icon

Azoospermie a úspešný transfer

kimberley123
11. okt 2021

Dobrý deň.Rada by som našla niekoho komu sa podarilo IVF s touto diagnózou.Čo je všetko možnè a dà sa pre to urobiť?Vedel by niekto poradiť?Ďakujem

sweat
•
11. okt 2021

Opakovany nález azoospermie znamená neplodnosť a nieje možné podstúpiť IVF, lebo v ejakulate niesu spermie vôbec prítomné. Co sa urobiť dá, je nájsť dobrého androloga, ktorý sa pokúsi nájsť príčinu tohto stavu a odstrániť ju (co je beh na dlhé trate a častokrát sa ju odstrániť nepodari). Druhá možnosť je podstúpiť operáciu MESA/TESE - mikrochirurdicky odber spermii, ktoré budú následne pouzite pri IVF s metódou ICSI.
Každopádne aj tu odporúčam najskôr objasniť príčinu azoo, keďže to upresni šance na úspešné získanie spermií

A áno, dá sa aj s touto diagnózou počať a porodiť geneticky vlastne dieta, nas syn je toho živým príkladom 🥰

Držím palce a prajem veľa síl

andrea_82
•
11. okt 2021

Nenašli ani jediný ks spermie vo vzorke? U nás v prvej vzorke našli cca 5 ks a máme syna.

oslo1
•
11. okt 2021

Muz Mal azoospermia,Vela krat a dlho.
Potom chirurgicky mu odobrali spermie, Mal ich tam miliony.
Potom zacal brat Wellman conception tablets for men a Mal spermie AJ v ejakulate.
Dnes mame 3 rocneho Vratka. Muz je jeho biologickym otcom, mame ho vdaka IVF.
Drzim vam palce. Este dnes si pamatam to ciste zufalstvo.

beatinka
•
11. okt 2021

Záleži, či bola azoo jednorázový nález, alebo opakovaný. My sme mali prvý spermiogram azoo. Skúsili sme kadejaké vitamíny a o tri mesiace na kontrolnom spg našli okolo 60 000 spermii. Tak sme šli do ivf s tým, že muž mal spravené predoperačné, ak by sa v ten deň nenašli, aby mohli spraviť zákrok. Pri prvom ivf nebolo treba, našli dosť. Vklady 3 nevyšli. Potom druhé IVf tiež nebolo treba, vklad nevyšiel. Išli sme skúsiť posledný pokus, už si predoperačné ani nedával robiť, keďže vždy našli dosť pohyblivých. A vyšiel nám prvý vklad. Máme 4 mesačného syna.

kimberley123
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
fenakova
•
11. okt 2021

Ahojte žienky.... Možno sa tu najde nejaky pár ktory má podobný príbeh ako my...s manželom sme sa snažili rok o bábätko s prestávkami ... keďže sa nám nedarilo chceli sme vedieť ci všetko je v poriadku... manžel išiel na spermiogram a zistilo sa že ma oligoastenoteratozoospermiu... čiže malo spermií okolo 6 mil.morfologia 0 ...podstate spermie su pomalé a zdeformované..po 3 mesiacoch bol na kontrolný spermiogram výsledky nezmenené... čiže nás posielajú na umelé oplodnenie keďže prirodzenou cestou počať je šanca nulova... pochádzame od Prešova a nevieme vôbec pre ktoré centrum sa máme rozhodnúť kde to je najlepšie možno sa tu najde nejaký pár ktorý si tým prešiel a mal rovnakú diagnózu a bude nám vedieť poradiť budem zo srdiečka vďačná

jodo27
•
17. okt 2021

No náš príbeh je taký, že muž bol 2x na spermipgrame ( 6 mesačný rozdiel , bral veľa druhov vitamínov) no opakovaná azoo. FSH ma zvysene na hladinu 21 a endokrinologicka to “ nevie “ nijak znížiť, ma CT vyšetrenie mozgu, ktoré je v poriadku a jedine genetické vyšetrenie ukázalo že je prenášač cystickej fibrózy (ja nie som, čiže je to ok) a z tohto môže byt zapríčinená azoospermia. Nič nám ďalej neodporúčajú len Messa/Tessa zákrok, lenže je vraj tento zákrok na SR biedne vykonávaný a momentálne nemám chuť dať 500€ do operácie kde netuším či mu nájdu spermie… Dr. kočí v Prahe vraj dokáže zázraky s muzmi, ktorý majú azoospermiu, tak ak naňho máte peniaze, choďte k nemu. My nemáme na každú konzultáciu 200€….
Čiže vlastne… neviem čo robiť.
Len podstúpiť M/T a keď ani tam nebudú spermie tak je neplodny.

jodo27
•
17. okt 2021

@fenakova ja by som nesla na umelé oplodnenie ešte 🙂 zmeňte životný štýl, urobte si hormonálne imunolgicke vyšetrenie.. aj tak budú potrebné na umelé. Začnite jesť vceliu matersku kašičku, robi zázraky vraj. Nerobte hneď to čo Vám každú v tychto klinikách… neliečia, hneď posielajú na umelé.

jodo27
•
17. okt 2021

@kimberley123 kde a kedy idete tesa podstúpiť ?

fenakova
•
17. okt 2021

@jodo27 mali sté podobný príbeh ako my?

kimberley123
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
jodo27
•
21. okt 2021

@fenakova hore vyššie som rozpísala náš príbeh

sueqien
•
16. jún 2024

@andrea_82 ahoj prosím vás akú ste mali diagnózu ?

andrea_82
•
16. jún 2024

@sueqien uf, to je uz 17 rokov, naozaj uz neviem, aka "nieco"spermia to bola.