Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@michaela1905 Ahoj,tesim sa s tebou...Ja sa prave chystam na kontrolu k mojej gyn.,dufam ze bude vsetko o.k. a vystavi mi uz knizku...V piatok sme boli v centre na sono a bolo vsetko ako ma byt,je to krasne ked vidis to male 3,5 cm babo ako sa tam trepoce....Vcera som porusila to co som si povedala ze nebudem kupovat este vecicky a kupila som biele body s dlhymi rukavmi,ved v marci bude este zima🙈
Dievcata kolko u vas v centre stoji ten skreening?Robi to iste aj obvodna gyn.alebo je to uplne ine vysetrenie?Som z toho jelen🙈
Pytala som sa na to v centre Krajkovica a povedal ze najneskor v 13 tyzdni a bude to stat 350 eur,co sa mi zda vela...Ked som si porovnala cenu s dr.Grochalom ktory je tiez v Martine a ma vyborne referencie tak 70eur,ak cez vikend tak 90,to je velky rozdiel....Spytam sa aj mojej gyn.co mi na to povie...Lebo mi je zbytocne vyhodit tolko penazi,ked je to to iste...
@adkaaa A viete niektorá ako taký skríning prebieha?? Lebo ja som bola teraz na vyšetrení v piatok. Určila mi presný termín pôrodu, vystavila mi aj knižku.. ale určila mi 11+6tt. To vyšetrenie mi prišlo ako úplne bežné vyšetrenie..no a na ďalšiu kontrolu ma objednala o 4 týždne, keď by som už mala byť 15+5tt. Dúfam, že tým nič nezmeškáme..
@michaela1905 meria sa šijové prejasnenie, kontroluje sa prítomnosť nosovej kostičky a tusím že ešte dačo ale neviem si spomenúť 😃
@vyhuelka Takže to prebieha ako klasické vyšetrenie a bežne si nemôžem všimnúť, či to dr. kontrolovala?
@michaela1905 mala by ťa informovať hlavne o výsledku... či je to v norme alebo ako... mne vtedy robil prvý utz cez brucho keď to meral, lebo potom v 16tt mi sono nerobil, až potom to veľké v 20tt
@vyhuelka Povedala mi len, že všetko je v poriadku.. tak snáď nič nezmeškáme.. asi budem dôverovať dr. a nebudem sa zbytočne stresovať.. ona predsa vie, čo má robiť..
Kočky.. poraďte mi prosím.. chceli by sme absolvovať 4D sono.. v ktorom týždni je to najvhodnejšie?? V Heliose mi povedali, že medzi 24tt a 28tt, vraj ideálne v 26tt. No mne to príde dosť neskoro.. vraj po 20tt už nie je možné zobraziť bábo v celej veľkosti, len po častiach.. neviete o tom viac info??
Tak mi dnes posledna kontrola v centre, sme udajne 6+2 tt a ♥ nam krasne bije.... Som o nieco kludnejsia a veeeelmi stastna 😍😍
@lenka876 uplne super !!!! ❤ takze odteraz chodis uz len k svojmu gynekologovi ano ?
@michaela1905 ja by som sa presne opytala co ti robila. Hlavne ako pise @vyhuelka to sijove prejasnenie a nosova kosticka je dolezita. Doveruj,ale preveruj 🙂
Ahojte,tak vcerajsia kontrola dopadla dobre.Uz mam aj ja knizku,taka som isla stastna odtial.Bolo to velmi mile ako som tam videla ten maly zazrak ako sa hybe.😍
Robila mi gyn.aj ten skreening,vsetko mi vysvetlila aj tu siju,nostek.Robila sono zo spodu aj cez brusko.Potom sestricka zobrala krv,vela krvi aj na skreening a o vysledky volat az o tyzden maju dovolenku.Podla toho sa asi rozhodnem ci si dam robit aj tie podrobne testy- trisomy.Budem mat na to par dni.Dalsia poradna o 4 tyzdne.Keby chcem tak mozem ist do centra o dva tyzdne ale uz tam asi nebudem chodit lebo zakazdym sa plati+cesta a uz nas to dost vyslo doteraz tak radsej budem za to kupovat vybavicku babatku.Keby boli problemy tak ano ale je vsetko o.k.a moja gyn.je tiez super,tak mi to pride uz zbytocne.Ved vela vas uz do centra nechodi,len k svojej gyn.
@adkaaa ja uz iba k svojmu gyn. Do centra nie. Vysledky potom napis,ale urcite budu v poriadku.
Dievcata ja som sa pocas stimulacie,po transfere aj cakani na srdiecko hrozne bala,stresovala,panikarila,ale odkedy mi potvrdili srdiecka,tak uplne som sa ukludila, samozrejme trochu obavy mam,ale podla mna len take prirodzene,inak som uplne v pohode,oddychujem,uzivam si a tesim sa,ze som tehotna. Nepripustam si nic zle. Neviem kde sa to vo mne berie ten pokoj :D
Inak mi je zase zle,vcera som zvracala,mam migrenu,a kazdy den cez obed spim 3 hod,vecer chodim uz o 21 hod spat.
Od zajtra zacinam pracovat z domu na PC,uvidim,ako to budem zvladat,ale myslim ze dobre (aj vdaka ustretovosti sefa sme moju dilemu pracovat/nepracovat vyriesili takto).
Zaujima ma,ci upratujete ?? Lebo ja nie,vysava a umyva dlazky manzel,ja iba hodim max.do pracky ci susicky,slnim sa,chodime von so psami,ale nic nerobim doma. Niezeby som sa vobec nehybala,len sa nechcem namahat pri upratovani,aspon do konca toho 12.tyzdna. ked nemusim,a muz je ochotny...
@babikadaska ahoj, ja robím všetko. Dnes som upiekla pite. Budeme mat návštevu. Včera cely dom povysavala, prezliekla prádlo, to som prišla z prace okolo 17 tej. No večer mi býva veľmi zle:(. Cez deň to nejak zapijam čiernym čajom s medom a mliekom.
@ivankalaco myslim ze si na poradnu mala ist az okolo 12.9.? Kde si prisla ku knizke aj ja uz chcem 🙂
@darci17 fiha to si dobra.... vidis na to som zabudla ze ani tie postele neprezliekam. No mozno to s tym nic nerobim prehanam (asi tie obavy nejake predsa len mam chichi) ale vravim kym nie som nutena,neriesim.
No a ako si to zvladla v praci ??? Vedia ze si tehotna alebo to zatial nepovies? Zatial si este nemala v praci deti,tie nastupia az buduci tyzden ze ?
Ja sa tiež snažím šetriť, dokonca sa bojím mať s mužom sex, neviem ako ste na tom vy, no ja mám strach, predsa mám vek, som po ivf a ešte dvojičky, nerada by som skončila v nemocnici. Ráno ešte grckám, no cez deň mi je už lepšie, poradňu mám o týždeň, tak verím, že je všetko v poriadku, už sa veľmi teším a včera som si bola u dokiho po recept na clexane, tak som už dostala aj tehotenskú knižku.
@babikadaska áno v práci, utrpenie. Doslova. Nikomu som nič nehovorila, no keď kolegyňa na triede začala presúvať nábytok, musela som s pravdou von. Ešte teraz sme bez deti, ale bojím sa budúceho týždňa:(. Zajtra idem k svojej gynekologicke. Tak snáď bude všetko ok.
@katka8817 nam dr.povolil sex po potvrdeni srdiecok. Kupili sme si kondomy,nateseni po vyse 2 mesiacoch abstinencie. Sex bol hrozny , cely cas som sa bala,ze si namaham brucho, ze to so mnou trasie,tie pohyby mi prisli ako zemetrasenie a pravdupovediac ani manzel si to neuzil zo svojho hladiska. My sme mladomanzelia a mame sa velmi radi a klape nam to v kazdej oblasti. Ale zhodli sme sa, ze to bolo hrozne a nebudeme to opakovat!! Pomuckame sa a ine veci,ale priamo sex si myslim,ze uz mat nebudeme. Som rada,ze si spomenula aj tuto vysostne intimnu temu,pretoze som po TOM silno frustrovane uvazovala,ci to fakt niekto normalne dalej robi 😃
O tyzden idem aj ja na prvu poradnu,tiez sa tesim. Akurat ma odvcera picha v podbrusku a v lavom vajecniku,neviem,ci je tuez sucastou procesu roztahovania maternice,ale snad ano 🙂
@darci17 ides zajtra na nejaku prvu kontrolu/poradnu alebo ako sa to presne nazyva ?
@babikadaska presne tohto sa aj ja obávam, že to bude o ničom a neužijeme si to, tak to radšej nechávame tak. To pichanie je určite normálne, neboj sa.
@katka8817 nechajte to tak. Ak uz v hlave sa na to necitis,tak telesne to urcite nebude prekvapivo super a bez problemov,aspon ja som toho nazoru :D
@katka8817 a kolko mas rokov ak sa mozem opytat ? Ked pises ze mas "vek"? Ja mam 33.
Uvazujes uz nad takymi vecami ako porod ? Ci len ja v hlave predbieham 🙂 ja si myslim ze pri dvojcatkach budem mat cisarsky. Co som citala,u dvojciat nebyva prirodzeny porod tak casty a v aj v nasich nemocniciach pre bezpecnost babatiek uprednostnuju sekciu. Pri jednom by som brala prirodzeny porod,ale pri dvoch myslim ze cisarsky bude vhodnejsi.

@ivankalaco Ďakujem krásne 😀 naša radosť je o to väčšia, že sa nám podarilo otehotnieť na prvý ET po 9 neúspešných rokoch snaženia sa.. takže som veľmi opatrná.. od stimulácie som na PN, snažím sa nič ťažké nezdvíhať a keď si to drobec žiada, tak si vždy idem oddýchnuť.. zatiaľ nám to spolu klape 😀😀😊😊 aj mne ten čas medzi kontrolami ubieha veľmi pomaly.. vždy sa neviem dočkať, kedy už konečne drobca uvidím.. no teraz sa prvý krát už hýbalo.. a to bol neopísateľný pocit.. 😀 aj mi skoro slzička vyšla 😊😊 držím ti palce..