Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bozenkad27 mne ET nevyslo tak snad bude uspesny KET 🙂 aj nieco uzivas na podporu sliznice? ja pijsem alchemilkovy cas a cervene vinko si obcas dam...povedali mi ze ani s tymito domacimi radami to nemam prehanat lebo to moze uskodit
@adka666 tak snad zajtra pocestujete 🙂 a date si jedno? no na KET sa ide na usg na 14 DC, tam ti povedia cije sliznica vyhovujuca, ak hej tak ta za cca 5 dni objednanu na KET a daju ti dovtedy len ten utros ako aj pred ET sa dava..inac nic 🙂 a jedine take domace rady na sliznicu, ale pred ET som nic take nerobila a mala som dobru sliznicu (ako povedal doki, myslela som si ze to zlyhalo kvoli sliznici ale povedal ze oni to kontroluju v priebehu stimulacie a ak by bola nizka daju mi lieky, takze sliznicou to nebolo)
@smoulinka13 určite len jedno, ak by došlo na KET tak aj tam len po jednom, ja mam malu maternicu, vobec nemozem riskovať 2 detičky a ani by sme sa zrejme s tým nevedeli vysporiadať, keby sa už aj obe narodili..............naviac ja som sa radila s viacerými odborníkmi, vzhľadom na to, že tých mrazených nebude veľa ................ uspešnosť pri vklade dvoch je vyššia o 3%, ale pri vklade tych dvoch po jednom až 23%.........uspešnosť rastie s počtom KET a nie množstvom v jednom KET.................možno by som to riskla, keby to bolo už 3.IVF a potrebovala by som sa chytiť každej slamky...............................ja radšej pekne po jednom budem chodiť nasledujúce 3 mesiace a verím, že určite pri jednom motyka vystrelí 🙂 čakala som už tak dlho, že toto je už len zlomok toho celého trápenia a pre mňa je dôležité mať čo najviac pokusov...........aj keď nie každý mrazáčik to môže prežiť....................nebavili ste sa o tom, ako dlho sa rozmrazuje embryjko ?
@smoulinka13 ani mne et nevysiel... rady ani moc nie, len uzivam kyselinu listovu, e vitamin, b komplex... to je vse. A po kete som sa neparfemovala, nebola na pc asi 10 dni a nedvihala nic tazke... a podarilo sa. Velmi dolezita je psychika, treba verit... mne vysiel hned prvy ket. 🙂 a snad vyjde aj druhy... no vkladali sme len jedno a zase by som volzila jedno.
@adka666 a ako vies ze mas malu maternicu? vidis...to ma nenapadlo riesit, tak sa asi dokiho opytam co si o tom mysli..My mame teda 4 mrazacikov, teraz dame asi 2 ak to nevyjde tak asi zase po jednom, to budu este 2 pokusy, hadam to musi vyjst. chceli sme si nechat aj na druhe babo ale budem rada ak bude z tohoto IVF jedno...druhe sa mozno podari aj normalne 🙂 kolko sa rozmrazuje to neviem, niekto mi hovoril ze v ten den rano ho rozmrazia a ak sa bude delit dalej, tak ti ho vlozia, ak sa nebude delit tak nebude vklad :(
@bozenkad27 a kedy ides na ket? no ja som papala pred et vitaminky ale nic ine som nerobila. a neparfumovala som sa ani nelakovala nechty, nic nedvihala, oddychovala..aj tak nic...Viem ze je to o psychike ale ja som verila ze to vyjde, bola som ok aj tak nic...Neviem co mam zmenit po KETe....
@smoulinka13 ve dvou se to tahne lepe;)no ja dúfam, že mrcha dojde cca 3-4.3.a IUI cca 20.3.ale uvidím ako budú rast foliky u mňa je každý mesiac iný;)
@smoulinka13 mala by som ist 18.3. Nerob nic ine, bud v pohode a co sa ma stat, sa stane.. kolko mas mrazacikov? Ja 3
@bozenkad27 ja tiez tak cca 17.3 pojdem na ket...mam 4 mrazacikov este.a do akeho caru chodis?
@adka666 možno priamo vyraz mala maternica nie je spravny..............ale tak toto ja už roky viem, to mi obvoďak stale hovorí, že mam malé vaječníky a menšiu maternicu 🙂)))) ale na funkciu a samotné otehotnenie to vplyv samozrejme nemá. sú ženy, ktoré majú maternicu v strede rozdelenú priehradkou.......niečo ako 2 maternice ja mám len taký ako keby mierny srdcový tvar, že ako keby tam chcela byť tá priehradka, ale predelenú ju nemám. naviac každé viacpočetné tehotenstvo je automaticky rizikové a práve u nich je zvýšene riziko potratov v druhom trimestri............ked som bola ja na kyretáž, vedľa mňa bola jedna, čo takéto dvojičky po IVF potratila v 22. týždni, obe mrtve, nepodarilo sa zachrániť a ja to odvtedy mám tak silno zapísané v mozgu....................myslím, že aj niekde na konikovy je taka tema, alebo v ramci neakej temy toto presne ženy pisali
@adka666 viem ze su rizikove a dakujem za info, skusim to este prehodnotit ked tak sa poradim s Krajkom, i ked urcite ma bude odhovarat a poviem mi to co aj pravda neni len aby som si nedala dve 🙂 no ale skusim co mi povie. mne len hovorili ze ked som prvorodicka tak neodporucaju...
@smoulinka13 no určite ťa bude, to asi každý jeden gynekológ pôrodník..........ale zas šak aj bežne sa dvojičky rodia, že 🙂...................ja si myslím, že je to na tebe.......................skôr si poluskaj na nete, aké je percento donosených dvojičiek a podobne, ale odborné neaké, nie na koníku 🙂 a rozhodni sa podla seba..............ja sa možno mýlim, ale ja si to hovorím tak, že ak sa má ujať neaké, tak sa ujme či už tam bude samé, alebo s bračekom či sestričkou 🙂 akurát to bude trvať možno o mesiac dlhšie 🙂 ale budeš mimo rizika............a ak naozaj je to tvoje prve IVF a si prvorodička, tak tam asi fakt nie je o čom......................ale tvoje rozhodnutie budu musieť rešpektovať tak, či tak.
@adka666 ok pojdem si daco prestudovat na nete, zatial co som zistila ze vacsie riziko je ked su jednovajecne...co v mojom pripade by neboli, ale riziko je aj pri dvojvajecnych hlavne ze sa narodia skor a nemaju vyvinute organy..no este mam na zvazenie 2 tt 🙂
@smoulinka13 prosim ta, pred et si si rano normalne zavadzala utrogestan.......robi to tam dole dost bordel, tak sa pytam, ci to nebude vadit pri et
@adka666 Uzastne, velmi ti dnes drzim palce...krasni 4 bojovnici...to je fakt velmi dobre ze vydrzali a verim ze vydrzia. Moc drzim palce a daj vediet ako si dopadla a ako si sa citila.
@mariajuraj "napodobne" cakam a cakam na schvalenie...ale dufam ze koncom tohto tyzdna alebo buduci tyzden sa dozviem verdikt....
@smoulinka13 tak cestujeme🙂 jeden bojovnicek vytasil bielu zastavu, jeden si po ceste skocil na kafco, tak trolinku zaostava, ale vraj na 99% bude v poriadku a potom krasne 2 silne vzorove embryjka. takze strata minimalna a uz len dalej verit🙂 utros mi kazali oralne vziat

@smoulinka13 rano mame este volať a potom alebo sadame do auta, alebo a v utorok rano.......to nam zajtra povedia rano o 8:00..............ale tak snad ano 🙂...................a to ako potom vypočitvaju KET, musiš čakať na MS a potom podla usg? lieky už žiadne pri tom neberieš ?