Dieťa z darovaného oocytu
Ahojte, viem, ze to je citliva tema ale chcela by som sa spytat, co vsetko mozte pri vybere darkyňe požadovať. Krvnú skupinu, farbu oci, koze, vlasov ale pre mna je dolezity mozno aj nejaky intelektuálny status..viem, ze ukončená maturita je povinnost ale to ma snad dnes kazdy clovek.
Predsa len to nebude moje DNA aj ked niektore studie uz zistili male % dna aj z matky, ktora dieta z DV porodila.
Tiez, ci sa na vas matky, vase deti z DV podobaju, ci nemaju nejake vyrazne crty ktore sa nepodobajú ani na jedneho, ci niekedy nezavahate nad tym ci ste urobili dobre. Vopred dakujem ak sa niekto podelí o svoje pocity. Verim, ze tu najdem same pozitivne spravy🖤
Ahoj, asi Ti to nepomoze ale minule som citala rozhovor s ceskymi Dr ktori s tymito zalezitostami aktivne pracuju/pracovali, a sami hovorili ze bohuzial faktom je, ze velka vacsina darovanych vajicok su od "jednoduchsich" darkyn, kedze to robia za ucelom penazi. Tolko k tomu intelektu, co spominas...
Ahoj, asi Ti to nepomoze ale minule som citala rozhovor s ceskymi Dr ktori s tymito zalezitostami aktivne pracuju/pracovali, a sami hovorili ze bohuzial faktom je, ze velka vacsina darovanych vajicok su od "jednoduchsich" darkyn, kedze to robia za ucelom penazi. Tolko k tomu intelektu, co spominas...
@colsami dakujem, uz som zistila, ze mozem žiadať aj VS vzdelanie
Btw, to by ma zaujimalo aky lekar toto dokaze tvrdit, ked ziadne iq testy sa na SVK nerobia a ani ziadny intelekt.profil.. s tymto sa trosku nestotožňujem. aj keby to robili za účelom penazi, toto sa u mna nerovná “jednoduchší” clovek ale dakujem ti
Mozu to hovorit ti, ktori prisli do kontaktu so zenami darkynami, komunikovali s nimi a riesili ich. Nemusis tomu verit, ani to nie je moj nazor. Uviedla som Ti "zdroj", takze uz akokolvek mas na to nazor... 🙂
@colsami aj ked samozrejme VS nic nezaručuje.
Mozu to hovorit ti, ktori prisli do kontaktu so zenami darkynami, komunikovali s nimi a riesili ich. Nemusis tomu verit, ani to nie je moj nazor. Uviedla som Ti "zdroj", takze uz akokolvek mas na to nazor... 🙂
@colsami jasne, Vsak urcite su medzi nimi aj jednoduchsi ludia s tym ratam. Len riesim moznosti ako ovplyvnit ten vyber. Dakujem
@monsterablue s tym ratam, vela deti v mojom okoli sa nepodoba na rodicov aj ked su ich vlastne. Dakujem
K tomu intelektu,staci si precitat zopar diskusii tu a clovek hned zisti,ze je to dolezite,pretoze tupych ludi je az prilis vela v dnesnej dobe
Dá sa požiadať, že chcete darkyňu s vysokoškolským vzdelaním. Často sú darkyne nie len z chudobnejších vrstiev (áno je to proste fakt a nenarobíme s tým nič), ale napríklad aj študentky VŠ, ktoré si potrebujú privyrobiť 😉 . napr. v dávnych časoch, keď som ešte študovala, na intrákoch a v ich okolí bolo dosť veľa plagátov, že zháňajú darkyňe oocytov a veľa báb sa na to dalo, keďže vtedy platili naozaj veľmi dobre. Čo sa týka tých rysov a možnej podoby, to je niečo, čo musíš spracovať ty sama, rozhodne odporúčam pokecať s dobrým psychoterapeutom/tkou, ešte skôr, než sa na to dáte. Obaja s partnerom, ale aj každý samostatne. Poriadne si to v hlave prebrať a zmieriť sa s tým, že sa dieťa na vás nemusí vôbec podobať. Mám v okolí 2 páry, ktoré to podcenili a skončilo to tak, že sú ako rodičia nešťastní, nepripravili sa na to a pri pohľade na to dieťa sú skôr skľúčení a berú ho ako viac ako "cudzie" než vlastné. Kamarátka sa aktuálne chystá na IVF s darovaným oocytom, pripravilli sa na to s manželom poctivo pod pohľadom psychoterapeutky a vidno na nich, že sú úplne spokojní a so všetkým zmierení. V zahraničí dokonca lepšie kliniky odporúčajú najprv psychologické poradenstvo a až po ňom sa zvažuje pristúpiť k darovaným oocytom...
Ja mam dve vysoke skoly a z prvej (chemicko-technologicka) PhD. Ex zasa guru na jazyky. Vedel 5 na spickovej urovni.
Nase dieta je dute z matematiky a nenavidi chemiu. Jazyky vie tak anglicky a ine jazyky obchadza velkym oblukom.
Niekedy tie preddispozicie su ako hra matky prirody. Logicky zalozena matka ktorej to pali+otec nadany na jazyky a techniku = dieta, ktore presne tieto vlastnosti nema 🤦🏻♀️
Dá sa požiadať, že chcete darkyňu s vysokoškolským vzdelaním. Často sú darkyne nie len z chudobnejších vrstiev (áno je to proste fakt a nenarobíme s tým nič), ale napríklad aj študentky VŠ, ktoré si potrebujú privyrobiť 😉 . napr. v dávnych časoch, keď som ešte študovala, na intrákoch a v ich okolí bolo dosť veľa plagátov, že zháňajú darkyňe oocytov a veľa báb sa na to dalo, keďže vtedy platili naozaj veľmi dobre. Čo sa týka tých rysov a možnej podoby, to je niečo, čo musíš spracovať ty sama, rozhodne odporúčam pokecať s dobrým psychoterapeutom/tkou, ešte skôr, než sa na to dáte. Obaja s partnerom, ale aj každý samostatne. Poriadne si to v hlave prebrať a zmieriť sa s tým, že sa dieťa na vás nemusí vôbec podobať. Mám v okolí 2 páry, ktoré to podcenili a skončilo to tak, že sú ako rodičia nešťastní, nepripravili sa na to a pri pohľade na to dieťa sú skôr skľúčení a berú ho ako viac ako "cudzie" než vlastné. Kamarátka sa aktuálne chystá na IVF s darovaným oocytom, pripravilli sa na to s manželom poctivo pod pohľadom psychoterapeutky a vidno na nich, že sú úplne spokojní a so všetkým zmierení. V zahraničí dokonca lepšie kliniky odporúčajú najprv psychologické poradenstvo a až po ňom sa zvažuje pristúpiť k darovaným oocytom...
@sisa159 V Kanade ta nepustia na IVF kym si nepokecas so psychologom.
Napadlo ti niekedy ze klinika moze klamat? Ze ty povedia ze darkyna mala presne take oci ako si ty pozadovala. Podla mna klamu nielen v tychto malych detailoch ale aj v tom ze koko vajicok mala. Darkyna ma 15 vajicok. Oni ti povedia ze mala 10 a 5 si nechaju.
Myslis ze je mozne ze budes sklamana z toho ked bude tvoje dieta malo intelignetne a budes lutovat ze si isla do darcovskeho programu? Toto je podla mna nezdravy pristup. Pri dietati z darovanych vajicok je to taka ista loteria ako pri dietati z vlastnych vajicok.
Ja som mala dieta z darovanych embrii a mne zalezalo len na tom aby boli darcovia zdravi a to dufam ze ich kliniky testuju a ze darcovia su zodpovedni a nesli by darovat ak by mali nejake zavazne geneticke problemy. Druha vec na ktorej mi zalezalo je ze ti darcovia su uspesni, to znamena ze uz pred tym darovali bunky z ktorych sa podarilo dieta.
Ak mas ig skus napísať mama_gynekologicka . Ona pracuje reprodukcnom centre .
@sisa159 V Kanade ta nepustia na IVF kym si nepokecas so psychologom.
@andreatytler presne tak. Osobne si myslím, že je dosť veľká chyba, že na SR a v ČR sa to zanedbáva. Mnohé ženy(alebo páry celkovo) by lepšie zvládali celé IVF, kebyže majú psychologickú podporu
@andreatytler presne tak. Osobne si myslím, že je dosť veľká chyba, že na SR a v ČR sa to zanedbáva. Mnohé ženy(alebo páry celkovo) by lepšie zvládali celé IVF, kebyže majú psychologickú podporu
@andreatytler
@sisa159
Dakujem, ku psychologicke chodim uz dlhsie. Bez nej by som to nezvladla.
To je dobre. Je to velmi narocne na psychiku. Tiez som to velmi intenzivne riesila a tiez mi pomohlo pokecat o tom s niekym kto tym presiel. A ano, pisali mi mamicky, ktore mali po narodeni dietata problem a neustale videli v tom dietati darkynu.
My sme absolvovali kurz na adopciu PRIDE a ten mi najviac pomohol. Tu kde zijem to je 4 dnovy velmi intenzivny kurz kde debatujes s odbornikmi, rodicmi ktori sa chystaju adoptovat a aj tymi co uz adoptovali a prebera sa vsetko a hlavne to ako sa vyrovnat s tou stratou genetickej spojitosti. Myslim ze aj na Slovensku sa robia. Pozri si nejake nadacie ktore sa venuju adopcii, myslim ze by si mohla ten kurz absolvovat aj ked nejdete do adopcie. V urcitom ohlade je IVF s darovanymi vajickami to iste ako adopcia pre tu zenu, akurat sa to deje v tom najskorsom stadiu a zena nepride o tehotenstvo a porod.

Ahoj
Musí splnovat krvnú skupinu budto tvoju alebo partnerovu
Keď ste obaja rh negativny aj darkyňa musí byt
Potom budu na papieri zaskrtavat farbu vlasov a oči podľa teba
Ja som hnedovlasa, pýtali sa či môže byt aj blondínka. Keďže priateľov otco bol blonďavý keď bol mladý, nemala som s tým problém
Dale aj telesne proporcie by mali byt podobne
O vzdelaní nám nic nepovedali ale hádam musí byt ukončená stredná škola s maturitou