icon

Darované vajíčka a láska k dieťaťu

baby12345
13. okt 2017

Ahoj dievčatá som tu nová.Neviem presne či tu takáto téma bola ale zatiaľ som nič nenašla.Ja mám za sebou 5 IVF ICSImetodou a raz aj PICSI máme zlý spermiogram ja mám vždy dosť vajicok no nakoniec nam ostanu len 1 alebo 2 embrya blastocysti a aj sa uchyti ale vzdy zastaví vo vývoji a pravdu povediac sme s manželom dosť unaveny pretože cestujeme s talianska do česka na kliniku tak premýšľam nad darcovskými spermiami chcem sa vás babulky opýtať či niektorá mala podobny problem a urobila toto veľké a dosť ťažké rozhodnutie ako ste to prijali a po narodení dieťaťa ako to beriete či je vidieť velmi rozdiel medzi dieťaťom a vaším manželom alebo to neriešite.Ja sa s tym začínam zmierňovať ale niektoré obavy ešte mám a ked sa tak rozhodnem chcem si byť 100%istá ze robím tú správnu vec a rozhodnutie ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
nelinka2009
14. okt 2017

@baby12345 prosim ta,s cim sa ty musis zmierit, to musi hlavne tvoj chlap... Ide o to ako to berie on.

baby12345
autor
14. okt 2017

@nelinka2009 tak áno ale tak isto ako on sa s tým musím vyrovnať aj ja!!si myslím že je to normálne či?alebo mňa teda náš ženy sa to netýka nám to môže byť jedno nerozumela som prečo si napísala s čím sa ja mám zmieriť neni to spravne ...

nelinka2009
14. okt 2017

@baby12345 tvoje dieta to bude tak ci tak... Budes ho milovat .. Je to tvoja krv a poporode bude uplne jedno aka spermua ta oplodnila budes matkou a tam uz je uplne nepodstatne ake ma dieta oci, vlastbosti, geny... Proste bude tvoje... Najtazsie bude, ked lusia pozru do Livia ka a zacnu drizdy: ' to je cela naminka, to je cely tata... ' ale inak to bude tvohe dieta a vsetko ostatne byde nepodstatne sama uvidis

oslo1
14. okt 2017

@nelinka2009 no budes sa divit, ale aj zena si to musi prejst v hlave. Ja tiez chcem, aby moje dieta malo v sebe kus mojho manzela. Rozhodnutia o darcovstve spermii je tazke aj pre zenu a aj pre muza.

@baby12345 velmi ti drzim palce x

baby12345
autor
14. okt 2017

Ďakujem veľmi pekne za podporu ja viem veľmi dobre ze pre muža je to veeelmi ťažké a je mi to velmi ľúto ale aj pre nás ženy je to ťažké.a presne ako hovoríš ty teraz mame zmiešané pocity ale ako hovoríš ty tak isto mi hovorí aj manžel ze ked sa bábätko narodí ani na to nepomyslime...ty maš krásne dieťaťatko 😊a podobá sa na teba😊ak sa môžem opýtať mali ste darcovské spermie?

baby12345
autor
14. okt 2017

@oslo1
Presne tak ako vravíš obaja sa s tým musia zmieriť

sivypegas
15. okt 2017

@baby12345 ja som nebola na umelom ani darcivske spermie ,my normalne mame dieta ale ak ty si zdrava a len muz ma problem tak stavi na imseminacia iui,ti len bstteknu darcivske spwemie a pocnes prirodzene,urcite lepsie ako umele,ked teda ty problem memas,dezim palce a stoji to okolo 100eur

baby12345
autor
15. okt 2017

@sivypegas
Ďakujem ti veľmi pekne za radu si veľmi zlatá.Ja dufam že sa rozhodneme správne ked je to take pretože muž ma spermie aj keď nie dobre maly sme 2×tie najkrajšie blastocysti a aj tak nič doktori vravia že pravdepodobne nie sú geneticky dobre že majú túto fragmentaciu a ako nahle nacita embryo celé dna tak zisti že nie je dobre sa jednoducho zastaví tak mi je to veľmi ľúto veľmi hlavne ked pozrem na manžela on je s tým vyrovnaný a vyzerá byt spokojný aj keď určite ho to veľmi mrzí si zaslúži aj on svoje dieťa lebo v mojich očiach je ten najuzastnejsi muz ma svete.No na druhej strane si hovorim a to isté aj manžel dokedy mame takto trpieť byt v neustálom strese a zasahuje to aj naše manželstvo nežijeme viac sme v jednom kolotoči sale na cestách a nehovorím o peniazoch uz aj tie dochádzajú behom 2rokov sme minuly neskutočné peniaze o to tak nejde ale keby aspoň vyšlo. Prepáčte mi že som sa tu takto vyspovedala 🙄

baby12345
autor
15. okt 2017

A babulky ešte raz vám všetkým veľmi pekne ďakujem za to že ste boli ochotné zdieľať so mnou vaše radi skúsenosti a názory Ďakujem

srnec
17. okt 2017

Ono to rozhodovanie je velmi tazke, ale ver mi, ze po case vam ani nenapadne, ze to dietatko nie je biologicky jeho. Narodenie babatka bude tak velmi dominovat, ze na to ani nepomyslite. Hlavne, po tolkych utrapach. Ak to chapem spravne, spermie manzela su zle, ty si ok? Je zbytocne, aby si tolko trapila svoje telo aj psychiku. Babo bude potrebovat fit mamku psychicky aj fyzicky. Tatinovi nakoniec tiez mozno odlahne... zalezi, nakolko je s tym vyrovnany. Drzim palce.

baby12345
autor
17. okt 2017

@srnec ďakujem naozaj veľmi pekne manžel je s tým vyrovnaný ,no a ako píšeš fyzicky to ešte ako tak som doteraz zvládla no psychicky je to naozaj ťažké toľko sklamaní ja neviem či to tak všetky berú ako ja každé sklamanie beriem horšie a horšie.tak dúfam že všetko dobre dopadne a nakoniec aj my sa budeme radovať s nového života 😊ďakujem veľmi pekne za povzbudenie😗😍

gagik
17. okt 2017

ja si tie myslim, že keby si bola tehotna a aj potom po porode by ste boli uplne opantani babom, že by vas ani nenapadlo riesit ze je z darcovskych a ani neskor nie.

baby12345
autor
18. okt 2017

@gagik ďakujem ti velmi pekne ono je to pravdepodobne len pred tym take tie obavy pochybnosti .Ďakujem gagik veľmi pekne za tvoj názor 😊

srnec
19. okt 2017

@baby12345 Držím palce, veľmi. Ono ženy toho všeobecne fyzicky vydržia veľa, (veď ešte keď rodiť budeme haha :D) Ale psychicky to netreba hrotiť, psychicky je to všetko oveľa ťažšie...
Moja lekárka mi raz povedala, že si to síce treba premyslieť, ale netreba nad tým meditovať príliš a vrhnúť sa do toho aj podľa pocitu, slobodne. Zivot nakoniec aj tak prekvapí a potom už nie je nad čím rozmýšľať. Bude to dobre 🙂 Hlavne sa netráp psychicky.

baby12345
autor
19. okt 2017

@srnec jeeej ja ti ďakujem veľmi naozaj veľmi pekne za tieto nádherné a povzbudzujuce slová aj mne v centre asistentka povedala že treba si to premyslieť ale netreba to preháňať a stále nad tým rozmýšľať že tak si sama sebe veľmi skodim a je to horšie povedala máme sa rozhodnúť a viac nad tým moc nerozmýšľať dieťa bude naše a hotovo takto povedala 😊😁určite to tak bude presne ako píšeš je to tak fyzicky mi ženy vydržíme naozaj veľmi veľmi vela no ta psychická stranka je už iná diskusia😊ja sa teraz davam do poriadku co sa týka psychiky snažím sa byt vyrovnaná a silná veď bábätko bude potrebovať ako si aj ty písala silnú mamku😊😁ale v zivote by som si nepomyslela ake to je všetko tazke stimulácie cakanie neustále napätie nikto to nemôže pochopiť kto si tým neprešiel

srnec
6. nov 2017

@baby12345 tak co, ako ste sa rozhodli? Ako sa mas? 🙂

zibi
6. nov 2017

@baby12345 skus si to nechat ulezat v hlave.S manzelom sa o tom vela rozpra ajte.Radim vam,nechatbsinto uplne pre seba a neriesitbto ani po rodine. Je to vase rozhodnutie.Oni vyberaju rovnaku krvnu skupinu,farbu oci,mas uvedenu vusku a vahu darcocv a vzdelanie.Kocka co so mnou lezala na izbe mala darcovsku a mi to hovorila.Cize nevyberu blondakovi tmaveho darcu ,snazia sa co najviac opticky prisosobit paru.
Ja darcovske beriem ako keby to bola adopcia.Ani tam nie ste bio rodicia.Akurat ty budes ista 😀 a vynosis babo,co sa prinadopcii nedeje.A vsetky adoptivne matky lubia svoje deti a aj otcovia.Vy mate vyhodu,ze o tom nikto nebude vediet a vyhnete sa aj kadejakym otazkam.
Nechajte si vsetko prejst hlavou.

Inak muz ma aku diagnozu a aky spermio?Na ktory den vam embryjka odchadzaju?
Ked mate pcsi nevyzera to zeby mal muz az tak zly spermio,lebo tam nejaky pohyb musi byt.Skor nemusi sadnut stimulka,neskusalinste soft?to ze mate vela folikov, moze znamenat,ze mas velmi vela nekvalitnych a niekedy je dobre ist radsej do softu a nativu.bola by sj prekvapena ze efekt je niekedy aj lepsi.
Mnoho zenamtie klasicke stimulacie nesedia. Pre telo to nie je prirodzene.

Strana
z2