Ako zvládnuť čakanie na prvé sono po KET?
Ahojte. Na prve sono ma objednali az za tri tyzdne a pride mi to strasne dlho. Ako ste ten cas zvladli? Je nejaka moznost zistit dovtedy, ci je vsetko ok, alebo proste len cakat? Mame aj pgt a hcg som mala na 14. den 2000, tak dufam, ze to aspon trochu zvysuje moje sance na uspech, ale strasne sa bojim toho prazdneho gestacneho vacku... Asi budem na pokraji infarktu v cakarni...
Nechcem Ťa strašiť, ale vysoké HCG vôbec neurčuje, že šanca, že všetko dobre dopadne je vyššia .... Ja 14 deň HCG -2049 a skončila som i tak v nemocnici a nedávali mi žiadnu šancu, že to dopadne dobre ... Našťastie dopadlo 🙂 Ale gynekologička Ťa podľa mňa zoberie, keď ju poprosíš 🙂 Ja keď som skončila 1x v nemocnici to bolo asi na 18 deň dr. skonštatoval, že keďže bolo vysoké HCG už by vo vačku malo byť niečo vidno a veruže aj bolo 🙂
@nikoleta999 Ale to je len tvoja osobna skusenost, ktora este aj dopadla dobre. Pri vyssom hcg trebars odpada biochemicke tehotenstvo a celkovo je vyssia sanca na zdrave tehotenstvo, to je vedecky dokazane. Akurat to nevylucuje anembryomolu, pri tej hcg stale stupa, preto sa toho tak bojim.
Ahoj, aj v nasom CARe davali prvy utz az 3 tyzdne po hcg (cize presne 5 tyzdnov po et = 8tt, kedy uz s urcitostou vidno plodik so srdieckom) a skratka - vydrzat 😇
ja som si aj prvy test robila az 13ty den po et, tak ako sa ma, trpezlivost je moja silna vlastnost (ktoru verim ze pri dietati zuzitkujem 😎 ). A poviem ti, ma to aj svoje vyhody - ked si nerobis testy uz od 7 dpt, tak sa vyhnes tomu, aby si vobec vedela o biochemickom tehotenstve, nehladas duchy, na 14 den je to skratka jasne - bud to vyslo alebo nie. Ked sa potvrdilo hcg, volala som svojmu gynekologovi, ci mam prist alebo cakat tie 3 tyzdne na prvy utz v care a on povedal, ze pokial nebudem mat bolesti, krvacanie, vytoky apod. tak staci az ten utz v care (t.j. cca 7-8tt). A este, vacsina carov dava prve utz par dni po hcg, vacsinou vtedy vidno len gestacny vak, pripadne maly plodik ale bez akcie srdiecka a dalsi utz im davaju o 2 tyzdne. No a potom su zeny vystresovane, ze preco este nemali srdiecko, lebo na nete citali ze uz ma byt apod. 🙄 a ten stres zrovna neprospieva...toto bolo zdovodnenie mojho car.
Tie tyzdne cakania si skus co najviac zamestnat hlavu, ja som normalne chodila do prace (hoci som mala nevolnosti a zvraciam), ak si doma tak prechadzky v prirode, citat, malovat, nieco skratka robit, stresovanim to cakanie aj tak neurychlis ❤ drzim palce 🍀
Len vydržať, a byť rada, že nemusís íst kvôli problémom na pohotovost alebo ku svojmu obvodnému, ja kym som sa dočkala prvého ultrazvuku v car uz som bola dva krát hospitalizovaná kvôli krvácaniu, ale dopadlo to dobre zatiaľ, som v 22tt
Ahoj, práve som natrafila na tvoje fórum, a verím, že už máš to čakanie za sebou 😊 ja som v rovnakej situácii práve teraz, tiež som po KET, HCG na 14 deň 1580 a teraz budem čakať do 6.5. na prvý ultrazvuk, asi sa tiež zbláznim 😁 ako to u teba dopadlo? Všetko bolo v poriadku? Robila si si tehotenské testy medzitým? 🙂
Ahoj, práve som natrafila na tvoje fórum, a verím, že už máš to čakanie za sebou 😊 ja som v rovnakej situácii práve teraz, tiež som po KET, HCG na 14 deň 1580 a teraz budem čakať do 6.5. na prvý ultrazvuk, asi sa tiež zbláznim 😁 ako to u teba dopadlo? Všetko bolo v poriadku? Robila si si tehotenské testy medzitým? 🙂
@96sofia96 ahoj. Zatiaľ všetko úplne v poriadku. Testy som si nerobila, lebo pri tom prázdnom gestacnom vačku zostáva hcg ajtak vysoké. Akurát čakám na sono už u mojej gynekologicky, ale to je asi tak stále v tehotenstve, že človek stále na niečo čaká a ma aspoň trochu strach, ako to dopadne. Dúfam, že ok, keďže mi je vkuse zle a najradsej by som len spala... držím palce, daj pripadne potom vediet, ako si dopadla
Príde mi to čakanie nekonečné, najprv na testy, potom na HCG, teraz na ultrazvuk 😁 verím, že bude všetko v poriadku.. ja zatiaľ nevoľnosti nemám, len ma bolia prsia a niekedy brucho. Držím aj ja tebe palce 😊
A tiež som stále unavená
Príde mi to čakanie nekonečné, najprv na testy, potom na HCG, teraz na ultrazvuk 😁 verím, že bude všetko v poriadku.. ja zatiaľ nevoľnosti nemám, len ma bolia prsia a niekedy brucho. Držím aj ja tebe palce 😊
@96sofia96 no, asi ta to ešte len čaká, ale možno budeš mat šťastie a nebude ti bývať zle. Mne hlavne nič nechuti a pritom som vkuse hladna, všetko mi smrdi, aj ma občas napne a tak. Je to veselé...
Áno, skôr niekedy cítim boles v krížoch, take pocity ako keby som mala dostať menzes niekedy.. ale asi je to normálne. Zatiaľ žiadne spinenie som nemala našťastie

Skús či tá nevezme tvoja gyn. Ja som bola u svojej na 10 deň po Ket keďže som spinila . V 6tt som už ležala v nemocnici kvôli nevolnostiam