icon

Darované embryo - skúsenosti

dadenka42
14. júl 2018
zuzik5891
25. jan 2020

@stvorlistok81 tiež si myslím že by ste súhlasili...ja by som trvala na MACS aj keby sme mali fragmentáciu úplne v norme...predsa embryológ vyberie síce najkrajšiu a bezchybnú spermiu no do nej nevidí...každopádne držím všetkých dvadsať aby vám to teraz vyšlo...

stvorlistok81
27. jan 2020

@zuzik5891 presne tak, skoda, že sme na to nemysleli, ale vôbec mi to nenapadlo, mrzí ma, že to nenavrhli na klinike... ale dakujem ti veľmi krásne za podporu, verím, že nám to vyjde 🥰

zuzik5891
27. jan 2020

@stvorlistok81 ja som zvedavá kedy mi napíšu či niečo máme...je to neuveriteľný stres...dnes som bola v CAR na kontrolu lebo posledné mesiace mám raz kratšie a inokedy dlhšie cykly...

stvorlistok81
27. jan 2020

@zuzik5891 A vy stále čakáte na darkynu? Alebo už darkynu máte a len čakáte, kým skončí stimulácia a pôjde ma OPU? Stres to je určite a obrovský, musíš stále zamestnávať myseľ niečím iným... potom pôjdeš na čerstvý vklad alebo KET?

zuzik5891
27. jan 2020

@stvorlistok81 spermie máme zmrazené takže sme sa dohodli že nám zavolajú až keď budú embryjká...No potrebovala som vedieť približne mesiac kedy bude KET kôli nasadeniu Medrolu...hematológii a endikrinológii a koordinátorka vravela že ak všetko pôjde ako má tak vklad by mohol byť v marci ...ked sme sa odhadovali na tom že nam zavolaju až ked budú embryjká prislo mi to ako dobrý nápad...ale teraz si to už nemyslím...
Dali sme si ten stredný program kde ti vlastne garantujú že darkyňa má na oplodnenie minimálne 8 zrelých vajíčok a ak ich bude mať len 7 tak stimulovať bude iná a zasa sa to predĺži...preto sme to radšej nechcelo vedieť...
Chodíme do Heliosu

stvorlistok81
29. jan 2020

@zuzik5891 nevedela som, že existuju aj takéto programy? Celkom ma to prekvapilo a zaujalo, cize máte garanciu 8 zrelých vajicok a embryí potom koľko?
Koľko vás to celé stalo?

zuzik5891
29. jan 2020

@stvorlistok81 garantované máme len vajíčka...8 a viac...no embryo nie...máme ten stredný program...ten najdrahší je za 6900e...
Nemohli sme ten najdrahší lebo priateľ nespĺňa podmienku spermiogramu...

zuzik5891
29. jan 2020

@stvorlistok81 vyšlo nás to 4920e ale navyše sme platili 400e za MACS a PICSI a dali sme si spraviť aj halosperm...1000e mi už vrátili na účet

stvorlistok81
30. jan 2020

@zuzik5891 takze idete cez poisťovňu, keď vam vracali peniažky? Hm, takze garantujú len vajicka a nie embrya, tak vam držím veľmi palčeky, nech ma vaša darkyňa ca najviac zdravých vajicok 🍀✊🏻✊🏻 Uzivas nejaké vitamíny teraz?
Ja som dnes nejaká divná, veľmi zle som spala, dokopy asi iba 4 hodiny, bola som z toho nervózna až ma brucho rozbolelo, tak dufam, že som tým nejako neublížila embryjku...

zuzik5891
30. jan 2020

@stvorlistok81 určite si mu neublížila...vôbec sa neboj🍀...má tam kopec miesta😘...no verím že bude dostatok vajíčok na oplodnenie lebo ja som pri prvom mala len 4 vhodné a boli 2 embryjká a pri druhom boli vhodné vajíčka len 2 a žiadne embryjko....
Z liekov beriem euthyrox 75mg a aspirín protect 100 a z vitamínov inofolic combi...koenzým Q10...magnezium...acidum folicum...vit.D3...už to beriem dlhodobo...len namiesto inofolicu som do teraz mala miovarian...
Áno mali sme posledný pokus na poisťovňu tak sme to chceli využiť takto keďže viem asi ako vy dopadla u mňa 3 stimulácia...roky idú...cas nezatavíš...akurát som prešla na CBS reality a tam dokument o darovaní vajíčok❤...
Inak z reprodukčnej imunológie mi dal doktor ešte Medrol...mám ho začať brať týždeň pred vkladom...ty niečo užívaš?

stvorlistok81
31. jan 2020

@zuzik5891 ahoooj, tak si ma povzbudila, dakujem 😘dufam, že to naozaj embryjku neublížilo, tuto noc som naopak spala veľmi dobre, ráno som sa dokonca zobudila na budík, čo sa mi málokedy stane, väčšinou sa budím skôr 😊
Ja som pred vkladom užívala D3, koenzim q10, vit.E, toto tak dlhodobejšie a chvíľu aj Maca, prenatal a kyselinu listovú užívam stále s malými prestávkami. No a lieky iba Estrimax a Progestanelle. Iné mi doktor nedával, najskôr uvažoval nad Fraxiparinom, ale potom že netreba.
Zajtra by som si chcela urobiť test, to už bude 9 deň od vkladu, embryjko bude mat 14 dní, takze ak tam stále je, podľa mna by to už test mohol ukázať.
Tebe vyšli aj imunologicke výsledky horšie?
A čo si sa dozvedela z toho dokumentu? Niečo zaujímavé? 😍
Ja som pri pokusoch s mojimi vajkami mala tiež malo, najskôr 4 - vydržalo jedno, potom 2- vydržalo jedno, zase 4- vydržali dve a nakoniec po zmene kliniky som mala 7, ale vydržalo jedno a aj to nebolo geneticky v poriadku...
Presne ako píšeš, čas nezastaviš, ja už mávam občas depku z veku, ale na FB som v rôznych ivf skupinách a tam majú ženy bežne po štyridsiatke, dokonca sa našli aj take, ktoré boli na vklade, keď už mali 50 rokov! To sa mi zdá už trochu cez, ale vždy ma to aspoň trochu upokojí 😊

zuzik5891
31. jan 2020

@stvorlistok81 čo sa toho dokumentu týka tak tam šlo o to že v amerike to darcovstvo nemusí byť vôbec anonymné čo by som ja nechcela...tam sa dokonca môže darkyňa kontaktovať s dieťaťom zo svojho vajíčka...to by som tiež nechcela...ja to nášmu dieťaťu a vlastne ani nikomu nepoviem...odmena pre darkyňu je od 5000$ do aj 20000$...čím viac krát darovala a z jej vajíčok sa narodili detí tým viac si môže vypýtať...
Jasné že ti už môže ukázať //...silno držím palce 🍀🙏...hneď mi píš keď dotestuješ...
Moju imunológiu čo sa týka NK buniek...cytokínov či rôznych pritilátok tak to mám v poriadku...no kôli zvýšenému anexinu opakovane musím byť pod kontrolou...je to zložka ktorá sa vyšetruje pri APS...na nedostatok imunoglobulínov mi pichajú Igampliu a tým mi podporujú imunitu...Medrol mi dal kôli tomu APS no aj kôli tomu že keďže mám autoimunitné ochorenie a embryjko geneticky nebude moje tak chce imunitu potlačiť...vlastne aby sa mu telo nebránilo...
Pred vkladom sa budem musieť ešte objednať na hematológiu aby mi napisal clexan a dal akú dávku aspirínu mám brať a ešte musím písať endokrinologičke do Ľubochne aby vedela v akom štádiu to celé je ...
Poviem ti že od centra cez hematologa...endokrinologa až po reproimuno som natrafila na neskutočne ústretových lekárov...neviem...možno je to tým že som zdravotník tak sa somnou inak bavia ale každý jeden hľadá možnosti čo ešte skúsiť aby sme sa dostali do cieľa 🤗

stvorlistok81
1. feb 2020

@zuzik5891 moja, ty toho uzivas až až, ale je super, že sa ti podarilo natrafiť na ústretových lekárov, to je celkom rarita. A aspoň máš porobené vyšetrenia, ktoré tiež ovplyvňujú ivf...
ja som sa v tých skupinách na fb tiež dozvedela, že v Amerike si darkynu vyberajú aj podľa vzhľadu a vôbec to nie je anonymne, dokonca tam baby riešia aj to, ako svojim deťom oznámia, že sú z darovaného vajicka... je to dosť divne, existuju tam spolky, kam mamičky s deťmi chodia, aby sa detičky necítili, že sú iné. Ja by som to tiež nechcela, bala by som sa toho..
No... ráno som si robila test a bol snehobiely 😔 som 9. den od et, neviem, či je ešte šanca, že by sa to zmenilo..
Moja, vam ani neponúkli možnosť s garanciou blastocysty? Vsimla som si, že v tom najdrahšom programe garantujú jednu, ale mám kamosku, ktorá bola tiež v Heliose Brno a garantovali im 2 blastocysty.

zuzik5891
1. feb 2020

@stvorlistok81 môj priateľ má fragmentáciu 49% a podmienka je fragmentácia do 30% aby mohli niečo garantovať...
Jasné že je ešte šanca...poznám babu ktorá na 9 dpt plakala že test je snehobiely a na 11dpt mala ledva viditeľného ducha...už bude čochvíľa rodiť...takže to ešte určite nezavrhuj...🍀🙏
My sme mali možnosť napísať si ako by mala darkyňa vyzerať...farba očí...vlasov...výška...postava...vzdelanie a krvná skupina...a koordinátorka ma poprosila aby som jej zaslala fotku do mailu aby vybrala mne čo najviac podobnú 🤗...februar bude plný stresu lebo by sa nám mali ozvať z centra ako sme dopadli tak už sa vidím ako ma vystresuje každý telefonát z neznámeho čísla či cinknutie mailu...
Inak tej kamoške sa podarilo otehotnieť v Heliose s darovanými?

janie7
27. feb 2022

@ivankalaco Ahojky, môžem sa spýtať? Ty si išla hneď do darcovstva, či si skúšala aj so svojími vajíčkami? Ja som som u Tomina Koukala a je to naše zlatíčko 😉

frna82
23. máj 2022

Ahojte sme po KET darovanym embryo 3 deň po vklade. Naše embryo malo označenie 1xXB/1. Vraj najlepšia kvalita. To čakanie je neskutočne na výsledok. Sme už po 2 IVF neúspešných tak sme sa rozhodli pre toto.
Boli sme v Brne v reprofite v piatok. Večer po vklade som mala trosku krv v hliene. Môže to byť? Vraveli nám že blastocysta sa ma zahniezdiť do 72 hod. Dnes je pondelok a poboľuje ma brucho, trochu pichanie. Bojím sa aby neprišla mrcha, a veľmi si prajem aby toto bolo to za hniezdovanie. Aké ste mali vy priebeh? Podarilo sa vám to na prvý krát?

januska2579
23. máj 2022

@frna82 držím palce, ja ti mám za sebou dvakrát a vždy uspesne 🙂 pri malej som nemala žiadne spinenie, ani krvácanie, len mi začalo všetko smrdieť ešte skôr ako vyšiel pozitívny test. Pri malom mi vyšiel pozitívny test na nejaký 7 deň od vkladu tuším a práve v ten deň pozitívneho testu som zakrvacala. Už som si myslela, že nič z toho nebude, ale bolo to len jednorazové a nakoniec bolo všetko Ok. obe deti sa nakoniec narodili sekciou lebo pôrod sa nerozbehol ani po odtoku plodovej vody. Ale hlavne sú zdraví 🙂

frna82
24. máj 2022

@januska2579 jeej krásne 🙂. Tak verím že aj nám sa to podarí do úspešného konca.

butterfly333
24. máj 2022

@frna82 ja som mala v Brne 2x vklad darovane embryo no neúspešne. Neviem kde bola chyba keďže embryo obe boli 5AA kvality.

frna82
25. máj 2022

@butterfly333 och tak to ma mrzi😟.

butterfly333
25. máj 2022

@frna82 aj mna no ideme ďalej.

frna82
26. máj 2022

@butterfly333 držím prsty, aby vám to teraz vyšlo až do úspešného konca

butterfly333
26. máj 2022

@frna82 ďakujem veľmi pekne 😘

frna82
26. máj 2022

Ešte sa chcem spýtať taktiež ste užívali Estrofem 6 mg denne a utrogestan 800 mg denne?

januska2579
26. máj 2022

@frna82 ja áno, myslím že do 12 týždňa, plus som pichala fraxiparin celé tehu a sestonedelie, kvôli trombofilnym stavom

frna82
28. máj 2022

Ahojte snažilky tak sme 8 deň po KET DE a začínam krvácať 😢. Teraz večer aj kŕče ako pred mrchou. Zase z toho nič nebude😭. Tak som verila že to tentoraz môže byť iné.

januska2579
29. máj 2022

@frna82 nechcem ta utešovať, ale nemusí to ešte nič znamenať, bolesti ako na mrchu som mala pomaly do polovice tehu a ako som písala, pri malom som začala krvácať cca 9 deň po KET…uvidis čo bude ďalej. Skus si dať ascorutin ak máš.

frna82
29. máj 2022

@januska2579 teraz som si robila test myslíš že je to sľubne? 😟

danielka55
29. máj 2022

@frna82 ja som mala tiez pocit na menzes a trvalo to asi do 4 mes.tehu.
V 20 TT som dokonca sla na pohotovost ze ma boli v podbrusku velmi. A nakoniec sa len roztahovala maternica. Vydrz do 12az 14 dna.

frna82
29. máj 2022

@frna82 dnes je to 9 deň po KET