icon

3.IVF neúspešné, ideme ďalej. Podelte sa o skúsenosti

sobka
10. apr 2010

Ahojte dievčatá, zakladám túto témičku, lebo verím, že niesom sama, čo som vyčerpala vsetky pokusy IVF cez poisťovnu a chcem bojovať dalej, až kým neporodím vlastné dieťa. Aj ked nás to bude stáť vela usilia, trpezlivosti, ale túžba po vlastnom dietatku je silná a nevzdáme to, aj napriek finančnej kríze...dnešnej doby 🙂 Tak čo vy nato? Ideme do toho? Podelíte sa so mnou o svoje osudy a skusenosti?

takitak
15. júl 2010

no začína to byť hromadná akcia 😀 dúfam že hromadný bude aj výsledok -min. dvojnásobný 😀
ja mám tento týždeň úplne miminkovský ... mojej kolegyni dcéra čaká druhé, mojim dvom klientom na narodili dievčatká, moja sesternica z 3 kolena je tehu, moje naj kamošky obe čakajú jedna prvé a druhá druhé, zapnem telku a snáď každá herečka je tehotná ... spolu 12 ľudí okolo mňa - tak čakám že aj Vy sa už pridáte 😀
tak už som zvedavá na všetky ....
rebeca- ten clostil berieš na čo ? ja som to ešte nikdy nebrala ... máš už aj tie predoperačn= vyštrenia ? mňa by len zaujímalo čo to stojí, keď ti to nehradí poisťovňa ... dík

sobka
autor
16. júl 2010

ahojte dievcence, tak ja 02.08 pichám depot a 16.08. mám kontrolu, neviem kedy zacnem stimulovať, ale už mám zohnanu polku liekov jupí...gonal 900, este jeden krát resp. 2x450 si musím este zohnať a decapeptyl, dufam, že to vsetko stihneme a budeme moct v klude zacať stimulovať...teším sa velmi, verím, že tentokrát to vyjde....rebeca1, tak ideme do toho spolu... 😉 dilataciu si dám urobiť tesne pred stimulkou...taki, zakladne ivf bez PK a ICSI, proste to, co hradí poistovna stoji u nas 1123eur, asi si dame lepidlo, urcite bude PK a možno aj ICSI kvoli neuspechom..+ lieky.......takže napísem, kolko som platila...neviem ako to je v brne ale v ke, je to tak....dovolenkovať toto leto budem asi doma a verím, že mi to chýbať nebude, ak ostanem tehula, ak nie, urcite si pojdeme liecit niekam dusisku, len neviem, kolko penazí nám este ostane..ked nam bude treba opat... 😒 no, myslíme pozitívne a veci sa budu vyvíjať pozitívne, krasny víkend, papa

takitak
16. júl 2010

tak fajn správičky ...
materská dovolenka je vždy lepšia ako seycheli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ďakujem za info o cene, dúfam že to nebude moc a ak tak aspoň dobre využíté ... ale mňa zaujímalo predoperačné-interné a pod. ... to mi poisťovňa nehradí a neviem s čím mám počítať 😝

sobka
autor
16. júl 2010

No tak predoperacne,to nemyslis vazne,ze chces nieco platit za predoperacne!interne a aro v ramci toho mas samo cez poistovnu,tu ide o tvoj zivot,takze bud kludna,ja uz mam vymenny listok z centra

takitak
19. júl 2010

jasné že nechcem, ale mne sa zdá že to sa tiež hradí... aspoň internistka mi to hovorila, ale tak neviem ,,, bolo by fajn keby netrebalo 😀
ináč baby ja som bežne len za KET platila cca 1500 - genetika a pod. veci, takže ak by to bolo len toľko tak sa ešte nevzdám tých mojich troch detí 😀 ha haha
ináč mám ešte stále takú depku, že ma manžel berie na víkend na výlet do cz (nielen mimi ale máme toho hrozne moc aj v práci aj doma 😢 ,takže potrebujeme vypadnúť len sami dvaja) už sa teším... hádam naberiem odvahu na ďalší pokus 😀

tak dajte vedieť ak máte niečo nové - pa pa

sobka
autor
20. júl 2010

taki, ja si predoperacne budem vybavovať v auguste, tak ti dám vedieť, ale pokial si platíš nemocensku, alebo tvoj zamestnávatel, na predoperacne vys. más narok, tak isto, ako keby si dostala angínu a sla by si sa vysetriť...internistka ta asi zle pochopila, alebo ty ju, neva, hlavne sa neboj, dopadne to dobre.....KET a 1500Eur? myslíš, vložené mrazaciky? sa mi nechce veriť.....to do akeho centra si chodila? a kolko ta potom stalo IVF a vklad, teda ET? víkend si krasne užite, oddýchnite si a verím, že v auguste budes premýslat len nad dalsím pokusiom, kedy pojdete do toho, ale myslím, že to bude coskoro, vela stastia prajem, uvidíš, dockáme sa, pa🙂

takitak
20. júl 2010

dnes som mala taký deň že mi volali z CAR aby som si došla pre žiadosť, bol tam aj lekár a tak ma hneď pozrel a rozhodol že to vyzerá dobre takže možnozačneme už teraz 😀
vypísal mi aj lístok na interné - takže nebudem nič platiť 😀
vybrala som si lieky a začínam mať ten debilný pocit že čo ak sa to tentokrát podarí !!! 😀
manžel odchdza na dva mesiace ale dohodli sa s lekárom kedy- AK - bude musieť prísť 😀
kúpila som si čajík na kľud ana ženské veci, tak začnem pomaly piť ... 😀
lekár skonštatoval že som moc schudla 😝 ale viac to neriešil
no a cena tých mojích KETov a ETov, mňa genetika stála vždy 1300 € zvyšok transfer, mrazenie a pod. - robili PIGD genetiku, tak preto taká pálka ... ale teraz sme sa dohodli že to riskneme i vzhľadom na veľmi zlé výsledky, ale pri IVMsa to vraj nedá robiť, tak dúfam že príroda si to zaridi sama ☹ ale už by som brala keby to zariadil v môj prospech 😀 ... no takže čakám kedy príde M a začnem si pichať ... a dúfať že to vajká budú malé a hlavne málo ... ja presne opačne ako ostatní - málo a malé 😀 😀 😀
9 je moje šťastnéčíslo tak dúfam 😀 a dnes máme 13výročie s manželom ... zistili sme to obaja teraz večer, a moc sme sa na tom bavili, ako sme na to zabudli 😀 😀 😀 idem sa ho spýtať či má pre mňa darček 😀 😀 😀

havi
21. júl 2010

ahoj,držim palce,všetkým,ktorý sa snažia o bábo,aj mi sme sa snažili a v českých budejoviciach nam pomohli,vdaka nim mame krásneho ročneho synčeka.držte sa!

sobka
autor
21. júl 2010

ahojte dievcence, havi vitaj...vy ste sli až na cechy? gratulujem k uspechu a k malemu drobcovi, určite ti už behá po byte ako vrtulka🙂 taki, super, že už idete do toho teraz, budeme spolu tehulkovať🙂 aké lieky ti teraz dal? vidíš, mala si aj pigd , aj genetiku embrií a aj tak to nepomohlo...uvidíš, do stvorice vsetko dobre🙂 pozdravujem vsetky snažilky, krasny zbytok dna... 😉

takitak
21. júl 2010

pre mňa je to už 9 transfer ak bude ☹ a 2x k nemu kvôli zlej genetike nedošlo lebo všetky embrijká boli zlé 😝

no ale vyzerá to tak že budeme spolu stimulkovať ... dostala som iba gonal - ja keďže zle reagujem tak môžem len toto, aj to asi iba 2-3 minimálne dávky ... takže asi nič iné ani nebudem ... predtým som brala aj prednison, anopyrin a neviem čo ešte... ale asi menej je viac, teda dúfam - resp. to sa nikdy nedozviem
uvidíme ako bude, o IVM som zatiaľ nikde nič nečítala - takže neviem čo sa berie alebo neberie pred a po... uvidím

ja som si chcela dať predpísať viac gonalu - pre budúce pokusy - ale vraj sa to nedá 😝 no tak uvidím

Ty čo budešbrať ? si písala depot - to vôbec nepoznám ...

sobka
autor
21. júl 2010

joj tak to je hruza na psychiku hlavne, tolko pokusov, ale verím a citim to tak, že teraz budes mat krásne embryjka....a vyjde to, uvidíš....aké cajiky si si kupila? beries femigard? ten je suprový...ja som ho brala mesiac pred a kvalita sliznice a vobec rast vajicok bol velmi dobrý....teraz pred týmto ivf beriem už druhý cyklus a pijem cas gynastan...držím palvce a gratulujem k výrociu...poriadne to olávte🙂 jo a teraz aj ja mám gonal, mohla som si vybrat ci to alebo puregon, no a zhanam decapeptyl depot, to je pred ivf sa dáva , teda pred stimuláciou, na pozastavenie vajecníkov....to si urcite brala aj ty...a ked si is dala predpísat gonal, to ti akože poistovna este preplatí? ci?

takitak
21. júl 2010

ja som brala tiež nejaké výživové doplnky, ale lekár mi pri asi 7 pokuse povedal (pýtala som sa na to či to mám brať) že nech to kľudne beriem a nech to dávam aj manželovi 😀 😀 😀 odvtedy to neberiem a ja som mala tiež krásnu maternicu a sliznicu ... aj bez tých ostatných liekov, z čoho bol hotový aj lekár ... takže neberiem nič takéo okrem wobenzym - to mi pomáha aj na imunitu
nie a neberiem ani decapeptyl - ani som to nikdy nebrala, vzhľadom na moje hyperstimuláky by som si mohla vaječníky odpáliť úplne ...
a čajíky mi doniesla jedna klientka, niekde v čechách u nejakého lekára to dala namiešať ... na teraz nemám nič len z lekárne niečo ale moc sa mi to nepáči - čo ten Tvoj ?
hej gonal mi preplatila-už som to písala, že schválili žiadosť na ivm, takže lieky mi preplatia - ostatné si musím hradiť, ale aj to je niečo, resp. to je asi najviac - neriešim to, overila som si to na poisťovni, tam to potvrdili, tak to nebudem odmietať. vlastne je to len jeden gonal a nič iné brať nebudem ...

sonulienkas
25. júl 2010

🙂 čafte baby 🙂
ako sa mate ? ja som už prišla z chorvatska - bolo supeeeeeeeeer 😵

sobka
autor
30. júl 2010

ahoj sonu, tak oddýchnutá? co más new ty? ja zatial nič, užívame si leta🙂 hádam buduci týžden budeme mať novinky viaceré, v auguste velá báb začína riesiť bábatká....

vms
2. aug 2010

ahojte babule..""tak ja mam laparku ya sebou,vajičkovod odstraneny.verim že to pomože...,ako vidim rozbehuju sa nam stimulky..,tak aj ja idem vo štvrtok do Brna,uvidime čo nam ponuknu,cena a tak....potom nazhanat lieky a hlavne,ked sma zamenili dovolenku za tužiace uspešne tehotenstvo tak nech je to ok.,..Sobka držim palce,beries decapeptyl?ja som si nič nepichala v KE,ale ked som bola v Martine,tak ano.poshanat lieky je dost namahave,hlavne ked nechceš platit plnu sumu.Takitak-to je fajn že ti niečo preplati poistovna,ty si už bola 3xna ivf?,..dievčata vela štastia nam,čo vieme ,kolko
nas to stoji sil........

sobka
autor
2. aug 2010

vms ahoj 😉 dnes som si pichla depod, 16. mam kontrolu, tak uvidíme, kedy zacneme stimulovať nase 4IVF...hm..verím, že nase posledné 🙂 daj vedieť, o bolo v Brne, som zvedavá a teším sa na správicky....decapeptyl depot som nezohnala, musela som si ho kupiť, ale gonal som zohnala....jupí

sonulienkas
5. aug 2010

čaute kočky 🙂
ja nemám nič nové, zatiaľ , vy sa držte , pá 😵

takitak
5. aug 2010

ahojte
sonulienka - vidím že si sa pozítívne naladila 😀,nech to teda vydrží ... dúfam že si sa v plodnej vode vymáčala !!!

sobka-16. ti povedia čo ďalej ? alebo je to vlastne už stimulácia ?

vms - čo stevybavili ? mojej kamoške vyberali pred 2. mesiacmi a už stihla ivf, vraj to je najlepšie načerstvo ... zajtra sa má dozvedieť čo a ako ...

sobka
autor
6. aug 2010

ahojte babule🙂 taki, ja som bola po odstanení vajcovodov hned na IVF a nevyslo to...hm, teraz cakám na mrsku a 16.sa pojdem ukázať a možno už zacnem so stimulkou...vy ako babenky? sonu 😉

vms
9. aug 2010

ahojte,tak Brno sme zvladli,dali nam harmonogram,čo a ako,len ešte poshanat cetrodine alebo olgalutran,s tym bude asi problem,alebo ho kupit.vzala nas mlada lekarka,a vlastne sme jasny pripad,tak sme hned vyrišili,ked sa ide 4x už niesu ani velke otazky,len tužba nech sa to podari..."začnem asi v semtm.,oktober.,teraz mam prvu mršku po odstraneni vajcovoda,občas si dam žensky čaj,kys.listovu,neviem prečo sa v maternici neuchyti embrijko,ked ho vkladaja dobre pripravene?čo by sme mali preto ešte urobit?tažka otazka..."Sobka-tak ty už byt tehulka,dufam..,tak držim palce.prosim ta ake všetky lieky berieš?...Snehulienka-je po dovče zrelaxovana,a čo dalej..?ideš sa pridat k stimulovaniu..,Takitak-to je super že ti lieky preplatia,a kam chodiš do caru?a čo tvoja kamoška,ako?želam všetko dobre...! dievčata dufam že nam to vyjde...šak si ideme po urodu...pa

babeno2001
10. aug 2010

Ahojte chcela by som ponuknut mam na predaj lieky k IVF asi najlepsie niekomu koho sa tato tema naozaj dotyka to znamena ze by si ich mal platit sam... Mne totiz zostali skoro vsetky az na par a vyzera to tak ze ich uz potrebovat nebudem 🙂 🙂 🙂 tak by som mozno touto cestou niekomu aspon trochu pomohla. Baby kludne sa ozvite nejako sa urrcite dohodneme......Pa

takitak
10. aug 2010

ahojte holky.

tak ja už mám svoje pokusy za sebou, práve mi volali z Car a revem ako debil, ale fakt ma to zložilo. v sobotu som bola na odbera, zo 6 len 5 bolo vhodných ale oplaodnilo sa len 2 ale tie sa nevyvíjajú ... nechápem to a už som z toho strašne unavená ... asi by som s tým nemal azaťažov&ť Vás, ale

vms
10. aug 2010

ahoj Takitak ☹ ,no je mi velmi luto,je to tažke..,kludne sa vyplač...,a potom bude lepšie 🙂 ,a ideme dalej.....

sonulienkas
10. aug 2010

ahojte, takitak..........je mi to ľúto ☹
ja neviem čo povedať

sobka
autor
10. aug 2010

Taki,moja,tak tomu nechcem ani uverit! ako je to mozne?nemozes mat nejaku infekciu,ze su take embryjka?boze..ani ti nebudu vkladat?do akeho car chodite?prosim,prosim,nevzdavaj to!

takitak
19. aug 2010

ahojte

nechcela somt ak zapiecť túto tému 😝 hádam budeme mať aj lepšie správy 😀
sobka - daj vedieť ako na tom si
aj ostatné ...

zázraky sa predsa dejú, nie ?

sobka
autor
19. aug 2010

moja nezapiekla si ju...smutili sme s tebou, ale ideme dalej nie? 😉 od zajtra stimulujem, takže zatial nič nové nemám, budem vás informovať🙂 baby, kde ste vsetky? ja v zazraky vetrím taki...takže tento rok to vyjde, proste musíííí 🙂

megynka
20. aug 2010

Dobré ránko 😉

@takitak je mi to ľúto, že to takto dopadlo, veľmi dobre to poznám, sama som si presne to isté prežila, 2x som bola bez ET a 2x ET bol, ale pripadalo mi to že ho robili len preto aby si ho mohli dať vyúčtovať na poisťovňu....proste ani naše oplodnené vajíčka sa vôbec nevyvíjajú ☹ teraz po 4 ivf nám už odporučili darcovské vajíčka, ale ja už akosi nemám chuť chodiť po lekároch a stále riešiť len deti, sme síce v poradovníku, ale zatiaľ som na tom tak, že to skôr odmietam....neviem možno o pol roka alebo o rok ešte dostanem nejakú bojovú náladu a dáme sa na to ale zatiaľ už deti riešiť vôbec nechcem.....čím dlhšie to trvá tým menej po nich už túžim..... ☹

sobka
autor
20. aug 2010

och Megy, to snád nie...verím, že tá nalada prejde a po case ta nieco pri srdci nakopne a rozhodnes sa s manželom este to skusiť, držím vsetkým palce....ja sama neviem ako dopadnem...cim sme starsie, tým je to horsie s nami...a kvalitou nasich vajíčok...tak sup sup, nech to do 40tky este stihame🙂 treba život brat tak, ako nám ho príroda nadelila ale verím, že aj my musíme prispieť k tomu, aby sa vsetko vyvíjalo správnym smerom...pekný víkend 😉

megynka
20. aug 2010

@sobka držím ti moc palce, nech sa ti to podarí 🙂 😵 ...mňa ten život v poslednej dobe tak serie....nechápem prečo je to tak ako je, kámoška má dvojičky a čaká tretie a u nás v baráku býva jedna slobodná mamička alkoholička, má troch chlapcov, každý večer tam chodí jej druh opitý aj s kamarátmi a teraz čaká štvrté, hádam ani nevie čie to bude, som z toho na nervy ako je to v živote zariadené, zdá sa mi to hropzne nespravodlivé.....uf a zasa som vytočená 😠 ....zúrim len čo si na tú alkoholičku spomeniem 😠 ....my sme ukončili psychologickú prípravu na adopciu a teraz čakáme na schválenie a zaradenie do poradovníka......držím vám všetkým palce.....som sa vám sem tak trochu priplietla, ale podobnú tému som založila aj ja, ale už tam nikto nechodí, veľa kočiek prešlo do adopcie, tak dúfam, že vy v tejto téme budete úspešnejšie 😉 🙂 ....krásny víkend 🙂