Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@ivankalaco aha tak 🙂 a inak sa citis ako ,vsetko ok ?
@babikadaska ja už mám 37. Pôrodu sa nebojím, lebo si tiež myslím, že bude cisarák, skôr uvažujem, čo všetko mi treba pre drobcov.
@katka8817 nasla som taku dobru diskusiu ze minimalisticka vybava pre novorodencov,a budem sa urcite drzat toho. My mame fakt mini malicky domcek,takze celkovo sa nebudem moct velmi s nicim rozsupnut vovnutri 😃
Vonku uz je to lepsie,lebo je aj dvor aj garaz,na kocik,pieskovisko atd.miesto bude. Ale dnu pocitame doslova kazdy centimeter stvorcovy.
@babikadaska Mám sa celkom dobre 🙂 A ty?

@ivankalaco tak isto, zatial vsetko o.k.
Ahojte, dnešná kontrola dopadla dobre🙂. Dostala som tehu knižku a na poradňu mám prísť 24.9.
@darci17 Gratulujem 🙂
@darci17 uplne super moc blahozelam !!! A ako bolo v praci ?
@babikadaska celkom sa dnes dalo až na malé žalúdočné krízy. Zajtra pôjdem za riaditeľkou, povedať jej, že pokial sa bude dať, pracovať plánujem, no zastupovať a ťahať cely deň určite nie. Tebe to ako zbiehalo prvý deň homeoffice?
@darci17 lepsie ako som myslela 🙂 aj som si cez obed pospala,aj som vsetko stihla. Nie som unavena,verim,ze to tak pojde. Upozornila som kolegov,ze mam kludovy rezim,a poprosila ich nech su sucinni,ze niektore veci si budu musiet urobit sami,ked tam fyzicky nie som 🙂 su radi ze vobec pracujem. Tak tak zajtra riaditelke povedz ako sa veci maju a ulahcuj si ten stav co to da.
Hlavne ze dopadla dobre kontrola. Brala ti aj stery na cytologiu ?
Baby kedy ste boli na 1. utz po uspesnom pokuse? Ja idem bud. tyzden to budem nieco cez 6tt .. nie je to nejak skoro? V poslednom case tu vela citam o tom ako zienky boli na 1. utz kedy uz bilo aj srdiecko a na dalsi den krvacanie a koniec..fakt ani neviem kolky pripad za posledny mesiac....nielen po ivf ale aj v mojom okoli. Ja len ci to nema nejaky zly vplyv ten utz v tak skorom stadiu..rozmyslam ze sa preobjednam na neskor ale zaroven som velmi nedockava ci je vsetko ok a tak ved viete.
@cikitinka uzv sa sice neodporuca casto a zbytocne skoro. Nasla som si aj nejake odborne clanky preco,okrem ineho zohrieva plod. Ja som zialbohu hned od 7 dna po transfere musela chodit na uzv kazde 2 dni kvoli ohss !!! Cize az do potvrdenia srdiecka (6+3) som bolana uzv uz asi 5x. Tiez som z toho nebola dvakrat stastna. A vediet,ze je nieco v poriadku v den uzv,nic nezarucuje,ze bude aj na druhy den,ako si aj uviedla priklad. Na jednej strane by som chcela vedit ci je vsetko ok,ale na druhej strane si myslim ze to nic neovplyvni. Bude ako ma byt.
Uzv nam robia zbytocne vela podla mna. Sledujem jeden cesky serial o porodnych asistentkach,chodia k nim baby ktore neboli na uzv cele tehotenstvo. Asistentka pocuva iba srdiecko stetoskopom cez brusko.
Vraj nejaky morfologicky ci aky uzv trva az 15-20 minut,a to sa mi vobec nepaci, aj vzhladom na fakty o uzv,ktore uvadzaju doktory.
@babikadaska ja viem ze to sa neda dopredu vediet co sa stane treba asi verit..tiez som za to robit utz co najmenej ale niekedy je to fakt nevyhnutne..len proste na zaciatku mi to pride skoro..som sice nedockava a aj v car si asi potrebuju doplnit co najskor statistiku ale isla by som o ten tyzden neskor..ale ked uz som objednana tak budem verit ze bude vsetko ok..a ak po sexiku sa nic nestalo tak ani utz by nemal uskodit..
Ahojte dievčatá ako sa všetky máte?
@katka8817 Ahojky.. ja sa mám celkom dobre, čakám na 14.9. na prvú poradňu a veľmi sa mi to vlečie..
@katka8817 ahoj. Ja mam prvu poradnu zajtra. Tesim sa a som nedockava. Pracujem stale z domu a je to znesitelne. Aj tebe rastie tak rychlo brusko ?? Ja som velmi stihla,a brucho mam teda uz poriadne,a prsia ani nehovorim. Inak mam caste popichavanie v brusku,ale vraj u dvojciat to vsetko rastie este rychlejsie,aj maternica,vazy,nemam si z toho nic robit. Citala som vcera clanok s prednostom jednej kliniky ktory robi 15 rokov s tehotnymi s dvojcatami,a vravel,ze kazda mamicka aj ked sa citi dobre,by mala ist najneskor od 20 tt na PN. Povedali ti na poradni nieco zaujimave ohladom tehotenstva s dvojickami ?
@cikitinka kedy mad ten ultrazvuk presne ?
Moooc vam vsetkym drzim palce 🙂 nas drobec nam uz 20 mesiacov robi obr radost 🙂 ❤
@ivankalaco to poznám aj ja som už nedočkavá
@babikadaska ja mám tiež poradňu zajtra, už sa neviem dočkať, zatiaľ mi doktor nevravel nič, no zajtra mi toho povie určite viac, držím ti palce, budem na teba myslieť
@katka8817 to je prva ci uz druha poradna ? Ja ju mam az zajtra podvecer,tak si potom napiseme 🙂 ako sme dopadli. Drzim prsty
Ahojte,u nas vsetko po starom-mame sa dobre,ja stale doma na pn a dalsia poradna v 15 tyzdni mi vychadza 26.9.Prisiel mi angel sound,cela natesena som isla pocuvat srdiecko ale je to este skoro...musim vydrat tyzden mozno aj viac aby som ho zachytila.Ja idem vo stvrtok po vysledky z prvych odberov krvi u gyn.,dufam ze bude vsetko ok.Na zaklade toho sa rozhodneme ci dame alebo nedame robit trisomy testy...Brusko uz vykuka aj mne,uz si pozeram tehu nohavice🙂 lebo moje ma tlacia a po vpichoch z clexanu mam brucho samu modrinu a uzlinu,tak to dost citim uz v rifliach.
Vam drzim palceky aby ste po prvej poradni mali vsetko ok,tie co nemate knizky aby ste uz dostali a dajte vediet ako ste pochodili...😘🤰👶
@adkaaa ja neobleciem ziadne nohavice. Nosim zatial iba saty a po dome teplaky s gumou :D . Nechce sa mi ist ale vobec nakupovat,este je teplo,vydrzim s tymi satami,mam ich desiatky.
Odkial mas prosim ta angel sound ??
Ten clexane ti nezavidim -ja uz som prestala pichst,jedina povinnost je utrogestan, to je žúžo zivot 🙂
@babikadaska Kupila som od jednej holky co si piseme,ona ho akurat uz nepotrebovala lebo uz ma doma maly pokladik tak mi ho posunula...ale kupila by som si ho tak ci tak,aj novy ved by som ho potom ja znova posunula niekomu...
Aj ja by som uz najradsej clexane vysadila,ale hematolog mi povedal ze do 35 tyzdna budem pichat,asi sa zblaznim ...musim vydrzat nieako...tebe kto vysadil clexane?Ja uz progesteron pomaly vysadzam,mam ho do 12 tyzdna a ten zajtra koncim,tak uz len na noc davam jeden...aspon niecoho sa zbavim...
Ja tiez nosim len leginy a na to nieco predlzene,ale ani sa mi nechce moc niekam chodit,nieako som zlenivela😂
@babikadaska prvá poradňa
@adkaaa ja som velmi spolocensky typ a tiez som teraz leniva a ani nemam chut moc na navstevy 😃 fakt iba homeoffice a spinkat a doma sa poflakovat. Jeej tebe konci rizikovy prvy trimester aj ja uz chcem mat po tom... som v polovici 9 tt.
Mne vysadil clexane moj gynekolog z centra.
Ty ho preco beries ???
Progesteron mam tiez ukoncit v 12tt+O a to postupnym znizovanim davok od 10 tt.
@katka8817 tak si zajtra aspon porovname co nam robili a tak 🙂
@babikadaska zajtra..tesim sa aj sa bojim
@babikadaska Hi-hi aj my sme mali vzdy nabite vikendy co sme stale niekde chodili a teraz sa mi nikam nechce chodit...Uz sa vacsinou vyhovaram ked nas niekde volaju ze uvidim ako sa budem citit🙊
Veru ked zacnem druhy trimester tak mi padne kamen,to je na buducu nedelu a ja budem 13+3...Uvidis aj tebe to za chvilku ubehne,ani sa nenazdame a budeme rodit😉
Mne clexane predpisal hematolog na syndrom lepivych dosticiek,a aj Aspirin...Chodim kazde 4 tyzdne na odbery a konzultaciu ale zatial mi nic nezmenil...
Tak som zvedava ako na poradni,budem cakat na vase prispevky...
Ahojte maminy, dnešná poradňa dopadla dobre,videla som, drobcov, pekne podrástli, aj sa krásne mrvili, ďalšia poradňa o mesiac a 20.9. som objednaná na kombinovaný test Usg + krvička.

@babikadaska Ja som bola 24.8. u gynekológa na kontrole a dal mi knižku a 14.9. mám prvú poradňu..