3.IVF neúspešné, ideme ďalej. Podelte sa o skúsenosti
Ahojte dievčatá, zakladám túto témičku, lebo verím, že niesom sama, čo som vyčerpala vsetky pokusy IVF cez poisťovnu a chcem bojovať dalej, až kým neporodím vlastné dieťa. Aj ked nás to bude stáť vela usilia, trpezlivosti, ale túžba po vlastnom dietatku je silná a nevzdáme to, aj napriek finančnej kríze...dnešnej doby 🙂 Tak čo vy nato? Ideme do toho? Podelíte sa so mnou o svoje osudy a skusenosti?
prepáčte , že som vošla do tejto temy, aj ked to bolo moje druhé neuspešné IVF , ale myslím si , že máte viac skúseností , aj ked veľmi smutných a často aj nepríjemných , takže mi budete môcť poradiť 😉
sonulienkas po IVF je to v norme ak MS meska, dokonca moze 1 celkom vynechat, takze ziadne stresy, skus nejake ocistne caje, nech sa hormony z tela cim skor vyplavia a aj MS pride...
ahoj sonulienkas, ja cakám tiež, minulý rok som cakala 44dní cca od ockávanej mS, takže ako píse lenka, aj 1celý cyklus ti može vynechať... mne prisiel trochu skor, v case ocakávanej akože ovulácie....po vynechanej jednej MS...no riadne nám to telo rozhádže....ides na dalsie vysetrenia? alebo si dávate pauzicku?
ahojte kočky, díky za informácie
ahoj sobka , ja som dnes 42 deň od očakavanej ms ,dávame si pauzu a neviem dokedy , ,akosi sa mi do toho nechce asi som už na to stará. A ty sa máš ako?
Ahoj sonu, tak ako, už ti MS dorazila? mne este tiež nie, som este len 35.den cyklu...ked počítam, kedy som ju dostala minulý rok, tak koncom mesiaca, zaciatkom juna by mala doraziť... 🙂 zavolám svojmu dr., ak už ma nevezme teraz, tak zavolam do Brna, som rozhodnutá...nechce sa mi cakať....ako sa máte kocky? nik tu z vás nechodí.... 😢
ahoj sobka
ja sem chodím, občas mám takú chuť pokecať 😀
bola somv piatok u lekára, Vy máte problém s MS mne dorazila hnusoba načas ako švajčiarke hodiny ale popri cykle mi asi dorástlo aj druhé vajko a tak na 7 deň cyklu mám vajko 23 mm, takže sme nemohli ani na soft, lebo už bolo neskoro ... lekár tvrdí že to ešte nevidel ... manžel bol smutný lebo on chcel pred dovčou ešte soft a ja som smutná lebo tzn. budem mať mrchu 2x v tomto mesiaci a počas oboch dovoleniek
ku komu sobka chodíš ? ty si z BA ? vy ste neskúšali IVM ? vidím že sisi toho rpežila hodne ale celkom neviem čo vlastne Ti je ...
a ešte sa chcem spýtať, ja som už z gyn.taká hotová že nechodím na ročné kontroly, myslíte že keby niečot ak si to pri tých všetreniach všimnú nie ? chodíte ešte okrem CAR aj iným gyn.lekárom ?
ahoj takitak, ja som z KE a nemám vajcovody...minulý rok som ich este mala, ale jeden bol nepriechodný a druhý po zápalových zmenách, takže prirodzene neotehotniem, teda skusame cez IVF, co je IVM? inde momentálne nechodím, venujem sa tomu, kam ma odporuci lekár, ale v podtste aj teraz mi barlai cytologiu, kedže som mala konizáciu pred 8 rokmi, tak som bola na kobntrole, sama som sa dala na imuno testy a tam ti prípadne choroby nájdu, ak by boli, z krvi....ty chodíš do Brna?
čaute, no mne ms ešte nedorazila a to som 47. deň cyklu ☹ , čo sa týka budúcnosti - zatiaľ ešte stále nič neriešim, ani nejak neplánujem. Sobka - ty ideš do Brna?
Do Reprofitu?
IVM - in vitro maturacia oocytov (dozrievanie vajicok mimo tela maternice)
hej IVM. ja síce vajcovody mám, ale úplne nepriechodné, tiež mám PCO, stále OHSS a zle reagujem. a tiež zlú genetiku a zlé imnu. tj. všetko. ale lekár už nechce riskovať tak mi navrhol IVM - vyberú nezrelé vajíčka, opldnia a dozrejú mimo tela, potom klasicky ET. po 10 konzultáciách z neho vyšlo že je možné že zlou reakciou na lieky môžu byť tie vajíčka poškodené a tým sú vlastne zlé (oni to asi neradi priznávajú že IVF môže sakra uškodiť !!!). mi sme z genetiky mali z 25 vajíčok len dve vhodné - a boh vie či na týcdh dvoch nebolo zlé to čo genetikou neskúšali. a hlavne ivm ide síce mimo poisťovňu ale je to len 100 eur + nejkaé lieky. ja som vycálovala doteraz už cca 10 tis. eur a proste nič, som tam kde predtým a hlavne nervy to už pomaly netvládajú. takže radšej cvaknem štvrťročne cca 400 eur a nebudem trápiť telo hormónmi ... alebo inak povedané topiaci sa aj slamky chytá. ja som bola rozhodnutá ísť do prahy ak sa nepodarí, ale ja moc verím lekárovi, aj manžel a ja viem že to nie je v lekároch ale v mojom tele, tak treba skúšať. ale ak by v CZ mali inú metódu tak určite by som šla ... uvidím možno po 10x už budem chcieť aj iného lekára ... 😀 vlastne prvé dva pokusy mi robila iná lekárka ale tam som bola nespokojná, ja som už vtedy vedela že som iná 😀 😀 😀 teda že to tak ľahko nepôjde
takitak a kde chodiš- do akého centra?
do iscaru v BA
som počula , že su na Slovensku najlepší.
no, na to iVM sa opýtam, toto som u nás nepocula, asi ani to u nas v KE nerobia, v Brne áno? pozerala som stranku, tak som tam nic nenasla ohladom toho.... ☹
ahojte
zase dlho bola pauza ... ako sa máte ?
dnes mal môj lekár vtipnú kašu 😀 😀 😀 takže som odchádzala relatívne veselo ... a vypísal mi na IVM žiadosť, fakt nechápem, keďže už asi nemám kde - no uvidíme či mi to nezamietnu ... ale aj keď tak mi to je jdno ... ako ste vy na tom ? niečo pozitívneho ?
ahojte..pridavam sa k vam,ja som do 1x vhupla do IVF,po dvoch operaciach,kde mi odobrai jeden vaječnik,potom laparka,prefuky,ale nič,až IVF,sice som sa nacestovala ale risk bol velky...tvori sa mi malo vajičok 2az5.čiže odobrali mi 2,a jedno sa oplodnilo,ktore sme vložili do 48hodin!!!reakci lekara bola že asi to nič z toho"dobre povzbudenie!nieako vynimočne som sa nešetrila,a ono sa to podarilo"!dakujem..,kedže prešiel čas šli sme do toho znova,tam kde sme boli,no lekar mi ani raz nevzal krv,len sono kontroly,pichanie injekcii atd.proste ako na pase,na otazky moc nereagoval,no dali sme si predlženu kultivaciu,oplod.sa nam 3embr.a tak sme vložili 2.rozhodla som sa šetrit,ved pribudol vek,ale bolo to neuspešne...,no mne to nedalo a tak som muža prehovorila na 3x,a že do ineho centra,tak sme šli,je to dakus drahšie no dajako sme vyšli,oplod.sa nam 3embrijka,vklad 2 vraj ukažkove"no lekar až počas konečnej stimulke zisti,že sa mi vo vajičkovode tvori tekutina,ktora sposobuje vyplavenie embria,ale že sa ju pokusi odsat..,no bohužial nedalo sa to dobre odsat,su tam zrasty,ale vložili sme,že ved zazraky sa deju,snad sa to ujme,ale nič...všetci sme boli sklamany,aj mala"a lekar?odporučil mi odstranit vajičkovod,škoda len,že sa to nevedelo pred 3ivf.
Kedže vieme ako je to drahe,a všetko si hradime sami a aj tak nemame istotu.pohravam sa žeby som si dala te vajcovod odstranit,ale mangel,už nechce ist doto,že ked vyhrame tak ano.sme obyčajne pracujuci ludia,ktory su radi že maju pracu,byt a zdravie a zdravučku princeceznu.
želam nam všetkym vela bojovnosti,trpezlivosti a štstia.....""""Chem sa opytat?či ma niektora skusenosti,ked su odstranene vajičkovody aka je uspešnost ivf?myslim že SOBKA-?bola si na zakroku po odstraneni?alebo sa len chystaš?dik
ahojte , no ja nemám nič nové , ešte stále čakám na ms už som dnes 55. deň od očakávanej ms 😖
sobka - kedy ideš do Brna?
takitak - dúfajme , že ti žiadosť schvália,
vms - ja s tým nemám žiadne skúsenosti , ale sobka o tom určite niečo vie 😉
Ahojte dievčatá 🙂 ja stále taktiež cakám na MS, už to budu 2mesiace, co mi meská ms, tak každu chvilu, už sa neviem dockať, kedy príde...ja pojdem do Brna, ak ma nebude mocť toto leto zobrať dr . Hermann, oni tusím august maju dovolenky, tak aby som necakala do septembra, ak ma vezme , skusim este 4.IVF u neho....vms, ked más nepriechodné vajcovody, tak je lepsie ich odstraniť, ale iba ak su po zápalových zmenách, alebo teda velké zrasty...tá tekutina naozaj može vyplavovať embryá...ja som si dala odstrániť obe, pre istotu, ale aj tak sa mi embryjká neujali...aj ked dr. hovoria, že je ovela vyssia uspesnosť...resp. tentokrát som hcg mala zvyskové, takže asi sa uhniezdili, ale nevyvíjali sa dalej, 7dmi den je rozhodujuci a presne vtedy po vklade u mna nastali zmeny takže to embryjká vzdali....mylsím si, že tento problém, teda nepriechodné vajcovody bol moj problém, teraz nám nezostáva nic iné , len skusať....vms..3. IVF bez vajcovodov, nam ale nevyslo, ale verím, že toto štvrté už vyjde...asi som isla velmi skoro po odstránení na vklad...aj ked dr. tvrdili, že mesiac pauza stačí....no, asi nám chýbalo stastie..🙂 daj si ich odstrániť vms, ak su nepriechodné, tak nemás co stratiť, je to iste uspesnosť vyssia, ale napriek tomu su ženy, ktoré otehotneju aj s nepriechodnými vajcovodmi, dokonca pritrodzene...ale kvoli peniazom, by som to viac neriskovala, istota je gulomet, ako sa vraví 😉 ak by si nemala tie vajcovody poskodené, boli by ste museli aj tak navstíviť CAR?
ahoje..,Sobka-dik za info"ja mam už len jeden vajičkovod,ako som vyššie spominala.a zapal som jeden krat,ale tym že mi pred 9rokmi odstranili pravy,tak sa mi to poposuvalo,potom hormony,tak niako sa to pozrastalo 😀,mam sice už papiere na objednanie oper.,ale neviem,kedže na 4ivf.treba 2100eura"a risk-zisk?..,zdravim vas..
ahojte, vms, tak nemás co vahať, ak más len jeden a aj ten zrastený,tak von s ním...aby si sa vyhla neusoesnému IVF...je to dosť penazí, netreba riskovať....v lete by si kludne mohla už absolvovať dalsie IVF a verím, že už bude uspesné...ty más stastie, más aspon jedno dieta, takže probvlém otehotnieť u teba nebude, asi fakt je to len tým vajcovodom...tak sup, sup, von, s ním...🙂pekný vecer, pa
čaute , 🙂 čo mate nové - ja ešte stale čakám na ms - už som 64. deň bez ms.
ahoj sonu, ja tiež cakám , 16.4 som naposledz krvácala....už som na nervy, cítim sa ako v prechode....takže stále nič a neviem, co dalej...prave dnes som sa dozvedela, že mám na krcku bunecné zmeny a to podotýkam, že raz som už konizáciu mala robenu...asi pred 7rokmi...aj som sa dala zaockovať proti HPV vírusu.... ☹
ahoj sobka 🙂 , a ako ti prišli na tie bunečné zmeny - bola si na cytoster? A čo bude dalej?
ahoj sonu, kždý rok mám cyto ster , ale nemám este v rukách spravu, dr. je pn, len sestricka mi diktovala výsledky, tak neviem ako to bude presne...možno to bude len nejakým zapalom, hoc nemám ten pocit....ked som bola v januári na vstupnom vysetrní pred 3IVF, tak som mala cervix o.k, aj minulý rok...tak som z toho vedla, uvidím, co bude v pondelok na papieri ak sa dockam doktora, hm☹ a vy ako? co dalej plánujete?
ahoj sobka 😵 , dúfam , že budeš mať všetko vporiadku , my teraz plánujeme dovolenku -mali by sme ísť začiatkom júla do Chorvatska , ms ešte stále nemám , zatiaľ nič neplánujeme, aj ked v jeseni by sme to asi ešte raz skúsili......no ešte nie sme rozhodnutí - pomaly sa zmierujem s možnosťou - že Emka súrodenca už asi mať nebude ☹
Pá a daj vedieť ako si dopadla 🙂
ahojte, tak mrška ma počúvla a hla, dnes pomaly sa rozbieha, takže zajtra skusim volať do centra ci ma vezmu...potom podám hlasenie, aj z tej cyto...sonu neboj, emka surodenca mať bude, más jedno bábo a druhe príde coskoro, toto už pojde lahsie, uvidíš.... 😉 pekný vecer, pa

ahojte 🙂
ahoj sobka 😵 , ja čakám na ms po neúspešnom IVF , ako vieš, no chcem sa opýtať- kedy konečne by som mala mať ms a normálny cyklus , lebo som už 41 deň cyklu a ms neprichádza , necítim sa zle , len tie návaly ako v prechode mi už idú riadne na nervy. 😒 Potím sa teda desne 😢