Ako postupovať pri IVF v Českej republike?
Ahojte,potrebujem aa poradiť ako postupovať pri podaní žiadosti o ivf v zahraničí (Česká republika).V poistovni mi veľmi nevedeli pomôcť, iba mi poslali zoznam klinických pracovísk.Vraj mi musí žiadosť schváliť klinický lekár. Máte niektorá skusenosti, najlepšie kontakt na nejakého lekára?Ďakujem
@natalis1998 Akú máš poisťovňou?ja mam dôveru a vraj iba klinický lekár mi to môže potvrdiť. Môj gynekológ odmietol,nakoľko s tým doteraz nemal skúsenosti a v poisťovňi mu povedali,že to nemá potvrdiť.
@hana2221 tak to je zvláštne. Ja mám všeobecnú a mne rovno na klinike povedali že mám ísť za svojim gynekológom a nech mi to potvrdí. A nemal s tým problém vôbec.
Ja som to riešila nedávno, v Reprofite v Brne ma poslali za mojím gynekológom,ten odmietol podpísať ,odporučil mi Petrenka - Petrenko tiež klamár a vieš čo? Nič nemusíš...rovno to pošli do dôvery a oni ti to schvália...ja som sa tak úplne obabrala lebo tak isto mi z dôvery odpísali, že klinické pracovisko to má potvrdiť alebo pracovisko v zahraničí...a asi tak po mesiaci, keď som si vybavila Martin mi to došlo, že všetci klamú....ak máš predvyplnenú žiadosť z CAR z ČR a sú tam ich pečiatky pošli do poisťovne....ja som sa len opýtala cez chat, či mám tú žiadosť vlastne právoplatnú a tí blbci mi to schválili a to som ani oficiálne tú žiadosť nepodala...
@hana2221 tak to som veľmi rada, mňa ešte presviedčal gynekológ, že to asi len v mojom beznádejnom prípade schválili, ale vidno aspoň, že Petrenko je klamár...a teraz je to potvrdené a koľké ženy sa preto trápia, že to musí ísť cez neho a nemusí...tak dúfam, že si to tu prečítajú, keď budú hľadať informácie a pomôže to aj ostatným

@hana2221 ja som absolvovala v ČR a žiadosť stačilo dať potvrdiť u obvodného gynekológa k inému lekárovi som nemusela ísť.