icon

Darované embryo - skúsenosti

dadenka42
14. júl 2018
Strana
z4
januska2579
29. máj 2022

@frna82 je to veľmi pekný test , uvidis ako bude vyzerať to krvácanie, kedy máš ísť na kontrolu do centra?

frna82
29. máj 2022

@januska2579 už som si dala aj ascorutin. Dnes je to lepšie ako včera. Zatiaľ len také špinenie. Včera to bolo viac ale len na papieri. Na kontrolu idem 6.6.
Takze ešte dlhý týždeň čakania

januska2579
29. máj 2022

@frna82 moc držím palce, aby to bolo v poriadku ❤️

frna82
29. máj 2022

@januska2579 ďakujem za podporu aj radu💕

frna82
8. jún 2022

Tak 6.6.som mala kontrolu a hneď mi robila doktorka aj sono. Všetko je zatiaľ v poriadku a videli sme už aj vačok😀. Ďalšia kontrola o 2 týždne

januska2579
8. jún 2022

@frna82 jeeeej, to je super správa 🙂 teším sa s tebou a držím palce nech je všetko ako ma byt 🙂

frna82
9. jún 2022

Ahojte babenky tak stav mojej eufórie a šťastia pominuli. Cítim sa strašne, smutno a prázdna.
Ráno som dostala normálne menzes so všetkým. Bolesť brucha a silné krvácanie. V pondelok som bola na kontrole a všetko ok, HCG 960.
Prišli sme o naše zlatíčko 😭

frna82
9. jún 2022

Volala som doktorke že mám nastoliť kludivy režim a zajtra kontrola a krv. Ze to môže byť ak je vysoká sliznica maternice. Ale pri našom šťastí neverim😭

januska2579
10. jún 2022

@frna82 mrzí ma to, uvidis čo u doktorky. Možno ešte bude dobre. ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀

frna82
13. jún 2022

@januska2579 tak HCG nám kleslo z 960 na 505. V stredu na krv zase a sono. Ale podľa týchto výsledkov sme prišli o bábo. V stredu mi to len potvrdí a pozrie ci je všetko preč 😢. Tak zase sme mali smolu😭

januska2579
16. jún 2022

@frna82 😢😢😢 raz to vyjde, nevzdávaj to, stojí to za to. My keď sme išli na IVF s vlastným materiálom tak mi z piatich vajicok neostalo ani jedno na vklad, vôbec sa nevyvíjali :/ oplakali sme to aj s mužom a išli sme do darovaných embrii. Držím palce ❤️

frna82
17. jún 2022

@januska2579 ahoj my máme ten istý problém s vlastným materiálom. 2xIVF po 4 vajíčka. Viac zo mňa nedostali, ale k transferu vhodné vždy len 1. Ale neujal sa ani raz. Tak sme vždy čakali na 2 čiarky 😢. Tak sme sa rozhodli ísť do darovaných.
Vôbec som nečakala ze to vyjde na prvýkrát ale zároveň som dúfala keďže maternicu mam v poriadku. Boli sme taky šťastní hoci len chvíľku 😭.
Ideme to skúsiť ešte raz za 3 mesiace. Dovtedy sa dám do poriadku, nasadím nejaké vitaminy, idem cvičiť hormonálnu jogu a uvidíme.
Ďakujem všetkým za podporu, ale ešte sa nechceme vzdať túžby na miminko.
Prajem všetkým pekný deň

danielka55
17. jún 2022
janie7
17. jún 2022

@frna82 Ahojky, určite to nevzdávaj, v žiadnom prípade!😉👊🤞🏻
Ja som mala dve punkcie, vajíčok som mala najskôr 12, potom 11, môj Dr. úplne jasal lebo už mám nad 40 rokov, vzniklo z toho 5 embryíi, poslali sme 3 na genetiku a jedno sme vložili s tým, že teda nepôjde na genetiku, lebo vtedy nemali ešte v CAR proklientský cenník na toto. A genetika dopadla tak, že jedno sa nepodarilo vyšetriť a 2 boli nevhodné na vklad. Ten vklad skončil bio tehu a tiež sme sa rozhodli, že nebudeme zatiaľ riskovať sklamanie toho našeho nevyšetreného embryjka ale ideme do darovaného. Chceli sme ísť na vklad už vo februári, no zdravotne aj pracovne sa nám veci skomplikovali, tak budem rada, keď tam pôjdeme vôbec ešte tento rok.
A do ktorého CAR chodíš?

frna82
18. jún 2022

@janie7 ahoj my sme boli v Brne. Od januára sme čakali na darkynu na SK. Ale dlho nič tak nás samotné centrum(helios) posielali do Brna. Tam sme si vybrali reprofit.

janie7
18. jún 2022

@frna82 Ja som sa rozhodla hneď pre Brno, na SK som mala len jedno nevydarené IUI, bohužiaľ dosť neskoro som sa dozvedela o Brne, lebo som bola stále na služobných cestách, ale tak je to neporovnateľné so Slovenskom. My chodíme vedľa do Reprogenesisu a môj Dr. je ako starší brat a na mojej story s anesteziológom sa snáď doteraz smeje celá klinika, len on chudák nevie, prečo sa na neho koordinátorka stále usmieva😀
Verím, že nám to obom tento rok vyjde, už sakra musí 😉🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀👊👊

frna82
18. jún 2022

@janie7 určite 😁 vyjde. MUSÍ 🍀☘️🤰🤱

jumperly1
29. jan 2023

ahojte 🙂 je tu niektora ktora teraz riesite darovane/adoptovane embryo?

janie7
29. jan 2023

@jumperly1 Ahoj teraz si momentálne dávame pauzu, ale v apríli/máji chceme ísť do druhého darovaného embrya.

jumperly1
29. jan 2023

@janie7 drzim palce 🙂 mozem sa opytat ci ste mali doteraz 1 pokus? a riesili ste predtym transfer aj s vlastnymi bunkami?
toto bol moj prvy transfer vobec. Tak som
zvedava ako dopadne 🙂

janie7
29. jan 2023

@jumperly1 Podobne, držím palce🤞🏻 Áno, prvý KET som mala s vlastným embryjkom, druhý darované. Mali sme 5 vlastných embryjok, no ich genetika dopadla zle. Máme ešte 1, ktoré sa nepodarilo vyšetriť, no nechceli sme riskovať. Veľmi sme verili, že to darované vyjde, bolo doslova nám na mieru šité, môj Dr. už hľadal termín na potvrdenie akcie srdiečka, koordinátorka už hovorila o prepúšťacej správe, no hormóny som znášala oveľa horšie ako predošlý KET. A ani ťuk a to sme si mysleli, že to bude najkrajší vianočný darček😕
A u vás je to ako? Rovno ste išli do DE?

jumperly1
30. jan 2023

@janie7 ano, rovno do DE. Nam zial v procese IVF zmizli spermie, bez priciny… zial v centre nas odhovorili od mrazenia kym este boli. darcovske spermie (ani tese) sme nechceli, moje vajicka teda zamrazili a planujeme microtese buduci rok. Medzitym sme sa dozvedeli o moznosti transferu embrya, ktore zvysilo z cyklov inych parov a pacilo sa nam to, kedze viem ze s azoospermiou sa sance na vlastne embrya dost znizili (ale nevzdavame sa este ;). Tak sme to skusili, zatial bolo hcg 14. den super (1600) aj na sone bolo vidiet. Ale tak je to este skoro, a beriem to tak 50:50. Hrozne by som chcela aby to vyslo. Prosim ta ako dlho vam trvalo nejak sa zmierit s tym ze babo nebude geneticky vase? Lebo pri mne je to este take ze raz za cas ma chyti hrozny smutok, ze sme ani nemali sancu to skusit…

janie7
30. jan 2023

@jumperly1 Fuuha a to chodíte do CAR v SR alebo ČR? Lebo podľa mojich informácií nemajú kliniky povolené darcovstvo zvyšných embryí od iných párov. A ako môžu stratiť spermie, tak to už vôbec nepochopím🤷🏻‍♀️
Ale každopádne srdečná gratulácia🥳🍾, kiež by som mohla kooonečne zažiť niečo takéto aj ja. Áno, je ešte skoro tešiť sa, ale verím, že je to úžasný pocit a určite to dobre dopadne 🤞🏻☺️
Práveže my sme boli rozhodnutí v priebehu niekoľkých minút, že ideme po neúspešnom KETe s našim embryjkom do darovaného, aj keď výsledky máme ukážkové, teda až na to, že ja mám super AMH na môj vek, no nekvalitné vajíčka 😕 Plus máme ešte jedno naše zamrazené, ale to sa nepodarilo geneticky vyšetriť. Totiž u nás v rodinách je strašne veľa zakerných chorôb a nikdy by som si neodpustila fakt, že by bábo zdedilo niektorú z nich. Môj Dr. nám dal na výber, buď čerstvé DE, čiže by našli darkyňu a darcu najviac podobnú nám, samozrejme aj s rovnakou krvnou skupinou alebo zamrazené embryjko. A našli také krásne, doslova modelkovské 😉 zamrazené embryjko, že sme sa mu tešili všetci ako malé deti. A aj keď priebeh po tomto KETe bol úplne iný, hcg na 14dpt bolo čistá 0😢 A úprimne, viac mi bolo ľúto toho embryjka, ako toho, že sa to nepodarilo.

jumperly1
30. jan 2023

@janie7 nie klinika stratila 😀 moj manzel “stratil” spermie - alebo teda schopnost tvorit ich (dostatok na to aby sa ukazali v spermiograme). idiopaticka azoospermia, v priebehu roka z 8 mil na 500 ks, nevieme pricinu. Nik to necakal. Ano aj na Slovensku je to mozne, prave som pisala pracu (som lekar) na soc. lekarstvo o legislative… Len musia “darcovia” splnat vsetky tie poziadavky ako keby boli normalni darcovia. Aj v CR je to mozne. Len kliniky radsej ponukaju darcovske embrya v darcovskom programe od double donors, lebo je to pre nich jednoduchsie (vedia otestovat darcov uz pri vstupnom pohovore a vytvorit embrya na mieru danemu paru.) Zvazovali sme aj moznost takehoto embrya, ktore uz bolo vytvorene pre iny par tymto sposobom, a taketo maju “v mraznicke”. Ale teda rozhodli sme sa pre zvysne embryjko od paru z dovodov ktore som uviedla vyssie.
Sama som zvedava ake to bude.
Ja mam nizsie AMH (32r a 1,7) ale po stimulacii sa nasli zrele vajicka, ovulujem normalne, cize nemala by som problem otehotniet, len sme teda mali oligo a nasledne azoospermiu. Manzel sa lieci sa u Kociho v Prahe.

Uplne rozumiem tvojim pocitom. Uz po transfere som sa bala o to ze takto nejaky par ponukol svoje zvysne “dieta” a ze to nevyjde… velmi chcem aby to vyslo a aby sme mu dali lasku a super zivot 🙂
My sme predtym ako sme sa rozhodli ist do IVF zistovali tieto moznosti - ked sme este predpokladali ze vytvorime urcite vela embryi! (ano boli sme naivni optimisti). Nechceli sme ich rozmrazit a chceli sme aby dostali sancu u niekoho ineho. Teraz som sama za taku sancu vdacna ❤️
A ano, zatial sa tesim, ale viem ze sa uz stale budem bat - dalsej kontroly o tyzden, ci bude akcia, vsetky screeningy.
Uprimne vobec som neverila ze to vyjde. 6 den po transfere bol duch a normalne ma prekvapil.
Inak manzel ma na to podobny pohlad ako ty - on sice nema dedicne ochorenia, ale je dyslektik, ako dieta operovany na srdce, proste je tak nastaveny ze mozno je lepsie ak nebude mat geneticke deti. Len ja sa s tym hrozne tako vyrovnavam. Skor by som
zvladla darcovske vajicka.
aj ked teraz je uplne zdravy - sportuje, vysoky, svalnaty, zarasteny 🙂 nik necakal ze tie spermie zmiznu, predpokladali sme nejaku docasnu chybu…

jumperly1
30. jan 2023

@janie7 ale teda brala som to tak statisticky ze 50% sanca kazdy vklad… pri DE je sanca ze ked to budete opakovat raz sa to podari 🙂 My sme chceli skusat mesiac po mesiaci. (Teda este chceme, este je skoro.)
Tam to uz viac zavisi od toho embryjka ak mas ty maternicu v poriadku. Oddych je dobry napad a Drzim palce.

janie7
30. jan 2023

@jumperly1 Jaaaaj takto s tými spermiami😀 Áno určite je to ťažké zmieriť sa s tým, ale buďme radi, že lekári takúto možnosť ponúkajú, nešla by som do adopcie.
A to som fakt netušila, že tento spôsob darovania embryjí kliniky obchádzajú.
Vieš čo, u nás je to s tými chorobami strašné, najmä v mojej rodine, ale ani u manžela to nie je žiadna sláva. Najhoršie na tom je to, že my sa už trápime aj cca 9 rokov, môj bývalý gynekológ len ospevoval moju sliznicu maternice a nič neriešil, sono mi nerobil ako bol rok dlhý, podľa neho som bola 3 krát “tehotná” z čoho boli 2 krát cysty a 1 krát histaminová intolerancia.😠 Potom jedno neúspešné IUI na SR - v živote tú kliniku nechcem vidieť a teraz sa necelé 3 roky trápime v Brne a stále je príčina neplodnosti, resp skôr problému prečo sa embryjko neuhniezdi neznáma. No ten prístup tu a môj lekár, to je niečo neskutočne. Len som zistila, že až moc na ňom lipnem, koordinátorka mi hovorila, že v živote nemal taký špeciálny vzťah so žiadnou pacientkou ako so mnou, no potrebujeme sa posunúť ďalej, keďže ja mám už po 40ke a teda budem musieť ísť na inú kliniku, lebo pochybujem, že to riešenie čo on navrhuje pomôže vyriešiť náš, resp. skôr môj problém. A vieš čas tlačí a ten lekár ku ktorému chcem prejsť je úplný opak toho môjho, áno je to topka v Česko-Slovensku ale ja sa neviem odpútať od toho môjho. Psycho čo?😉

butterfly333
30. jan 2023

@jumperly1 ja mam za sebou v Brne 2x vklad DE neúspešne v BA 1x ivf vložené 2 embrya no neúspešne no 10dpt test pozitívny potom na 12dpt test slabší a krv negatívna potom sme skusili 1x vklad DV tiež neúspešne ešte máme 1 zamrazené DV .

Strana
z4