icon

Deň pred punkciou

tobiaskababo
5. dec 2017

Ahojte , rano o 6:30 mam v GF punkciu.Mate nejake uzitocne rady ? 😊 ja sa bojim...

Strana
z2
yennn
5. dec 2017

@tobiaskababo uzitocne rady? No predsa - neboj sa 🙂
Drzim palec, zajtra o 13.00 h bude po vsetkom a uz sa len tesit ze to vyjde.

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo nie je sa coho bat....ved budes mat narkozu...tiez sa tiez netreba bat....jedine co ti poradim, potom vela pi...aj 4l tekutin denne

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka boze nervozna som...snazim sa pit pijem prevazne brusnic.caj a vodu.Bolia ma prsia aj pod brusko chcem mat uz po tom..cesta do Ba trva aj 2hod a 2hod späť...och

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo nam trvala cesta cca hodinu...rano som bola v pohode..poobede som citila na ceste spat kazdy hrb

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka vies ja mam od malicka fobiu a vlastne traumu zo zeleza a chirurg.ocele...ja ked vidim tie vylestene pristroje chyta ma uzkost a panika to vie kazdy lekar o mne..inak sa nebojim nicoho...a ako sa ti dari ? Po punkcii a po ET

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo ja som nikdy predtym na ziadnom zakroku nebola a preto som aj bola rada, ze som nevedela co ma caka...ja zase co treba to vydrzim

Ja som odber absolvovala min.rok v oktobri...5 dni na to som mala ET...o 2m KET a dalsi KET pred mesiacom

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

Takze to nevyslo 😒 ja len dufam ze nam sa to podari lebo uz teraz sme na mizine...🙏 o psychike nehovorim ..

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo no bohuzial nie....ale to neznamena, ze vam to nevyjde 🤗 idete na prve ivf?

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka ano prve ja mam 27 a moj 32 ... ale sme spolu 10 r a stale 'na plno' a nic...ja mam vsetko ok az na to ze sa mi tvorilo malo vajok ale inj to 'dali do kopy' . On ma asthenozoospmerm...

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka ano prve ja mam 27 a moj 32 ... ale sme spolu 10 r a stale 'na plno' a nic...ja mam vsetko ok az na to ze sa mi tvorilo malo vajok ale inj to 'dali do kopy' . On ma asthenozoospmerm...

babatkoo
5. dec 2017

@tobiaskababo ahoj velmi ti budem drzat palce. Ak by ste nahodou potrebovali v buducnosti este riesit dalsie babatko skuste aj toto. Chcela som ta informovat, lebo si pisala o peniazkoch, ze je moznost a urcite ovela financne vyhodna navstivit nemocnicu na Antolskej v Petrzalke v BA. Ceny su az smiesne s porovnanim so sukromnymi centrami.

https://cestakdietatu.sk/univerzitne-centrum-re...

ckatka
5. dec 2017

Prvýkrát som sa strašne bála... mám fóbiu z lekárov a toho prostredia celkovo. Tlak som mala taký že mi pohrozili že má neuspia.
Ale krásne som sa vyspala a druhýkrát už to bola brnkacka a skôr som sa snažila povzbudzovať baby čo tam ležali so mnou.
Takze neboj sa prespis to a zobudíš sa oddýchnutá a hlava úplne čistá ... to bol fasa pocit 😂😂😂 aspoň raz za týždeň by mi to bolo treba...

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@ckatka preco sa to malo komu podari na prvy krat....

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

A to ma kedy uspia ked uz budem na koze lezat ? 😲

funicka
5. dec 2017

@tobiaskababo áno,vylezies na kozu,uspia ťa,zakrok trvá si 10-15 min. A hneď ťa preberú a ides spat do postele.
A neboj,nic to nie je.zvysok dňa som sa cítila mizerné a bolelo ma brucho keď odozneli analgetiká ale ibalgin to spravil😊

vierocka888
5. dec 2017

@tobiaskababo ahoj. Aj ja som si tym presla. Prides tam, odvedu ta prezlecenu na salu, lahnes si na kozu, do kanyly ti pusti anestetikum a ani nevies ako a za 5 sekund spis :D zobudis sa v posteli na izbe a budu ti merat tlak a kontrolovat ta ... po par hodinach ides domov. My sme prisli na 8.30h a odchadzali sme o 14.00h...
Co sa tyka tej diagnozy, aj my s muzom sme boli na tom podobne. Ja som bola relaticne OK, on mas astenozoospermiu, 99,5% spermii boli na prd. Mali sme krasnu urodu vajicok, 16 ks. Aj ked som potom dostala hyperstimulak, cize vklad sa odlozil do dalsieho cyklu. Ostalo nam 7 luxusnych blastocyst najvyssej kvality. Dokonca sa oplodnili 3ks "same", PICSI nam oplodnilo zbytok 😉
Hned prvy pokus bol uspesny, cakame chlapca 😍
Drzim palce 😘

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo tak treba dufat a verit, ze to vyjde hned na 1x 😉
My sme tiez boli na prvom ivf, ale ci by sme sli do dalsieho neviem....teraz urcite nie, nakolko cele je to u nas "cerstve"... rozhodli sme sa, ze sa musim dat dokopy a budeme skusat prirodzene....a mozno motyka vystreli...pravdupovediac mna ten kolotoc uz nelaka..ale ktovie mozno o rok nazor zmenim (e)

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka v zivote mi nepichli kanylu mam iba jednu zilu a ta uz je cela dopichana 😠 to je velka ihla ? Bozeee teraz ma este hrdlo zacne boliet naschval pri prehltani citim hrcku 😈 ano verim a ine si nepripustam ...to ti verim je to ozaj po vsetkych strankach stresujuce a vycerpavajuce

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo napichavaju lavu zilu....a nic to nie je...ako ked ti beru krv...ani o tom nevies....mne tam po odbere potom tiekla infuzka

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka lavu????? Tam nemam ziadnu zilu iba na zapasti 😖

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

Dala som si augumentin a mam pocit ze sa povraciam a aj rano si mam dat a ptm 2hod cesta narkoza a 2hod cesta domou...pribalim si igelitku kdyby neco ...fuj toto je svistvo 😔

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo my sme vtedy na odbere boli len 2, ale dali nam to do lavej ....na pravej strane bol anesteziolog

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka ale ja tam nemam ani jednu zilu vobec nikde od malicka ma pichaju len do pravej este mi hovoril ze setrite si tu zilu budeme ju vela potrebovat a ja ze super lebo som za 5dni mala 6 odberov ...snad nie do zapastia 😩

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo potom ti neviem povedat...ale urcite to nejak vyriesia....hlavne sa zbyticne nestresuj 😉

tobiaskababo
autor
5. dec 2017

@lilyianka idem radsej spat o 4 vstavam aby som stihla sprchu zajtra sa ozvem dakujem vam za podporu prajem peknu nocku 😘

lilyianka
5. dec 2017

@tobiaskababo tak sa drz ✊ a ozvi sa 👍

tobiaskababo
autor
6. dec 2017

Uz nikdy punkciu nepodstupim je mi zle vraciam od rana mam bolesti a krce a hlavu mi roztrha

lilyianka
6. dec 2017

@tobiaskababo no ja som ti odpisala v tej druhej teme ako som dopadla po odbere ja....cize tiez ma to uz nelaka...som rada ze som nevedela do coho idem....a uz by som do toho tiez skor nesla

tobiaskababo
autor
6. dec 2017

@lilyianka ja prvy a posledny krat ...stale vraciam nvm to zastavit...

lilyianka
6. dec 2017

@tobiaskababo a ked si vracala aj v centre co ti na to povedali? Asi to mas z tej narkozy

Strana
z2