icon

Helios Košice

piskotka236
12. sep 2016

Ahojte, neviete Kosicanky pocula som ze ma sa otvorit Helios centrum v KE. Neviete o tom nic? Dakujem pekne 🙂

Strana
z3
lulinkam
23. aug 2019

@vcelickaa ja som bola 2x, minula velmi vela penazi a nepomohli mi, pritom nemame ziadnu diagnozu, akurat, ze ja mam nizsi amh (0.90) a partner nizsi počet spermii, pricom s tymto sa pri ivf da pekne pracovat. Nereagovala som ani na stimulaciu. Teraz som v inom centre a nepovedali mi ako v Heliose na uplne prvom sedeni, ze sme suci na ivf, ale riesia ďalšie vysetrenia. V heliose mi povedali, ze uz nas nemaju na ake dalsie vysetrenia poslat. Bola som tam uz dvakrat, v stredu idem treti, kde nam povedia vsetky vysledky. Takze ja Helios neodporucam.

vcelickaa
23. aug 2019

@lulinkam uff, dakujem za odpoved... Takze som mala spravny pocit, nieco mi na nich nesedelo.. Ja mam termin este v Brne v reprofite cize urcite pojdem tam len som chcela skusit aj v KE niejaku konzultaciu nakolko ta dialka do Brna ma odradza ale vidim ze to stoji zato. Mna hned odradilo to ze nas tlacia do halospermu co stoji 130 eur a z Brna mi pisali ze tento nie je potrebny, ze staci zakladny a ak by bolo potrebne tak si ho spravia... Pricom tu nam bolo povedane ze bez toho nevedia urobit IVF co mi prislo ako blud... Dakujem za info, len som sa utvrdila v tom co som si aj myslela 🙂

5kka
23. aug 2019

@vcelickaa Ja chodim do Heliosu v KE a som velmi spokojna 🙂 Mozem porovnat aj s inymi centrami v Kosiciach, presla som vsetkymi a tu som zakotvila a dobre som urobila, lebo po rokoch neuspechov cakaaame babo 🤗🤗🤗 Dr. Hladky je podla mna top - vzdy vsetko vysvetli a odpoveda na vsetky otazky tak, ze to aj pochopis. Sestricky, koordinatorky... no nemozem povedat pol zleho slova. Isla som sem na odporucanie dvoch kamosiek, ktore sem chodili a obe uz maju babatka (jedna hned z prveho IVF). Ano, aj nas to stalo kopec penazi, ale nelutujem ani euro, hlavne nech babo pekne rastie a narodi sa kedy ma 👶👶👶

vcelickaa
23. aug 2019

@5kka dakujem za info 🙂 tak som teraz dost zmatenaaa... A mozem sa opytat kolko ta vyslo cca IVF od zaciatku az do konca? A ci poistovna nemala problem s preplatenim? Resp.. Caka sa na schvalenie najprv poistovne? Je to pre mna vsetko nove, dakujem 🙂

5kka
23. aug 2019

@vcelickaa joooj, tak veru dost. Ja som pred tym bola v inom centre, kym som sa sem dostala... no ked pocitam aj to centrum pred tym, plus Helios (tu to bol treti vklad) tak uz som nechala asi 4000-4500 Eur... Tiez mam nizke AMH 0,8 muz spermie obstojne no "trosku lenivejsie", ale neprestala som verit. Velmi mi vo viere ze to vyjde pomohla @mentolka, ktorej sa to tiez v Heliose podarilo (ona ani sama o tom nevie ako mi pomohla) 😂 Este mame jedneho mrazacika, tak ked tento drobcek porastie ako ma, este si pojdeme po surodenca... S poistovnou nebol ziaden problem. Pred tym sa cakalo na schvalenie par tyzdnov, teraz uz pisu baby ze schvaluju hned.

lulinkam
23. aug 2019

@5kka @vcelickaa Ja tiež nemozem povedať, ze by boli nevludni alebo nedajboze nejakym sposobom zli, praveze naopak, ale bohuzial nechala som tam neskutocne vela penazi a nepomohli mi. Nase prve sedenie u nich bolo, ze nam pomoze iba ivf, nic ine a to este ani nemali vysledky. Iba spermiogram a moje polrocne vysledky z hormonalneho profilu, ktory som si dala urobiť. Pochodili sme vsetky mozne vysetrenia, vsetky boli v poriadku, nikde sme nentrafili na problem, spoliehala som na nich, ze vedia co robia. Ja si to uvedomujem az teraz spatne a lutujem, ze som sla do druheho ivf znovu tam, z prveho som mala len jedno jedine embryo, preto som to riskla a sla do druhého. Bohuzial ta ista liecba, ziadna zmena v liekoch nebola a embrya tri. A ani z jedneho nic. Tak som sa rozhodla, ze si dam minimalne urobit vysetrenia inde, aj ked tie iste ako tam. A napodiv som sa dozvedela, ze sme nemali urobene dost podstatne vysetrenia. Hlavne moj partner. Uzavreli to tym, ze ma nizsi pocet a neriesilo sa nic ine. Mozem povedat, ze sa ozaj divili preco to nevyslo. V druhom centre nam nik nepovedal na prvom ani na druhom sedeni, ze nam nepomoze nic ine ako ivf. Netvrdim, ze sa nam to v druhom centre podari, ale vidim rozdiel v pristupe. Nik nas netlaci do ivf, hladaju moznosti. Neuzavreli to nizkym poctom a basta, nic viac nebudeme robit, len ivf. Dokonca mi lekar povedal, ze u mužov, pokial maju nizky počet a zisti sa problem v hormone, da sa to liecit. V heliose mu nik nebral krv na hormony. Takze teraz cakame na vysledky.
Urcite dost zavisi aj od problemu, ktory dany par, niekomu pomozu tam, niekomu inam a niekto prejde na inu kliniku, kde inym nepomohli a prave im pomozu a naopak. Co ja odporucam je zajst na viac klinik pred samotnym rozhodnutim, ci ist do ivf alebo nie a porovnat si to. Cely proces ivf je velmi narocny, ci uz po psychickej, alebo nasledne aj po zdravotnej stranke. Nie kazda zena po po ivf problemy, ale tak kazda sme ina. Ja som rozhodnutim ist do heliosu stratila rok casu, kopec penazi, neskutocne mnozstvo ciest do kosic, kedze nie sme z kosic a nemame z toho nic a po oznameni ďalšieho neuspesneho krvneho testu sa mi uz lekar ani neozval, ze teda co dalej, pritom som to mala slubene a ja uz ani nemam chut sa tam ozyvat.

vcelickaa
15. sep 2019

@lulinkam v piatok som bola Heliose, ze im dam sancu ale uplne som zmatena... Predpisali mi Norethisterone pricom mi povedali ze sa mame snazit o dieta lebo budem coskoro ovulovat a sucasne brat tento liek... ale ved to je liek ktory je absolutne nevhodny ho brat v tehotenstve, pretoze moze poskodzovat plod.. Som velmi smutna a uplne som stratila doveru. Uz tam nikdy nepojdem a som rozhodnuta pre Brno...

petrah3
15. sep 2019

@vcelickaa Ale veď Norethisteron je liek, ktorý lekári bežne predpisujú na nastavenie cyklu, aj pri snahe o otehotnenie. Je to niečo podobné ako Duphaston, len účinnejšie. Hlavne u žien, ktoré majú nízku sliznicu maternice... príp. špinia... Vieš koľko je liekov, ktoré majú v príbalových letákoch uvedené, že nie sú vhodné v tehotenstve a lekári ich bežne predpisujú? Neznamená to, že sa nesmú užívať - veľakrát to znamená, že na lieku jednoducho nebol robený výskum na tehotných ženách. Tieto výskumy sú veľmi drahé a farmafirmy sa takto "chránia". To isté je aj u mnohých liekoch pre najmenšie deti - tiež je mnoho liekov, ktoré lekári bežne predpisujú aj niekoľkomesačným detičkám a v príbalových letákoch sa píše, že liek je vhodný pre deti od 3 rokov, prípadne aj neskôr... Ak máš pochybnosti, zavolaj do centra, prípadne napíš do skupiny IVF rady skúsenosti - tam ti baby poradia. Mnohé z nich brali Duphaston, či Norethisteron a otehotneli 🙂

vcelickaa
21. sep 2019

@petrah3 dakujem velmi pekne za vysvetlenie a za nazor 🙂 je pravda ze takto som sa nato nepozrela. Snad by mi zamerne neuskodili... Cely ten proces IVF je velmi narocny aj po psychickej stranke cize som mala asi velmi slabu chvilku :( dakujem este raz 🙂

dadda
15. okt 2019

@vcelickaa Ahoj, môžem sa opýtať, ako si dopadla s tým Norethisteronom? Berieš ho stále? Má nejaký účinok? Moja blízka kamarátka má začať podobnú liečbu, tak preto sa pýtam...

vcelickaa
15. okt 2019

@daddaa ahoj, ja som ho ani nezačala brat... Celý ten helios je mi strašne nesympaticky a vôbec im nedôverujem. Mam z nich pocit ze len tahaju peniaze pričom u mňa je príčina uplne jasná a aj tak mam podľa nich podstupovat zákroky (samozrejme u nich) za nemalé peniaze... Rozhodla som sa už pre reprodukčné v Brne (reprofit). Tvojej kamoške držím palce v heliose..

dadda
15. okt 2019

@vcelickaa Tak kamoška si veľmi pochvaľuje prístup lekárov, sestričiek aj celý Helios. Predtým chodila do iného centra a vraj sa to nedá porovnať 🙂 Držím Ti palce v Brne

Strana
z3