icon

Čo robiť pred plánovaným druhým IVF?

29. mar 2025

Ahojte už som tu písala o mojom neúspešnom IVf 5 ket a ani ťuk tak som od januára začala chodiť po všetkých vyšetreniach , endokeinologiu mám ok, diabetologiu užívam siofor,genetika ok, hematologia ok a už len čakám na výsledky z repro ..hysteroskppiu som mala po 3 neúspešnom vklade v novembri( bola ok) a pri konzultácii v inom centre mi dr povedal že aj tak by ma chcel pozrieť z vnútra čiže ďalšia narkóza pred IVf.... Boli ste aj vy pred druhým IVf opäť na hysteroskppiu? Podľa hyfosy mám pravú Tubu úplne upchatu dr sa aj snazil dať viac tej tekutiny ale nič a druhý dr mi povedal že ak je to teda upchaté a niekde sa tam nachádza tekutina tak že môže tiecť do maternice a poškodzovať štruktúru endometria...tak že teda asi sa to bude musieť vybrať ..ja neviem čo mám robiť

kimberley123
30. mar 2025

Ahoj.Máš urobené PGT embryí?

autor
30. mar 2025

@kimberley123 ahoj nie

autor
30. mar 2025

Je to pre nás príliš drahé

kimberley123
30. mar 2025

Ani ja nemám pgt prvÿ vklad mi nevyšiel a neviem vôbec ako sa mám zariadiť.Veľká škoda je že nieje možnosť testovať ich po jednom pred vkladom.Je to fakt finančne náročné.

dasa234
1. apr 2025

@kimberley123 radšej ich dat otestovať po druhom IVF viacero alebo rovno všetky, ako ich vkladať postupne s odstupom času, pretože zbytočne stracas čas (aj niekolko rokov), nádej a peniaze sa týmto spôsob vyrovnajú (za nepodarené vklady a lieky).

kimberley123
1. apr 2025

@dasa234 Áno plne súhlasím,len keď čítam že teda ani genetika embryii nič nezaručuje.Sú určité typy gen.porúch ktoré obyčajné pgt vyšetrenie neodhalí.Ale podla mňa aspon sa vyselektujú tie správne na vklad

dasa234
1. apr 2025

@kimberley123 vyšetria ti PGT aneuploidií. Ja som dala takto otestovať 4 (odber bolo 9, 7 oplodnili, a do 5 dňa sa delili už iba 4) a všetky boli aneuploidne. To znamená, že aj keby sa ujalo, bol by vcasny potrat, pretože mali o chromozom menej alebo viac, a teda nezlučiteľné so životom (poznamka: ak by to bol nejaký syndrom schopný života, bol by to lepší prípad, ale ja som mala aneuploidné...takto som si z prveho IVF zbytočne dávala 5 KET. Už to vysvetľuje neúspech, s veľkou pravdepodobnosťou bud v oocytoch ev. v nízkom % v spermiach...

kimberley123
2. apr 2025

@dasa234 A prosím bola si na druhom IVF?

klarabohun77
2. apr 2025

@dasa234 a co vam dalej poradili? Mne odobrali 6, 6 sa krasne oplodnilo ale ani jedno neprežilo PK. Citala som tiez ze mohli byt aneuoloidne ale neviem to na 100%. My sme chceli davat genetiku ale nebolo co dat na nu. Aky dalsi postup u Vas bude?a v akom centre prosim ste?

monikabod
3. apr 2025

Ahojte ja mám za sebou 2 IVF cykly. Tretí vklad mi vyšiel ujalo sa embryjko ale žiaľ včera dr. oznámila najhoršiu správu zamlčaný potrat tak sa s tým vyrovnávam 😢.Hrozný pocit, mám 33 snažime sa cca 3 roky a stále nič, teraz si dáme určite aspoň pol roka pauzu. Vyšetrenie samozrejme všetky mám dobré ja aj manžel, fakt je to asi len na Bohu a na prírode…Držím vám všetkým palce sme v tom spolu.