Dilema ohľadom odberu spermií
dnes moj manzel absolvoval kontrolny spermiogam pred nasim prvym ivf.a dopadol dost neurcito.andrologicka nam nevie povedat ci su spermie zive alebo nie a na dalsie testy je ich malo,preto zvazujem ci by nebol lepsi odber operacne priamo zo semenikov ale andrologicka povedala ze by to riskla,ale ak sa nepodari oplodnenie nebude ani ziadny transfer a mozeme zacat nanovo...tak neviem co myslite?
@alison758 ja si myslim ze ked ide chap prvy krat na odber spermii tak mu nejde naplnit ten kontajnerik lebo sa nevie uvolnit a je z toho zdeptany. Viem ze moj manzel ked isiel prvy krat tak okolo neho chlapi chodili dnu a von z tej mistnosti po par minutach s plnym kontajnerikom 😀 a on mi potom hovoril ze jemu to trvalo veky vekuce. No a ked tam isiel zopar krat aj neskor tak uz vedel o co ide a trvalo to kratsie.a potom sme sa na tom aj dobre zasmiali 😀
Operacny odber je sice menej stresujuci ale naco to komplikovat?
Preco neurobite odber spermii doma a nedonesiete ich tam ....doma to pojde lahsie a mozes pomoct 😀 😀
@lenz v Ke nemocnica L.Pasteura...sa moze ist do kabinky spolu 🙂
@marshmallow
@velkacica ....aj v Heliose Martine sa da ist a tam je ta izba riadne velka ;)....a sestricka nas tam zaviedla spolu pekne ked sme isli na spermiogram 😀

@alison758 Ahoj, ja si myslim, ze ak by sa odobrali spermie aj operacne a bolo by ich vhodne mnozstvo, nechajte si ten "zvysok" zamrazit. Nemusi chudak manzel zase chodit na operaciu, ak by sa IVf nepodarilo. Takto by vam zostali nejake aj na dalsie pokusy. My sme sice mali odobrate donrmalnou cestou, ale hned sme dali vsetko, co bolo navyse, zamrazit. Aj preto, ze sme chodili do Brna a nemuseli sme kvoli odberu spermii jazdit taku cestu.