Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 to je normalne,daj si ibalgin alebo cosi ine od bolesti.
@makovicka53 Mojaaa, vydrž to nejako, onedlho si nájdeš // a na bolesti si ani nespomenieš 🙂
@tessy2121 mala si pravdu dnes je uz lepsie...boze to su stavy...kedy mas predpokladany vklad?
@fliacik moja si zlata..dakujem..dnes je to lepsie ...
@makovicka53 v utorok alebo v stredu.Kolko vajicok sa ti oplodnilo?
@tessy2121 ja asi v stredu...oplodnilo sa 11 uz len nech sa dobre vyvijaju...v pondelok budem mudrejsia 🙂
@makovicka53 no mas krasnu urodicku, tak len uz sa im pekne prihovaraj, aby to vydrzali a bojovali z celej sily. 🙂
@izzie27dakujem... veru..stale im dohovaram...v stredu by mal byt transfer...
@tessy2121 tak papiere na adopciu sú doma tento tyždeň vybavíme potrebné formality a potom nás ešte čáka zopár sedení u psychologičky,ktorá nám napíše posudok ku žiadosti a ešte jedná návšteva od pani z UPSVaR a potom žiadosť odovzdáť do žiliny a potom už len čákať cca 3 roky na drobca.A ako sa máš ty ako sa majú vajíčka? Sú o.k.? 😉
@ivka1404 ahoj,to ma tesi ze vsetko ide hladko,len ta cakacia doba je katastroficka,ale neboj,urcite sa dockas.
U nas je vsetko v najlepsom poriadku. Z 10.oplodnenych vajicok mame krasnych 9 embryi. Hadam sa im bude takto darit aj dalej. V ut.ma byt ET a konecne nam budu mat aj co zmrazit.
Velmi sa tesim a verim im.
ahojte baby som tu nova a som pred mojim prvym IVF 28 mame sedenie uz druhe a zaciatkom mesiaca by som mala zacat brat hormony vajickovody nemam snad sa to podary
@makovicka53 no myslim na teba a drzim palce vsetky ktore mam 🙂
@tessy2121 ja na tvojom mieste by som si dála dve keby som mala tú možnosť a mála by som aj na zmrazenie, šanca na úspech by bola vyšia a bud by sa uchytilo len jedno alebo dve portom by rádosť z úspechu bola dvojnásobná,ale nakoniec sa aj tak budeš musieť rozhodnuť sáma.No po skusenostiach by som ja riešila tôtomožnosť. 😉
@ivka1404 mam na to rovnaky nazor ako aj ty, chcela by som si dat vlozit dve embrya. No rozmysla som aj nad tym,ze co bude potom,ked sa deti narodia. Cely tyzden som doma sama, partner chodi len na vikend, byvame na 2.poschodi bez vytahu,mame psa,rodinu velmi daleko,jednoducho neviem ci by som to sama zvladla.
Tak babo rad....
@ivka1404 ked sme boli zaniest vsetky papiere, tak sme sa s tou pani dohodli na termíne, kedy pride. prisla, iba sa opytala na zaujmy, ci by to mohli byt aj dvojicky, ci rodina s tym suhlasi a isla preč. Tak 10 minut bola u nas. Bola velmi zlata. potom sme este raz prisli k nej do kancelarie, tam nas oboznamila s celym procesom. a teraz v stredu uz mame 1. sedenie so psychologickou.Ale aj tak sa este nevzdavam myslienky mat vlastne dietatko. 😉
@izzie27 juuj zlata si...normalne mam podozrenie na OHSS...som naduta strasne, netrovi mi, brucho mam ako balon..neviem co robit..sice aj spominali ze budeme trosku nafuknute ale toto sa mi zda moc..citim prepchatost ako po jedle..
@makovicka53 nedali ti injekcie na OHSS? Mne partner kazde rano picha SOLU-MEDROL. Ak ti je na nic, zavolaj aj teraz Krajkovi na mobil,nech ti ovie,co mas robit.
@tessy2121 ..nie nedali mi len fraxiparin si picham..ja neviem ci je to ten ohss..ale fakt sa citim nafuknuta..uplne plnost v bruchu..a aj ked idem na wc tak mam mierne tlaky v podbrusku...ci to len doznieva ten odber fakt netusim...
@makovicka53 ked mas len mierne tlaky tak je to asi Ok,mne bolo uplne na nic vcera,ale dala som si Ibalgin a dnes mi je dobre. Uvidis ako ti bude zajtra,ak zle,hned volaj.
@tessy2121 no z praktického hľadiská je to dilema ja by som to mala ľahšie kedže rodičia bývajú vo vedľajšom vchode a svokrovci v susednej dedine,vlastné celú rodinu máme okolo seba,ale na tvojom mieste by som sa fakt ťažko rozhodovala, no aj tak by som to riskla,ved ked sa niečo v živote rozhodujem ťažko tak si poviem ,,ked to zvládli druhí zvládnem to aj ja,, tak neviem musite sa s partnerom porozprvávať čo ak budu dve ako bude váš život vyzeráť,či by existovala niejaka pomoc pri opatrovani atd. ale ak nevydite riešenie dvoch mimi abojíš sa,že to sáma nezvládneš ták strach je silný radca a daj si len jedno,však ak ti ostánu embryka na zamrazenie vždy máš ešte dalšiu šancu.držím ti palce,aby si sa správne rozhodla.p.s.nie vždy sa ujmu obe embryka, môže sa stáť aj to,že jedno sa ujme a druhé nie. 😉
@radka1704 samozrejme ze sa zmeni. Bud zareagujes dobre a budes mat vela dozretych vajicok,alebo ich bude menej. Mne pri 1.IVF vzali 12 vajok,10 bolo dozretych, no oplodnilo sa len 7. V den vkladu,po PK nam ostalo len jedno.
Pri 2.IVF vajecniky zareagovali velmi dobre,vzali mi 19.vajok,z toho bolo 16 dozretych,oplodnilo sa 10 a zatial mame 9 kvalitnych embryok a zajtra mam vklad.
Hlavne sa nicoho neboj,zvladnes to.

@tessy2121 ahojky odobrali mi 13 uvidime zajtra mam volat...lenze mam dost velke bolesti odspodu...hrozne tlaky...snad sa nieco nedeje...vajecniky citim poriadne aj ked chodim 😒