icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

miska32
14. jún 2012

@olivia31 ahoj,tiez chodim teda chodila somdo heliku -dnes posledna navsteva,kedze srdiecko malickemu uz pekne bije,takze moze sa mi uz veno at moj zlaty gynekolog 🙂 takze nestracat nadej,ajv heliku to vychadza 🙂

ursula5
15. jún 2012

@miska32 tak mne to vyšlo presne ako Tebe 😉

boska74
15. jún 2012

@miska32 ahoj miska, kolko si si nechala vlozit embryok🙂)) a prajem aby Ti pekne tyzdne ubiehali a prebiehali🙂

ivka1404
15. jún 2012

@miska32 tak je to super,že sa ti darí a som ráda,ked čítam niektoré baby,že im ivf nevyšlo ale ket ano tak moja viera,že nám to vynde sa zvyšuje.Stále zistujem informacie čo robit a nerobit,aby nám to vyšlo.Jedná babenka mi doporučila pred vkladom pit alchemiku a s kyselinou listovou užívat aj vitamín E tak sa toho budem držat lebo jej to pomohlo a druhý vklad jej vyšiel takže hltám všetky potrebné informacie,ktoré by mi pomohli.Teraz len čákam kedy mi pride ms,aby sme mohli postupit čo najskor další transfer.dr.mi povedala,že do mesiaca by mi mohla prist,ale nevie kedy tak mi neostáva nič iné len zase čákat. 😒

kostickabonnie
15. jún 2012

@tinkatinulka takze dnesny telefonat pokazil cely den....ziadost stale stoji v poistovni ☹ asi nestihnem ani julovy cyklus takymto tempom...je mi zle z tej byrokracie, keby som vedela, idem rovno do Ciech za hotove a nemusim cakat na nejaky sprosty podpis !!!

izzie27
15. jún 2012

@dasaa veru veru uz sa Ti to kráti,tak este si uz spanku, pokial sa to da,lebo potom ta drobcek budebudit.To matesize vsetkoje v najlepsom poriadku, lebo to je podstatne.Ja som bola vcera na stretnuti a tam mi kolegyna povedala, žeona sa lieči so zubami u nej a ze pomahaaj takym co sa i nedari, tak skusim este to, potom a j tatino bol u nejakej, aleskolenom 😀 a vraj ajtasa tymto zaobera,tak sa rozhodujem, že ktorú navstíviť.
Cakám na ten pas, aby sme mohliist na tu dovolenku. 🙂
u nas je dnes konecne teplo. 🙂

tinkatinulka
15. jún 2012

@kostickabonnie Ja sa ani nicom necudujkem, tí čo sedia v poistovni asi nemaju take zdravotne problemy ako my. V pondelok ked som bola v Heliku hovorila recepcna ze ziadosti podavane od zaciatku aprila este stale neprisli a ani im v poistovni nevedeli povedat kedy poslu. Smutné ☹

kostickabonnie
15. jún 2012

@tinkatinulka mne ta zenska v poistovni povedala, ze kazde centrum ma limity na pocty schvalenych ziadosti kazdy mesiac, tak ked este nemaju vybaveny april, tak dakujem pekne 😠 ale ked pozna tie pocty, tak by snad mala mat nejaky zoznam a urobit si ciaru, tito budu vybaveni v maji, tito v juni a aha, tak vam to vychadza v julovom baliku.... ale to by asi nevyhovovalo protekcnym 😒
ja si myslim, ze momentalne to asi zdrziavaju aj kvoli tomu, aby sme nahodou nestihli otehotniet do oktobra, dokedy pre niektore plati este dobrovolne nemocenske poistenie podla starych pravidiel 😖 😖 😖

magica78
15. jún 2012

@kostickabonnie ja som si to platila, ale priznám sa od kedy som zistili ze to rusia bola som zuriva a viac som to nesledovala 😒 ako to je teda s tým dobrovoľným poistením po februári?

ivka1404
15. jún 2012

@magica78 po februari sa musí platit už nový balík,v ktorom je nemocenské poistenie-poistenie v nezamestnanosti-dochodkové poistenie.Takže už to není 4,16%(neviem presné to čislo),ale 35,15% zo základu.Ja som si to platila dva roky po 28,74 eur mesačne ku 31.1. mi to zrušili lebo som splnila podmienku 270 dní a do platnosti prišiel ten blbý zákon 😠 .Nik nevedel ako to bude dalej ani na socialke mi nevedeli povedat info tak som to už neriešila,povedali mi len to,že je tám 8-mesačná ochranná lehota,vraj ak dovtedy nastupim na matersku tak sa mi to bude počítat podla starého,kedže som vedela,že to nestihnem v marci som si začala platit dpn po novom,vymeriavaci základ som si dala len 1000,- takže platim do septembra 183,- a potom 163,- mesačné čo je oproti 28,74 riadná pálka, 😖 ale ked som si to prepočitala oplati sa mi to kvoli tej vyšej materskej.A neviem či je to pravda,ale vraj keby som si staré dpn zrušila pred 31.1. a znovu začala ešte pred koncom plati tak by som platila podla starého lebo zopár báb to tak urobilo,no lenže mne táke info nemal kto poskytnut takže platim teraz po novom. 😒

magica78
15. jún 2012

@ivka1404 to viem ze sa tam malo platit ako komplex ☹ a je to velka palka ked si predstavim co by som platila mesacne to si radsej budem odkladat ,ja som si to vtedy dala kvoli materskej ale som si mylsela ze budem prat manzelove slipy a budem tehotna 😀 a nie ze 2 roky a nic a na socialke mali aspon premie

kostickabonnie
15. jún 2012

@magica78 no, dalo sa to este vyriesit tak, ze som sa odhlasila a prihlasila do 31.1.2012 a tym uvedene poistenie vzniklo nanovo na dalsich 270 dni. Ak v uvedenom obdobi otehotniem, tak mi este vznikne narok na maximalnu matersku....ale zistujeme, ze taketo veci su asi len v Bozich rukach a nie nasich planoch 😒

magica78
15. jún 2012

a tie ktore platili do 31.1. nemaju narok ked otehotneju do 270 dni?

zlatanka30
15. jún 2012

@kostickabonnie zazraky sa deju .

kostickabonnie
15. jún 2012

@magica78 nie, tam bola nejaka kratsia ochranna lehota, ale uz si nespominam kolko, tusim 6 tyzdnov, ale to by som si musela pozriet v teme DNP, akosi mi to uz vysumelo z hlavy, hoci v januari som neriesila nic ine 😕

ivka1404
15. jún 2012

@magica78 do konca januara sa platilo dnp po starom ak si splnila 270 dní platenia ukončili ti to automaticky ak nie platila si po starom až do splnenia tích 270 dní tak ako moja kámaratka alebo ako to urobila jej sesternica odhlásila sa z platenia a ešte v ten mesiac sa prihlasila takže zase jej začalo plinut 270 dní,ale kedže to stihla ešte v januari platí po starom dnp teraz ak by si sa chcela prihlasit musíš už platit po novom.Od januara ti však plynula ochránna lehota tyžden na pn-ku a 8 mesiacov na nastup na matersku čo smola niektoré z nás nestiháju.takže jediná možnost ako mat vyššiu materskú je nový system,ktorý dúfam,že ti chrapuni v politike zrušia,pretože z toho mála čo ti dá štat sa nedá vyžit a chlapy tiež nemožu robit od nevidim do nevidím. 😒

tinkatinulka
15. jún 2012

@kostickabonnie No ja som si platila aj platim DPNko ale asi to nestihneme ked to takto pojde dalej,volala som do poistovne a tam nik nic nevie a ani aj keby vedeli nepovedia-krása ked ich platíme my

pancuska
16. jún 2012

cawte babky 😉 vidim ze je tu rec o DNP no ja som tiez dopadla podobne ako vy ....a tiez banujem ze som si to v januari nesrusila a nedala nanovo,ale co uz, po novom to uz asi platit nebudem......
No chcem sa opytat lebo IVF mam uz iste a tak neviete mi poradit nejaky typ na dr ? chcem ist na konzultaciu....ze ci nemate nejakeho oblubeneho dr lebo ja uz nemam doveru tusim v nikom.....a nemate skusenost s nepriechodnostou vajcovodov? treba ich odstranit pred IVF???? lebo mne moj dr povedal ze uz aj ten jeden co mam si budem musiet dat odstranit kvoli IVF.....pekny den

miska32
16. jún 2012

@ivka1404 ja mozem povedat len tolko,ze som ziadne vitaminy ani nejake specialne caje pred transferom nepila, po ket som sla hned do prace, kde som zazivala aj riadne stresy, dokonca som bola nutena aj sa natahovat s tazkymi vecami a vyslo to 😉 pred et som robila presny opak -oddychovala som, hodila sa na pn, aby som nezazivala ziaden stres a pod. A et nevysiel. Cele to je dlemne o tom, ci mate dobre embryjko alebo nie.mne pred ket sami povedali,ze na 90%sa uchyti,lebo je to uplne vyhatchovana blastocysta a jedinym odporucanim mi bolo, ze prve dni po transfere hlavne ten prvy a druhy den byt v total klude. Nanestastie som prave hned v den transferu zazila tak silny stres a emocne vypatie v rodine,ze som si bola ista,ze kvoli tomu soku co som si prezila,to zzse urcite nevyslo. Cize netreba sa nejako tyrat a jest vsetko co je akoze zdrave, ked to ma vyjst,tak to vyjde, treba vsak tomu verit a nestracat nadej,bojovat a netrapit sa ziadnymi vycitkami,koniec koncov,aj tek nezalezi na nas ani na doktoroch ci to vyjde,s prosabmi sa musime obraciat niekde uplne inam.....velmi to drzim prsteky, aby ste to zvladli 😉

miska32
16. jún 2012

@boska74 ahoj boska,ja som si davala vlozit len jedno,lebo som straaaasne nechcela dvojky. sesternica ma dvojky a viem aky to je zahul a co vsetko to obnasa. Drzkam labky,nech to vyjde🙂a hlavne vela sil🙂inak som si davala vlozit jedno aj z toho dovodu,ze sme mali aj mame vela zamrazencov,tak som si povedala, ze prvy pokus vyskusam postupne po jednom a tiez mi to ani doktorka neodporucila dat si dve,lebo ze som strasne chuda a nevynosila by som ich. Ale zrejme keby icem uz na druhy pokus ivf,tak by som uz asi dala dve. Je to strasne individualne a treba sa pytat pytat pytat,nech ti doky povie,co ti odporuca 😒

cikyta
16. jún 2012

@pancuska Ak máš IVF iste, tak priechodnosť vaječníkov, či ich odstránenie nemusíš vôbec riešiť. Pri IVF nezohrávajú žiadnu rolu. Pri IVF sa táto "časť" preskakuje. Vyberaju sa vajíčka z vaječníkov a vklada sa embrijko do maternice...

miska32
16. jún 2012

@kostickabonnie ahoj,chcem sa ta len spytat,staci ak v tych 270 dnoch otehotniem?Lebo ja som blla v tom,aj mi to myslim bolo tak povedane,ze ak v tych 270 dnoch nastupim na matersku, tak budem mat maxim. Matersku,ze nestaci len otehotniet. Ja som to tiez tak zrobila,ze som sa v januari kdhlasila a nasledne o dva dni prihlasila a bezi mi to myslimnejako do polky oktobra a kedze som otehotnela az teraz,ta, nastupit na matersku pocas tych 270 dninestiham, a.e keby to bolo tak ako pises.......nevies teda ako to je?lebo neviem ako inde ale u nas su na so ialke tak xtrasne mile a ochotne panie na socialke,ze sa tam len vytocim do maxima a idem radsej prec aby som si tam nezrobila hanbu,hruuuuza,co za osoby to tam robia.

boska74
16. jún 2012

@miska32 miska, dakujem za povzbudenie, ja som presne ako ty sa v januari prihlasila na DNP a tiez plati do oktobra.pochopila som ze si tehotna🙂 kamaradka pracuje na socialke a vysvetlila mi to tak, pokial otehotniem do toho oktobra, som v ochrannej lehote takze matersku ti platia.

magica78
16. jún 2012

@ivka1404
@kostickabonnie tak to sa mozem na to nove priplacanie .... jedine by som to vyuzila keby som bola hned tehotna a dam sa na PN + materska vtedy by to boli dobre vynalozene peniaze. lebo keby som to mala platit a boh vie kedy to vide tak by som sa im zasa naplatila. predtým som to platila cez 2 roky a vobec som to nevyuzila a cakala som stale ze uz budem tehotna a nic ☹ ale hlavne ze tety na socialke boli premie 😀 ono mi to nikedy pripada ze tie tety maju premie za to kolko neprerozdelia penazi ,lebo ked sa clovek pýta tak su ako partizáni. su rozne prispevky len ked nevies a nepýtas si tak nedostanes

pancuska
17. jún 2012

@cikyta dakujem to by ma velmi potesilo....vies moj dr mi tvrdil ze vajcovod treba odstranit lebo po ovu vyplavuje nejaku tekutinu ktora by sposobovala ze by som to potratila,ale myslim ze v centre mi povedia....lebo nerada by som bola keby mi uz aj ten posledny vajcovod odstrania,aj ked ho naozaj pri IVF nepotrebujem asi dolezitejsiu ulohu hraju vajecniky ktore mam chvala Bohu v poriadku!!! neviem ci mam pravdu 😉

fliacik
17. jún 2012

Ahojte, nechce sa mi čítať celú diskusiu, asi bude lepšie, ak sa priamo opýtam. Nikdy som v žiadnom CAR-e nebola, ale na jeseň chceme ísť do Heliosu. Mohli by ste mi poradiť, aký bude postup, s akým predstihom sa tam mám objednať a čo ma (nás) bude čakať? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.

ivka1404
17. jún 2012

@fliacik no o tom sa už tu vela krát popisalo,ale to by si musela fakt vrátit sa o niekolko stránok spet a hladát prispevky ktorích je dost takže by si hladala ihlu v kopke sena.Objednát sa možeš hocikedy ak chceš stačí ti mesiac dopredu budeš to mat asi lepšie lebo sú dost vytažený.Takže len závoláš a povieš,že na kedy sa chceš objednát lebo mi ked sme sa objednávali na prvu konzultáciu tak sme čakali cez tri tyždne.Na pohovore sa vás budú pytat na váš zdravotný stav,prekonáne ochorenia a podobné veci ohladom zdravotného stavu,ako dlho sa snažíte o babetko či viete približné príčinu prečo sa vám nedarí my sme vedeli pretože muž chodil na vyšetrenie k urologovi a zoberú ti krv a podla potreby ti možu urobit sono,tvojho partnera objednáju na krv a spermiográm a potom podla vysledkov vám povedia ako budete dalej postupovat.Urobia ešte kontrolný spermiogram a povedia vám či je nutné umelé oplodnenie alebo stačí inseminácia alebo ak nebudú váše vysledky zlé možu vám zo začiatku len plánovat pohlavný styk.To všetko ti povedia až ked budú mat všetky potrebné vysledky. 😉

fliacik
17. jún 2012

@ivka1404 Ďakujem, si zlatá...a na tú prvú konzultáciu sa nemusí ísť počas menštruácie? Lebo v KE to vraj robia takto...

ivka1404
17. jún 2012

@fliacik nemusíš,ani ja som nebola,ale bola som aj ty pojdeš ešte na krv ked budeš mat cyklus,aby ti urobili ešte jední vyšetrenia

fliacik
17. jún 2012

@ivka1404 Joj, ďakujem, hádam nám pomôžu...držím palčeky, nech sa aj Vy dočkáte, každá žena si zaslúži byť mamou, aj keď niekedy je tá cesta trošku dlhšia a ťažšia...