icon

Ako zlepšiť stav vaječníkov?

4. okt 2021

Ahojte, prosím Vás, vedeli by ste mi poradiť, ako zlepšiť funkciu vaječníkov? Priznám sa, podstúpili sme niekoľko krat umelé oplodnenie, ale tvorí sa mi stále veľmi málo folikulov 2-3.. a vhodné na vklad 1 alebo žiadne.. za tipy vopred ďakujem!

nellygreat
4. okt 2021

Treba to riešiť komplexne. Ja by som Vám odporúčala cvičiť hormonálnu jógu, ktorá stimuluje žľazy s vnútorným vylučovaním (hypofyzu, štítnu žľazu, vaječníky) a tým vlastne zvýši produkciu ženských pohlavných hormónov. Dajte si vyšetriť štítnu žľazu. Okrem toho by bolo fajn očistiť telo zvnútra najlepšie systémovo. Detoxikovať ho od rôznych patogénov, ťažkých kovov. Ak chcete môžeme o tom pokecať, rada poradím. 😌

hindakus
4. okt 2021

Ak máš pokročilý vek, išla by som do darovaného vajíčka.

autor
4. okt 2021

@hindakus tento rok 36.. nad darcovskými už začínam uvažovať, len som chcela ešte skúsiť, či predsa len niečo nezlepší moje vaječníky

autor
4. okt 2021

@nellygreat ďakujem za rady. Detox robím preventívne, ale asi to treba dlhodobejšie.. vedeli by ste poradiť niečo konkrétnejšie? Idem aj na testy krvy, tiež ma napadla tá štítna žľaza, tak uvidím.. bohužiaľ mám endometriozu a funkčný len jeden vaječník..

smajluska
4. okt 2021

Alchemilkový čaj

ikonica
4. okt 2021

Myonositol, koenzym q10, vcelia materka kasicka, vitex, vitamin E,

zuzzi18
5. okt 2021

Ahoj, akú máš hodnotu AMH? S vekom zásoba vajíčok klesá a už sa nijako nedá obnoviť. Ja mam 32 a vajíčka už nemám žiadne. Nečakala by som v tvojom veku a išla do darovaných.

zuzzi18
5. okt 2021

Zároveň ešte čítam, že máš endometriozu ako ja, treba riešiť aj to.. Ja som teraz pred vkladom mala nasadene tabletky na odstavenie menzesu, aby sa telo a endometrioza skludnila a až tak ideme na vklad a predtým sme ešte urobili endometrialny skratching, aby sme naštartovali maternicu, lebo doktorka ma podozrenie, že je leniva

zuzzi18
5. okt 2021

Pri endometrioze bohužiaľ ani darované vajíčka nezaručia úspech, treba riešiť endometriozu a určite aj reprodukcnu imunológiu lebo ženy s endometriozou majú automaticky aj sklony nemať správne fungujúcu imunitu.

kulumulu123
5. okt 2021

@ikonica tiež som chcela napísať to isté... Mne dávali Dr šancu na prirodzené tehu 0%?!!!! Nasadila som toto co píšeš vceliu kašičku v tonollach z lekárne 3x denne 1ks plus zinok a selén a zrazu bum koľajnice ako vyšité a aby toho nebolo mala tak rovno dvojčatá 👩‍👦‍👦!!!!! Tiež sme boli na ivf v Brne po neúspechu mi poradili darované vajíčka vraj som stará 🤣🤣🤣🤣 mala som 40r

kulumulu123
5. okt 2021

V tobolkach sorry prepisuje mi telefon

zuzzi18
5. okt 2021

@kulumulu123 záleží od diagnózy.. Pokiaľ sú vajicka a maternica je ok tak sa vždy môže stať zázrak.. Sú ale diagnózy pri ktorých čakať na zázrak spôsobí akurát to, že stratíme kopec času a potom po 40ke už aj pri umelom sú nízke šance. Gratulujem Vám k vášmu zázraku 🙂

kulumulu123
5. okt 2021

@zuzzi18 to je pravda ja som mala vysoké amh napriek tomu sa dlhoooooo nedarilo. Po neúspešnom ivf som povedala ze skúsime vitamíny ak záberu super ak nie no co už spravím... Všetci okolo vrátane Dr ostali v šoku... Stav maternice sa neporovnateľne zlepšil Dr povedala ze síce netuší ako to robím ale dobre to robím tak mam pokračovať na ďalší cyklus som jej volala ze mam pozitívny test a ona na Sone že mamička gratulujem k dvojčatám... Skoro som sa z tej kozy zosypala 🤣🤣🤣

autor
5. okt 2021

@zuzzi18 tento rok som podstúpila už 7 umelé oplodnenie- Brno reprofit.. už sme prešli asi všetkým.. v auguste mi nasadili mužské hormóny, potom ženské.. vajíčok bolo viac, ale zasa vhodné na vklad 1, bohužiaľ sa neujalo.. teraz mám vaječníky čisté vlastne už niekoľko rokov sa mi endometrioza nevrátila..
užívala som aj vitex jahňací- len mi bolo po ňom zle, alchemilkovy čaj, vit E, kyselinu listovú..
pri 4 umelom sa nám z jedného vajíčka podarila dcérka.. tak som dufala ešte v jeden zázrak..

autor
5. okt 2021

Ženusky, ďakujem Vám za rady 🙏. Nejak vnútorne cítim, že mám ešte zabojovať, aj keď je to psychicky náročnejšie.. skusim ešte vaše rady ❤️..
Premýšľame aj nad darcovskými, no na druhej strane si hovorim, byť cely život tohoto otrokom a naháňať sa za bábätkom… možno bude aj na čase prijať to..

zuzzi18
5. okt 2021

ked sa jedno babo podarilo, podari sa aj druhe, drzim vam palce. Este co sa týka tej endometriozy, mne sa tiez nevratila, resp. na ultrazvuku nie je nic vidiet ale Dr. ma poslala na MR malej panvy a tam sa skryte nejake male loziska ukazali, ktore na utz. nevidit. Endometrioza je najvacsie svinstvo a ked uz ju raz zena ma, tak v nej ostane, aj ked na utz sa javi, ze nic tam nie je a hlavne sposobuje imunologicke problemy, ktore brania uhniezdeniu. A este jedna dobra rada, pri endometrioze sa neodporuca vobec pit alchemilku. Treba pit ine bylinky, napr. rebricek obycajny.

autor
7. okt 2021

@zuzzi18 ďakujem pekne 🙏.
To s tou alchemilkou ma prekvapilo, lebo ju dosť casto pijem s tým, že “pomáha” .. skusim ešte vitex jahňací v čajovej forme, keďže mi robili tabletky zle a ten rebríček ako radíš..
doktor chce skusit ešte raz min. Stimuláciu.. som si myslela, že bude preferovať už darcovské a zatiaľ, že nie.. tak uvidíme..

xlolax80
7. okt 2021

a vitamin D si skontroluj, ci mas dost. Ten ma dost velky vplyv aj na hodnotu AMH

autor
7. okt 2021

@xlolax80 ďakujem za radu 😊

xlolax80
7. okt 2021

Neni zac. Velmi drzim palce, nech sa zadari🙂

pietrula
4. jan 2023

Ahoj, nieco nove od r.2021?