Podviazané vaječníky a umelé oplodnenie

kvetinka317
10. máj 2017

Su tu mamičky ,ktoré maju podviazane vaječníky a chcu,alebo boli na umelom oplodnení ..ďakujem pekne za rady 🙂

mrtartina
12. máj 2017

@kvetinka317 Ahoj, neodporucam umele oplodnenie. Oplodni sa viac vajicok a vyberu sa tie "najkvalitnejsie" zvysok sa znici, cize zabije. Nehovoriac o tom, ze pri spontanom oplodneni sa spoji najzivotaschopnejsia spermia s vajickom.Ak nemozes mat svoje deti, dala by som radsej sancu detom, ktore by chceli mat mamu, no nemaju to stastie...Pekny den.

daisylucky
12. máj 2017

@kvetinka317 to som aj ja zvedava, lebo planujem sterilizaciu pri tretej sekcii. Sice stvrte dieta uz neplanujeme, ale co ak... O jednej takej mamicke som uz na mk citala, tusim v skupine sekcia hashtag sterilizacia. Ak sa dobre pamatam, pri stvrtom porode si dala robit sterilku a potom velmi chceli piate dieta a umele oplodnenie sa podarilo na prvykrat...

ikuska
12. máj 2017

@kvetinka317 Ahoj, ja mam zo zdravotneho hladiska odstranene vajcovody a boli sme na umelom oplodneni 4 krat, ina moznost neexistovala a mame zdraveho synceka. Neviem co je to presne podviazanie vajecnikov, ale myslim si keby si to das spravit a potom by si si rozmyslela ze este chces babatko, tak budes mat.

kvetinka317
autor
12. máj 2017

Dievčatá,dakujem za rady..mala som tri sekcie ,rozhodli sme sa,ze si dam podviazať,strašne to ľutujem.....☹

daisylucky
12. máj 2017

@kvetinka317 tak velmi chcete stvrte? A predtym si si bola ista, ze stvrte nebudes chciet? Teda pytam sa preto, ze sa bojim, ze to bude aj moj pripad. Kedze pri tretej sekcii, ktora ma caka na prelom oktobra a novembra planujem aj sterilku. Lenze ja potom este uvazujem aj nad abdominoplastikou brucha a po nej sa uz tehotenstvo ozaj neodporuca.
Inak citala som, ze po sterilke je velka sanca, ze sa umele oplodnenie podari, takze na tvojom mieste by som do toho urcite sla, ak tak velmi tuzis po dalsom babatku. Hlavne, ked si uz predtym tolkokrat otehotnela, tak mas podla mna velku sancu otehotniet aj umelym oplodnenim.

yanni
12. máj 2017

@mrtartina noooona toto sa mamicka nepytala.
Aaale, preco by sa mali znicit? Mozu sa dat zmrazit. Co je bezna prax.

@kvetinka317 zial neporadim.

rokina13
12. máj 2017

@mrtartina to je dost daleko od pravdy. Pri klasickom umelom oplodneni ich po prve daju iba do oplodnovacej misky a 24 hodin sa na to ani nepozru, takze priroda sama sa rozhodne ktora spermia zvitazi a ktore vajicko bude oplodnene. Dalej nic sa len tak nevychadzuje iba to, co sa prestalo vyvijat teda uz nezije. Po 3-5 dnoch sa dozvies kolko prezilo co v priemere byva tolko kolko je aj potrebnych aby aspon 1 tehotenstvo si uspesne dokoncila. Ak si mala take stastie ze mas aj po narodeni dietata navyse tak vtedy sa rozhodujes co s nimi ale daju sa aj darovat parom ktory by inak dieta nemohli mat. A ked toto je stale prilis zle pre niekoho tak existuje nativny cyklus kde vyberu a oplodnia iba to 1 jedine vajicko ktore v danom mesiaci dozrelo takze nic navyse nemoze byt.
Smelo do toho, je to uplne v pohode.😉

mrtartina
13. máj 2017

@yanni A potom? Ked ich je 8 zmrazenych a rozhodnes sa, ze uz nechces? Vyparia sa....

yanni
13. máj 2017

@mrtartina Ked nemas o tom ani paru, tak radsej mlc. Alebo si nastuduj.

illinka
13. máj 2017

@kvetinka317 ahoj viem ze
14nunu10
bola tak na umelom tak sa jej ak chces skus ozvat...

kvetinka317
autor
15. máj 2017

daisylucky..ani pri jednom som nemala problem s otehotnením ,na prvú šupu,ako sa vravi ..každý sa musí rozhodnúť sam,ja svoje rozhodnutie ľutujem..este v ten den ked som šla na príjem ,nám lekári dali 10min ..na rozhodnutie pred sekciou ..viem,ze lekári maju v niečom pravdu,ale ...

sono2
15. máj 2017

@kvetinka317 kľudne choď. Mám Z ivf krásnu dcéru kvoli nepriechodnosti vajcovodov. Oplodnenie v miske, čiže si našla spermia vajíčko 😀 A žiadne zabíjanie sa nekonalo. Všetky embrya na nás čakajú, ktoré vydržali do piateho dňa vývoja. Za rok si ideme po ne postupne. Lebo nie je pravidlo, že sa ti embryo chytí, ako nieje pravidlo, že žena otehu na prvýkrát. Želám veľa šťastia.

sono2
15. máj 2017

Ináč nechapem baby čo neporadia ale prídu mudrovať.

sono2
15. máj 2017

@kvetinka317 akurát pozor. Neviem či ti niečo poisťovňa zaplatí, nakoľko nemat ďalšie deti bolo tvoje rozhodnutie. Teda nieje jasné z príspevku či bolo. Treba sa na to opýtať. Ale je veľa možností ako si to zaplatiť sama, kúpiť si hormóny aj tu na mk, vyjde to podstatne lacnejšie. Bolo by to o pár stoviek drahšie. Máš super situáciu. Žiadny problém, netreba žiadne zásahy čiže stačí len miska a vklad. A veľká pravdepodobnosť, že sa uchyti. Aj v brne sú možnosti lacnejšie plus možno ti stačí soft stimulacia kde bude pár vajíčok vznikne menej spermií. Ale. Ako aj zdravá žena, prešla som tiež dvoma podobnými stimuláciami s podstatným rozdielnym počtom vajíčok. Čiže každé ivf nesie riziká neúspechu. Treba aj s tým rátať.

sono2
15. máj 2017

Spermií preklep malo byť embryi.

ivec16
15. máj 2017

@mrtartina potom ich mozes darovat paru ktory nema ziadne embrya

ivec16
15. máj 2017

urcite si budes musiet platit cely zakrok sama bez poistovne, na 100%
tak ak mas nasetrene tak smelo do toho... v brne ta nativ vyjde lacnejsie (lieky su drahe, pri native ich je minimum) ak si nemala problem otehotniet je velka sanca ze sa podari

sono2
15. máj 2017

@ivec16 soft. Nativ je bez hormónov. O tom by som tiež vedela rozprávať strata peňazí a času. Za mňa jedine simulácia nesie úspech.

charlie1980
15. máj 2017

@mrtartina Keby to bolo Tak Ako pises, nebolo by tolko spontannych potratov a postihnutych deti splodene prirodzenou cestou, vsakze. A Ano, Ak sa to podari na 5.pokus, Tak tie zvysne tri sa zlikviduju, Ak o ne nadalej nie je zaujem, Prip.sa pouzije na dalsie zakroky.
Tvoja odpoved znela skor moralisticky Ako priama odpoved na to, na co sa autorka pytala.

@kvetinka317 Je to oplodnenie rovnake Ako pri nepodviazanych vajecnikoch. Poznam babu, ktorej sa podarilo v native, Ale skor by som sa pytala v skupine IVF.

kvetinka317
autor
15. máj 2017

Viem,ze mi poisťovňa neuhradí ,všetko sami si musime uhradíť..dakujem Vám krásne ,dievčatá ☺️☺️Este nie sme rozhodnutí na 100%,chcela som vedieť ,či si niekto tým prešiel ☺️Este raz,ďakujem 😉😉

mrtartina
16. máj 2017

@charlie1980 Hm, aj tak je to likvidacia , v preklade znicenie ludskeho zivota. A to nemoze nic ospravedlnit, ani tuzba po potomkovi....

daisylucky
16. máj 2017

@mrtartina napr. osobne som pravnicka, z pravneho hladiska (podla mna ani z moralneho) to este ludsky zivot ani zdaleka nie je, takze ja mam tieto nabozenske az posadnute nazory zcela v pazi, ale tebe ich neberiem. Bud s nimi stastna! 🙂
(Nie ze by sa ma niekto pytal na nazor, ale mala som silnu potrebu vyjadrit sa. Vlastne teba sa tiez nikto nepytal na nazor ohladom tohto...)

rokina13
16. máj 2017

@mrtartina ja len to nechápem, že prečo nechceš pochopiť, že umelé oplodnenie neznamená okamžite ničenie ludskeho života, lebo su rôzne formy, aj také kde ani náhodou nič nebude navyše. A ak tu chceš naďalej odhovárať autorku tak si už konečne naštuduj niečo o tom, lebo tiež ťa nič neospravedlňuje, že odhováraš niekoho od naplnení tej túžby bezdôvodne!
@kvetinka317 soft alebo nativ ivf poisťovňa neprepláca nikomu, takže tu je vlastne jedno aký je dôvod. Tieto formy ani nie sú až tak drahé a vy máte podla mna obrovskú šancu, že sa podarí. Ja osobne tiež doporučujem soft, je to väčšia istota a minimum hormónov/záťaž pre telo. Ja som mala klasické ivf a ja osobne som znášala aj to v pohode a neľutujem to rozhodnutie ani náhodou. Držím palce!

kvetinka317
autor
17. máj 2017

Dakujem za rady 😉🙂☺️

mrtartina
23. máj 2017

@daisylucky Ano, je pravny problem, ze zivpt nechranime od pocatia...ale to nic nemeni na fakte, ze zivot pocatim zacina a smrtou konci. Vsetci co mali biologiu to vedia a kazdy lekar to potvrdi..dokonca to maju aj hippokratovej prisahe
Dnešný preklad prísahy:

„Prisahám pri Apolónovi, bohovi lekárstva, pri Aeskulapovi, Hygiei a Panacei aj pri všetkých bohoch a bohyniach a dovolávam sa ich svedectva, že túto prísahu a tieto záväzky budem podľa svojich síl a svedomia poriadne dodržiavať:

Svojho učiteľa v tomto umení si budem rovnako ctiť ako vlastných rodičov a vďačne mu ponúknem všetko potrebné, ak si to vyžiada nutnosť. Jeho potomkov budem pokladať za vlastných bratov a keď sa budú chcieť vyučiť tomuto umeniu, vzdelám ich bez nárokov na odmenu aj akékoľvek záväzky. Svojim synom aj deťom svojho učiteľa aj žiakom, ktorí sa slávnostne zaviazali lekárskou prísahou, umožním, aby sa zúčastňovali na výučbe aj na prednáškach aj na celej vede. Nikomu však inému. Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím. Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet.

Nijakej žene nepodám prostriedok na vyhnanie plodu. Svoj život a svoje umenie vždy budem chrániť v čistote a udržím ich bez akejkoľvek viny. Sám neuskutočním rez u nijakého chorého, ktoré trápia kamene, ale odovzdám ho do rúk mužom skúseným v tomto odbore. Nech vkročím do akéhokoľvek domu, vojdem tam len s úsilím pomôcť chorým a budem sa vyhýbať každému podozreniu z bezprávia alebo hocijakého ublíčenia. Zrieknem sa túžby po zmyslových pôžitkoch či so ženami či s mužmi, či so slobodnými či otrokmi. Keď pri svojej lekárskej praxi zbadám alebo vypočujem niečo, čo by malo zostať tajomstvom, o súkromnom živote ľudí všetko zamlčím a ako tajomstvo uchovám.

Ak budem túto prísahu dodržiavať a poriadne spĺňať, nech sa mi dožičí žiť navždy šťastne, nech sa dožijem úcty všetkých ľudí a nech sa radujem z plodov svojho umenia. Ak ju však poruším či poškvrním, nech sa mi stane pravý opak.

daisylucky
23. máj 2017

@mrtartina v suvislosti s temou som tam nasla len vetu: ,,Nijakej zene nepodam liek na vyhnanie plodu.,, A z lekarskeho hladiska sa embryo meni na plod, az ked zena prechadza z prveho do druheho trimestra. Z tohto teda tiez vyplyva, ze o zivot plodu, ktory treba chranit, ide az od druheho trimestra. Samozrejme tym nepopieram pravo tehotnych a ich embrii na zdravotnu starostlivost od zaciatku tehotenstva.

ella2015
23. máj 2017

@mrtartina Nehnevaj sa ale podľa Teba je lepšie ak by žena ak dieťa nechce alebo sú jeho postihnutia nezlučiteľné so životom šla niekam na pokutnú interupciu? A k tomu IVF zjedlo sa jablko poznania takže mudrosť ľudí a vedcov došla až k IVF a iným poznatkom s ktorými možeš ale aj nemusíš súhlasiť ale buď tolerantná voči tým, ktorí sa rozhodnú inak

ella2015
23. máj 2017

@daisylucky 👍🏻 názor ale ortodoxné presvedčenie asi nezvráti
Len v tom kostole by mohli aj k tolerancii učiť alebo niečomu takému

santeema
23. máj 2017

@mrtartina ake mudre recicky☹((...vidno, ze si nemala ziadny problem s otehotnenim..len ti odporucam ries si svoj zivot a ten nas s detickami po ivf nechaj aj s tvojimi nabozenskymi predsudkami stastne plynut...zelam ti realnu, nie tu natlacenu cirkvou - spokojnost a stastie, lebo keby si ju mala, tak sem v zivote nenapises toto

mrtartina
24. máj 2017

@santeema Ked poviem, ze zivot jezivotom od pocatia, nie je to ziadny nabozensky vymysel, ale hola pravda. Ja som nic o nabozenstve nepisala, pisala som to, co je zazrak kazdeho zacateho zivota spojenim spermie a vajicka. V tomto svete zial viac branime postihnutych psikov a kotne srny, popripade nevyliahnute orly, ako novy ludsky zivot. A je to smutne....A najsmutnejsie na tom celom je, ze uz aj ludia to beru,☹ ze je to v poriadku...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre