Ako začať s centrom asistovanej reprodukie?
Ahojte kočky prosím vás ako mame začas s CAR??? my sme boli na vyšetreniach všetko OK, snažíme sa 2 roky a nič beriem dupfaston , inofolic muž užíva macu fresh.Tak nás doktorka odporučila na centrum asistovanej reprodukcie . Vravela mi, že je zbytočne ma trápiť ambulantne meraním folikuli a robit laparoskopiu že v centre nám presne povedia. Tak teraz neviem , keď sa rozhodneme už pre neaké sanatórium oni budu najskôr hladať príčinu prečo to nejde a spravia nám testy alebo rovno umelé oplodnenie ??? som v tomto dosť zmetená 😅 ani neviem odkiaľ začať .... 😢
@witch393 ja som absolvovala vsetky vysetrenia u svojho gynekologa, od folikulometrii, cez odbery na hormonalny profil, az po prefuky vajcovodov, manzel sprmiogram, a ked aj napriek tomu vsetko bolo v poriadku, so vsetkymi vysledkami sme isli do CAR, tam potom nasledovali 2 inseminacie, 1x IVF nakoniec som otehotnela prirodzene 😕
Drzim palce.
Ahoj, ja keby som mala sancu vratit cas spat, tak isla by som najprv na vysetrenia ako su stitna zlaza, hematologia, imunologia a genetika. To je dolezite pri oplodneni. JA som bola este aj na hysteroskopii. Mne zistili na hematologii problem so zrazanlivostou a pichala som si kvoli tomu fraxiparine na riedenie krvi. Medzitym alebo este predtym by som isla na laparoskopiu kvoli priechodnosti vajickovodov. Na laparku pojdes bud do nemocnice alebo do centra. A az potom by som zvolila moznost umeleho oplodnenia. Nezver sa uplne do ruk CARu ako som to urobila ja. Im ide hlavne o peniaze a az potom o Teba. Mam za sebou 3x IVF v Gynfive a 2x KET avsak neuspesne. Dokonca vedeli, ze mam problem so zrazanlivostou krvi a nic neurobili. Az ked som isla ja sama za tym, tak sa nieco urobilo. Nakoniec sa IVF podarilo v Brne. A pritom stacilo len SOFT IVF, teda IVF s minimalnou stimulaciou. Lutujem, ze som nepostupovala inak a uz po prvom neuspechu som mala ist na vysetrenia a hned do Brna. Drzim palce, nech Vam to vyjde a dufam, ze IVF nebudete nakoniec potrebovat.
@karinuska22 prosím ta a v tom brne je to aké CAR lebo mne ich našlo viac v ktorom si bola ty??? 😅
Ja som bola v Reprofite u doktora Stelcla. Ma vela Sloveniek pod palcom. Ak by doslo k IVF, tak si mozes poziadat o preplatenie u poistovne, ale treba to ziadat dopredu.
@witch393 My sme v Brne platili za SOFT IVF 920 eur + 250 za zamrazenie. A to sme isli bez poistovne. U nas aj s poistovnou som platila za jedno IVF okolo 900 - 1000 eur.

Neviem ci je to u kazdeho rpvnake a presne si to uz ani nepamatam....zistia ci nie je problem u muza, tebe zistia priechodnost vajecnikov, ostatne priciny neviem ci zistuju...lekar mne poveda, ze je vela pricin u zien, takze mne len tu priechodnost. Potom navrhli inseminacie.....kolko chces a az potom umele. To je asi v skratke....ale ako vravim...takto to bolo u mna....chodkla som do gynfivu.