Druhý pokus umelého oplodnenia - cena, priebeh
Ahojte, s priateľom sa chystáme absolvovať umelé oplodnenie, nakoľko sa bezúspešne snažíme viac ako 2 roky a už nevládzem zažívať tú bezmocnosť každý mesiac dookola.
Do centra sa ešte len chystáme, zatiaľ čakáme na výsledky druhého spermiogramu po polroku, prvý bol veľmi zlý - Oligoasthenoteratozoospermia - celkový počer spermií - 0
V odporúčaní máme ICSI s rizikom. Chytá ma zúfalstvo. Niečo si o tom študujem, čítam rôzne fóra, diskusie, články, cenu síce presnú neviem, ale približne viem kde sa to pohybuje.
Avšak absolútne nikde som sa nedopátrala k informácii o tom, koľko bude stáť, ak prvý pokus bude neúspešný. Zaujímalo by ma či sa platí zase plná suma, rovnako ako prvýkrát, alebo sa doplácajú už len nejaké zákroky, prípadne lieky atď. Neviem si predstaviť koľko peňazí si ma človek pripraviť, ak to na prvýkrát nevyjde, čo sa bohužiaľ bežne deje :(
Je tu prosím niekto, kto absolvoval viacero cyklov (ICSI) prípadne aj iný druh a vie ma nejako približne usmerniť?
Vopred veľmi pekne ďakujem a prajem všetkým s podobným problémom štastný koniec 🙂
@fenakova áno, ale aj iní lekári mi povedali, že proti nim nič nezmôžem, lebo odkomunikujú, že postupovali štandardne. Hm žiaľ áno, manželov spermiogram je veľmi zlý, vraj výživové doplnky môžu pomôcť len minimálne, ale nie na to, aby sme mali dieťa prirodzene. My ideme zajtra na kontrolu do Zlína.
@tajnickaaa prosím ta, ako ste dopadli? Dufam, ze sa vam podarilo..My máme v odporúčanie tiež ICSI s rizikom
@tajnickaaa prosím ta, ako ste dopadli? Dufam, ze sa vam podarilo..My máme v odporúčanie tiež ICSI s rizikom
@gerberaa1990 Ahooj, akosi som pozabudla na tuto diskusiu, každopádne aktuálne sa pozerám cez kameru ako spinká moje vysnívané 7 mesačne dievčatko ♥️🙏🏻 no cesta bola veľmi dlhá a bolestivá.. prvý vklad nevyšiel, druhý vyšiel, ale žiaľ v 6 mesiaci som musela porodiť synčeka 😢🖤 a po pôrode som vykrvacala tak že má muselo zachraňovať aro :( dalsi vklad vyšiel ale potratila som asi o 3 týždne na to, vyšiel až 4ty vklad a naša láska je tu konečne s nami, no nikomu neprajem prejsť si tým, čím sme si museli prejsť my .. este je dôležité podotknut že bábätko mame nakoniec z darcovskych spermií keďže u môjho priateľa to evidentne nebolo možné .. no neľutujeme a dcérku milujeme obaja najviac na svete .. ja som sa s tým dlho dlho predtým nevedela zmieriť a priateľ s tým bol úplne v pohode .. chodili sme do gyncare NR a za mna veľká spokojnosť .. vždy super prístup všetkých od recepcnych po sestričky až doktorov .. vy kam chodíte? Každopádne držím veľmi palce ♥️

@fenakova Ahoj, my máme tú istú diagnózu, snažíme sa už viac ako 5 rokov, som z BJ, Helios Košice v našom prípade dopadlo zle, absolvovali sme ho tento rok v januári, sľubovali nám, že pri všelijakých metódach triedenia spermií to bude úplne ok, vysoká šanca, ja som bola úplne zdravá, nastavili mi liečbu, pri ktorej mi extrémne navýšili dávku hormónov, odobrali veľa vajíčok- vraj super až a to, že sa neoplodnilo nič z 15 vajíčok?... lebo vraj boli veľmi mäkké, veď bodaj by neboli keď mi zle nastavili hormóny- odpoveď bola, že no čo už nastavili sme Vám protokol ako každej inej zdravej žene a nevyšlo, tak druhýkrát možno vyjde...akože nie som pokusný králik a nenechám toľko peňazí zasa v tom istom centre, kde skúšajú a nepozerajú individuálne.
Za mňa neodporúčam, samozrejme je to len moja skúsenosť. Začali sme chodiť do IVF Zlín a prístup je neporovnateľný, nie nadarmo sa hovorí, že v CZ je to s celým procesom umelého oplodnenia na vyššej úrovni. Uvidíme ako to dopadne tam.