čo sa ty do kolegu a do jeho semenníkov staráš? Je to jeho život, jeho vec, nie si jeho partnerka, nemá ťa to čo zaujímať.
A inak, v jednom príspevku odpovedáš sama sebe

@anonym_718ab7 To bol môj omyl. S tými anonymnymi prispevkami je tak neprehladne.

autor
Dnes o 09:47
@anonym_0d4939

Prečo ty necestuješ mimo Európy, nie je to divné?

@anonym_0d4939 Ale cestujem, spolu s deťmi.

autor
Dnes o 09:48
@anjelicek26

Tak podla mna ti kolega nepovie kazdy jeden detail svojho intimneho zivota, mozno ma zamrazene spermie ako backup plan a proste to odmieta riesit pri kazdom sexe... Mi to prijde zasa ako adminom sformulovany prispevok 🙄 Ja mam kolegu, co mal v 26 rokoch vasektomiu, dieta ma, 5 rocne, postavila mu ho jeden den pred dvere socialka, ze ho nejaka zena uviedla ako otca, ked ju odvazali na psychiatriu a nema kto malu zobrat, ano testy DNA to potvrdili... jeho skoro vyplo vtedy a isiel na zakrok, podla mna este v soku...

@anjelicek26 Tak toto nesformuloval žiaden admin. To ťa môžem ubezpečiť.

Strana
z3