Genetická vada na mojom X chromozóme a šanca mať zdravé bábätko
Ahojte, je tu niekto taký, kto ma zdravé bábätko po umelom oplodnení, z dôvodu genetickej vady? Som prenášač, uz mam za sebou jedno ukončenie v 20tt, teraz zamlknuty potrat v 9tt 😭 uz nevládzem, potrebujem svetlú nádej. Ďakujem
@amelie2017 a otehotnela si prirodzene? My máme tiež jedného zdravého chlapca, vlastne zázrak lebo chlapci to dedia 50:50...dievčatá môžu len prenášať, neprejavuje sa to. Druhé tehotenstvo bol chlapec, zdedene☹ . Cdpx sa vola ta diagnóza, jeden X chromozom mam chorý, druhý ok. Len po tom co to už viem, by som do toho rizika ze zS zdedí ten zly chromozom uz nešla☹ hlavne keď to vyzerá ze vždy čakám chlapcov ☹
@mmatkam ano, prirodzene. Ty mas asi komplikovanejsiu diagnozu. Drzim palce. Asi by pomohlo to ivf, vedia vybrat len zdrave. Na genetike nam to vravel dr.

Ahoj, je mi to velmi luto. Aku mas geneticku vadu? Ja mam translokaciu 13. a 14. chromozomu. Pri prvej dcerke sme to o tom este nevedeli, teraz som opat tehotna, 29tt, bola som aj na amnio a maly vsetko ok, nezdedil to.