Gyn Fiv Žilina - máte čerstvé skúsenosti?
Ahojte , je tu veľa diskusii na Gyn Fiv , ale je tam toľko strán toho a hlavne staré príspevky , tak by som sa rada informovala a otvorila novú diskusiu , konkrétne na Gyn Fiv Žilina . Nedarí sa nám už dva roky . Užívam duphaston , vajíčkovody priechodné , manžel spermie v poriadku a na gynde si nevie so mnou rady ,tak že sa máme obrátiť na reprodukčné centrum 😏 máte niekto čerstvé skúsenosti s centrom v Žiline ??? Chystáme sa tam objednať . Ďakujem za cenné rady 😊
vzdy je to o tych emociach, ktore v cloveku to centrum zanecha a to centrum tvoria ludia, cize moze sa stat, ze aj ten doktor a setricka nebudu mat svoj den, co by sa samozrejme pri takejto praci stavat nemalo. Na zaciatku som aj ja mala take pocity,..pani Cickova so mnou tak vsetko rychlo prebehla, ze som ostala v soku, ako to ide rychlo a ze neviem, ani co mam robit, ale potom bola ci uz ona alebo aj ostatne sestricky a doktor Gallo mili. Ked idete prvy krat " do neznama ", tak ten pristup hra velku rolu a podla toho sa rozhodujete, ked idete druhy krat, tak uz to beriete tak lepsie, ale mate svoj ciel a nejaka neprijemnejsia sestricka Vas neodradi, ked viete, ze chcete babatko 🙂 tak vela stastia vsetkym buducim maminam 🙂
Ahojte dievčata, som rada, že som našla konečne diskusiu aj čerstvú, tohto ročnú čo sa týka Gyn Fiv ZA... Ja som tento rok obsolvovala dve umelé opladnenia jedno v marci a jedno v auguste a obe zlé. Prvé sa mi podarilo až do vkladu, kde po 10 dni mi oznámili, že nie som tehotná a druhé som myslela, že bude lepšie, ale dopadlo tak, že vajíčka, ktoré mi vybrali, nereagovali na spermie... takže ani vklad nebol. Mám prísť po novom roku na 3 pokus a to je pre mňa taká psychika, že konec 😥... manželovi určili azospermiu, tak sme sa rozhodli na darcovské spermie, čo tiež nie je ľahké a k tomu sa to ešte ani nedarí ... som z toho dosť mimo, ked hyfosi super, všetky odbery super, žiadna choroba nič, na krátky či dlhý protokol reagujem super, ukážkové výsledky a nič? Je tu niekto kto ide v najbližšej dobe na umelko? 😊
@sawa prvý krát mi odobrali len 4 a jedno z toho sa krásne oplodnilo, pekne delilo ako pani embriologička hovorila, vklad prebehol úplne v poriadku, ale na 10 deň z krvi nič nezistili a tento druhý krát mi vybrali 5 vajíčok, len vôbec neprijali spermiu, vôbec nereagovali na oplodnenie, takže ani vklad nebol 😥 To máš teraz ťažký týždeň, pevne verím, že Vám to dobre dopadne 😊 Ja ani neviem či mám ísť na ten 3 pokus, ja sa bojím, že ani to nevyde a budem mať psychiku totálne v keli, keďže poisťovňa už nepreplatí nič...
@majinka81 nerobili nám imunológiu, len sme boli na genetike, tak vsetko ok, ci ja ci manzel ale spermiogram ma zly, azospermia, teda ziadne spermie, ziadna šanca mať potomka mu povedali a že nevedia prečo... bol aj u doktora v Zilpe, ked mu odoberali priamo chirurgicky a nic nenasli... odporucili rovno umelé s darcovskými, tak som do toho šla, lebo som mala 27 a už som sa začala bať, že čím ďalej tým to bude horšie... CAR ZA je krásne vybudované, čisté, prístup super, venujú sa človeku, ale po 2 neuspešných pokusoch mi to oznámili, tak, akože zasa nič, nevedia kde je chyba, zrobili mi ďalšie vyšetrenia ako je vyšetrenie dutiny maternice a všetko super, aj na celijakiju, štítnu zľazu odbery krvi a všetko je super... že mám si dať oddych a prísť po novom roku... ale vyvolava to vo mne divné pocity
@linda279 Ahojky vieš čo ja by som vám odporučila reprodukčnú imunologiu, fakt niekedy sa nájdu aj malé odchylky,ktoré ale vedia narobiť problemy pri nidácii,usádzaní a podobne.
My asi tiež nemáme extra spmg, naposledy sme mali priemerný - 4 roky dozadu. A ono sa to vekom horší, ja som relatívne ok.Stále váham íst či neíst. Tažké rozhodnutie.
@sawa ak prvý krát sme mali darcovské aj druhý krát... on nemá žiadne spermie... už 4 roky sa snazíme prirodzene ale nejde to... preto sme sa rozhodli, že darcovské aby sme mali bábetko, ale nevyšlo to ani na druhý pokus, zas z mojej strany 😥 a pritom výsledky super.. pani dr. ŠVECOVÁ mi povedala, že toto je nevysvetliteľné, je to medzi zemou a nebom asi
@majinka81 ďakujem za info 😊 asi do tej BA by som šla... hej 50% je z darcovskej spermie to máš pravdu... len sa bojím že donekonečna bude odmietať 😏 máte aj nejaké znalosti či skúsenosti s nejakymi vitaminami? Ci nieco na prirodnej baze na zlepsenie vajiciek, ked ich mam take slabe? Doktorka Svecova mi povedala ze je dobry Swanson, ze su to hormonalne vitaminy...dakujem
@linda279 uz rozumiem, nedalo sa teda zamrazit len tvoje vajicika ? tych 5? ked nechceli prijat tu spermiu ? Skus este vyskusat ine centrum, resp. konzultacie ohladne toho, ze preco tvoje vajicka neprijali tie spermie. Kazdy den su nove objavy, a co nie je dnes, tak na to moze byt odpoved o tyzden, ja by som to este nevzdavala a vsetko sa musi dat vysvetlit, len nie vzdy ten dany lekar vie na to odpoved, ale nejaky Vam isto odpoved da, urcite nie ste jediny par, ktory ma takyto problem. Nevzdavaj sa 🙂
@linda279 tiez som zhanala DHEA od Swanson, ale nemali ich na sklade, v prvom cykle ako uz pisem hore, som mala len 1 vajicko, to mi oplodnili, bolo dobre, na 3 den vlozili, ale neujalo sa. Pred druhym cyklom ( mala som 2 mesiace pauzu ) som si kupila : zensky caj GYNASTAN ( v lekarni ), vitamin D3, koenzym Q10, horcik, melatonin - vecer pred spanim .
Neviem, co z toho pomohlo alebo nepomohlo, ale teraz som mala 11 vajicok, 9 zrelych oplodnili, dalej sa vyvijalo 5, na 5 den som si dala vlozit jedno, 1 sa dalej prestalo vyvijat a tym padom som si dala 3 zamrazit. Dnes som tyzden po vklade 🙂 cakam 🙂
@sawa ďakujem za povzbudenie, viem ze teraz to čakanie je pre teba tažke, prajem ti, až sa uchytí male vajko a všetko dopadne dobre... skusim si aj ja tie vitaminy kupit aj ten cajik... ten swanson som sledovala kazdy den bol vyskladneny ale raz sa mi podarilo a objednala som ho cez ich stranku a cca 18 eur aj s poštovnym... ked som mala odber vajicok, pan doktor Galo povedal ze cakaju u mna aj 15 vajicok , ze su dostatocne velke, ze vysledky su super a bum... po odbere len 4 prvy krat a druhy krat len 5, zevraj vsetko ostatne boli prazdne cysty....to hovorila pani embriologicka... a na oba protokoly, ci kratky ci dlhy som dobre reagovala... osobne ma nic nebolelo, nebolo mi zle, proste nic... ale nevyslo... 😏 ktosi mi hovoril ze je dobry aj petrzlenovy cajik na plodnost, aj som sa v nom kupala pomaly 🤣 a stale noc, na kazdeho to veru vplyva inak
@linda279 to keby clovek vedel, co presne mu pomaha, to by bolo, ono je to niekedy asi aj kombinacia viacerych veci. Odporucili zohnat si DHEA a nezohnala som, tak si kupila caj, koenzymQ10, horcik, D3, C kazde rano no cuduj sa svete odrazu som mala 11 vajicok, ale ze to moze byt aj rocnym obdobim a mozno aj ze som bola pod mensim stresom, ze uz som to raz absolvovala a vedela som, co ma caka,...fakt neviem.
Ono netreba verit len jednemu doktorovi, jeden povie tak a druhy tak 🙂

@majinka81 Ďakujem pekne. Vieš čo, zo začiatku som bola riadne skeptická a po tých dvoch nevydarených IUI som rozmýšľala, či centrum nezmeníme, lebo sa mi zdalo, že ich prístup je bez záujmu...Potom som však natrafila na mladú doktorku - embryologičku, tá bola tak milá a všetko nám vysvetlila aj 2x, že som si povedala, že to skúsim. Dokonca aj doktor Gallo bol milý. Všetko pri odbere vajíčok prebiehalo super, zažartoval so mnou aj on, keď ma prebrali. Keď sa nám podarili dve embryjká, tak som bola strašne šťastná no a keď sa toto naše teraz bábätko už ❤ ujalo, tak mi to oznámili tiež veľmi pekne a s radosťou, čiže ku koncu sa to zlepšilo. Ale veľmi som váhala, či tam ostať po dvoch nevydarených IUI. No teraz som veľmi vďačná ako to celé funguje.🙏