Darované embryo - skúsenosti
@ivankalaco ahoj. Prosim ta kolko cca vas to vyslo? Tiez chodime do reprogenesis ale zatial skusame s vlastnymi ale moc sa nedari☹ a sme financne vycerpani
@ivankalaco ste boli cez poistovnu? Vratili vam nieco?
Baby..neviete mi povedať či sa v centre platí nejaká záloha keď ideme síce na prvú konzultáciu ale ideme do darovaných vajíčok?...bolo nám povedané že teraz sa vezme vzorka spermií môjho priateľa a tá sa zamrazí aby bola k dispozícii keď sa nájde darkyňa...ideme do Heliosu v Brne... ďakujem 🍀❤️
@danielka55 Neviem, koľko máš rokov. Ak máš vek do 39 rokov, tak niečo prispieva aj zdravotná poisťovňa.. My sme boli samoplatci a stálo nás to aj s liekmi niečo okolo 5000 euro..
@danielka55 Ja som v čase IVF mala 44 rokov, tak sme si platili úplne všetko.
@zuzik5891 Prvá konzultácia je v Reprogenesise zdarma, platí sa iba vyšetrenie spermií a vyšetrenie na pohlavné choroby u muža. Spermie sa odoberajú čerstvé v deň, kedy sa darkyni odoberajú vajíčka, aby sa mohli hneď oplodniť, nemrazia sa.. V deň konzultácie sa kupujú aj lieky, ale dajú sa kúpiť aj na Slovensku (ceny sú skoro rovnaké, dokonca v Čechách o niečo lacnejšie). Centrum kam ideš nepoznám, ale všade je to približne takto..
@ivankalaco dakujem. Mam 35 a z prveho ivf sme mali len jedno vajko a to nevydrzalo a teraz sme boli na druhom a v pondelok mam et. Teda aspon dufam ze jedno dovtedy vydrzi
@danielka55 Držím ti palce, nech je ET úspešný. Reprogenesise je jedno z najlepších centier. Kto ti bude robiť vklad?
@ivankalaco nasa dr.je Vitouskova ale prvy vklad mi robil Koukal. Ten sa mi zdal super. Vobec ziadna bolest ani som nevedela a uz to tam bolo. Mala som aj 3inseminacie v ZA a som az plakala od bolesti. A tri dni som mala potom teplotu. To bol horor.
@danielka55 My sme mali Dr. Štelcla.. Stretla som sa s ňou na klinike a Koukal mi robil vyšetrenie sliznice pred vkladom. Dávaš si aj lepidlo? S ním je vyššia úspešnosť..
@ivankalaco ďakujem že si mi odpísala ☺️... nám vraveli že spermie sa zamrazia v deň konzultácie aby sme nemuseli chodiť kôli tomu do centra...a nevieš mi povedať koľko tak výjdu lieky na stimuláciu darkyne?
@ivankalaco ano davam. Dnes mi pisali ze mam uz len jedno embrijko. Zajtra mam ET. Az som na seba nastvana ze nedokazem mat kvalitne vajka.
@zuzik5891 aha tak asi preto, lebo väčšinou sa používajú čerstvé spermie.. My sme boli dohromady v centre 5x(konzultácia, kontrola sliznice, odovzdanie spermií, vklad, kontrola HCG) Lieky na stimuláciu darkyne sú okolo 300 euro, ale to som iba niekde čítala, nemusí to byť presne tak. Odmena pre darkyňu je cca 700 - 900 euro (záleží od centra).
@danielka55 Za kvalitu nemôžeš, tak sa preto netráp, to neovplyvníš.. Stačí aj jedno jediné, aby sa to podarilo. My sme mali darkyňu a do finále nám zostali 2 embryá.. Bola som sklamaná, toľko peňazí a zostali nám iba dve.. Vklad vyšiel na prvý krát a ešte máme jedno, čo si dám vložiť na budúci rok.. Je tu jedna žena, ktorá bola ako ja na vklade.. jej zostalo 5.. jedno si dala vložiť a zvyšok zmraziť a ani jedno z tých 5 sa po vklade neujalo..Tak že nie je to o množstve, ale viac menej o šťastí.
@ivankalaco no my by sme to mali zvládnuť na dve návštevy... konzultácia a vklad...kontroly sliznice a HCG mi spravia v Heliose v Košiciach kam sme chodili do teraz...
Vyšiel vám prvý vklad...to je skvelé 🙏🍀❤️
@ivankalaco ahoj, prosím ta, čo vam v centre povedali, prečo ostali iba dve embrya? Koľko vajicok mala darkyňa? Ja dnes po ET tiež z darovaných vajok, darkyňa ich mala 8, no embryo ostalo iba jedno 😔sme z toho dosť mimo, doktor začína podozrievať spermie, aj keď spermiogram ma manžel dobry. Ja mám nízke AMH a po 4 neúspešných ivf sme preto išli do darovaných vajok.
@stvorlistok81 ahoj...keď ste mali dobrý spermiogram asi vám neodporučili oplodniť vajíčka spermiami vytriedenými metódou MACS...spravili manželovi aj fragmentáciu?...
My máme aj spermiogram zlý takže metódy použijú PICSI aj MACS a aj GERI inkubátor ale aj tak sa bojím výsledku keď tak čítam koľko embryí sa vytvorí...držím ti silno palce aby toto jedno vložené bolo to pravé 🍀🙏❤
@stvorlistok81 Niektoré centrá garantujú dve.. ak je iba jedno, dajú ďalšiu darkyňu.. Naša mala 8 vajíčok a do štádia blastocysty došli iba dve.. Podľa mňa je to vykrúcanie, lebo spermiogram vyšetrili. Držím ti palce, určite toto jediné je to pravé ♥
@zuzik5891 ahoj, MACS sme použili pri druhom a treťom ivf s mojimi vajíčkami, povedali sme si, že keď to prvýkrát nevyšlo s ICSI, skúsime aj toto. Embrya boli potom kvalitnejšie, ale aj tak nič z toho 😔 štvrtýkrát sme boli na inej klinike a tam sme použili opäť iba ICSI a mali sme jednu blastocystu, ktorú sme dali na genetiku a nebolo dobre. Teraz pri darkynu použili len ICSI. Fragmentáciu pravdepodobne nerobili, neviem o tom. Len uvažujem, že al by boli spermie zle z genetického hľadiska, zrejme by sa to ukázalo aj na výsledkoch spermiogramu, alebo sa mylilm? Po každom spermiograme boli totiž lekári priam nadšení, že je veľmi dobry vzhľadom na vek môjho manžela, ma 46 rokov.
@ivankalaco tiež ma mrzí, že sme si vybrali centrum s garanciou iba jednej blastocysty, ale majú vraj veľkú databázu darkýň, takze sme sa rozhodli aj kvôli tomu. Koordinátorka mi hovorila, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude blastocyst viac, aby sme nemali obavy, no zial, ostala iba jedna 😔 ale veríme, že s nami vydrží 🙏🏻🥰
@stvorlistok81 no veď práve v tom je tá zrada...môj má 52% Ačkových spermií a okolo 25% Bčkových čo je úžasné...žiadne zhlukovanie...výsledok skvelý...a kameň úrazu je fragmentácia...tú sme mali až 56% a morfológiu len 1,6%...vieš...navonok moze byť spermia krásna...pohyblivá a zdravá ale ak má zlú fragmentáciu čiže polámanú DNA tak sa vývoj embryjka v určitom štádiu zastaví...u nás je problém aj s mojimi vajíčkami ktoré sú degenerované no priateľ nechcel pristúpiť na darované embryjko tak sme dali na oplodnenie darovaných vajíčok všetky možné techniky aby sa to poriadne vytriedilo...v Brne sme nechali vzorku z ktorej spravili halosperm a potom ju zamrazili...asi pred týždňom spravili skúšobné rozmrazrnie čo dopadlo skvele tak už len čakáme kedy sa ozvú že máme mrazáčikov...
@zuzik5891 možno sme mohli aj my priplatit teraz pri darovaných vajickach a dat si MACS, ale lekári nám to ani nenavrhli vzhľadom k dobrým výsledkom spermiogramu..
@stvorlistok81 nám hneď odporučil v centre dať spraviť aj fragmentáciu už len kôli tomu že ten darcovský program stojí veľa tak aby sa nič nezanedbalo...za ten halosperm a kryotest sme doplácali dohromady 400e...
@stvorlistok81 ahoj. rozumiem tvojej frustracii. my sme boli s nasimi ale kvoli slabemu spermiogramu nam ostalo jedno jedine embyjko zo 6 vajok. ale tak my sme od zaciatku vedeli ze spermiogram je slaby. je mozne ze u vas to bol oschovane zakryte dobrymi cislami chapes. my sme mali aj fragmentaciu ok a napriek tomu medzi 4. a 5tym dnom odumreli 3 embrya zo 4... ale kazdopadne to jedno stacilo. zo srdca prajem aby ste to aj vy mali tak!
@zuzik5891 vidíš, nám nič take nenavrhli a keby to boli urobili, asi by sme s tým súhlasili, aby sme zvýšili šancu...
@juliet86 ahoj, áno? Vidíš, tak nie vždy aj vyšetrenia dopomôžu k tomu, aby to vyšlo... ale je skvele, že to jedno sa vydarilo a bolo úspešne, gratulujem 🥰 a verím, že aj toto naše bude úspešne 🍀🙏🏻

@efran moc držim palce 🙏😘