icon

Embryotransfer v júli

ivankalaco
8. jún 2018

Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?

e1i
13. aug 2018

@babikadaska ved aj ja este nevesiam hlavu,ked dr napisala relativne nizke. Uvidim stvrtok,ale mam termin az naobed

babikadaska
13. aug 2018

@e1i jasne,ved ani nie je preco.
Tak daj vediet vo stvrtok (alebo v piatok),budem na teba mysliet !!

ivushkaa
14. aug 2018

@babikadaska Moje prve ivf to bolo. Predĺžena kultivacia a pomaly sa to vyvijalo tak mi to v heliose v Martine nechceli vkladat, vraj to potom nevyjde pozitívne keď sa to vloží. Tak neviem. Tým pádom mi to zmrazili a teraz v auguste vkladali. Mám len jeden vaječník, mala som 5vajíčok z toho sa tri spravne oplodnili a len jedno z nich sa vyvinulo na blastocystu. Limituje ma vek, mam 39 a zatiaľ žiadne deti. A už nám to ani poisťovňa nepreplaca, tak stojí to riadne veľa, keby to vvyšlo tak super.

lenka876
14. aug 2018

Baby.... Zacala som spinit... Hnedo... Mam strach..

adkaaa
15. aug 2018

@lenka876 Ahoj,neboj este to nemusi nic znamenat,hlavne klud...Chod k svojej gyn.pre istotu...Ako je to dnes?Nemas nahodou teraz cas kedy by si mala mat ms?Alebo nemali ste s manzelom sex?Aj vtedy mozes trosku zaspinit...Drzim palce,nech je vsetko v poriadku

babikadaska
15. aug 2018

@lenka876 neboj,hnede spinenie je uplne normalne, existuje o tom kopa clankov. Pre pokoj duse urcite chod k dr. Daju ti mozno vyssiu davku utrogestanu. Ale urcite si naordinuj kludovy rezim!! Ziadna praca.

lienocka1988
15. aug 2018

Ahojte žienky. Naša radosť dlho netrvala, ale aspoň viem že otehotnieť sa dá. V piatok 6tt+0 nám krásne bilo srdiečko a sobotu večer som objavila trošíčku krvi s malou zrazeninkou. Hneď sme utekali na pohotovosť a po USG bol šok....srdiečko už nebilo a okolo GS v 2/3 hematom. Zobrali mi hcg bolo 8230 a kontrolne hcg v pondelok niečo cez 9000 ale akcia srdiečka nebola ani v pondelok tak ma rovno nechali na kyret.

babikadaska
15. aug 2018

@lienocka1988 neeeee !!!!! Lienocka ale to je hrozne :/ :( uplne ma to odrovnalo !! A ten hematom tam predtym nebolo vidiet ???

adkaaa
15. aug 2018

@lienocka1988 Ahoj,je mi to strasne luto,kde je spravodlivost???!!!Len nechapem preco hematom nevideli aj predtym,alebo narastol za 24 hodin?Neexistuje teraz pre teba naplast ako zmiernit bolest,ale zelam ti aby sa ti cim skor znova podarilo otehotniet a bola si stastna!!!

lienocka1988
15. aug 2018

@babikadaska @adkaa ja vam baby neviem ci ho nevidel. Povedal mi v piatok, ze je vsetko ok. Na pohotovosti mi lekar povedal, ze hematom sa moze vytvorit hocikedy a ci ten mal vplyv na akciu srdiecka netusia ani oni. Asi to tak malo byt. A este pichala som si aj clexane a pritom nemam indikovany ziadny problem so zrazanlivostou. Je to len na tom hore ako sa rozhodne.

adkaaa
15. aug 2018

@lienocka1988 A kto ti ten clexane naordinoval???Lebo mna upozornili ze moze sposobit aj potrat,ale ja mam syndrom lepivych dosticiek tak preto mi ho hematolog naordinoval s aspirinom...viem ze pri tomto probleme ma kazda taku liecbu...
Ako pises,vsetko je na tom hore,ale urcite pride chvila ked to dotiahnes az do konca.😘

e1i
15. aug 2018

@babikadaska asi z toho nebude nic, dnes test negativ, uvidime zajtra z krvi vysledok. nechapem sice preco, lebo ani nespinim ani nekrvacam ale asi je to tak.dr napisem az zajtra po krvi.

katka8817
15. aug 2018

Ahojte, tak Vám predstavujem naše dvojičky, dnes robený ultrazvuk + odbery a 5 septembra poradňa a tehu knižka.

ivushkaa
15. aug 2018

@katka8817 paráda prajem veľa šťastia a nech len a len prosperuju 😊😊😊

babikadaska
16. aug 2018

@lienocka1988 clexane si brala na zaklade coho ?? Predokladam,ze kyret uz mas za sebou :( zelam ti vela sil a nech ta vsetci blizki podrzia :/ :( preber to potom v centre,snad z toho vyjde do buduceho pokusu nejake pozitivne ponaucenie

babikadaska
16. aug 2018

@e1i no tak to neni dobry signal, ak uz je test negativny :/ hcg zjavne kleslo,ale ako pises,je zaujimave,ze nekrvacas. Ale zrejme to drzi utrogestan.urcite napis vysledok hned ako budes mat. Moc moc ma to mrzi, ale nebud smutna uplne. Ja som mala dve biochemicke pri predchadzajucom ivf,a na zaklade toho nam pri dalsom ivf pridali k icsi aj metody picsi a macs (lekar povedal,ze to sposobili morfologicky zle spermie) a hned na prvy krat vysli lepsie embryjka aj sa uchytili. Tak snad z toho biochenickeho tehotenstva tvoj lekar vyvodi do dalsej liecby nejaky dosledok.

babikadaska
16. aug 2018

@katka8817 super blahozelam. Ja idem na uzv 24.8.,ak sa mi potvrdia dvojicky,budeme si vymienat skusenosti. V ktorom tyzdni a dni si prosim ta presne bola,ked ti robili tuto snimku ? A to su dutinky alebo uz aj srdiecka ?? Srdiecka ti kedy potvrdili ?

lenka876
16. aug 2018

Tak ja dnes kontrola v centre kvoli tomu spineniu.. Preco spinim sa nevie ale bublinka vyzera ze je zatial ok oproti pondelku podrastla.. Dalsia kontrola v pondelok... Pevne verim ze to spolu dobojujeme do uspesneho tehulkovania..

katka8817
16. aug 2018

@babikadaska 6+5tt, srdiečka už krásne bili, to bolo včera tá snímka a srdiečka potvrdili v pondelok, to som bola 6+3 tt.

babikadaska
16. aug 2018

@katka8817 dakujem. Ja sa chystam na prvy uzv ked budem 6tt+5, preto som zvedava co uz moze byt v tomto stadiu vidno 🙂

babikadaska
16. aug 2018

@lenka876 ver ver 🙂 urcite to bude o.k. viem,ze sa to lahko hovori,kym to nepostretne napr.aj mna,a ze nejaky strach tam zo spinenia je,ale treba verit. Super ze podrastla ! Tak v pondelok uz mozno bude aj srdiecko ?

lenka876
16. aug 2018

@babikadaska no...neviem...v pondelok budem 5+6.... To je na srdiecko asi este skoro, ci??

babikadaska
16. aug 2018

@lenka876 aaa tak to urcite je este skoro.

elimu
17. aug 2018

Ahojte, dievčatá. Hlásim sa k vám znova po dlhšej dobe. Tu sa to krásne rozrastá tehulkami 🤰, gratulujem vám všetkým a teším sa s vami😊 Ja som po vklade 16.7. žiaľ úspešne nedopadla. Opäť negatívny výsledok. No nevadí, ideme ďalej a snáď sa to najbližšie podarí 😉 Ale prečo vám píšem? Chcela by som sa s vami poradiť a opýtať sa ako to bolo u vás. Mne po stimulácii zmrazili všetky oplodnené embryá ako jednobunkove, teda tie čo sa podarilo oplodniť, hneď v ten deň zmrazili. Po mesiaci, pretože som mala odložený ET kvôli riziku OHSS, sa rozmrazovali 4 embryá, ktoré sa dávali na PK a do embryoscopu. Z toho sa jedno dostalo na 5. deň do včasnej blastocysty a ostatné sa prestali vyvíjať. Zostalo nám tam 15 embryí. Teraz som sa rozhodla, že rozmrazime všetkých 15, dáme ich na PK a do embryoscopu, nech vieme na čom reálne sme a koľko mrazacikov v skutočnosti máme. No a moja otázka znie, aký máte nato názor, či som sa rozhodla správne? Ako to prebiehalo u vás? Či tá blastocysta má rovnakú šancu na prežitie ako jednobunkove embryo po rozmrazeni? Aké máte skúsenosti vy?

ivushkaa
17. aug 2018

@elimu Ja ti veľmi poradiť neviem, som po prvom ivf čakám na výsledky. My chodíme do Heliosu do Martina a tam je automaticky predĺžená kultivacia. Čaká sa stále na blastocystu mne vyšlo jedno embryjko na 6deň sa vytvorila blastocysta. Iné nezmrazuju ani nevkladaju. Ale ked dáš rozmrazit všetkých 15 a všetky budú dobré napr. Tak dajú sa znova zamrazit?

lucia262
17. aug 2018

@elimu ahoj, urcite by som vsetky rozmrazila a dala na pk, z mojej skusenosti sa lepsie rozmrazuju blastocysty ako jednobunkove

ivankalaco
autor
17. aug 2018

Ahojte dievčatá, 14.8. som zbehla na pohotovosť kvôli špineniu, v ten deň som bola 5+6 tt (veľkosť zodpovedá 5+5tt) a srdiečko nám krásne bilo.. je to tá najkrajšia hudba na svete..

katka8817
17. aug 2018

@ivankalaco krása, gratulujeeeeeeeeeem

ivankalaco
autor
17. aug 2018

@katka8817 ďakujem veľmi pekne

sticker
babikadaska
17. aug 2018

@ivankalaco velmi velmi gratulujem !!! Co ti dali na pohotovosti na to spinenie ?? Ustupilo to ?