icon

Ako prekonať frustráciu z neúspešného IVF?

Dnes o 13:35

Zdravim vas..toto Vianocne obdobie je pre mna nesmierne tazke. Snazime sa o dieta prirodzene a mame za sebou uz par ivf avsak neuspesne.navrhuju nam DV. Neviem sa s tym zmierit, skusili sme zmenit aj centrum ale dalsia stimulacia bola neuspesna..sme mladí ale mame viacero problemov. Zly spg a nizke amh, embrya su hrozne slabe.. ako ste prijali DV?neni dieta uplne ine vyzorovo?

anonym_24f0ec
Dnes o 13:50

Oni už vedia ako vybrať a po čase dieťa preberie akože výzor po rodičoch

anonym_9f5154
Dnes o 14:42

"dieťa preberie akože výzor po rodičoch"

Prosim? Vies mi tuto hlasku nejak racionalne vysvetlit, ci to je nejaka povera na upokojenie ludi frustrovanych z neplodnosti?

veklipo
Dnes o 14:55

My mame jedno dieťa z IVF, jedno prirodzene. Ani jedno sa na nás nepodobá. Maju mix čŕt starých rodičov. Takže ak len výzor ťa ťaźí, na to by som sa vykašľala.
Ale keďže sme v rámci IVF niekde počítali aj s poslednou možnosťou DV, mali sme to s manželom vysporiadané. Radšej DV ako adopcia.

anonym_db0df5
Dnes o 15:30

Genetiku embryí ste mali spravenu?

anonym_ef74fd
Dnes o 15:31
@anonym_9f5154

"dieťa preberie akože výzor po rodičoch"

Prosim? Vies mi tuto hlasku nejak racionalne vysvetlit, ci to je nejaka povera na upokojenie ludi frustrovanych z neplodnosti?

@anonym_9f5154 my máme v rodine adoptovaneho chlapčeka. Ja osobne si nemyslím, že sa nejak veľmi podobá na adoptivnych rodičov , skôr prebral mimiku, gestikulaciu, výraz tváre a vzory správania po rodičoch, najmä po otcovi. Preto kto nevie, že je adoptovany, tak hovori, že je celý otec .

anonym_8776dc
Dnes o 16:09

@anonym_autor dieta z darovaneho embrya sa na vas podobat nebude. Sama si vsimni deti vo svojom okoli a ich rodicov. A rataj s tym, ze tvoje okolie bude prve roky zivota intenzivne riesit, na koho sa dieta podoba alebo nepodoba.

beckinka
Dnes o 16:35

Oni vyberajú darkynu tak aby sa na vás čo najviac podobala. Čiže ak ste dlhonohá blondína s modrými očami tak vám nevyberu plavovlásku ak je to možné.

ivananr
Autor odpoveď zmazal
anonym_707fb5
Dnes o 16:38

@anonym_autor chápem ťa. Máme za sebou len jedno IVF, jeden vklad, ale skončil potratom. Ešte horšie ako keby to vôbec nevyšlo pre emócie, pretože človek sa už reálne mal na čo tešiť.. a Ivf prišlo po 1.5 roku liečby, chodenia po lekároch a pod. Okrem toho, ide o embrya z darovanych spermií. Nie sme nadšení, jasné, že by sme chceli genetický materiál môjho priateľa, ale žiaľ osud to zariadil takto a my môžeme operovať len s tým, čo máme. Máme to vysporiadané, určite to prinesie aj zložité situácie, ale keď vidím, ako ma trápi že to dieťa zatiaľ nemáme, len to potvrdzuje to, že je lepšie mať ho, hoci z darovanych buniek, než nikdy nemať. Môj muž je s tým vysporiadaný ešte lepšie, on sa vôbec neobáva viet o Tom, na koho sa dieťa podobá a nepodobá a pod. Odporúčam položiť si otázku, že ak je to jediná možnosť, či je lepšia alebo horšia ako nemať dieťa, ktoré sama vynosis a je aspoň sčasti aj geneticky vaše, čo je úplne iný level ako adopcia. Držím palce, verím, že rok 26 nám prinesie to, čo si budeme priat.

anonym_5aad3f
Dnes o 18:47
@anonym_ef74fd

@anonym_9f5154 my máme v rodine adoptovaneho chlapčeka. Ja osobne si nemyslím, že sa nejak veľmi podobá na adoptivnych rodičov , skôr prebral mimiku, gestikulaciu, výraz tváre a vzory správania po rodičoch, najmä po otcovi. Preto kto nevie, že je adoptovany, tak hovori, že je celý otec .

@anonym_9f5154 vies co, neviem, ale poznam, ze obe deti adoptovane a naozaj tam vidim podobu, su to uz dospeli ludia, je to zaujimave.
@anonym_ef74fd a presne toto, kto nevie, ani ho to nenapadne.