Darované vajíčka - pocity
Ahojte, je tu niekto kto je buď čakateľom na darcovské oocyty alebo teda už má touto formou dieťatko?
My sme čakatelia a neviem čo sa so mnou deje, doteraz som bola úplne o tejto forme IVF presvedčená, veď sa nám konečne splní sen. No zrazu ma prepadli rôzne myšlienky, bude to dieťatko moje? bude mi aspoň trošičku podobné? Bude mať vôbec niečo zo mňa? A potom zasa tie otázky, prečo ja nemôžem mať vlastné dieťa? Prečo iné chodia na potraty a aj tak potom majú krásne zdravé detičky? Určite chceme dieťatko, aj keď je to jediná cesta ako ho mať, tak prečo mám také pocity? 😟
ďakujem všetkým za krásne a povzbudivé slová ❤️
Ešte sa chcem spýtať, uvádza sa niekde táto info, že je dieťatko z darovaných oocytov? Teda či to bude mať aj v zdravotnej karte..(viem moc predbieham, ale zaujíma ma to) . Teda neradi by sme, že by sa to niekto dozvedel, chceme to mať len medzi mnou a manželom
@elis11111 Neviem ci to je v karte. Ja nezijem na Slovensku a tu karty nie su, ale tvoj napad ten fakt drzat v tajnosti nie je velmi dobry. Minimalne by o tom mal vediet lekar dietata, lebo pri vela problemoch sa vas automaticky bude pytat ci je ta ktora diagnoza v rodine. Urcite to NESMIETE tajit pred dietatom. Ono sa to raz dozvie a bude to povazovat za podraz. Najlepsie je byt o tomto otvoreny akokeby to bol uplne normalny fakt. Akonahle okolo toho zaete robit tajnosti, dieta to zacne vnimat negativne a zacne si mysliet ze je urcitym sposob vadne alebo inac menejcenne.
@elis11111 uvádzať by si to mala do všetkých lekárskych zaznamov(gynekolog, pediater) a je podľa mna dôležité uvádzať celkovú anamnézu u doktorov, keby dietatku v budúcnosti aj niečo bolo(môže mu vyskočiť hocijaké dedicne autoimunitne ochorenie a pod). Treba si uvedomiť, že to nie je žiadna hanba, dnes má veľa partnerov problem otehotnieť a týmto tempom do par rokov bude možno polovica deti prichádzať na svet vďaka zásahu medicíny. Lekári sú na to zvyknutí, súdiť tá nebudu a v dnešných časoch elektronických zdravotných kariet, sa dieťa len tak nedostane k svojim záznamom, aby si tu informaciu precitalo, keď máš z tohto strach.
kočky ako ste riešili to, že v pôrodnici vidia v lekárskej správe darované vajíčka ? je potrebné aby to vedeli pri pôrode ?
@adula1234 pri pôrode ani tak nie ale akonáhle sa tá bude napr. pediater pýtať na rodinnú anamnézu tak podľa mňa je nevyhnutné povedať, že sa jedná o darované vajíčka, nakoľko celá anamnéza zo strany darkyne je v podstate neznáma a to podľa mňa si treba jednak uvedomiť a jednak to povedat
@andreatytler nerozumiem preco mate taky nazor, ze raz sa to dieta dozvie, ak mu to nikto nepovie nema sa to odkial dozvediet, ja myslim, ze skor by malo traumu z toho, ze sa dozvie a bude patrat po genetickej matke a bude mat celozivotnu traumu, vela nezodpovedanych otazok, psychika dietata sa nastrbi, zivot sa mu skomplikuje a pytam sa preco to ma dieta podstupit, aky je konecny zmysel oznamenia?
Ahojte, viem že je to stará téma ale sňať niekto ešte tu je. Prosím vás, riešili ste pri DIF s darovanymi oocytmi aj genetiku embryjok? Viem že darkyna má genetické testy, ale predsa aj pár ktorý ide na IVF s vlastným biologickým materiálom môže mať embryjka ktoré neprejdú genetikou. Je v tomto prípade vhodné dať si spraviť aj genetiku embryjok alebo ste toto už neriešili nikto? Ďakujem
Ahojte, viem že je to stará téma ale sňať niekto ešte tu je. Prosím vás, riešili ste pri DIF s darovanymi oocytmi aj genetiku embryjok? Viem že darkyna má genetické testy, ale predsa aj pár ktorý ide na IVF s vlastným biologickým materiálom môže mať embryjka ktoré neprejdú genetikou. Je v tomto prípade vhodné dať si spraviť aj genetiku embryjok alebo ste toto už neriešili nikto? Ďakujem
@sonkam ahoj, ano my sme v programe DIVF, darkyni odobrali 10 vajicok, z toho 8 oplodnili, 6 blastocyst, 4 najkvalitnejsie isli na genetiku, z toho len 1 euploidne= vhodne na trasnfer.