Gyn Fiv - skúsenosti
Ahojte, som tu nova vlastne co sa tyka tejto temy a i nasho problemu uuuplne nova. S manzelom sa snazime o babatka asi dva roky a neuspesne emoticon po vsetkych vysetreniach a pokusoch môjho gynekológa nam povedal ze uz nevie ako pomoct a ordporucil na na GYN FIV , dal mi na vyber ci chem laparoskopiu alebo vysetrenie Hyfosy - ultrazvuk vajecnikov ktory robia v Gyn Fiv na zaciatok som si zatial vybrl vysetrenie HYFOSY, chcela som sa vas spytat ci uz z vas na takom niecom v Gyn Fiv bol a ako to prebiehalo? Volala som tam dnes s tym ze sa chcem objednat na toto vystrenie, do zajtra sa mi ma vraj ozvat sestricka s termínom? i u vas to takto prebiehalo? bohuzial som v tom uplne nezbehla a neviem co mam cakat, mala som sa objendat aj zvlast na konzultaciu ci to uz k tomu patri ked som u nich prvy raz ze hned absolvujem s nimi aj vstupnu konzultaciu lebo moze byt ze by mi mohli doporucit aj nieco ine ako mi moj lekar?
Dakujem vam
Dnes o 09:16 • Odpovedz • Pošli IP •
@hateria ahoj tak zajtra na to ideme, chcela by som sa ta este opytat ci ta nechali po tom polezat? Inak ja ovu mavam vacsinou na 16-18 DC a zajtra som 14, ale ze mam dost velky folik 20mm, tak neviem, ale podla hlienu to uz vyzeralo na to ze sa ovu blizi, ale ovu test zatial negativny.
Vam ta tretia iui vysla?
@lenockalenka my sme mali vsetky spominane vysledky dobre a museli sme absolvovat 3x IUI a az potom na konzultaciach nam odporucili IVF. V podstate to asi v poistovni neprejde ak mate dobre vysledky. Jedine zeby ste isli asi ako samoplatca.
@miskakolacikova drzim silno prstiky a budem na teba mysliet 🙂 neboj, urcite sa to podari :-* No pravdupovediac mna nenechali lezat ani raz. Stale to do mna vstrekli a hned som musela odist. Az pri 3.IUI ked som sa obliekla, tak som dostala silne bolesti a nevedela som ani prejst cez chodbu,tak ma vratili naspat a pichli mi injekciu. Ale aj ine baby spominali,ze po IUI ich tiez nenechali lezat.
Inak ja mam cca 30-32DC, cize tiez posunuta aj ovulka a pri 1.IUI bez stimulacie mi robili zakrok na 16.DC a uz to bolo asi neskoro, lebo podla ovu testov som mala ovulku na 13.DC. pri 2.IUI som mala uz aj stimulku a to mi robili zakrok uz na 14.DC. Oni to podla krvi vyhodnotia, mne prave pri IUI vychadzala ovulka stale inak ako v ine mesiace. Vela asi robi aj stres okolo toho. Nam bohuzial ani 3.IUI nevysla. Zmenili sme centrum a momentalne stimulujeme na nase 1.IVF. Akurat zajtra rano ideme tiez na ultrazvuk ako reaguju vajka 🙂
@hateria my uz mame potom tak a teraz 14 dni cakat. Tebe drzipm prsty zajtra🙂 nech je vsetko tak ako ma a mozeme coskoro stiskat nase babatka.
Ja mavam tiez 30-32 ale tak ta ovu moze byt naozaj posunuta kvoli stresu okolo toho🙂
@miskakolacikova drzim silno prstiky 🙂 musi to vyjst 🙂 a zvladla si v pohode IUI? my sme boli uz rano na ultrazvuk a zatial to dobre vyzera. Mam dokopy asi 13. V piatok mam druhy ultrazvuk a asi aj odber bude skor ako som cakala. Tesim sa 🙂
Babule mala niektora z vas spinenie po vysetreni Hyfosy? iuz asi 4 den po vysetreni mam hnedkasty vytok nie vela len tak mierne a obcasne tlaky na vajecnikoch..mxslite ze to je normalne? 😒
@hateria sno zvladla:/) teraz uz len cakat. No tak uz zajtra ides na to. Tak nech ti to zbehne co najlepsie! Daj vediet kolko sa oplodnilo🙂 idete aj s metodou isci?
@miskakolacikova vcera bol len ultrazvuk dalsi a zajtra ideme na odber. Strasne ma dnes boli brucho,tak snad mi to nepraskne skor, ja sa uz bojim vsetkeho. Ano, ideme metodou ICSI, nam rovno povedal lekar, ze klasicke umele je zastarale a pri icsi je vyssia sanca a ze nechape preco na slovensku robia vacsinou klasicky. A ty sa ako citis? budes aj doma testovat ci vydrzis? 🙂
@ivkastevko ahoj aj ja som to mala tak 6ty den to ustupilo.ale aj potom az do menzes som mala taky iny pocit v bruchu..
@hateria ahoj no v pondelok idem na krv ale testovala som 3 krat, kedze to bolo orvy raz chcela som vediet ci a ako dlho bude vidiet pregnyl na teste- a bol len tr dni po iui.
A teraz uz len cakaam....
@miskakolacikova ahoj a zatial si mala negativne testy? drzim silno prsty, do pondelka este casu dost, bodaj by vam to vyslo. My sme boli uz na odber minuly vikend a mala som 8vajka, z toho 7 sa im podarilo oplodnit. Zajtra mame vklad 🙂 sa vytesujem 🙂
@hateria ahoj, mala som celkom rusny vikend tak som tu nebola. Kolko Ti vlozili? A ako si zvladala opu? Strasne ti drzim prsty nech ti to vyjde. No ja zajtra uvidim ako dopadnu vysledky ale viac menej sa citim ze to nevyslo- typicky pred ms. Rozmyslam a zvazujem co potm ci este skusit iui alebo rovno na ivf
@miskakolacikova ahoj 🙂 dakujem, si zlata 🙂 aj ja ti drzim silno prstiky, daj vediet potom ako dopadli vysledky. Nakoniec sme si dali vlozit len jedno. Odber bol celkom v pohode, mala som sice bolesti po zakroku ale dalo sa to vydrzat, vajecniky boleli len pri chodzi. Nie je to az take hrozne. Dokonca po poslednej IUI som mala vacsie bolesti ako teraz po opu. 😀 No je to na zvazenie, pri IUI je strasne malinka sanca otehotniet. A zistili vam nejaky vazny problem kvoli comu sa vam nedari? Lebo ak nie,tak potrebujes absolvovat 3 neuspesne IUI, aby vam potom poistovna preplatila IVF. Ale tak verim,ze nebudes musiet riesit dalsie pokusy 🙂
@hateria manzelov spg- je horsi, dr behunova nam odporucila ivf a harbulak povedal ze by to slo aj prirodzene mozno- ze to nie je az take zle. Vy budete mat kedy vysledky o 14 dni tiez? 🙂
@ffilmuska Ahoj 🙂 odisli sme po 8 mes. prave z Gyn Fivu a teraz sme v Brne v Reprofite. Vysetrenia nam uz nerobili ziadne, kedze som vsetky mala viac menej cerstve. Len sme si presli moje stare zaznamy (dala som si spravit vypis z karty v GF) a doniesla som vysledky z imuno a to bolo vsetko, hned ma nastavili na stimulaciu a uz mame za sebou aj vklad a vyzera to,ze sa nam podarilo hned na 1.x ale este nechcem zakriknut, na krv idem az koncom tyzdna ale test mam pozitivny uz 3 dni. 🙂 a vy preco uvazujete o zmene? ja som uz pri GF stratila nervy, jedno pochybenie za druhym...lutujem akurat, ze som od nich neodisla skor...
@hateria ahooooj, jeeeej tak to gratulujem , dufam, za to tak pojde dalej a cochvila sa budes moct tesit 🙂 no neviem, mam taky zvlastny pocit, ze sa ma snazili silou mocou dokopat do umeleho, aj ked sama viem, ze to k tomu speje a asi je to len moj subjektivny nazor, ale velmi prijemni tam nie su. recepcna, teda jedna z nich, lebo ta druha je mila a zlata , je protivna a neprijemna, mam pocit, ze ju obtazujem a uz vytrcaju rozky aj niektore sestricky...myslim si, ze v takejto praci by mali byt nadmieru empaticke, ja tam nechodim , ze by som chcela...takze je to skor taky moj vnutorny postoj...a ako to funguje v cechach? preplati ti to poistovna? treba predtym nieco schvalovat? dakujeeem a drzim palce 🙂
@ffilmuska zdielam s tebou tvoje dojmy z personalu, namiesto sukromneho sektoru je to cista vyvarovna. Odisli sme, a to nam este robia stale nejake prietahy, tak administrativne, ako i s prevozom nasich buniek, Chcu za papiere, ktore sme si sami vybavili 90 Euri, lebo take su u nich postupy. Pricom sme ich odbremenili. Vsetky vysetrenia som si dala robit z vlastnej inicativy a stalo ma to dokopy pomaly do 800 Euri, kedze neposkytuju ani interne predoperacne, a ako samoplatca musim cvakat, pricom v komplementarnych si toto vysetrenie daju zaplatit resp. pisu, ze ho zabezpecia. Velka neochota a cisty biznis. Nechali sme im cca 8000 Euri za dve IVF, a ked sme chceli kompletnu dokumentaciu, este si chceli dat zaplatit 5,60 za ukon! pricom dali len smiesny vypis, z ktoreho 3/4 materialu som im z vysetreni dala ja sama.
Dovolim si spochybnit i profesionalnu odbornost, a to tiez z hladiska sablonovitych postupov, rigidnych, bez ohladu na individualitu klientely. Domievame sa, ze maju skor stastie na plodnych klientov, ked sa im podari IVF, je to skor pricinenim toho konkretneho paru, otehotneli by pravdepodobne v kazdom centre, co je dobre samozrejme, tesime sa z kazdeho babatka.
Ideme do Prahy, a mozem povedat, ze s nami za tie iste prachy jednaju, akoby nikoho ineho ani nemali....holt...iny pristup. Prajem vsetkym zucastnenym deticky. A nech je to coskoro.
@dena22 ahooj.prepacte ze sa vam tu do toho miesam,ale 8000e????Tak vela??A za co vsetko ak sa smiem spytat???Dakujeem.Aj ja idem tento tyzden na IVF.
@sonulienka13 ahojky, my sme speci pripad, ad jedna, manzel azoospermia, cize ziskavanie spermii mesa tese, to je hned 500 euri, a ad dva, za predoperacne 120 ecok, po dva krat, imunologia, vsetkosi platime, doteraz "iba" 420 ecok...to mas len tie periferne vydavky...lieky stoja samy o sebe vela, a GF isli aj za manzelovu operaciu, dva krat poplatok za uchovavanie spermosov...plus samotne IVF a vsetko co k tomu prinalezi....to co som napisala je cena za dve IVF .
to je nas pripad...ostatni mozu platit menej..
@dena22 fuuuha teda.zlozite.ja som zatial tam nechala cca 600e.za lieky a tak.a v piatok idem na odber vajicok a mam nachystanych 2000e.hadam my to bude stacit.
@sonulienka13 ved podla toho, kolko budes mat vajok, podla toho sa bude odvijat cena a postupy predpokladam
@dena22 viem viem.tak dufam ze mi tych 2000e zatial bude stacit.lebo doktor povedal ze mi budu vkladat asi len jedno vajicko.tak uvidim.
ono zalezi, kolko si das oplodnit...tam sa ta cena odvija, napriklad do do 5 moze byt cena povedzme 350 a nad 5 uz do moze byt 450....to som myslela, maju to v cenniku
@ivkastevko
@mkatkam Ahojte kočky, prosím, chcem sa spýtať, či po Hyfosoch vám prišla menštruácia ako vždy termíne alebo meškala. Ďakujem.

Ahojte, chcela by som spytat, či po základných vysetreniach- v prípade dobrých výsledkov zo spermiogramu HyFoSy (prípadne laparoskopie),krv. testov, atď. - vám ponúkne lekár na výber IVF alebo treba nutne absolvovať 3xIUI?