icon

CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?

nemko
22. sep 2010

Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂

nemko
autor
19. nov 2010

@kikus77 🙂

yeliel
19. nov 2010

@mata33 ahoj ..sm rada,ze Ta tu vidim 😉
Tak co pridas sa k nam? 🙂

yeliel
19. nov 2010

@kikus77 ahoj cica,,,straasne vela otazok mas 😀 😀 😀
Takze,,,co sa tyka hemato...osobne si myslim ,ze ak to povies v Car ,DR.Durechovej tak aj ona Ta posle na to spravne miesto.Ale mozes to spravit aj tak ,ze pojdes za obvodným gynekologom a vypitas si vysetrenie na ..
Diagnostika markerov vrodenej trombofilie tam ak sa nezistia mutacie,ja mam ( (V.leiden a MTHFR)a preto si musim pichat fraxik ak stimulujem alebo som tehu )..teda ak nezistia je to OK ak sa zistia tak na hemato ti spravia Faktory zrazania a polifosfolipidove protilatky to je pre nas snazilky doleziet info 😉 Ale to uz na hemato budu vediet. 😉
Imunologia sa do robit len v Prahe,Dr Durechova mi to sama navrhla to vysetrenie stoji cca 7000Kc tak mi povedala,pytala som sa jej ci prednison nemozem nasait aj bez toho vysetreniea lebo ine sa aj tak neda spravit..povedal mi,ze samozrejme mozme 😉
Ale ja som teno rok brala ATB tusim 5krat to je strasne vela,takze potrebujem normalneho imunologa aby sa zvazilo podavenie prednisonu lebo ten vlastne potlacuje imunitu..
Dufam,ze som to aspon ako tak vysvetlila..Ak su este nekae otazky tak som tu... 😅 Teda obcas 😀 😀 😀 😀

mata33
20. nov 2010

yeliel: ahoj, no vazne o tom pomyslam..

rikuska21
20. nov 2010

nemko, kikus yeliel. mata. vidim ze pomyslate nad hemato., mam to tiez zasebou a tiez som si pri prvom ivf pichala fraxik a urcite budem aj teraz,

tak isto som bola aj v Prahe v podoli a vsetkym ktorym zistia, ze si vytvaraju protilatky na cokolvek, tak predpisu prednison,
ja si vytvaram pritilatky na trofoblasty aj na spermijky, ale nenasadila som si prednison, je to svinstvo a aj ta mam hormonov kopec, a opkrem toho mi povedali aj v Brne ja vO ferticente, ze ak idem na umele tak vytvaranie protilatok nic nezavazi, je to zbytocne, a ak uz sa umele podari tak oni nasadzuju hormony aj na udrzanie plodu a u mna aj proti vytvaraniu protilatok na trofoblasty,

snad sa z tohto trosku zorientujete

nemko
autor
20. nov 2010

@rikuska21 ja nepomyslam na hemato ja to mam za sebou 🙂

lutasa
20. nov 2010

ahojte,
imunologia sa da urobit aj v SR, v Kosiciach. donedavna sa vsak v SR nerobili protilatky proti trofoblastu a spermiam, teraz sa to robi uz aj v SR u doc. Ondrejcaka, aspon ja mam takuto informaciu.a preplaca to poistovna! skuste doc. ondrejcakovi zavolat a overit si to, nech sa nemusite objednavat do prahy, tam su dost dlhe cakacie doby a potom sa este caka min. 3 tyzdne na vysledky.

yeliel
21. nov 2010

@lutasa ahoj tek tie KE su onicom...nevedia spravit nic,,,Mam tam uz 2 mesiace krv a nemaju sety na vysetrenia..takze spravili velke ..... 😀 😀 😀 😀 trfoblast stale nevedie spravit.

yeliel
21. nov 2010

@mata33 tak sa pridaj..ja prasknem do toho dufam koncom januara 😉

milacik10
22. nov 2010

@mata33 v tom care na natolskej robi dr. durechova, a k nej nechod za ziadnu cenu, neodporucam. ked uz,tak si vyber mudr.petrenka,ten je tam primar a je super,kamoske pomohol.

milacik10
22. nov 2010

@yeliel vdaka durechovej so stratila tri roky mojho zivota, vkuse nas vlacila po nepodstatnych vysetreniach a stale som z nej mala pocit,ze caka, kolko jej dame... uz nikdy viac tuto lekarku a jej pristup bol fakt hrozny..

milacik10
22. nov 2010

@kikus77 mam s nou zlu skusenost, pretoze vyse troch rokov nas ,,vlacila,, po nepodstatnych vysetreniach a nic vlastne nerobila. vkuse len dalsie a dalsie odbery a nic z toho. ked som si uz myslela,ze mozem zacat konecne si pichat injekcie,tak zrazu jej napadlo,ze by este potrebovala jedno vysetrenie..moj muz na to straaasne na nu vyletel,ze ci je normalna, ved tri roky nerobime nic ine ako same vysetrenia a ona,ze bez toho odberu mi lieky neda.tak som isla do brna a teraz to riesime tam a tam na mna pozerali ako na zjavenie,ze naco preboha sme absolvovali vsetky tie nepodstatne odbery... takze tak. a este jej pristup bol totalne arogantny ale to je moja skusenost..

yeliel
22. nov 2010

@milacik10 no ja viem posudit len ten pristup co som mala pri nej na prvej kozultacii a ten sa mi pacil.
Netlaci ma do ziadneho vysetrenie co sa mi zda byt neopodstatnene,mam zle cyto tak chce vysledky co sa mi zda spravne a potom mozme ist kludne do IVF.
Myslim vsak ,ze je dobre hladat problem a nie tlacit hned do IVF.
Neviem ake nepodstatne vysetrenia mas za sebou..ja som zase typ co ma rad jasno tak som rada ak viem o kazdom probleme a zvyšovať tym sancu,dokonca sa sama pytam na vysetrenia 😀 😀 😀
Mame jasnu diagnozu ja PCO a drahy oligoasthenoteratozoospermia .
Plus vysetrenie na hemato co som si sama vyziadala tam mi bola potvrdena vrodena trombofilia takze som rada,ze to vysetrenie mam pretoze som na fraxiku.
Pri Durechovej sa mi pacilo,ze som mohla povedat aj sovoj nazor a spolocne sme sa dohodli na postupe.
Dufam,ze budem aj na dalej spokojna.
Je mi luto,ze mas zlu skusenot a ze sa ti to tak taha ☹ aj mi bojujeme uz dlho a mame par neuspechou za sebou.Ono je to tazke kazdemu vyhovuje nieco ine ,Ja som zas mala velmi zle skusenosti v GF a ine baby su spokojne,tak nam neostava nic ine len verit,ze nam niekto pomoze.
Ak smiem vediet aku mate diagnozu?
Pekny den a hlavu hore 😉

nemko
autor
22. nov 2010

caute baby, som doma od Durechovej 😀 nabita energiou a tesim sa na nasledujuce dni 😀 cakame na menzes a ideme do IUI 😀 prvy raz mi budu robit IUI aj ked mam za sebou dve IVF, MUDr.Durechova mi pomohla vybavit diabetologicku, idem tam po IUI v januari 7.1.rano a tesim sa lebo mi budu robit inzulinovu rezistenciu, vo feruari zacnem brat metformin a v marci alebo v aprili ideme na IVF.To IUIcko mam len tak aby som mala pocit, ze sa nieco deje 😀 😀 spermos mame dobry tak povedala, ze by to mohlo vyjst a ked nie ideme do IVFka.sa tesim a konecne mam znova radost.poz testy som mala zo zvyseneho LH hormonu 🙂 zase som o cosi mudrejsia, vykecala som sa, pokecali sme, mame plan na dlasi cca pol rok a tesim sa z toho 🙂 aj ked doma je to horsie lebo ta moja draha polovicka verila, ze som tehu a je total hotovy a uboleny, ale ja to vnimam inak lebo ja som taka ubolena kazdy mesiac len teraz som akosi citila, ze tie testy su blbost 🙂
pekny den vam prajem koculky moje 🙂

yeliel
22. nov 2010

@nemko ahoj preco ti idu robit inzulinovu? a metformin? ved to az ak sa potrvrdi iznulinova? ci aj tak ti ho nasadia?

nemko
autor
22. nov 2010

@yeliel na inzulinovu idem az v januari a potom sa dohodneme, som dost chuda a Dr sa boji aby som po nom neskolabovala tak ked po vianociach nabriem par kil da mi ho 🙂

yeliel
22. nov 2010

@nemko a preco teda chce nasadit metformin? koli PCO?

nemko
autor
22. nov 2010

podporuje plodnost
@yeliel

yeliel
22. nov 2010

@nemko len preto,ze ja uzivam siofor to je take ako metformin 😉

nemko
autor
22. nov 2010

@yeliel ja to budem uzivat s clostilom - metformin a clostil dokopy

monicka7299
23. nov 2010

@yeliel ahoj, vidím, že si vo švungu

yeliel
23. nov 2010

@monicka7299 ahoj..ani ne to sa len tak zda 😀 😀 😀 som vo faze oddychu.. 😉

milacik10
23. nov 2010

@yeliel nasa diagnoza je vlastne muzova neplodnost, ma malo a moc pomalych spermii. ja som ok.. 😀

nemko
autor
23. nov 2010

caute kocky, rano idem na ultrazvuk a ked bude vsetko tak ako ma byt zacinam stimulku na IUI 😉

mata33
23. nov 2010

milacik10: no primar by mal byt asi najlepsi, ale ako pise yeliel kolko ludi tolko skusenosti
baby nenasla som ziadnu www stranku toho car na antolskej, kde ste zohnali kontakty?

yeliel
23. nov 2010

@mata33 ahojcek..nemaju este ziadnu stranku ..ale mozem Ti dat ciselko,,je tam mila sestricka a mozes s nou v pohode kecat a popytat sa jej co ta zaujima a aj ku komu sa chces objednat.Ja som chcela Durechovu tak som sa objednavala k nej ale sestricka ti urcite povie ake su moznosti . 🙂

yeliel
23. nov 2010

@milacik10 ahoj tak to mate lepsie ako mi 😉 u nas je problem v oboch..

yeliel
23. nov 2010

@nemko tak drzim palceky aby si sa co najskor priblizila k IUI a aby to aj klaplo.
Inac ked budes uzivat metformin tak si daj pozor a skus papat viac lebo znizuje hladinu cukru v tele 😉

monicka7299
24. nov 2010

@mata33 chystáš sa na Antolskú? ...

yeliel
24. nov 2010

baby baby ,,,mam uz cyto a je to II nemusim ist na oncogynekologiu lebo sa mi to zlepsilo tak sa straasne tesim 🙂