icon

Ako postupovať pri IVF v Českej republike?

hana2221
10. jan 2025

Ahojte,potrebujem aa poradiť ako postupovať pri podaní žiadosti o ivf v zahraničí (Česká republika).V poistovni mi veľmi nevedeli pomôcť, iba mi poslali zoznam klinických pracovísk.Vraj mi musí žiadosť schváliť klinický lekár. Máte niektorá skusenosti, najlepšie kontakt na nejakého lekára?Ďakujem

natalis1998
10. jan 2025

@hana2221 ja som absolvovala v ČR a žiadosť stačilo dať potvrdiť u obvodného gynekológa k inému lekárovi som nemusela ísť.

hana2221
autor
10. jan 2025

@natalis1998 Akú máš poisťovňou?ja mam dôveru a vraj iba klinický lekár mi to môže potvrdiť. Môj gynekológ odmietol,nakoľko s tým doteraz nemal skúsenosti a v poisťovňi mu povedali,že to nemá potvrdiť.

natalis1998
10. jan 2025

@hana2221 tak to je zvláštne. Ja mám všeobecnú a mne rovno na klinike povedali že mám ísť za svojim gynekológom a nech mi to potvrdí. A nemal s tým problém vôbec.

kuggis
10. jan 2025

Ja som to riešila nedávno, v Reprofite v Brne ma poslali za mojím gynekológom,ten odmietol podpísať ,odporučil mi Petrenka - Petrenko tiež klamár a vieš čo? Nič nemusíš...rovno to pošli do dôvery a oni ti to schvália...ja som sa tak úplne obabrala lebo tak isto mi z dôvery odpísali, že klinické pracovisko to má potvrdiť alebo pracovisko v zahraničí...a asi tak po mesiaci, keď som si vybavila Martin mi to došlo, že všetci klamú....ak máš predvyplnenú žiadosť z CAR z ČR a sú tam ich pečiatky pošli do poisťovne....ja som sa len opýtala cez chat, či mám tú žiadosť vlastne právoplatnú a tí blbci mi to schválili a to som ani oficiálne tú žiadosť nepodala...

hana2221
autor
10. jan 2025

@kuggis takže im to stačí poslať bez toho podpisu gynekológa?posielala si k tomu aj papiere z ostatných vyšetření?predvolené od kliniky v Brne to mám.

kuggis
10. jan 2025

@hana2221 nie ,len tam bola správa z Reprofit podpísaná ich doktorom, tuším to bolo súčasťou tej žiadosti

kuggis
10. jan 2025

@hana2221 áno môj gynekológ mi to nepodpísal

hana2221
autor
10. jan 2025

@kuggis ďakujem. Ešte otázočka, môžem to poslať aj emailom alebo poštou na nejakú pobočku?osobne neviem či tam chcem ísť, aby ma zase neodbili...

kuggis
10. jan 2025

@hana2221 pošli cez elektronickú pobočku,zriaď si to konto ak ho ešte nemáš, ja som žiadala už kadečo,hlavne zuby ..

lubik002
10. jan 2025

@hana2221 z dovodu paperovaciek a poistovne som si vybrala Sanatorium Helios Brno. Papiere som vybavila osobne v Martine, vsetko ostatne v Brne. Uzasny pristup vramci 1cyklu iba 1 neuspesny KET a 2 zdrave dcerky ❤️ Drzim palce 🍀

hana2221
autor
29. jan 2025

@kuggis ďakujem za radu.Poslala som papiere aj Petrenkovi,samozrejme zamietol.V rovnaký deň ako jemu som to poslala do poisťovne potvrdené iba od kliniky v Brne a dnes mi prišlo schválenie liečby.

kuggis
29. jan 2025

@hana2221 tak to som veľmi rada, mňa ešte presviedčal gynekológ, že to asi len v mojom beznádejnom prípade schválili, ale vidno aspoň, že Petrenko je klamár...a teraz je to potvrdené a koľké ženy sa preto trápia, že to musí ísť cez neho a nemusí...tak dúfam, že si to tu prečítajú, keď budú hľadať informácie a pomôže to aj ostatným