icon

CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?

nemko
22. sep 2010

Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂

lucka333
12. apr 2011

Ahojte baby 🙂
Dnes som bola v Antolskej nemocnici v tom novom Car, u pána doktora Maršíka. Veľmi dobrý dojem. Bola som objednaná na presný čas, vôbec som nečakala, vyšla sestrička a hneď ma zavolala dnu. S pánom doktorom som sa veľmi dobre porozprávala_posrandovali sme si aj zo sestričkou 🙂 Spravil mi vyšetrenie kultiváciu_ultrazvuk. Dohodli sme sa, že skúsime IUI v máji. Manžel ma prísť budúci týždeň na spermiogram a ja keď dostanem menzes koncom apríla mám zavolať hneď a objednať sa na krv (chce zisťíť koľko mám hormónov) a potom uvidíme. Na bežné vyšetrenia budem k nemu chodiť na ul. Mýtna (štátna poliklinika) a čo sa týka otehotnenia tak na Antolsku. Ak sa rozhodnem pre neho, dal mi zmluvu a mám si vybrať akú službu chcem. Ceny sú tam od 50eur do 330eur. Asi si vyberiem za 100eur služby pána doktora. Inseminácia stojí 50eur + spermiogram 9eur a nejake tie lieky hormóny ak bude treba. Dúfam, že sa nám podarí takýmto spôsobom otehotnieť 😀 Dokonca som tam stretla aj dve kamarátky ktoré nemôžu cca 4 roky otehotnieť, chodia až so senca k Maršíkovi, že im ho odporučili ich gynekológovia, že je to špičkový uznávaný doktor 😲

suzy021
13. apr 2011

@lucka333
ahoj-nevies mi poradit nejakeho dobreho gynekologa,chcem si ist dat spravit nejake vysetrenia ohladom plodnosti a neviem kde mam zacat co a ako .... snazime sa o babo uz 2 roky a zatial je to neuspesne ☹
Dakujem .... Zuzana

andysok
13. apr 2011

@suzy021 ahoj je veľa dobrých dr.v rámci Ba ide len o to kde ti to bude najbližšie ja som v Iscari

suzy021
13. apr 2011

@andysok
Ahoj-ja som z Kosic

andysok
13. apr 2011

@suzy021 ale Cár antolska je v Ba ☹

suzy021
13. apr 2011

lucka333
14. apr 2011

Áno je v BA 🙂

saska1
26. apr 2011

ahojte baby, zvažujeme, ktoré centrum si vybrať.Môj gynekolog mi odporučil car na antolskej.Pozerala som cenník, ktorý ste sem dávali, ale nerozumiem, či tá cena za kompletný cyklus IVF stojí 1169€ bez úhrady zo ZP t.j. ked mi bude IVF preplácať poisťovňa, bude to stáť tých 1169€..?Lebo tuším na stránke iscare, stojí limitovaný cyklus len 199€..a ked nehradí poisťovna , tak vtedy to stojí 990€.A to mi príde sakramentský rozdiel.ďakujem za odpoveď.

lucka_0906
27. apr 2011

@saska1 cau sasi, ja som bola pred 2 tyzdnami na prvej konzlutacii v CAR u Dr. Petrenka a zatial mozem len odporucat. Ta cena by mal byt bez doplatku zo ZP.. kde si nasla ten cennik? Neposles link? Pretoze vlastnu stranku nemaju. Neposlali ta tam nahodou z GPN? 🙂

saska1
27. apr 2011

ahoj lucka, toto by malo byť ono http://www.fnspba.sk/Sluzby/platene-sluzby/ps-d...
nie, nie, gyndoša mám priamo na antolskej, tak ten ma poslal.Ale včera som si trochu robila prieskum, a gyn-five určite nie.Trochu som zostala zmätená z reakcií, čo tu boli písané, ale tak nikde to asi nebude dokonalé.Jedno čo však chcem, aby mal lekár trochu aj záujem o mna ako o pacienta, nielen o svoj biznis.Takže uvidíme, asi za týžden mám ísť na konzulátciu a popýtam sa č o a ako a uvidíme.
Ako prebiehala prvá konzultácia?ja by som chcela najskor skúsiť IUI, a porobiť nejaké vyšetrenia, a až potom riešiť IVF.Len či budú mať so mnou trpezlivosť 😀

lucka333
12. máj 2011

Ahoj saska1,
ako som hore písala ja navštevujem CAR Antolsku. Chodím k pánovi Dr.Maršíkovi. Akurát sa pripravujem na IUI, ktoré by sa malo uskutočniť v júny. Prvá konzultácia bola u mňa tákato : prišla som, spýtal sa ma ohľadne čoho som prišla, tak som porozprávala, povedal mi zase niečo on, a tak sme sa pokecali. Potom som išla na vyšetrenie (spravil mi kultiváciu) a potom mi spravil podrobný ultrazvuk. Dohodli sme sa, že keď dostanem menzes, objednám sa na krv (hormóny) a manžel mal prísť na SPG ráno. Vyšetrenia dopadli dobre. Manželové spermie sú na hranici dobrého a zlého. Bola som nedávno za doktorom, čo ďalej, aký postup. Tak najbližšie ako dostanem menzes tak hneď na prvý deň si mám zavolať, sestrička má objedná na vyšetrenie a nasadí mi lieky hormóny + injekcie a potom v júni šup na IUI. JA SOM chodila k Dr.Maršíkovi do ISCARU, vo februári 2008 mi robil IUI neúspešne, ďalšie bolo na začiatku apríla 2008 podarilo sa. A v decembri sa nám narodil synček. Tak teraz ideme z nova skúšať IUI. Uvidíme 🙂

lucka333
31. máj 2011

AHOJTE baby,
dnes som bola na antolskej car, u pana dr.Maršika. Tak ideme do toho "IUI" uskutoční sa to 3.6.2001 ráno. Držte nám palce aby sa nam to podarilo. Brala som od minule tyzdna od stredy do nedele tabletky hormony, chodila som na pravidelne kontroly - ultrazvuk - v stredu 1.6. a vo stvrtok idem si dat pichnut injekcie pregnyl o 22:30h. na kramare, ja si to bojim sama pichnut 🙂 A potom si nasadim od piatka utrogestan. V patek vam viac napisem. papa

nikol18
6. jún 2011

Ahojte kocky, som rada, ze som nasla tuto temu 🙂 mne po mojich skusenostiach a mnohych operaciach (ak si chcete niektora blizsie precitat, rozpisala som to uz v teme: endometrioza 2, konkretne na strane 292) mi moja lekarka, ku ktorej chodim na Antolsku (a ona ma aj operovala) odporucila MUDr. Marsika v CAR na Antolskej. Aj ona bola rada, ze uz sa tam vytvorilo to centrum a ze po tych vsetkych peripetiach bude podrobne vediet o vsetkom aj co sa tyka snazenia o babatko. Velmi sance na prirodzene pocatie nam nedavaju a ani IUI by u nas nemalo velmi vyznam, takze rovno IVF. Na prvej navsteve u MUDr. Maršíka som bola 10. mája, kedy mi spravil ultrazvuk, na druhy den mi zobrali krv (kedze som bola akurat 4. den cyklu) a dalsi tyzden siel drahy na spermiogram. Minuly tyzden sme mali vypisovat ziadost do poistovne, kde sme vsak zistili, ze moja poistovna s nimi nema zmluvu uzavretu a teda ostavaju dve moznosti, bud ostanem u nich a budeme si to m usiet zaplatit, alebo skusit ine CAR. Povodne chcel pan doktor skusat prve IVF uz teraz v juni, no kedze planujeme ist na dovolenku, odlozili sme to az na september. No druhy problem, ktory sa nam vyskytol je ten, ze v oktobri mame svadbu a doktor mi povedal, ze ak by sme spravili v septembri vklad, tak na svadbe nemozem vobec tancovat, lebo tie otrasy vraj nie su dobre....a tak teraz zvazujem, ci to o mesiac posunieme, alebo co...ide o to, ze ten nalez u mna bol fakt zly a bojim sa, ze ci ten mesiac naviac tam moze narobit viac skody ako uzitku, alebo ten mesiac uz vela neurobi....co si myslite vy? zatial to mame skusat aj v lete, mozno zmena prostredia (pocas dovolenky) nam len prospeje 😀
Inak co sa tyka stretnutia s MUDr. Marsikom, mala som z neho velmi dobry pocit (aj ked som sa zo zaciatku velmi obavala, lebo som nanho citala rozne recenzie), bol velmi mily, dalo sa s nim normalne porozpravat aj posrandovat 🙂
este som sa chcela opytat, ste tu niektora taka, co si cele IVF platite?

lorka
6. jún 2011

@nikol18 ahoj nikol, mozem sa opytat, s akou poistovnou nemaju zmluvu? ja mam este narok na preplatenie, som v Unione a spolieham sa na to, ze ak by som sla na IVF na antolskej, tak aspon nieco pistovna preplati.
inak ja by som asi na to IVF v septembri pred svadbou nesla, ozaj pre istotu. a co leto, jul-august, to vam Marsik neodporucal na IVF? inak z Marsika mam aj ja zatial skvely pocit, som rada, ze je nas takych viac. 🙂

nikol18
6. jún 2011

no nemaju zmluvu s Doverou...v juli a v auguste mi vysvetloval, ze to nerobia, pretoze su statne pracovisko a vacsina ludi (najma ti v labakoch) maju v tom case volno...a okrem toho mi hovoril, ze nemaju az take velmi dobre vysledky v lete...povedal mi, ze to moze suvisiet aj s tymi horucavami, ale proste v tom lete tie uspechy su male.
Ja som s jeho pristupom bola velmi spokojna, dokonca aj pri ultrazvukovom vysetreni sa snazil byt citlivy, kedze ja som po tych mojich operaciach este stale taka ubolena 😀 takze teraz mam fakt velku dilemu, pretoze je to naozaj dost penazi za to, aby som si to mala platit sama....no bol mi odporucany ako odbornik....a po mojich skusenostiach sa obavam toho, ze ked pojdem inde, aby som sa zase nedostala do ruk k nejakemu takzvanemu "odbornikovi", takze vazne neviem teraz, co robit ☹

nemko
autor
8. jún 2011

.... ako moze Marsik hodnotit uspechy alebo neuspechy v lete ked to centrum zacalo fungovat na jesen 2010? zvlastne lebo ked posobil v Iscare aj s Durechovou tak mne povedali, ze IVF cez leto je idealne, ze psychika je viac v pohode slniecko, teplo a tak.....

nemko
autor
8. jún 2011

kocky, ale kazdopadne vam drzim palce aby vam IVFka vysli, ci uz cez leto alebo cez zimu 🙂

nikol18
9. jún 2011

@nemko cozeee? tak to je uplne naopak ako povedal mne 😀 akoze nechapem...

nemko
autor
9. jún 2011

@nikol18 vidis, aj mna minuly rok ked posobili este v Iscare natlacili do ivf v mes.jun/jul a mala som pokazenu polku leta vdaka stimulke potom cakanie po transfere a nakoniec z neuspechu - a to vraj udajne cez leto je to lepsie, ze slniecko vplyva na lepsiu psychiku a tak.to boli ich rady....

erickaa
10. jún 2011

@nikol18 ahoj, ja by som na tvojom mieste išla do iného CAR, predsa len je to obrovská suma za celý jeden IVF cyklus so všetkým..neviem, či máš predstavu až do akých čísiel to vie vyrásť. A až keď vyčerpáš tie platené pokusy, potom môžete skúšať ďalej za peniažky.
Ja som chodila do Iscare k dr. Tazberíkovej, môžem odporučiť (ale nemám skúsenosti ohľadom IVF iba IUI) A inak si v Iscare chvália ešte dr. Válkyho, ževraj je veľmi dobrý... 😒
Ohľadom tej svadby, predtým to ani neriešte, keď tak potom. Možno dovtedy aj motyka vystrelí 😎 Stáva sa to... 😉

nikol18
10. jún 2011

@erickaa uz sme tiez rozhodnuti, ze ideme inde, lebo su to fakt strasne peniaze a aj ked niektore ceny sa daju trosku skresat, na com by som urcite nechcela setrit su lieky, nakolko moje telo si za posledny rok toho vytrpelo dost a ceny tych liekov, fuuuu 😀 takze sme rozhodnuti vyuzit moznosti zdravotnej poistovne v inom centre a potom ked ich vycerpame, tak sa uvidi 🙂
dakujem za radu aj ohladne tej svadby...ja som si to tiez myslela, ale predsa len mi najlepsie poradi niekto, kto si to uz prezil a vie ake su to nervy, stresy a napor na organizmus 🙂
dakujem aj za odporucanie lekarky 🙂 a ako sama hovoris, ja dufam, ze do svadby motyka vystreli 😀
Tebe predovsetkym blahozela k vytuzenemu batozku 🙂 hlavne nech ste zdravi 😉

erickaa
10. jún 2011

@nikol18 Ďakujem 🙂 Inak my sme mali mať teraz v septembri tiež svadbu (alebo niekedy na jeseň), ale sme to museli preložiť, keďže vtedy rodíme 🙂 Som zvedavá, kedy sa k tomu znova dostaneme 😉

Veľa úspechov želám aj Tebe, určite sa aj vy dočkáte 😉 😉 😉 TEraz si užívajte leto a svadbu 😎

nikol18
12. jún 2011

@erickaa dakujem 🙂 neboj k svadbe sa urcite dostanete neskkor, akurat uz budete traja 😉

andulqa
28. jún 2011

Ahojte baby, je nejaky kontakt na CAR Antolska? Ako sa da k nim objednat na konzultaciu?

my sa snazime uz dost dlho, mali sme horsi spermiogram, ale uz sa trochu zlepsil, tak by som chcela vyskusat IUI a moc mi nie su tie ostatne BA centra sympaticke 🤐 😒

lorka
15. júl 2011

@andulqa ahoj andulqa, objednava sa na tel. 02/68672701

pistaciaa
4. aug 2011

Ahojte baby, nemate dake nove skusenosti z tohto CARu. Chcela by som ist k Dr. Marsikovi, ale po tom co tu citam vaham, ak kazdy zakrok ma bude stat 170 eur, pokial budem chciet aby to robil on, tak dakujem pekne. Neviete ci to tam este stale tak funguje. A mate s tymto centrom pozitivne vysledky aj co sa tyka ICSI? Pripadne neviete ako su na tom embryologovia, kedze tu citam o celkom dost velkej chybe v ich usudku. Vela otazok, ale kto sa pyta, ten sa snad aj dozvie 🙂.

nikol18
11. aug 2011

@pistaciaa Ahoj, neviem ci este dr. Marsika stihnes, lebo ked som bola teraz 1. augusta v ISCARE, tak mi dr. Lattakova hovorila, ze k nim pojde opat do ISCARE pracovat, tak neviem...

pistaciaa
12. aug 2011

@nikol18 Ahoj a dakujem za informaciu, ak mam pravdu povedat, mozno budem aj radsej, po precitani tejto diskusie, ak bude v Iscare. Mne je v podstate jedno kde je 🙂. Ale este som u neho nebola, tak uvidime ake budu sympatie.

jaya47
17. nov 2011

Baby, ako to je? Ako tak citam, CAR Antolska teda nema zmluvu s Doverou.
V takom pripade sa plati za konzultacie?
Ked sa budem tvarit, ze umele oplodnenie este nechcem, iba vysetrenia, liecbu a vysvetlenia (imunologicka pricina, moj gynekolog vravel, ze uz musim do centra, v tom sa on uz nevyzna). Co potom platim? To som pre nich dost neziskova, nevyhodia ma? 🙂))

A je tam este stale Durechova?

jaya47
18. nov 2011

Tak, uz netreba odpovedat, informovala som sa telefonicky:
S Doverou zmluva nie je na IVF, Durechova tam robi, od 2. ma dovolenku.
A za konzultacie a ultrazvuky sa vraj neplati, ide to cez poistovnu.