icon

Ďalšie IVF verzus darované vajíčko

lienkavax
20. feb 2022

Ahojte. Idem si po vaše skúsenosti, rady...7 rokov sme sa snažili o bábo. Nakoniec sme postúpili 2x ivf, to druhé bolo úspešné. Máme doma 2ročný poklad 🙏🏼. Z 11 oplodnených vajíčok zostalo 5 zamrazených. Všetky išli na genetiku, 2 zostali úplne zdrave, 1 mozaika. Z tých dvoch zdravých máme doma synčeka. Pred 3 týždňami sme si išli pre súrodenca a mala som vklad zdravého embryjka. Modlili sme sa nech sa uchytí, stalo sa. 2 dni som mala pozitívny test a tancovala som od šťastia. Na tretí deň som strašne nešťastnou náhodou spadla na zadok. Cca za 5 hodín som zakrvácala. Na druhý deň som mala už slabšiu čiarku, resp.rovnakú. hcg 282. O 4 dni už iba 162. Dr povedal, že ho to mrzí....
Strašne ťažko to znášam, nemôžem spávať, stále plačem, a čakám že sa z tohto čierneho sna zobudím. Ťažko sa o tom píšr. Veľmi som chcela pre synčeka súrodenca a teraz takéto nešťastie.
Budem mať 40 tento rok, hlavou mi behá ešte jedno ivf, ale mám obavy z môjho amh...už pred 3 rokmi som ho mala iba 0,84 ale podarli sa embryjká aj synček...Lenže už som staršia, tak neviem akú hodnotu budem mať+ ovalita vajok...
Začínam zvažovať v prípade potreby, darované vajíčko. Ale popravde, stále mám v hlave, či by to bolo dobré rozhodnutie...Manžel je za, lebo keď ma vidí povedal že pre mňa všetko...Nedokážem prijať to čo sa stalo a akým spôsobom. Keby sa nerozmrazilo alebo keby sa neuchytilo, tak to prijmem. Ale ten pád...stále to mam pred očami, potom tú krv a neskutočnú bolesť a prázdnotu....Snažím sa kvôli synčekovi, ale je to neopísateľne ťažké....
Vôbec neviem čo robiť, aj tie financie na ivf sú brutálne...cca 4000-5000€. A čas beží......
Máte niektorá podobnú skúsenosť?
Ďakujem každej z vás 🙏🏼❤.

bolarazjedna
20. feb 2022

@lienkavax veľmi ma to mrzí, čo sa ti stalo. Musíš si ale stále hovoriť, že neni to tvoja vina - bol to nešťastný pád, nemohla si tomu zabrániť. Chápem tvoje pocity. Vieš, že iba čas pomôže zahojí ranu na duši. Zrejme ešte nebol čas na príchod súrodenca, a osud to takto kruto zariadil. Prajem úprimnú sústrasť 😔
Na tvojom mieste by som určite skúsila najprv IVF. Ak je nejaká možnosť mat svoje vlastné dieťa, tak určite by som chcela dať tomu šancu, aby niesol môj geneticky materiál.

zuzzi18
20. feb 2022

@lienkavax urobte nanovo všetky vyšetrenia vrátane AMH a potom sa rozhodnite ako ďalej. Pokiaľ by AMH bolo aspoň také ako si písala, to by bolo super. Ja som už v 31 rokoch mala AMH 0.12 takže my máme DV ale zatiaľ žiadny vklad úspešný nebol, stále bojujeme. Držím palce.

martrle
20. feb 2022

@lienkavax podla Mňa to amh mas celkom ok...poznám ženy co ešte aj s týmto prirodzene otehotneli....ja mam žiaľ 0,01...a už len darované.. riešim...ten pád ma mrzí...berieš to ale vstaň a chod dopredu.. to co sa stalo už sa neodstane

lienkavax
autor
21. feb 2022

@bolarazjedna ahoj, ďakujem ti veľmi pekne za citlivé slová ❤. Vieš, stále si vravím...pri tom výklade kde si malý obzeral hračky, som stála snáď 100x a nikdy sa mi to nestalo. Topánky so šnúrkami ktoré som mala obuté 100x, sa s háčikmi zachytili a išla som k zemi. Mám ich 4 roky a až teraz, zrovna keď som mala v sebe ten najväčší poklad, sa toto muselo stať...Nerozumiem...PREČO ???
Nemôžem spávať, keď je ticho všetko sa mi to vracia, budím sa spotená, zaspím s plačom ma hodinu a zas to isté dookola...So synčekom sa snažím a držím, muž mi veľmi pomáha...
Ideme si dať znova vyšetriť spermiogram, ja hormonálny profil a uvidíme aké budú výsledky...🙏🏼....Popritom skusime niekde zohnať peniaze. Ak výsledky nebudú dobré, tak neviem už...
Keď sme pre 3 rokmi prešli druhým ivf, úspešným, s tým že jedno zdravé máme zamrazené, vtedy ma ani vo sne nenapadlo, že ešte raz budem musieť riešiť tento 'kolotoč'...Ale tak....človek mieni, pán Boh mení....Celý zázrak počatia je tak krehký...od začiatku...až po koniec....
Zostáva mi len dúfať a modliť sa....v zázrak ❤....

lienkavax
autor
21. feb 2022

@zuzzi18 ahoj, ďakujem ti veľmi pekne za názor ❤. Áno, už ideme dať urobiť spermiogram aj hormonálny profil. Uvidíme aké budú výsledky. Ak zlé, tak neviem. Neviem, či som úplne stotožnená s DV. Najprv áno, a zrazu váham....
A ty maš nejaký zdravotný problém keď zatiaľ sa nedarí vklad?
Ono keby nám sa aj podarili embryjká, tak musia ísť znova na genetiku, lebo naposledy z 5 embryjok, boli iba 2 geneticky zdravé a 1 mozaika...Tak aj z toho mám strach...
Držim ti veľmi palce...

bolarazjedna
21. feb 2022

@lienkavax v zázraku treba veriť vždy ☺️ poznám príbeh ženy, ktorá 10 rokov nemohla mať dieťa, skúšali IUI - otehotnela na prvú šupu, a v 22.tyzdni zistili ze bábo je mŕtve. .. Následne ďalšie IUI neúspešné, za tie roky mala 6x IVF, brala kortikoidy, všetko neuspesne. Po 6.IVF už lekári povedali, že viac hormónov by bolo pre ňu nebezpečné, a ze teda má sa zmieriť tým, že bábo mat nebudú. ona už mala 40 rokov a už ani peniaze nemali na ďalšie IVF. Tak po tomto ju manžel zobral do Grécka, aby trocha prišli na iné myslienky, a po dovolenke zistila, že nosí bábo pod srdcom ♥️ už má vyše 2 roky.

lienkavax
autor
21. feb 2022

@martrle ahoj, ďakujem ti pekne za reakciu ❤. No, ono tak amh bolo pred vyše 3 rokmi, tento rok budem mať 40 a bojím sa, že by mohlo byť o dosť nižšie...Pôjdem si dať urobiť horm.profil, muž spermiogram. Len on berie lieky, lebo pred 4 rokmi mal infarkt a takmer mi zomrel....tak neviem či lieky nemajú vplyv na kvalitu spermii...Je toho
veľa...uvidíme....Zostáva mi iba veriť a modliť sa.... za zázrak ❤...
Viem, že čas nevrátim, aj keď by som za to dala čokolvek. Snažím sa vzchopiť a pokúsiť sa ešte o jednu šancu...lebo viem, že už je posledná...A ak by som to ešte raz neskúsila, tak by som si to do konca života neodpustila...Poznám sa....
Veľmi ti držím palce, nech sa ti tiež podarí...zázrak ❤...

lienkavax
autor
21. feb 2022

@bolarazjedna krásny a zároveň mrazivý príbeh ❤. My sme skúšali prirodzene 7 rokov, IUI 3x, jonášovu metódu, bylinkárku, 1x IVF-neúspešne.Tiež sme potom išli už vyčerpaný na dovolenku do Egypta, ze popustíme uzdu...a žiaľ ani to nepomohlo. Všetci naokolo, rodina, kamarátky, kolegyne, rodili deti...Bolo mi hrozne..Nazbierali sme silu a podstúpili daĺšie ivf. Bolo úspešné, porodila som nášho synčeka ❤🙏🏼, a zostal nám jeden zdravý mrazáčik. 3 roky štastná ako blcha, že som sa stala mamou...Za ten čas som často krát myslela na nášho mrazáčika, že ako sa na neho teším, že budeme 4 kusy a Matejko bude mať parťáka do života....A že keď sa raz pominieme, bude tu mať súrodenca, že nezostane sám....Pokračovanie príbehu už poznáš...
Ale ja som človek, ktorý sa nevzdáva. Lebo keby som sa v živote vzdávala, teraz by som nemala veľa 'vecí' v mojom živote. Aj keď som vždy musela o všetko bojovať, všetko sme si museli s mužom už od mlada doslova vydrieť, vždy som sa aj po fackách od života nakoniec zdvihla a bojovala...A keď možno ešte mám ako takú malinkú nádej zažiť ten zázrak počatia a darovania života ešte raz, nedokázala by som žiť s pocitom, že som to nevyskúšala keđ som ešte mohla ❤...

marhulka2022
4. mar 2022

@lienkavax ahoj, ja som podstupila ivf s dv v Brne, 14.2 som mala vklad malej lasky zatial som v 5tt.viem ze mam dlhu cestu este pred sebou.vkladali mi embryo kvality 5AA, teh.testy som mala pozitivne od 4 dna po vklade.9 rokov sme sa pokusali o babatko, moje amh bolo 0.54 mam na 40 rokov. Aj keby sa dalo mojim amh mat vlastne vajicka dr povedal ze v tomto veku budu podkodene.nevahali sme a isli do dv.cas uteka hrozne rychlo...bolo odobratych 8 oocytov 7 oplodnenych, prezilo 5.1 vlozili a este mame 4 mrazacikov.uvidime ako vsetko dopadne.drzim palce.. cele nas to do dnesneho dna vyslo do 6000 euro.vybrali sme kliniku v brne ktora sa specializuje na zeny nad 40 rokov.za lieky platim mesacne do 100 euro budem ich brat do 12 tyzdna.

martrle
4. mar 2022

@marhulka2022 ahoj ja som na tom takpovediac podobne ako ty...tiež som v brne...prvý vklad vyšiel no nedopadol dobre...akurát sa v apríli chystám na ket....teraz,začínam s antikoncepciu lebo musím vyvolať menzes keďže nemala som žiadny...dlho...a potom začnem s estrogénmi..atd...mam 41r...a dúfam ze to vyjde tentokrát do úspešného konca...aj sa bojím ze,aké bude tehu...ak to vyjde lebo som v minule tehu stále krvacala...tak želám vám aj mne uspeny priebeh a šťastný koniec aby sne čoskoro držali v náručí svoje detičky...aj keď z,darovaných vajicok...stále to budú naše deti.
@marhulka2022

evita2176
4. mar 2022

@marhulka2022 ahoj mozem sa spytať na aku kliniku chodite? Ktora sa specializuje na zeny nad 40r???🙏🙏
Dakujem

marhulka2022
4. mar 2022

@martrle co sa stalo, ze ti vklad nevysiel?mna bolia hrozne kriza..neusedim, neustojim..bojim sa tiez ze sa nieco stane..

lienkavax
autor
4. mar 2022

@marhulka2022 ahoj. Tak v prvom rade gratulujem ku malej gombičke a silno držím palce nech sa všetko dobre vyvíja 🙏🏼. A tvoj manžel mal dobrý spermiogram ak sa môžem spýtať?
A ako dlho ste čakali na darkyňu prosím ťa? My chodíme do Reprofitu v Brne a tam sa vraj čaká cca 2 mesiace...
Máš pravdu..aj keby som získala svoje vajíčka, ich kvalita by bola otázna..Ono už pred 3 rokmi sa podarilo 11 mojich vajíčok získať, ale len 5 sa oplodnilo. Všetky išlivna genetiku a po genetike zostali iba 2 embryjká zdravé, z toho 1 máme doma synčeka 🙏🏼🙏🏼🙏🏼, a o druhé som prišla pred 3 týždňami tou nešťastnou udalosťou....
Teraz ideme robiť spermiogram a horm.profil. Len vzhľadom na môj vek a všetko to ostatné...začínam zvažovať DV (keby mal manžel ok spermiogram). Len hlavou mi blúdia myšlienky...že by to nebolo tak úplne moje, z výzoru, genetiky, povahy by po mne nemalo nič..A časom...nerobila by som nedajbože rozdiely medzi deťmi (aj keď pri mojej povahe verím že nie), a že muž 'to má vlastne s inou ženou' (neznášam sa za tieto myšlienky 😔).
Na druhej strane si vravím: veď by som ho nosila 9 mesiacov pod srdcom, porodila, kojila, tíšila jeho plač....a že bez môjho tela by tomu vajku bola akákoľvek spermia nanič, že bude poznať iba mňa a hovoriť mi 'mama'....takže by bolo celé MOJE...naše...A hlavne...strašne nechcem, aby náš synček vyrastal sám....Chcem veľmi, aby sme boli štyria 👨‍👩‍👧‍👦.
Tak to mám teraz zmätené v hlave..Ale viem, áno čas rýchlo beží...A viem, že keď zaváham teraz, už ďaľšiu šancu mať nebudem.....

eetynka
4. mar 2022

Ahojte, možno to niekomu pomôže. Aj čínska medicína vie dopomôcť úspešnému IVF.
https://tcm-cestakuzdraviu.sk/2022/03/04/cesta-...

marhulka2022
4. mar 2022

@lienkavax ano manzel mal uzv v norme, cakali sme mozno 5 dni od vypisania dotaznika.potom nam poslali info o 2 vysokoskolackach, tak sme si 1 vybrali a uz to islo.zladili mi cyklus s nou.ked nej odoberali vajicka manzel bol dat spermie.ja som ani na chvilu nezavahala, hned som suhlasila.ved dieta rastie vo mne ja ho porodim.nik z okolia nevie o dv, len ja a manzel ani to nikomu nepovieme.uz teraz ho milujem, maleho anjelika a hrozne si prajeme aby to vyslo..

lienkavax
autor
5. mar 2022

@marhulka2022 ďakujem ti....Uvidíme čo bude s nami...Veľa šťastia 🍀.

martrle
6. mar 2022

@marhulka2022 vklad ako.vysiel...len od 6t som začala krvácať až do.18t kedy sa malý narodil živý....a zomrel...takže tak....a teraz,sa bojím ako to bude...

lienkavax
autor
6. mar 2022

@martrle 🙏🏼🍀

sticker