icon

Darované vajíčka a láska k dieťaťu

baby12345
13. okt 2017

Ahoj dievčatá som tu nová.Neviem presne či tu takáto téma bola ale zatiaľ som nič nenašla.Ja mám za sebou 5 IVF ICSImetodou a raz aj PICSI máme zlý spermiogram ja mám vždy dosť vajicok no nakoniec nam ostanu len 1 alebo 2 embrya blastocysti a aj sa uchyti ale vzdy zastaví vo vývoji a pravdu povediac sme s manželom dosť unaveny pretože cestujeme s talianska do česka na kliniku tak premýšľam nad darcovskými spermiami chcem sa vás babulky opýtať či niektorá mala podobny problem a urobila toto veľké a dosť ťažké rozhodnutie ako ste to prijali a po narodení dieťaťa ako to beriete či je vidieť velmi rozdiel medzi dieťaťom a vaším manželom alebo to neriešite.Ja sa s tym začínam zmierňovať ale niektoré obavy ešte mám a ked sa tak rozhodnem chcem si byť 100%istá ze robím tú správnu vec a rozhodnutie ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
baby12345
autor
13. okt 2017

A ešte som chcela napísať že aj v centre nám odporúčajú darcu

alenah31
Autor odpoveď zmazal
alaguema
13. okt 2017

@baby12345 takých tém tu bolo viac a veľa žien to zľahčuje slovami, ako sa rodičom stáva ten, kto vychováva. V istom zmysle určite. Ale tváriť sa akoby nič, je absurdné. Dieťa bude mať biologického otca niekoho iného. Nebudete vedieť, kto to je. Nejde o fyzickú podobnosť s manželom. Ide o celú radu psychologických a etických uzlov, ktoré sú s tým spojené. Keď príde hodinka pravdy, vaše dieťa bude žiť s vedomím, že jeho identita je neúplná, že nepozná svoje korene z otcovej strany. To všetko sú mega dôležité veci, ktoré treba vziať do úvahy pri rozhodovaní.

baby12345
autor
13. okt 2017

Ďakujem veľmi veľmi pekne za odpoveďe.My by sme to našemu dieťaťu nepovedali a ani rodičom jednoducho nikomu pokial by to nebolo nutné. Ja do úvahu beriem všetko pravé preto si to chcem veľmi dobre premyslieť a byť si istá že je to to správne rozhodnutie manžel je stým zmierený aj ja s tým súhlasím až na pár pochybností s ktorými pred rozhodnutím chcem byt vyrovnaná pre mna je to zatial najťažšie rozhodnutie môjho života.Dieta určite chceme snažíme sa 6 rokov a 2 roky asistovana reprodukcia

baby12345
autor
13. okt 2017

Ďakujem ešte raz za vaše nazori a odpovede ste velmi slatunke

alenah31
Autor odpoveď zmazal
lubi40
13. okt 2017

@baby12345 inak, neviem ako je to zo spermiami, ale pri darcovskom vajicku je moznost zohladnit vyzor matky (vyska, vaha, farba vlasov, dokonca aj farba oci); Tak mozno aspon takto by sa dalo priblizit vzhladu otca.

baby12345
autor
13. okt 2017

Ďakujem veľmi pekne presne to tak chcem spraviť až keď budem vnútorne rozhodnutá ja viem dieťaťa bude naše nemam pochybností že ho budeme milovať 😊doktori povedali že buď darca alebo môžeme skúšať do nekonečna kym sa nepodari manžel má fragmentaciu a malú pohyblivosť a malo spermií. My by sme aj možno skúšali do nekonečna ale stojí to strašne vela penazi my si všetko platime všetko a zijeme na ostrove je zložité dostat sa do ceska 2 lety mame s prestupom tam vzdy musime byt v hoteloch je to dost náročné a tu v taliansku sa to neda tu su na figu zakony tak ta jedna dcerka im vyšla ked sa podoba na nich 😊

baby12345
autor
13. okt 2017

Áno je to tak aj s darcovskými spermiami len neviem kto v cesku sa môže podobať na mojho manžela on je dosť tmavý 😊je to sardinčan

baby12345
autor
13. okt 2017

A ďakujem vám ste naozaj velmi zlaté necitim sa tak sama😊

alenah31
13. okt 2017

@baby12345 No Hanka je tmavovlasá, hnedooká ako oni dvaja, dokonca vyzerá, že bude aj vysoká ako oni. Šarlotka je drobná modrooká blondínka, ale zasa povahou celý tato - všetko jej je jedno, flegmatik ako vyšitý😀😀

baby12345
autor
13. okt 2017

🤗🤗🤗😊😊zlaté slečny deti sú naozaj zázrak my máme susedov čo si adoptovali deti s bielorusko tiež velmi krasny blondaci bodrooky krásny 😁a su veľmi šťastný ako rodina

sivypegas
13. okt 2017

Ale ak budes mat darcovske spermie,tak chod len na inseminaciu,,iumele je potom zbytocne ak ty problem nemas,A IUI,teda inseminacia je lacnejsia,,len okolo 100eur to stoji.

baby12345
autor
13. okt 2017

Ano?tak to je teda omnoho menej lebo mi zakazdym sme platili 2000eur +lieky gonal citrotide atd +700eur +letenky hotel ani to racej tárať nechcem..nam v centre povedali ze mozme urobiť 50%na 50%50 s darcovskými a 50 s našimi sivypegas ak sa smiem spýtať ty si mala darcovsky program?

baby12345
autor
13. okt 2017

Ešte raz ďakujem za vaše názory rady a skúsenosti

baby12345
autor
13. okt 2017

A nenájde sa tu ešte niekto kto ma takúto skúsenosť s darcovskými spermiami ktorým sa narodilo dietatko?

takaaa
13. okt 2017

@baby12345
Ahoj, ja viem, je to na nervy, tolko neuspechov, ale chcela by som ta povzbudit aby si to nevzdavala s manzelovym "materialom" u nas je tiez problem u manzela. Ma tak katastroficky spermiogram, ze pri jednom ivf sa jeho spermie nedozili ani oplodnenia, za 2 hodiny, kym mne odobrali vajicka jeho "material" odumrel. Pri kazdom ivf musime mat v zasobe jeho mrazenu vzorku. Picsi metodu ani nemozme skusat, lebo spermii je minimum a nepohybuju sa, takze iba icsi. Mame za sebou 3 ivf a dokopy 6 vkladov. My aj ked sme embrya vkladali na piaty den, ani sa nedostali do stadia blastocysty, vacsinou boli pozadu.
Skusali ste uz vlozit embryjka aj skor ako na piaty den? Niekedy sa im dari lepsie v prirodzenom prostredi ako v laboratoriu. Menili ti pocas tych roznych cyklov aj stimulaciu? Robili ti aj ine vysetrenia? Imuno, hemato,....?Ak centrum nema iny navrh iba pouzit darcovske asi by som zmenila centrum. My sme skusali rozne stimulacie a vklady na rozne dni.

1.ivf -kratka stimulacia gonal
Vklad 1.- 3 dnove embrya- biochemicke tehotenstvo
Vklad 2. -ket 5 dnove embrya- nic
Vklad 3. -ket 5 dnove embrya- nic

2.ivf- kratka stimulacia menopur
Vklad 4. - 5 dnove embrya- nic

3.ivf - dlha stimulacia decapeptyl + gonal
Vklad 5. - 4 dnove embrya - Dvojicky!! Nanestastie prisli sme o ne v piatom mesiaci, ked mi predcasne praskla voda, ale obe boli zdrave
Vklad 6. Ket - 5 dnove embryo - hcg pozitivne. Tisko sa tesime, ale sme v uplnych zaciatkoch.

My sme mali viac uspechov s vkladom na skorsi ako piaty den. Mozno nahoda, neviem, ale viem, ze aspon sa centrum snazilo obmienat dni transferu a sposob stimulacie, ci to pomoze. Napriklad transfer na 4ty den je velmi nezvycajny. A z toho sa nam uchytili hned dvojicky. Ja na slovensko tiez cestujem zo zahranicia, viem, ake je to fajne narocne vsetko skombinovat. A tiez to dost stoji. Ale ta radost v ociach mojho manzela, ktory takmer stratil nadej, stoji za tieto peripetije.

Pisala si, ze embryjka sa uchytia ale zastavia vo vyvoji. Znamena to ze si mala nizke hcg? Ci MA?

baby12345
autor
13. okt 2017

Ďakujem za povzbudenie si si teda aj ty dost prežila je to veľmi ťažké a hlavne stimulácie mala by som mat teraz šiestu stimuláciu zakaždým mám k tomu hyperstimulaciu. ale neviem teda je to také zvláštne v našom prípade lebo 2 krát sme mali blastocysti 5AA čo su tie najlepšie čo môžu byť a zastavili sa lekári vravia že sú neni geneticky dobre kvôli fragmentacie spermií aj keď nevieme presne koľko spermií ma fragmetovanych genetycky pretože ich má malo a nevedia mu nikde spraviť test. Tak to sa veľmi potichučky teším s tebou nech ti všetko dobre dopadne a nech to maličké sa ti tam pekne zabýva 😁

oslo1
13. okt 2017

Ahoj, ja ta uplne chapem.
Tiez sme museli ist na ivf kolli problemom na manzelovej strane.
1 ivf - 3 embrya -najprv vlozili 2 a potom 1 mrazeny cyklus, nic
2 ivf - 2 embrya, obidve vlozili, nic
3 ivf - 3 embrya -dve vlozili, zase negativne.
Vsetky ivf boli tu v Londyne, to posledne sme plne hradili a to ti poviem, islo to do tisicov.
Po konzultacii s lekarkou, kde mi navrhla uz iba darcovske spermie, alebo iui, lebo ja som zdrava, sme sa rozhodli pre neazvisly pohovor na slovensku.
Isli sme do Bratislavy, obidvaja absolvovali co sa dalo, vratane imunologie a trombofinov, to teda ja. Vyzdvyhla som si lieky na ivf planovane vo february, zabookovala dovolenku v robote a mentalne sa pripravila, ze pojdeme do bratislavy.
Po navrate naspat do Londyna, sme isli na natural vklad mrazneho, ziadne lieky nic. Ja som pred tym dostala chripku, hned na to isla na vklad, hned na to robila 3 celodenky, makala v zahrade a surovala dom, lebo som bola presvedcena, ze nam to nevyjde. Dokonca aj nejake tie intimnosti s manzelom boli.
No a potom som si urobila tehotensky test, ako som mala nakazane a boli tam dve ciarky.
U nas ivf tie nevysli, lebo spermie boli katastrovalne.
Na slovnesku som sa dohodla, ze pol na pol budeme robit , manzelove k darcovskym, dala som si presne parametre, co som chcela. Velmi mi bolo manzela luto, lebo toto bolo treba naozaj predychat, v UK by sme museli absolvovat psychologicke sedenie. Bohuzial musela som byt v tomto trochu sebecka, lebo aj ja mam svoje zdravie a ist z ivf do dalsieho a dalsieho nikomu na zdravi a krase neprida.

Skuste sa dohodnut s lekarom vo vasej kliike, ze by ste isli pol na pol darovanych spermii. Ja som mala tiez vzdy celu kopu vajicok - 15, 13, 17 a ku koncu nam zostalo len par embryii.

Velmi ti drzim palce, nech sa akokolvek rozhodnete. Velmi tazko sa o tom hovori a este tazsie s partnerom. Ja som nechcela vediet, ake embryo by mi vkladali, ci manzelove, aelbo darcovske, pre mna by to bolo vzdy nase dieta.

Este ti poradim, manzel berie od Wellman conception for men. On mal povodne azoospermiu, na prve ivf mal chirurgicky odber. Na druhe uz mal svoje spermie, ale velmi zlu kvalitu, tak sa ani tie embryjka nejak nevyvijali. Na tretie uz to bolo stale malo spermii, ale uz tie vitaminy bral rok, tak asi boli uz aj zmenu k lepsiemu.

baby12345
autor
13. okt 2017

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď takže ak som dobre pochopila ty nakoniec čakáš miminko z manželovimi spermiami?presne ako píšeš tiež som sa teraz zacala báť aj o svoje zdravie lebo tieto všetky stimulácie určite nepridávaju ma zdravie a čo sa týka peňazí tak mi od začiatku si hradime všetko sami a už sme naozaj toľko peňazí minuly ...

baby12345
autor
13. okt 2017

A ďakujem naozaj veľmi pekne

oslo1
13. okt 2017

@baby12345 ahoj. Ano otehotnela som s manzelovymi spermiami, uz to len dobojovat do konca.
Ono ivf je velmi emocionalne, financne vrlmi nakladne a co si budeme hovorit aj velmi nezdrave. Zo mna je chodiaca gula vdaka hormonom, ale to budem riesit potom.

Mne navrhla consultantka darcovske spermie, resp.ja som sa jej na to pytala a potom som to doma vyblafla na manzela. Velmi zle to zobral, a trvalo mu to par dni, kym to stravil. Lekarka nechcela, aby som mu to hovorila, chcela nam to navrhnut ked prideme spolu.
Ja som sa potom na to pytala lekara na slovensku a on mi povedal, ze tak mozeme ist pol na pol.
Muz len mlcky suhlasil, velmi mi ho bolo luto, lebo ja mam velmi dobreho manzela a vedela som, ze mu tymto ublizujem. Bohuzial aj ja mam svoje limity a dokedy si budem nicit zdravie?

Zacni sa s manzelom na tuto temu rozpravat, chlapom trva velmi dlho, kym sa otvoria. Pamatam si este, ked nam povedali, ze ma azoospermiu, aky sme boli obidvaja devastated.

oslo1
13. okt 2017

@baby12345 ahoj, nemas za co. Toto su velmi citlive temy o ktorych sa velmi tazko rozprava a v podstate ich pochopi iba clovek, co si to prezil.

baby12345
autor
13. okt 2017

Presne nie každý to pochopí s manželom sme sa o tom rozpravali a dllllho súhlasí s tým ale nepresviečala som ho sám navrhol povedal že je aj on veľmi unavený z ciest vystresovany sme obaja narušuje to velmi náš vzťah aj ja ako ty píšeš mam našťastie veľmi dobrého manžela a zaslúži si mať svoje dieťa tak mi je to veľmi ľúto aj jemu určite povedal že nechce to viac rozoberať jednoducho to bude jeho dieťa ale ja som neni ešte úplne rozhodnuta a ked sa rozhodneme tak urcite 50%na50% tak ako aj tebe odporučili aj nám je to velmi takže treba sa s tým vnútorne zmierniť

baby12345
autor
13. okt 2017

Aj podla mna 5 stimulacii je dosť po tejto poslednej som mala stále búšenie srdca celý mesiac

oslo1
14. okt 2017

Ked je uz tvoj manzel rozhodnuty, tak to je velmi dobre.
Ono, nikomu to nemusite rozpravat. Darcu vyberiete podla toho, ako manzel vyzera a predpokladam, ze budete mat vela komplimentov, ako sa na manzela podoba 🙂
velmi ti drzim palce, nech to v zdravi dotiahnete do konca x.

baby12345
autor
14. okt 2017

Ďakujem veľmi pekne dúfam aj ja že všetko dobre dopadne a dúfam veľmi a ti prajem nech aj tebe všetko dobre dopadne a uz za chvíľočku držíš v náručí ten malý zázrak

baby12345
autor
14. okt 2017

@oslo1 a ešte som sa chcela opýtať nevieš aké embryo ti vkladali aka blastocysta to bola?ďakujem pekne

oslo1
14. okt 2017

Prve dve si nepamatam, ale toto posledne bolo 5 dnove

baby12345
autor
14. okt 2017

Aha tak si mala pravdepodobne blastocystu 😁

Strana
z2