Ako zvládnuť prácu a oddych po IVF?
Ahojte. Ako ste to mali po transfere embria? Isli ste hneď do prace alebo ste ostali pár dni doma? Moj šéf nevie co riesime nakoľko by mi hneď dal výpoveď este pred otehotnením, ved to poznáte. Ale teraz po transfere som pracovala prvých 5dni bolo vsetko ok, 6ty den som musela viac chodit a asi 2-3x som dvihla ťažšie prepravky. Vycitam si ze co ak prave tento den narušil uhniezdenie. Prosím povedzte mi ze ste robili aj náročnejšie veci nech nemam výčitky ze som si to pokazila ja. V january chcemist na další pokus a uz nechcem nič zanedbať. Teda aj teraz som zdraví jedla, stale , žiadna sauna, cvičenie, horúca sprcha, Vít. Doplnky ale naozaj len ten jeden blby den v ktorí som večer cítila po práci aj skabu bolesť v podbrušku 😢
@33tehulka33 nebola som síce na ivf ale na iui a v deň zákroku som večer fyzicky robila, jasne som si to vyčítala že čo ak koli práci to nevyjde 🫣 chápem zw je strach o prácu že dajú vám výpoveď. Ja som tuším pár dni pracovala kým som urobila test, 12hof smeny nezastavila skm sa celé dni, akurát že tam som dvíhala max 10kg ani toľko nie
Mala som doma 17kg dieťa, ktoré som dvíhala a nosila na rukách. Neviem, či v ten deň, ale na druhý sme určite išli na dlhú prechádzku, normálne sa hrali, nijak som sa neobmedzovala. A podarilo sa.
Mala som sice dovolenku ale zrovna sme skladali na dome starú skridlu tak som sa zapájala aktívne na pomoc, každý deň som si dala aj pár km prechádzky vzhľadom na to že som bola zvyknutá na taký režim. Ono trochu pohybu len pomôže ak sa človek hýbe z rozumom a dvíha adekvátnu záťaž.
@33tehulka33 nebola som síce na ivf ale na iui a v deň zákroku som večer fyzicky robila, jasne som si to vyčítala že čo ak koli práci to nevyjde 🫣 chápem zw je strach o prácu že dajú vám výpoveď. Ja som tuším pár dni pracovala kým som urobila test, 12hof smeny nezastavila skm sa celé dni, akurát že tam som dvíhala max 10kg ani toľko nie
@anonym_fe4d9a a vyslo vám to alebo Nie ?
Mala som sice dovolenku ale zrovna sme skladali na dome starú skridlu tak som sa zapájala aktívne na pomoc, každý deň som si dala aj pár km prechádzky vzhľadom na to že som bola zvyknutá na taký režim. Ono trochu pohybu len pomôže ak sa človek hýbe z rozumom a dvíha adekvátnu záťaž.
@anonym_8e1002 no len ja som naozaj lietala po restike a roznasala jedlo plus umývala a dvíhala ťažké hrnce 😢😢😢😢😢
Mala som doma 17kg dieťa, ktoré som dvíhala a nosila na rukách. Neviem, či v ten deň, ale na druhý sme určite išli na dlhú prechádzku, normálne sa hrali, nijak som sa neobmedzovala. A podarilo sa.
@thereisabear blahoželám …. Ja si to vycitam hrozne …. Na kolegyňu neviem ani pozrieť lenivá , pomalá a tak som ja musela lietať 😢😢😢😢😢😢 viem ze to nemuselo byt tym ale nemam na ňu pekný pohľad ani slovo uz
@anonym_8e1002 no len ja som naozaj lietala po restike a roznasala jedlo plus umývala a dvíhala ťažké hrnce 😢😢😢😢😢
@33tehulka33 a keby otehotnies prirodzene tak by si robila by si to isté, horší ako to lietanie po reštike je stres ktorý si privolavas. Ak to nevyjde nebude to kvôli práci. V každom prípade silno držím palce, ono ani sedieť doma a premýšľať nad tým všetkým nie je výhra to už radcej pracovať a ujde cas
@33tehulka33 a keby otehotnies prirodzene tak by si robila by si to isté, horší ako to lietanie po reštike je stres ktorý si privolavas. Ak to nevyjde nebude to kvôli práci. V každom prípade silno držím palce, ono ani sedieť doma a premýšľať nad tým všetkým nie je výhra to už radcej pracovať a ujde cas
@anonym_8e1002 Ano ono je to jedno z druhým stres a praca a ked nemôžem ostať pn a mudim pracovať s Lenivou osobou samozrejme som nervózna lebo robím pravú za dvoch
@33tehulka33 keď sa to má podariť tak sa podarí, keď nie tak nie, ja tiež nemám ľahkú prácu v kuchyni tiež som sa nadrela, mohla som uškodiť pri uhniezdovani napr. Ale podarilo sa nám to na prvý raz
@33tehulka33 keď sa to má podariť tak sa podarí, keď nie tak nie, ja tiež nemám ľahkú prácu v kuchyni tiež som sa nadrela, mohla som uškodiť pri uhniezdovani napr. Ale podarilo sa nám to na prvý raz
@anonym_fe4d9a Ano ja viem asi potrebujem počuť ze som nič nezbabrala ale asi len hľadám dôvod aby som sa mala na koho hnevať 😢😢😢
@anonym_fe4d9a Ano ja viem asi potrebujem počuť ze som nič nezbabrala ale asi len hľadám dôvod aby som sa mala na koho hnevať 😢😢😢
@33tehulka33 mohla si to zbabrat ale nemusela si. Možno to vyjde alebo nevyjde. Uvidis o pár dni keď budeš robiť test. Drzim palce ☺️
@33tehulka33 mohla si to zbabrat ale nemusela si. Možno to vyjde alebo nevyjde. Uvidis o pár dni keď budeš robiť test. Drzim palce ☺️
@anonym_fe4d9a prave to ze uz to viem ze to nevyšlo
@anonym_fe4d9a prave to ze uz to viem ze to nevyšlo
@33tehulka33 jaj to som nepochopila asi z textu. Tak to má mrzí. Možno to tak malo byť a isto si to nezbabrala prácou, však isto veľa žien kým zistili tehu tak isto dvíhali ťažké veci, takze tiež to neovplyvnili.
@33tehulka33 jaj to som nepochopila asi z textu. Tak to má mrzí. Možno to tak malo byť a isto si to nezbabrala prácou, však isto veľa žien kým zistili tehu tak isto dvíhali ťažké veci, takze tiež to neovplyvnili.
@anonym_fe4d9a len ine je ked vieš ze mas dávať pozor a ine ked nevies … ja som vedela ale musela som robit lebo nemal kto, resp. Dotyčná ma v práci “dovolenku” a aby boli ľudia spokojní tak dom lietala . Hneď po 2-3 hodinách som cítila bolesť a uz som si povedala ze to nedopadne dobre. A do toho šéf pi…. Val ze ako som si dovolila 2 dni nebyť v práci akoze den transferu a ja dom nemohla povedat kde som bola iba som mu dala papier kde bolo potvrdené ze z lekara ale nie presná diagnóza no a uz potom až do testu som bola v strese
@anonym_fe4d9a len ine je ked vieš ze mas dávať pozor a ine ked nevies … ja som vedela ale musela som robit lebo nemal kto, resp. Dotyčná ma v práci “dovolenku” a aby boli ľudia spokojní tak dom lietala . Hneď po 2-3 hodinách som cítila bolesť a uz som si povedala ze to nedopadne dobre. A do toho šéf pi…. Val ze ako som si dovolila 2 dni nebyť v práci akoze den transferu a ja dom nemohla povedat kde som bola iba som mu dala papier kde bolo potvrdené ze z lekara ale nie presná diagnóza no a uz potom až do testu som bola v strese
@33tehulka33 vyjde to určite nabudúce. Asi to tak malo byt. Už teraz darmo rozmýšľať či si to pokazila či nie, nevyšlo to a treba skúsiť ďalšie kolo.
@33tehulka33 vyjde to určite nabudúce. Asi to tak malo byt. Už teraz darmo rozmýšľať či si to pokazila či nie, nevyšlo to a treba skúsiť ďalšie kolo.
@anonym_fe4d9a Dakujem za povzbudenie
@33tehulka33 viac ti podľa mňa uškodí stres z blbého šéfa ako pohyb. Držím palce.
@anonym_fe4d9a Dakujem za povzbudenie
@33tehulka33 mam doma 13kg dieta,dvihala som ju uplne normalne hore dole,dvihala som ju dokonca aj ked som spinila a hrozil potrat,takze si nemyslim,ze 2x dvihnut prepravku sposobi to,ze sa to neuhniezdi
@33tehulka33 mam doma 13kg dieta,dvihala som ju uplne normalne hore dole,dvihala som ju dokonca aj ked som spinila a hrozil potrat,takze si nemyslim,ze 2x dvihnut prepravku sposobi to,ze sa to neuhniezdi
@anonym_b06a18 nešlo iba o tie prwpravkx lietala som po restike ako handra, umývala tszke hrnce atd..
Ostala som doma keďže som pracovala v potravinách a zdvíhať kartóny vody a mlieka som nemienila . Po úspešnom ivf už na 10 deň mi začínalo byť zle ,v 6 týždni som už skončila v nemocnici kvôli nevolnostiam neskutočným
Ostala som doma keďže som pracovala v potravinách a zdvíhať kartóny vody a mlieka som nemienila . Po úspešnom ivf už na 10 deň mi začínalo byť zle ,v 6 týždni som už skončila v nemocnici kvôli nevolnostiam neskutočným
@parvinka0001 ako ste nakoniec dopadli?
@anonym_b06a18 nešlo iba o tie prwpravkx lietala som po restike ako handra, umývala tszke hrnce atd..
@33tehulka33 ja len pisem svoju skusenost,myslim,ze kazdodenne celodenne lietanie za 1,5rocnym dietatom je porovnatelne ako lietat po nejakej restike,pri dietati nemam cas na oddych
@33tehulka33 co povazujes prosim ta za tazky hrniec? Taky nepoznam ktory by bol tazsi ako 10kg. Trosku sa hod do kludu lebo urcite je mensie zlo "tazky hrniec" ako tvoj postoj k praci, sefovi a k lenivej kolegyni. Nehladaj problem vonku ale akus skor v sebe
@parvinka0001 ako ste nakoniec dopadli?
@33tehulka33 dvojky mám . Ja som kvôli tomu ako mi bolo zle buď len spala alebo vracala .neviem si predstaviť ich takto do práce
@33tehulka33 keď to ma vyjsť tak to vyjde .. ja som raz bola doma nevyšlo druhý raz v robote a nevyšlo . Teraz som tehotná polovicu tehotenstva za sebou a robím normálne ako predtým , mám podobnú prácu ako ty ..
@33tehulka33 a co teraz chceš byť rovno PN? Pokial to ma vyjsť, tak to vyjde. Samozrejme extremne sa neprepinat, ale nie zase ze teraz budeš ležať. To by potom mohli všetky zeny.
IVF nie je 100%.
@33tehulka33 netráp sa, veľa žien dvíha deti, čo už majú, alebo kto nešiel na ivf robí všetko ako bežne a žena nevie, že je tehotná. Ja som po IVF mala filozofiu, že treba robiť všetko ako bežne, samozrejme nepretazit sa... Chodila som do práce, ale mám inú, manažérsku ale veľmi stresujúcu prácu. Takže súhlasím, že je lepšie chodiť do práce a nesediet doma a rozmýšľať len nad IVF, ale treba nájsť zdravý kompromis, aj pri tvojej práci - ak máš byť v strese čo bude treba zdvihnúť, zo šéfa a pod,., to tiež nie je dobre. Ja som sa snažila držať nad vecou ale z roboty som prišla každý deň vyčerpaná najmä psychicky, unavená a ohučana. Ja som nakoniec aj tak otehotnela ale žiaľ skončilo to potratom. Ten nenastal preto, ale aj tak by som nabudúce asi zostala na PN alebo zmením prácu.
@33tehulka33 mám sedavé zamestnanie, transfer som mala toho času v pondelok. Počas transferu sa ma doktor pýtal, či budem mať nasledujúce dni voľno. Nemala som dovolenku nahlásenú, som si vravela, že pri mojej práci na čo. A doktor mi povedal, že chce to utriedit si priority. Tak som si dovolenku vzala na nasledujúce dva dni. Transfer bol úspešný, mám malého synčeka a veru tehotenstvo bolo plné komplikácií, aj tak som skončila na rizikovom. Keby mám fyzicky náročnú prácu, tak si vezmem dovolenku vopred.
@33tehulka33 a co teraz chceš byť rovno PN? Pokial to ma vyjsť, tak to vyjde. Samozrejme extremne sa neprepinat, ale nie zase ze teraz budeš ležať. To by potom mohli všetky zeny.
IVF nie je 100%.
@anonym_f18d87 nie predstav si ze nechcem ležať ale Ano chcem byt na pn !! Je to snáď moja vec nie? Vieš figu o tom kolko sa snažíme co mame za sebou . Ked niekto vlaci na rukách dieta, robí ma záhrade, cvičí alebo čokoľvek ine je to jeho vec a ked ja mam traumu z toho ze to nevyšlo. Ze sa roky snažíme a nechcem uz pracovať tak je to len moja vec!!!

@33tehulka33 ja som šla do práce, mne bolo povedané že doma lahať a nič nerobiť nie je dobré. Tam dole to potrebuje pohyb a prekvácanie