Ako riešiť problémy s neúspešným IVF vo veku 37 rokov?
Ahojte, chcem sa poradit, ci sa da este nieco robit s mojou situaciou alebo vo veku 37 rokov bude lespie to uz nechat tak. Mame jedno dieta a potom dva MA a jedno ivf, ktore dopadlo tak, ze z 11kvalitnych vajicok bolo 8 oplodnenych na 3 den sa 4 vyvijali spravne, pri PK na 5 den 0 a na 6 den nakoniec jedno zamrazili, avšak na biopsiu na genetiku nebolo vhodne. Uz vtedy som zacala tusit, ze pravdepodobne mame ,,problem" s ktorym nam uz nikto nepomoze a to vek. Vklad samozrejme nevysiel. Standardne dpecialne vysetrenia mame ok. Nebola som jedine na hysteroskopii maternice a na uterinne NKa bunky z maternice. Vzhladom na to, ze ani cez umele sa nepodarilo oplodnit viac ako jedno embryo aj to vyzeralo na 5 den, ze ani to nebude a na biopsiu nebolo vhodne, vychadza mi z toho uz len to, ze vek zohrava u nas zial uz svoju rolu a prave preto uz aj potracam, resp. nie sme ani schopni otehotniet. Moja otazka je ci nahodou nema niekto nieco nacitane, cim by sa dala este priroda oklamat a zlepsit kvalitu vajicok a spermii, ktore sice navonok vyzeraju ok, ale vekom pravdepodobne uz ovplyvnene su. Ci nebol niekto v podobnej situacii anieco mu pomohlo? Inofolic, fytosoju atd som skusala, AMH mam primerane.....dhea, indol 3c, aj o takych pripravkom som sa docitala, no neviem, ci to pasuje prave na moj pripad, neskusala som ich. Dakujem
@sono2 tak to je zaujimave, toto som este nepocula, dobre vediet, dakujem. Zasobu mam kedy jaku. Je to vtipne, ale ke to tak, vo februari, ked som brala vyssie davky Dcka, sama som.ai ich naordinovala, tak som mala 4 a v juni zrazu iba 2,4, co som nechapala. V juni som uz Dcko vyaadila, lebo aj z krvi mi vysiel v peknej hodnote. A kde ste prosim absolvovali to lespie IVF?
@michaela329 inositol ovplyvnuje kvalitu vajivok? Mne sa zda ze iba dozrievanie akoby ovulaciu, nie som si ista ci aj kvalitu. My specialne vysettenia vsetky mame, sanozrejme aj genetiku a vsetky su uplne ok, tak ako som pisala vyssie, iba dve nemam ja, ale tie sa nerobia vo vseobecnosti ako hysteroskopia a utrtinne Nka bunky - cize biopsia maternice.
@bozenka67 hysteroskopiu by som zvážila, ja som bola tiež tip top zdravá - kym mi nezistili endometriózu. Kamarátka mala problémy s polypmi - tiež potracala, kým ich neodstránili. Po jej odstránení mi vklady začali vychádzať. Ten inositol má význam aj pre kvalitu, čítala som, že kvalitné vajíčka ho obsahujú vo vyššej miere vo folikularnej tekutine , plus aj ten proces dozrievania je s ním lepší - a to hodne kvalitu ovplyvňuje.
@michaela329 a zistili ti tu endometriozu hysteroskopiou alebo hyfosi, cize na vajecnikoch? tiez zvazujem...
@kiwi3 spravil sa mi nádor, operovali ten. Našli všeličo ďalšie 🤷 Takže u mňa to bola náhoda. Po dvoch neuspesnych KET.
@michaela329 ok tak budem musiet aj ten inositol len predsa zvazit.
@bozenka676 obidve zahraničie nie Čechy ale nič zvláštne
Normálny protokol len ho Dr zmenila a brali aj pomedzi krv
Ja som mala pp prvom IVF iba 1 embryo nakolko vajicka neboli dobre (mala som 27rokov) a lekarka mi odporucila pred dalsim kolom ivf zacat brat inofolic. Aj som ho brala dva mesiace a ku ivf som sa ani nedostala otehotnela som prirodzene. Ahm som mala 0.9
@miroslava2710 ach to je skvele, ja fakt neviem, lebo mne z embryologie nevravela, že by som mala vyslovene zle vajíčka, práveže som mala 11 kvalitných, avšak predpokladám, že ich genetická výbava už môže byť ovplyvnená vekom a práve preto sme mali taky výsledok. Nič už, ja si ten inofolic opäť nasadzujem a chystám sa ešte na dve vyšetrenia a skúsime to Brno.
@bozenka67 drzim palce kamoska je trz v Martine a maju tiez podobny problem oplodnili jej 22 vajicok a 4 den uz len tri embrya boli :( Je to velmi demotivujuce ale drzim palce aby to vyslo🙏🏻🙏🏻
@miroslava2710 takýto výsledok mi pripadá priam nemožný, no v niečom musí byť problém, možno tiež je to vekom
@bozenka67 kamoska ma pod 30 neviem ci nie 26 sme ivf kamosky tak neviem presne ved ale je mladsia o do mna tak vekom to nebude. Dnes jej sali vediet a ostalo im jedno embryo tiez sa mi to nezda a musi tam byt nieco ine
@miroslava2710 mozno partner nema idealny halosperm. My sme mali ok a este predsa okrem toho sme si vybrali MACS, aby sme vyselektovali pripadne nevhodne spermie.
@bozenka67 nevzdávala by som sa po prvom neúspešnom IVF. Ja mám tiež 37,takmer 38. Mám za sebou 2 potraty, z 1.IVF sme mali 5 oplodnenych vajok,zostalo 1 embryo,ale neprešlo PGT, takže IVF bez vkladu. Z 2.IVF sme mali 6 vajok oplodnenych, zostali nám 2 embrya bez PGT, vklady boli neúspešne (prvý vklad apríl 24, druhý vklad máj 24) a v júni 24 som zistila, že som tehotná (spontánne). Teraz som vo 4.mesiaci. Brala som dlhodobo Baby Forte z Nemecka, Coenzym Q10 ubiquinom, vraj zlepšuje kvalitu vajíčok, vit D, železo, Myo-inositol, chlorellu a zelený jačmeň. A cvičila som hormonálnu jogu, ta mám pocit že vážne účinkuje, vždy som cítila že sa v tých vaječníkoch čosi deje. Moje AMH 0,6 takže ak vravíš, že tvoje je stále ok, nevzdávaj to kvôli "veku".
@bozenka67 ešte stojí určite za zmienku aj klinika clayo v Prahe (ale je to samozrejme ďalej). Majú ale špičkovú embryologiu ktorá je základ uspechu, kliniku založil renomovaný embryolog Daniel Hlinka, ktorý spoluzakladal pred rokmi aj PFC Praha. Clayo je rodinná klinika, žiadna masovka ako iné kliniky. My sme mali v pláne 3.IVF podstúpiť tam, ale už nebolo treba, bo sa nám pošťastilo 😉
@miriam160 tak to sa skvele, aj keď úplne sa viem vcítiť, do tej frustrácie tolkych neúspešných pokusov. Kde ste absolvovali prvé dve IVF? Ako dlho si brala tie preparáty a všetky naraz po celú dobu? Ja som brala už takmer všetko čo si spomenula za posledný rok a pol a aj iné, no niektoré som akoby prostriedkami napr. Myo - inositol za gynex a opačne, prenatalne vitaminy za čistý metal folat kyseliny listovej a pod. Vieš mi prosím poslať linku na hormonálnu jogu? , ak si ju cvičila online pravdaze.
@bozenka67 my sme boli prvé dve IVF v Gyncare Nitra a to prvé IVF bol pre mňa psychicky masaker keďže to skončilo bez vkladu. To baby forte + Omega3 som brala tuším od 10.2023 a tie zvyšné veci čo som písala tak asi od jari 2024. Ale ak ti môžem poradiť, vyskúšaj tu hormonálnu jogu, ja som ju cvičila niekoľkokrát do týždňa a cítila som po kazdom cvičení, že sa v tých vaječníkoch čosi odohráva https://www.hormonyoga.sk/

Na kvalitu vajíčok je dobrý inositol, D vitam a skúste vymeniť CAR, lebo niekedy to ovplyvní aj spôsob stimulácie. Mám 39 , očkovanie trikrát a tehotná som druhýkrát odvtedy. Nehľadajte hoaxove dôvody a choďte na genetiku, lebo ak potracas tak skoro, môže byť zlá genetika.