Ako zlepšiť morfológiu pri nízkom spermiograme?
Ahojte, da sa nieco robit s takymto vysledkom spg ?
Co pomohlo vasim muzom zlepsit morflogiu ?
Dakujem 🍀
Určite vitamíny folandrol napríklad , a lepšia životospráva
@lucijalucy
@simca115 a dopadlo to dobre vo vašom prípade? Ja som bohužiaľ potratila 😢
@zuzanellav áno, všetko v poriadku. Ja som užívala inofolic, tiež som mala nejaké ťažkosti predtým, takže nám po vyšetreniach bolo odporučené vyskúšať toto.
@zuzanellav ja som počula že zlá morfologia sa bohužiaľ odrazí až v tehotenstve na smutnom MA. Muž užíval toto aj sa mu hodnoty zvýšili ale u nás bohužiaľ muselo nastúpiť až IVF
@simca115 To je tak príšerne všetko individuálne, sama nechápem od čoho to závisí, že jedným sa s takými spermiami podarí prirodzene a majú zdravé deti, iné zas potrácaju a ďalším sa nedarí vôbec a idú na ivf. Môj najväčší strach je, že ak by sa zas podarilo tak by to skončilo MA.
@zuzanellav no bohužiaľ aj v car by vám odporučili najprv vitamíny ale v takomto prípade by nezaručili podobný výsledok. Držím palce
S takou morfologiou nam nevyslo umele v Brne... jedine biochemicke, aj prirodzene az jedneho dna som otehotnela, aj donosila prirodzene a mam uz aj babo 🙂
@simca115 aj tak to presne bolo chodili sme dali nám vitamíny podarilo sa ale v 9tt MA
@zuzanellav ja si ale myslim, ze jedno MA akokolvek krute a bolestive to je to je, este nemozno prisudzovat nicomu, kedze takto (resp.potratom, vratane spontanneho) konci az tretina tehotenstiev- to je info od mojej gyn. Zazila som si to aj ja a som preto nazoru, ze morfologicky chybna spermia (poskodena hlavicka, bicik) by len velmi tazko dokazala prejst az na koniec vajickovodu a oplodnit vajicko, skor sa to podari predsa morfologicky zdravej spermii. MA skor sposobuje chyba pri deleni buniek - gen.chyba na strane vajicka/spermie alebo pri ich uz vzajomnom deleni sa nieco pototo 😔Ak sa raz prirodzene podarilo tak sa nevzdavajte 🤞🍀
Nam sa 2x podarilo minulý rok ale skončilo to MA. Bolo mi zistené protilátky proti spermiam, prepazku na maternici ktorú mi operovali, ureaplazmu parvum a trombofilny stav mutácia krvná. Ešte mame rh - a+ kde mi nepodali pri prvom MA rhegu. Všetko sa mohlo podieľať na potrate cize ťažko určiť. Samozrejme hneď nás tlačili do ivf lebo pri tomto je nemožné otehotnieť a skončí to potratom. Koncom novembra sme sa začali snažiť bez lekárov nevedeli o tom a v apríli som si našla 2 čiarky. Vo februári som skončila chorá na ATB a kortikoidoch g nemocnici. Muž tiež chorý strašne ale bez ATB a na začiatku marca sme boli na spermiogram v centre kde mu vyšlo minimum spermii a morfologia 0,5% a v tom mesiaci som ostala tehotná a o chvíľu rodím. Prvé sa podarilo po polroku snaženia, druhé po prvej ms od MA a tretie na 4 cyklus cca. Pre mňa to je zázrak a vždy bude cele počatie

Môj mal síce 1% ale teda pomohla zmena životosprávy, užívanie doplnku folandrol. Po 3 mesiacoch zlepšenie o 3% a po ďalšom mesiaci sa zadarilo.