icon

CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?

nemko
22. sep 2010

Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂

matulka2314
17. apr 2013

@mimickapn dakujem 🙂 takze asi tam mam zavolat ze kedy mam prist nie ? a sestricka je mila ? petrenko je cez vikendy v brne takze keby mi iui vychadzalo na vikend tak to asi spravi niekto iny nie ? a to je na tom piatom poschodi ? lebo ja som bola len dole u petrenka v ambulancii, inak gratulujem k babatku 🙂 este ti urcite budem pisat pa zatial

mimickapn
18. apr 2013

@matulka2314 ano moja je to na 5 poschodi hned oproti vytahupri kavomate 🙂ak ta objedna cez vykend tak ti to bude robit bud dr.Durechova alebo Marsik ale poviem ti ze obaja su uzasny mne robili spolu et a nemohli sa trafit do mojej maternice tak sa striedali a podarilo sa.Su vynikajuci odbornici a sestricky tam maju dve v ambulancii a tie su tiez uzasne hlavne taka mensia s tmavymi vlasmi Nikol tak je uzasna no poviem ti ze i to chyba ze tam uz nechodime vzdy som tam isla strasne rada lebo su uplne nabity pozitivnou energiou a to strasne povzbudi ckoveka 🙂 dakujem za gratulaciu 🙂 a vy idete teraz uplne prvy krat? my sme boli na ivf aj v oktovbri a nic tak sme stastny ze teraz sa nam to podarilo a to nam vkladali 3 ale babenko cakame jedno 🙂

matulka2314
18. apr 2013

hej mi ideme prvykrat skoro styri roky sa nam nedari a zevraj sme obidvaja v poriadku aj citim ked mam ovulku a vtedy mame sexik a stale nic ☹ dlho som sa rozhodovala ze kedy tam pojdeme a nevedela som do ktoreho centra tak nakoniec sme sa rozhodli pre antolsku tak uvidime 🙂 akurat sa ich chcem opytat este nam nerobili protilatky voci spermiam a ci mam priechhodny hlien tak som zvedava ci mi to spravia no ved uvidime iui sa da opakovat viackrat., hlavne ze sa vam to podarilo 🙂 aj ste skusali iui pred tym ci ste isli hned na ivf ? a budes rodit na antolskej ?

ivanka0210
3. jún 2013

baby neviete mi poradit Petrenko ma dovolenku ??

kanka14
2. júl 2013

Ahojte. My sme boli prvý krát u doktorky Ďurechovej a som vľlmi spokojná, je veľmi milá a aj sestrička. Zatiaľ mi zobrali krv, vo štvrtok idem na ďalší odber, priateľovi dali robiť spermiogram a potom keď budú výsledky uvidíme, S priateľom sa rok snažíme a stále nič. Môj lekar mi tretí mesiac po sebe dal clostylbegyt a doktorka mi povedala, že určite ho už nemám brať. Na pravom vaječníku mi našla cystu tak som teraz zvedavá čo bude. Neviem zatiaľ ani ako to bude ďalej prebiehať. Nemáte niekto nejakú podobnú skúsenosť? A ako je to tam finančne? Zatial sme platili len za spermiogram
.

jalaura
10. júl 2013

@kanka14 ahoj. super ze chodis na antolsku...aj ja...tak budem drzat palce🙂

jalaura
10. júl 2013

@mimickapn ahoj ak sa mozem opytat ako dlho trval cely proces od kedy si mala schvalene zo ZP az po vlozenie?
ako rychlo tam reaguju? isla si aj na genetiku?

mimickapn
10. júl 2013

@jalaura no najprv sme boli v ISCARE a tam nam robili genetiku a potom sme s Dr.Marikom presli na antolsku no 100 a jedno.Poviem ti ako to bolo pri druhom raze Tak sme si dali ziadost a do 6 tyzdnov sme ju mali schvalenu a jak ju chvalili som zacala brat tabletky na menzes lebo som nemala to bol nas problem a na druhy cyklus som zacala pichat injekcie asi 13 dni apo 6tom dni sme tam chodili kazdy druhy den na sledovanie vajicok a a potom bol odber a dva dni na to vklad,takze to trvalo od schvalenia 2 mesiace,ale stalo to za to a s doktorom sme boli nadmieru spokojny 🙂 a ides na antolsku?

mimickapn
10. júl 2013

@matulka2314 Ahoj az teraz som prisla na tuto temicku,my sme nemali IUI lebo muzik ma vyborne spermijky a rodit budem v Piestanoch mame tu znamu sestricku 🙂 a vam sa ako dari s ivf aj ste uz boli?

jalaura
10. júl 2013

@mimickapn no ja uz praveze som...tak uvidim...poslali nas na genetiku...ale ja by som to aj bez toho dala...ved aj tak na tej genetike pokial nie je nic vazne v rodine nic nezistia...
neviem ci sa to da aj bez toho...a ze by sme si to zaplatili a potom nam to poistovna preplati? totizto my mame teraz cas a od septembra moj mm bude cestovat na sluzobky kazdy tyzden tak to bude velmi takze skombinovat...neviem ci im tam mam zavoalt a popytat sa...ci co?

mimickapn
10. júl 2013

@kanka14 Ak pojdete na IVF tak lieky stoja cca 450 eur ak nesli hore a ak ti budu napichovat to ICSI tak 200eur+cesta asi 10x horedolu a ak budete mat iui tak to bude urcite lacnejsie.Ja som mala lieky Pergoveris,Orgalutran a Merional+Ovitrele 1 pred odberom a este mi pridavali nejake Merionali lebo mojim vajickam to trvalo trosku dlksie kym vyrastli 🙂 drzim palce 🙂

mimickapn
10. júl 2013

@jalaura no ta genetika sa neplati teda my sme neplatili a je to lepsie aspom mas nejaku istotu ze babo bude zdrave ale nieje 100%,mali by ste to sstihnut este pred tym septembrom teda ak mas pravidelne menzes tak to nebude problem,ale ked nechces genetiku tak mozno ze staci povedat a ku komu chodis?

matulka2314
17. júl 2013

@mimickapn ahoj odpisujem az teraz lebo som bola na dovolenke mi sme neboli na ivf iba na iui 1x zatial lebo potom som mala cystu z clostylu tak teraz pojdem na utz ci mi uz praskla a ked ano tak dalsie iui a ty sa ako mas ?

mimickapn
18. júl 2013

@matulka2314 Tak si si aspom oddychla na dovolenke od snazilkovania a teraz sup na to 🙂 tie cysty trápia strasne vela bab co poznam.A boli ste u Marsika? u nas bol problem u mna tak nam robili 2x IVF to je aj drahsie.Teraz ideme uz pomalicky do 6 mesiaca ani neviem ako to ubehlo ale som stastna ze to takto ide uz sa nevieme dockat toho nasho chlapciska :D

matulka2314
19. júl 2013

@mimickapn hej hej oddychla som si vsetko som zahodila za hlavu 🙂 chodime k petrenkovi a nam zatial ziadny problem nezistili takze to je najhorsie ale tak snad raz sa to podari 😉 no a tebe to ubehne rychlo ani sa nenazdas a uz bude z neho riadny chlap 🙂

matulka2314
20. aug 2013

@mimickapn ahoj chcem sa ta len opytat co asi vychadza ivf na antolskej a tam robia aj soft ? lebo rozmyslam ze ked nam nevyjde tretie iui tak pojdem na ivf ale bojim sa toho

mimickapn
20. aug 2013

@matulka2314 Ahoj vobec sa toho nemusis bat je to v pohodicke a my sme to podstupili 2x,1raz sme platili 350eur za lieky a 100e za oplodnenie a za doktora a druhy krat uz boli lieky o 100eur drahsie,takze lieky 450eur a 2krat nam robili aj icsi a to sme platili 200eur a oplatilo sa 🙂 a coho sa bojis ze je to vela penazi alebo celeho ivf?

matulka2314
20. aug 2013

@mimickapn ivf ako takeho sa nebojim skor tych hormonov 🙂 takze ak som dobre pochopila tak za prve ste platili 450 eur a za doktora neviem kolko sa plati a vy ste nemrazli vajicka ? ak asa mrazia tak to je drahsie ze lebo v tomto sa este moc nevyznam

matulka2314
20. aug 2013

@mimickapn a etse sa chcem spytat neviem ci budes vediet vo stvrtok ide priatel na nejaky podrobnejsi spermiogram ale bude mat tyzdennu abstinenciu mysli ze to nevadi ci to neni uz dlho tyzdenne spermie

mimickapn
20. aug 2013

@matulka2314 mal by mat tak 3 dnovu ale nevadi aj my sme mali pred IVF tak tyzden 5 dni pauzu 🙂 a prvy krat sme mali 2 vajka tak nam nemrazili a doktor si vypytal 100 ze musel prist koli mne ale druhy krat uz sme neplatili,ale platili sme za ixovanie 200 a vtedy nam vkladali 3 lebo sme viac nemali a to jedno by sa vyhodilo tak sme sa rozhodli pre 3.A tie hormony sa daju v pohodicke zvladnut ja som bola zvyknuta na injekcie tak mi to nerobilo nejak problem a ani to nejak moc neboli alebo co 🙂 neboj skuste radsej to IVF tam mate vacsiu istotu,ale hlavna vec ktoru ti poviem je aby si zostala po IVF az do odberu na hcg doma a nesla do roboty a len oddychuj a ziaden stres a ked ta nahodou zacne boliet brusko tak hned vypi jeden vystaveny citron s asi decom vody,mne to pomohlo aby som nedostala mrchu a aby sa drobcek pekne zabyval 🙂

matulka2314
20. aug 2013

@mimickapn no skusim este tretie iui a ked nic tak ivf a ty si mala nejako malo vyjicok si mala soft ci normalne ?ja sa nebojim tych inekcii ale reakcii na hormony, to aj planujem ostat doma a co je ixovanie ?

mimickapn
20. aug 2013

@matulka2314 je to ICSI to je napichavanie vajicok aby lepsie dozreli (aspom myslim 🙂 na tie hormony som nemala ziadne reakcie len ked som zle pichla tak malu modrinku ale inak nic 🙂 ju mna to bolo biedne s tymi vajickami lebo som nemala vobec menzes a ani ovulku a ledva mi vyrastli foliky,lebo ten druhy krat sa uz zdalo ze nebudu ziadne a prerusime to a na poslednu kontrolu boli :D tak drzim ti silno palce aby vam vyslo to tretie IUI ved predsa sa hovori ze do tretice vsetko najlepsie 🙂

martinazvo
20. aug 2013

@matulka2314 ahoj, ICSI je asistovane vstreknutie spermie priamo do vajicka... robi sa to vtedy, ked su spermie malo / vobec pohyblive...

matulka2314
20. aug 2013

@mimickapn dakujem dufam ze to vyde ale uz som pripravena aj na ivf len aby aj to vyslo

usinko
22. aug 2013

ahojte, absolvovala niektora z vas IUI v CAR Antolska? ak ano, stimulovali vas pred IUI a ako dlho alebo nie?

matulka2314
23. aug 2013

@usinko ahoj ja som bola uz 2x a hej vzdy ma stimulovali clostylom 5-9 Dc

usinko
27. aug 2013

@matulka2314 a bol dovod? nemala si pravidelne ovulaciu, alebo vzdy stimuluju "pre istotu"?

matulka2314
27. aug 2013

@usinko ja mam ovulacia vzdy ale aj tak ma stimuloval lebo ze ked mas jedno vajko tak sa neoplati robit iui a ty mas aky problem ? nam zatial nic nezistili

jankkaa
29. aug 2013

Ahojte baby 🙂 ani neviete ako mi pomohol vas pokec, nemozem spat lebo stale myslim na to, ze nemozeme otehotniet uz 17 mesiac ☹. Boli sme v Iscare na spermiogram a ten vysiel zle tak sa rozhodujeme ci podnikneme umele oplodnenie a zrazu som nasla vasu debatu o CAR ani som nevedela, ze je na Antolskej. My bývame hned vedla 🙂 mam strach lebo sme si doteraz mysleli, ze to pôjde prirodzene ☹ teraz viem, ze prejst si IVF je fyzicky aj psychicky náročné a nemám jasno ani kolko to stojí. Prepláca to aspoň sčasti poistovna? Mám všeobecnú zdravotnú
Dakujem vam, ze ste rozprúdili takúto pre mna dôlezitú debatu.

matulka2314
29. aug 2013

@jankkaa ahoj nam sa nedari 4 roky ale ja som este na ivf nebola takze tiez neviem ako to prebieha a kolko to stoji ale idem si podat ziadot keby nahodou nevyslo iui a tiez mam vseobecnu nam zatial nezistili nic, ale viem ze poistovna preplaca a potom zavisi od vselicoho mozneho kolko budete platit