icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

tinkatinulka
13. nov 2012

@fliacik MY mame oligotheratozoospermie a povedali nám že nič nepomôže, samozrejme najskor sme skúsili ten kokteil čo nám doporučili v Heliku, myslím kombinácia 3 liekov,výsledok-ešte zhoršenie.Boli sme zúfalí a potom tu na nete som vykumala že treba brať:zinok,selen,Ecko, koenzýmQ10 a Cko.Drahý s tým síce bojoval lebo tolko liekov a po 3 mesiacoch užívania sa nám počet spermii ztrojnásobil a dokonca aj pohyb aj morfológia sa pohla.Kukali sme na to ako puci, ale tento posledný SPG sme si dali inde spravit.Predchádzajúce v Heliose.

tinkatinulka
13. nov 2012

@cikyta Uha ale jednu čili denne..šak ja štiplave nelubim,inak sranda lebo napr.tehotne čili nemožu 🙂

cikyta
13. nov 2012

@tinkatinulka tu 1-3 zješ spolu s jedlom raz dva 😉 no jasne,že to tehotné nesmu, ved chudiatko bábo v takom štiplavom kotlíku 🙂

tinkatinulka
13. nov 2012

@cikyta Tak toto budem praktizovat .. papričk máme doma v črepníku. 😀

marecek1
14. nov 2012

@magica78 to mi je ľúto... na budúce sa určite podarí...
☹ ☹ ☹ ☹ keby ti pomohla tá tona čokolády, tak ti pošlem aj ja vagón....

kathrin17
15. nov 2012

ahojte baby potrebujem poradit.....kedy je vlastne 1DC?Mam v tom zmatok, pretoze vacsinou 1-3 dni spinim a az potom sa to rozbehne naplno a kedze na 16DC mam zacat brat akesi tabletky, tak teraz mam v tom mensi bordel....dakujem

magica78
15. nov 2012

@kathrin17 ahoj aj na papieroch od koordinatorky to najdes je to den ked je normalne krvacanie,ak mate slabe spinenie za 1Dc povazujte az druhy den krvacania. drzim palce 🙂

kathrin17
15. nov 2012

@magica78 dakujem pekne...ja papiere este nemam, az vo stvrtok ideme ku koordinatorke, tak preto sa len tak informujem ....dakujeeeeem 🙂

magica78
15. nov 2012

@kathrin17 a kedy mas dostat mrchu?

domuska11
15. nov 2012

@fliacik Ahoj, citala som tvoje prispevky..aj my mame azoo a tiez chodime do Heliosu, momentalne cakame na vysledky genetiky a potom ideme na Mesa/ Tese...Partner ide tiez na operaciu??

kathrin17
15. nov 2012

@magica78 ja pocitam s tym, ze este len teraz dakedy bude ovu mavam ju tak 21-25DC...dnes som 20DC, ale ja mam ovu posunutu.....lutealku mavam 13-15dni, takze este sa nacakam...vychadza mi to tak, ze IVF bude az v januari, skor to nebude

olivia31
15. nov 2012

@kostickabonnie ahoj strašne si ma potešila 😀 😀 😀 .....držím vám palce a teším sa o 9 mesiacov na foto bábätka 🙂

olivia31
15. nov 2012

@magica78 Moja zlatá nesmúť držkaj sa .......ono to prebolí len treba skúšať píšeš, že máte zamrazené neboj určite sa to podarí. 😉 😉 😉

magica78
15. nov 2012

@olivia31 v to aj dufam 🙂

katika125
17. nov 2012

@magica78 vieš ako sme si to hovorili, mysli pozitívne. Nič iné nám neostáva iba veriť, že raz sa to podarí a budeme mamami. Veď máš krásny počet mrazáčikov, tak hlávku hore. Oddýchni si a potom choď na KET. 😉

fliacik
19. nov 2012

@domuska11 Ahoj, my sa pravdepodobne operácii vyhneme. Azoospermiu nám síce potvrdili dvaja nezávislí lekári, Helios však trval na vlastnom spermiograme. A kým ešte vo štvrtok nám v jednej nemocnici nenašli žiadne spermie, v Heliose nám nejaké našli, vraj aj s celkom dobrou motilitou a morfológiou, takže na IVF to bude stačiť. Tento piatok tam nesiem všetky moje výsledky a poradíme sa, ako ďalej. Manželovi som kúpila Profertil na tri mesiace, v minulosti nám pomohol. Verím, že v Martine nám pomôžu...

domuska11
19. nov 2012

@fliacik drzim silno palceky 🙂) aj my verime , ze v Martine pomozu aj nam..

vafinka
19. nov 2012

@fliacik Ahoj, ak ti mozem poradit, prefot si vsetky svoje vysledky a nechaj si ich doma pre seba, bo v buducnosti ak budes chciet zmenit centrum, neviem ci cosi odtial dostanes ☹

kathrin17
19. nov 2012

ahoj baby, este sa chcem informovat...ked vas koordinatorka ucila pichat injekcie, tak ste kutocne do seba pichali ihlu, alebo ste to nacvicovali nejak inak? 😀 ja sa strasne bojim ihiel, tak chcem vediet na co sa mam vo stvrtok pripravit 😀 dakujem

kostickabonnie
19. nov 2012

@kathrin17 nie, ona to pichla do lopticky a to bolo vsetko.....skutocna prax prisla v prvy den pichania, u mna asi mesiac po navsteve koordinatorky, takze uz som si to ani nepametala....no, uz nebolo cesty späť. Neboj, zvládneš 😉

magica78
19. nov 2012

@kathrin17 neboj zabudnes potom ako sa to picha tak je to aj na youtube ja som sa pred prvym pichanim gonalu,decapeptylu a pregnylu kukla pomohlo to 😉 na zopakovanie

dilino
19. nov 2012

😝 moja kamaratka bola na umelom oplodneni 11 krat az na poslednom aj donosila aj to vdaka tomu ze cestovala s kosic do martina tolko bolesti kolko si vytrpela ked sa im podarilo a chlapcek sa narodil opustil ju manzel a ostala na vsetko sama helios je spickove pracovisko je to velmi tazka a narocna cesta ale neboj sa zvladnes to hlavne aby clovek mal kopec penazi a snahu ist dalej aj ked sa to na prvy krat nepodari a preto ti zelam aby sa vam to podarilo aby ste sa nevzdavali ked sa to na prvy krat nezadari zivot musi ist dalej pozitivne myslenie je vsetko od toho sa budu odvijat dalsie kroky ja som otehotnela prirodzenou cestou a bola som aj v heliose na roznych vysetreniach co s toho ked som isla na porod lekar mi porod zbabral a moja dcerka ktora ma 4,5 roka je uplne postihnuta drz sa prajem vela zdravia a stastia ked sa to na prvy krat nepodari nebud zufala ja verim ze sa vam to podari a svoj uzlicek stastia budes aj ty drzat v naruci s pozdravom martina

dilino
19. nov 2012

@fliacik mojej kamaratke nikde nevedeli pomoct ani v kosiciach ani v banskej bystricia a po 11 umelom oplodneni v heliose sa im narodil krasny zdravy chlapcek ktory bohuzial vyrasta bez otca ktory po vsetkom trapeni mojej kamaratke dal prednost druhej zene a opustil ich urcite vam tam pomozu je to spickove pracovisko z perfektnimi pristrojmi a spickovym personalom bola som ta na rozne vysetrenia ale ja som otehotnela prirodzene ja skladam vsetky zenam ktore idu na umele oplodnenie velku poklonu tolko bolesti a tazke zakroky to je dost na jedno tehotenstvo a nie na viac ja by som si netrufla ani na jedno mamicky ste statocne drzim vam velmi palce ja ked vydim ako vlastny rodicia tyraju svoje ja by som tych rodicov bicovala v martine ja som z nedalekeho mesta je aj v nemocnici teraz to otvorili ISCARE ktore tiez vykonava umele oplodnenia a robi konzultacie 😝

waw
20. nov 2012

V poslednom čase som veľmi smutná, všade okolo mňa sa otehotnieva tzn. moje známe, kolegine, rovesníčky, v rodine. Všetky otehotneli v krátkom čase po vysadení antikoncepcie alebo len tak sa "im trafilo". Najhoršie je to, ze si to v niektorých prípadoch nastávajúce maminky nevedia oceniť a sú zo svojho stavu zúfale či nervózne.
Bojím sa najbližších mesiacov, pretože zdielať tieto radostné chvíle nedokážem, nevládzem a nedá sa mi im ani vyhnúť. Bojím sa chvíľ ako sa budem pozerať na ich rastúce bruška, ako sa budem zúčastňovať na ich radosti s očakávania príchodu dieťatka......Je to pre mňa veľmi tažke, neviem sa premocť, nemožem sa tešiť s nimi i keď by som chcela.
Je viem, že tieto pocity sú choré, ale cez moju bolesť, ktorú preživam každy mesiac, cez moj plač, cez moje bezcenné dni sa neviem preniesť. Cítim prázdnotu i napriek skvelému manželstvu, cítim sa mizerne, pretože sa netešim, spolu s mojimi blízkymi, iba sa pretvarujem. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

tinkatinulka
20. nov 2012

@waw
cítim sa rovnako a najhoršie je to že má chcú utešovať práve tehotné ale ja neznesiem pohľad na ich štastie

vafinka
20. nov 2012

@tinkatinulka tak sme tri 😠

tinkatinulka
20. nov 2012

@vafinka
mam pocit že by tu mala byť téma zúfalé snažilky ☹

ria191
20. nov 2012

@tinkatinulka neboj sa to ťa časom prejde. Viem z vlastnej skúsenosti 🙂 🙂 🙂

vafinka
20. nov 2012

@tinkatinulka zufalo smutne snazilky! je to fakt nespravodlive, ale netusim ci prebojujeme osud, ja neviem, ci je nejaka nadej. ked si tak vezmes, bolo nas asi teraz 8 co sme boli na ivf, a iba 1 jeden uspech, tak preco nas nie je viac?

siinda
20. nov 2012

@kostickabonnie ahoj,,no ako si dopadla,,necitala som spatne ,,tak ked si niekde písala výsledok prepac,,len som zvadava,,ja idem teraz v piatok na konzultaciu tak uvidim kedy pojdem na KET,,daj vediet, myslela som na teba