Gyn-fiv, Iscare verzus Gyncare
Ahojte, ano popisalo sa tu toho dostatok, ale predsalen su fora starsieho data a ja hladam nieco aktualne a zeny, ktore riesia podobne "problemy".
Diagnostikovali mi endometriozu, operacia bola v auguste a dr.mi odporucil zvazit umele oplodnenie a tak som zvazila a ideme do toho. Nacitala som si informacie, recenzie, fora atd.. ale predsa je v hlave kopec otazok a rozhodnuti pred nami. Ako prve mi dr. robi vysetrenia na chlamidie + hormonalny profil, mam si dat vysetrit stitnu zlazu no a partner si ma dat urobit spermiogram a to podstatne, mame si vybrat centrum. Oboznamil ma hned s tromi. Gyn-fiv s nimi spolupracuje a ma tam znamu lekarku, ja som vsak neprecitala na toto centrum ziadnu pozitivnu recenziu. Iscare- recenzie 50:50. Gyncare recenzie asi zatial naj, len mi trvalo asi dva dni sa s nimi skontaktovat co nalomilo moje rozhodnutie.
A preto sa Vas mile snazilky pytam, ake mate skusenosti ako zvladate navstevy centra, ako to znasa partner a proste take tie info okolo toho. Co cakat, na co sa pripravit.
Dakujem 🙏
@zuzzi18 dakujem
@kamady1977 baby testujú od 5 dňa samozrejme rozhodujúci je okolo toho 8-14 to už vieš na čom si. Aj keď sa stane že niektora 8deň nemá nič na teste a 14 má ale o až krv ukáže (aj to sa stáva). A zas niektoré majú ducha už 5deň. Keď vieš vydržať tak vydrž a hlavne mysli pozitívne 🙂
@martinaju veľmi pekne ďakujem vydržím aj keď som nedockava
Nájde sa tu nigdo niegdo chcem sa opýtať gdo robil vklad embria či niekoho boli krize
@joannita prosím mám otázku ako ste sa citili keď vám dávali embrio boleli vás kríže lebo mna to veľmi boli
@kamady1977 uz som odpisala vcera ze je to normalne. Ale ak ta bolia krize velmi, tak volaj do Car
@kamady1977 gynfiv (car - centrum asistovanej reprodukcie) ak chodíš do gynfiv tak treba volať tam 🙂
@martinaju ďakujem
@cedulka02 nám už odporučil môj obvodný Gyn IVF keďže idem do predčasnej menopauzy a partner vraj vzácnosť chorobu pristitneho telieska. Boli sme v Gyn fiv Žilina zatiaľ na spermiogram a prvú konzultáciu. Prišla som tam už s výsledkami, keďže po kovid mi všetko robila všeobecná, internista atd. Bola som veľmi spoko s prístupom aj ako to majú zorganizované. U každého veľká empatia. Vzali mne stery, partner spermiogram a obom krv a veeeela krvy. O pár dni nám volala sestricka že musíme 14 dni antibiotiká a dohodli sme konzultáciu akurát zajtra ideme. Už sa dozvieme všetko. Tak som zvedavá. Ja som zle recenzie čítala tu, ale na FB je skupina kde som sa spýtala a tam mi do správ písali a zatiaľ myslím ze im chcem veriť
Kazdy asi to svoje, no mne dost pomohla svojim nazorom kamaratka, ked sme sa rozhodovali, ze na koho sa obratit. Pretoze vobec som nemala paru, co urobit, kam sa objednat a tak podobne. A kedze ona si presla niecim podobnym, tak mi odporucila Iscare, tak sme sa napokon pre tu kliniku rozhodli a teda nelutujem. Mam doma zdraveho syna a som z toho ozaj stastna 🙂
Čo vás také pri klinike presvedčilo, že práve tam pôjdete? Úspešnosť alebo prístup? Alebo na čo ste tak dbali? Vôbec nemám v tom prehľad a teda rada by som vedela na čo sa zamerať.
@clodika22 ja som si citala vela recenzii aj tu na koniku. Pri gyncare ma zatial oslovilo to, ze je to relativne nove centrum, pozitivne recenzie a taky vnutorny pocit. Stale vsak niesom presvedcena o tom, ze tam podstupime vklad. Zatial sme boli na spermiogram a mame mat konzultaciu ohladom vysledkov vysetrenia, az potom sa rozhpdneme ci tam podstupime aj ostatne veci.
@clodika22 viacej zavazili recenzie, a to ze je nove to centrum ma oslovilo z hladiska toho, ze tam mozno bude viac priestoru, je tam menej klientov, mozno lepsi pristup, kratsie cakacie doby, proste to nieje masovka. Ale to este neviem nakolko so vsetkym len zaciname. Mne vysetrenia robi moj gynekolog a do centra pojdeme az ked budem mat vsetko hotove. Partner bol len na spermiogram zatial. Preto hovorim, ze este niesme rozhodnuti. Pojdeme na konzultaciu ohladom vysledkov spermiogramu a ked sa mi zapaci konzultacia a uvidim aky maju pristup potom sa rozhodnem. Mozes si dohodnut kludne vstupne konzultacie aj vo viacerych centrach ked sa nevies rozhodnut.
@cedulka02 ďakujem za tvoj názor, lebo teda neviem sa nejako zorientovať, že akým smerom sa vybrať. Čo bude najvhodnejšie. Ono asi všade to trošku inak funguje aj čo sa vyšetrení týka. No budem musieť si tu asi ešte čo to poprečitovať 🙂 No ja trošku som proste panikár vieš, čo sa týka bielych plášťov. Čiže u mňa asi z veľkej miery aj komunikácia a prístup zaváži. Hej? To sa môžem aj na viaceré? Nebude to zvláštne? :-O
@clodika22 pokial mas na to cas a nic Ta netlaci tak mas na to plny narok vybrat si. Ja som dostala odporucanie od gynekologa a nasledne som citala, googlila, pytala sa..a recenzie mi viac-menej pomohli v rozhodovani. Drzim palce v rozhodovani a ano komunikacia a pristup je podla mna velmi dolezity.
@clodika22 gyncare NR je “nove” 3 roky ale gyncare uz oslavilo 20 rokov pobočka je nová nie celé centrum. A za mňa top centrum, top prístup, top personál. Ja som tam chodila naozaj veľmi rada a tieto slová by som napísala aj v časoch keď sa nedarilo. Mne išlo od začiatku o prístup ku mne a celkovo k nám ako k páru. Dokonca mali vyratane cca kedy sa ma drobec narodit a volali mi ci je vsetko ok ako sa mame a ze nam gratuluju.
@clodika22 no mna oslovilo to ako dlho je klinika na trhu. Precitala som si aj nejake ohlasy tu a tiez teda u mna z velkej miery pomohlo ked mi kamaratka povedala o svojej skusenosti. A uz ked som sa nakontaktovala na nich a isla som tam a proste videla som ako to tam vsetko funguje, ako pristupuju k tebe a tak, tak som mala jasno, ze inde nepojdem, ze proste v Iscare aj ostanem 🙂
@cedulka02 tak tlačiť ma nič nejako netlačí, teda ja sama seba jedine. Ale teda musím si asi ozaj dopriať čas aby som sa s chladnou hlavou rozhodla a nie nejako zbŕklo. Ďakujem pekne. 🙂
@martinaju no veď o toto mi ide, aby vlastne som sa aj cítila v pohode, aby ma ešte aj to chodenie na kliniku nejako zbytočne nestresovalo a tak podobne no.
@petranelkova ty si bola v Iscare, čo som vyššie čítala. Po akej dobe snaženia ste sa vlastne na kliniku dostali? Mohla by si mi prosím ťa napísať, že ako to tam funguje s objednávaním? Si tam išla osobne alebo telefonicky alebo jak?
Ja som po 2ivf prestúpila z gynfiv do gyncare...upozornili ma na dosť vážne chyby, co mi spravili a co som zbytočne zaplatila...pristup sa mi tiež oveľa viac paci... Takze uvidíme co a ako ďalej
@clodika22 ano ano tam som bola. Nejakych sedem rokov to bolo, zo zaciatku som tomu nejako neprikladala vyznam. Myslela som, ze ved skor si neskor sa podari a teda neslo to. To je vlastne na tebe, bud cez web sa objednas alebo si zavolas tam priamo. Ked vyplnis formular cez ich stranku, tak oni ta potom spatne kontaktuju aby ste si dohodli najskor konzultaciu 🙂
@petranelkova tiež dlhú dobu, mňa teda to začalo skľučovať už skôr.
Hej? Tak to pôjdem pozrieť, že ako čo sa tam vypisuje a vlastne ja potrebujem aj od gyn nejaké tie vyšetrenia, či to všetko by nám potom porobili na klinike?
@clodika22 kazda to prezivame inak, je to uplne normalna vec. Ale ja ked som uz do Iscare isla, tak uz som mala taky dobry vnutorny pocit, akoby som tam spravne alebo akoby som to vysvetlila, taka nejaka moja intuicia a ozaj to vyslo, vyplatilo sa. Ked sa objednas cez ich stranku tak oni ti budu volat, popytaju sa ta ake su problemy, ako to uz dlho trva a taketo veci a nasledne ti aj povedia kedy by bolo vhodne, co potrebujes a vsetko. To sa nemusis bat, budes vcas vediet o vsetkom.
@petranelkova už som sa s klinikou skontaktovala, dala som to cez ten web a potom mi volali, takže super. Už aj po tom telefónáte tak nejako časť stresu zo mňa opadla. Možno je to aj tým, že som počula niekoho od nich a že proste to bolo také v pohode 🙂

@kamady1977 držím palec 🙂