icon

Era test pred transferom

Dnes o 17:31

Pred vkladom embria nám urobila dr. Spermiogram, horm. Profil, bola som na endokrynologii a samozrejme uz tesne pred transferom som bola na usg. Sliznica 10,1 mm trojvrstvova. 5d blastocysta. Krasne AA embryo. Transfer nevyšiel. Pytam sa pomohli by éra testy alebo co ine absolvovať pred ďalším pokusom? A o kolko mesiacov je ideálne absolvovať další pokus ? Mam este jedno AA embryo . Dr. Este chce jeden pokus a ze až potom špecializované testy ale mne sa to zdá ako “skúška na slepo”. Prečo ak sa môže predísť napr. Zle načasovanými implantacnemu oknu tak to nechcu ? Viac pokusov viac peňazí ?

anonym_325fc6
Dnes o 17:50

@anonym_autor a máte všetky ostatné vyšetrenia? Hematologia vrátane lepivych doštičiek, reproimulologiu, no bunky z maternice, hystereskopiu? Embryjka sú po genetike? Ak nemáte všetko vrátane genetiky tak éra test je ozaj zbytočný pre jeden neúspešný vklad. Ešte skúste aj ženskú fyzio , aj to by mohlo pomôcť ale cvičiť treba aspoň pol roka pravidelne plus uvoľnenie panvového dna pred vkladom

autor
Dnes o 18:21
@anonym_325fc6

@anonym_autor a máte všetky ostatné vyšetrenia? Hematologia vrátane lepivych doštičiek, reproimulologiu, no bunky z maternice, hystereskopiu? Embryjka sú po genetike? Ak nemáte všetko vrátane genetiky tak éra test je ozaj zbytočný pre jeden neúspešný vklad. Ešte skúste aj ženskú fyzio , aj to by mohlo pomôcť ale cvičiť treba aspoň pol roka pravidelne plus uvoľnenie panvového dna pred vkladom

@anonym_325fc6 pisala som vyššie co mame. Viac nie. Prave preto ze len ten vklad bol neúspešný tak zatial nás nikde neposlali. Ale keďže uz je len jedno embrio chcem si dat vsetko urobiť co sa da. Nechcem zaplatiť za neúspešný vklad 600€ a až potom riesit vyšetrenia a na novo absolvovať odber vajíčok. Lenze kliniky to robía opačne prv vklady a až potom vyšetrenia :/

anonym_bd4585
Dnes o 18:29
@anonym_autor

@anonym_325fc6 pisala som vyššie co mame. Viac nie. Prave preto ze len ten vklad bol neúspešný tak zatial nás nikde neposlali. Ale keďže uz je len jedno embrio chcem si dat vsetko urobiť co sa da. Nechcem zaplatiť za neúspešný vklad 600€ a až potom riesit vyšetrenia a na novo absolvovať odber vajíčok. Lenze kliniky to robía opačne prv vklady a až potom vyšetrenia :/

@anonym_autor akurát to riešime tento mesiac.
Mňa prekvapilo, že mi tesne pred vkladom brali krv na progesteron. Na základe výsledku to doktorka všetko stopla. Že vklad robiť nebudú a počkáme na ďalší mesiac.. Vraj mám progesteron už príliš vysoký, takze sme to zmeskali a nevyšlo by to.... tak teraz cakám na cyklus a potom budem znova chodiť na usg a brat lieky.
Mna to prekvapilo, lebo predtym pri vkladoch mi krv nezobrali. Tebe brali? Ci neriešili?

anonym_bd4585
Dnes o 18:32

My sme absolvovali po 2 neúspešných len imunologiu a hematologiu...nič nezistili. Šli sme do tretieho a ten vyšiel...

autor
Dnes o 18:43
@anonym_bd4585

@anonym_autor akurát to riešime tento mesiac.
Mňa prekvapilo, že mi tesne pred vkladom brali krv na progesteron. Na základe výsledku to doktorka všetko stopla. Že vklad robiť nebudú a počkáme na ďalší mesiac.. Vraj mám progesteron už príliš vysoký, takze sme to zmeskali a nevyšlo by to.... tak teraz cakám na cyklus a potom budem znova chodiť na usg a brat lieky.
Mna to prekvapilo, lebo predtym pri vkladoch mi krv nezobrali. Tebe brali? Ci neriešili?

@anonym_bd4585 brali mi 14den a potom pár minút po vklade. A ja som mala nízky preto mi dala lieky a o dva dni som bola zas na krv a bolo to ok.

autor
Dnes o 18:45
@anonym_bd4585

My sme absolvovali po 2 neúspešných len imunologiu a hematologiu...nič nezistili. Šli sme do tretieho a ten vyšiel...

@anonym_bd4585 to ste mali stastie alebo to tak malo byt 🙂 neviem bije sa vo mne ten pocit ze co ak nieco nieje ok a nerieši sa to ale tie testy by stali vsetko zas vela peňazí a casu a na druhej strane si vravím ze bez nich co ak sa zbytočne vloží embrio. Ale potom ked počujem ze niekomu sa podarí další vklad tak si vravím co zbytočne nepanikarim

ivananr
Dnes o 19:18

@anonym_autor úplne vás chápem, tiež to tak mám, že si vravím že radšej čo najviac veci zistiť skor. Ale má to svoj dôvod, že to neriešia hneď. Stačí si vygooglit aká je šanca že KET bude úspešný, cca 50+ percent, závisí od faktorov ako váš vek, kvalita embrya, či bolo genet. Testované a pod. A nejedno embryo prosto nie je predurčené na to, aby sa uchytilo a donosilo, aj potraty v ránom štádiu su bežné. Moja doktorka hovorí, že prvý vklad často nevyjde aj preto,nze pre telo je embryo prosto niečo nové, čo nikdy nezažilo, tá odpoveď organizmu pri ďalšom pokuse môže byť iná.

Ale pár rád odo mňa, čo som si nechala ako samoplatca zmerať bol vitamín D, Ferritin, inzulínová rezistencia.

autor
Dnes o 19:20
@ivananr

@anonym_autor úplne vás chápem, tiež to tak mám, že si vravím že radšej čo najviac veci zistiť skor. Ale má to svoj dôvod, že to neriešia hneď. Stačí si vygooglit aká je šanca že KET bude úspešný, cca 50+ percent, závisí od faktorov ako váš vek, kvalita embrya, či bolo genet. Testované a pod. A nejedno embryo prosto nie je predurčené na to, aby sa uchytilo a donosilo, aj potraty v ránom štádiu su bežné. Moja doktorka hovorí, že prvý vklad často nevyjde aj preto,nze pre telo je embryo prosto niečo nové, čo nikdy nezažilo, tá odpoveď organizmu pri ďalšom pokuse môže byť iná.

Ale pár rád odo mňa, čo som si nechala ako samoplatca zmerať bol vitamín D, Ferritin, inzulínová rezistencia.

@ivananr inzulinovu rezistenciu som si dala a podľa gpt sú výsledky vyššie ako by mali byt začala som obmedzovať sacharidy a viac bielkovín a pijem tolko vody ako nikdy a moja dr. Na výsledky povedala ze to nič ze inzulinova sa veľmi predcenuje. No neviem a vitamín D je ok

anonym_325fc6
Dnes o 19:46
@anonym_autor

@anonym_autor výmenné lístky môžu dať v cár, môže ich dať gynekológ alebo všeobecný lekár, najprv by som si všetko obehala a až potom šla do vkladu za predpokladu že nemáte v zásobe 10kvalitnych embryí aby ste mohli skusat