Boj s neúspechmi po vkladoch embrií: Tipy a rady
Dobry den, chcela by som od vas poradit ako dalej postupovat. Po vkladoch mam vzdy par dni 7-12dpt slabo pozitivne teh testy. Potom zacnu testy slabnut, raz bolo hcg 20 ostatne boli skoro nula. Mimo umeleho oplodnenia som tehotna nikdy nebola, resp.vacinou som si nerobila testy lebo ms mi nejako extra nemeskala. A ked som parkrat aj skusila testy boli biele. Mam spravenu imunologiu, hematologiu, genetiku aj endokrinologiu. Na endokrinologii mi vysiel zvyseny prolaktin a tak uzivam tabletky aj ked uz mam hodnotu v norme. Vzdy chodim na vklady v prirodzenom cykle. Muz ma zakladny spermiogram v poriadku. Zaujima ma, co moze byt este pricinou neuspechov. Ostava nam posledne embryo a tak sa bojim ze to dopadne ako vzdy neuspechom. Dr v CAR mi povedal, ze je dobra sprava ze embryo, aj ked len na chvilu,ale aspon ma snahu sa uhniezdit a len treba skusat vklady. Ale donekonecna to tiez nejde aj financne aj psychicky. Mala ste niektora s niecim podobnym skusenost? Co vam pomohlo? Ja si stale myslim ze problem nastane po uhniezdeni, ci uz v beznom cykle alebo v cykle v ktorom je vklad. Nemam potvrdene ani PCOS, ale rastu mi pomerne dost hrube chlpky aj na brade aj nad perou. Vsimla som si ze mavam na bradavkach taky ako vytok ale vzdy je to zaschnute, nikdy som nevidela, ze by mi z nich nieco vytekalo a dost sa pod pazuchami potim. Na endokrinologii sa mi dr k tomu dako nevyjadrila hoci som to pripisovala prave endokrinologii. Uz som zufala.
@krasneleto ano to mam v poriadku, akurat mam zvysene nk bunky ale to beriem intralipidy pred vkladmi. A kto ti ho nasadil preventivne?
v centre
@krasneleto a potom sa vklad podaril?
ja som nakoniec otehotnela s inym partnerom a prirodzene... ale to je iny pribeh

ja som mala sice iny problem, resp. neproblem , lebo my sme boli obaja plodny... ale dostala som napriek vsetkym dobrym vysledkom prednison na potlacenie imunity. robili ti testy ci nevytvaras protilatky voci embryu, spermiam, atd? mne tento liek nasadili preventivne...