Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@janie7 no môj to ma v genetické. No a chodím Bergendiovej . No čo som čítala tak že tie intralipidy sa sa dávajú na zvyšene NK bunky a tie ja mám trolinka nízke tak a na cytokyni je medrol no mne nepomohlo nič.
@hmmm71 áno mám dve deti z prvého manželstva syn 20r dcéra 14r.
@butterfly333 Tak to má tvoj muž super, na mne vidno každé kilo naviac. A aký názor máš na Bergendiovú, sestra, ktorá je síce mladšia, ale je na tím v tomto smere horšie z nej nemala dobrý pocit. Ja som bola u Prokopičovej a celkom v pohoďke. Asi tie intralipidy ešte prediskutujem s Tomom, keďže NK bunky mám len mierne zvýšené, nech to nenarobí viacej šarapaty ako osohu, keďže som čítala, že NK bunky síce znížia, ale cytokíny môžu zvýšiť. No a nikdy nevieš možno ti po medrole klesli hodnoty, uvidis po nasledujúcom vyšetrení. Držím palce🙏🏻
@janie7 no Bergendiova nič moc za 5min si vypýtať 30e a poriadne nevysvetlila nič. A a čo sa týka sestričky taká ryšavá no katastrofa infuziu mi napichla na 5x reku ok tieklo to ja unavená som zaspala a po hodine som musela na wc prišla sestrička druhá a ja ruku jak loptu napuchnutu tak mne ťa infuzia tiekla asi hodinu mimo tak ma znova napichli už to bolo ok no ja som mala potom doma také bolesti ruku zapalenu opuchnutu nemohla som s ňou hýbať bolela ma nič som.snou nemohla robiť cela mi horela. Kúpila som si heparinovu masť teploty som mala a to bolo 4dni pred vkladom ja som sa to bála v Brne povedať aby mi nezrušili vklad tešila som sa na to. No možno práve ten zápal v ruke to mohol skomplikovať že sa vklad nepodaril. No sestrička v imunovital že to sa vstrebe. Posielam foto ruky.
@butterfly333 Ja som obrovsky bojko, co sa tyka ihly do zily a zase som sa utvrdila v tom, ze sa budem bat aj nadalej 😲
Ale uz to mas snad ok. Boze, clovek a zveri do ruk "profesionalom" a potom trpi..strasne, mrzi ma to. Je velka pravdepodobnost, ze to nevyslo kvoli zapalu ☹
Ale neboj, najblizsie to vyjde!
A budes mat babo aj s terajsim muzom a este si potom aj to nove auto kupite, uvidis!
🍀
@hmmm71 no snad uz na budúce to budem lepšie lebo v Brne mi to napichli na prvú šupu na parádu. Tak snáď druhý vklad bude úspešný keby nebolo to brno tak ďaleko tak chodím na tie intralipidy tam.
@butterfly333 No ty bláho, to je normálne podnet na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Toto keby sa stalo mne, tak ich môj muž rozvláči v zuboch a boli by pretriasaní na každej televíznej stanici. Myslím, že ešte na túto tému hodíme nestranný rozhovorv aj s Tomom, snáď som si ho na to už dostatočne spracovala😉 Pri tej mojej minimalnej odchýlke, fakt začínam rozmýšlať nad tým, či to vôbec nasadzovať (posielam nižšie).A posielal ťa na reproimuno priamo on, alebo to bola tvoja iniciatíva? A v Brne ti to určite pichli intralipidy bez problémov. Mne keď dával v Brne anestézu ten modrooký anesteziológ, ak som správne priradila fotku k menu, tak je to dokonca pán primár, tak sa mi v kuse pozeral do očí a ja som sa v nich strácala aj bez anestézy😀, kanylu mi zaviedol tak, že keď som si dávala po punkcii dole náplasť, tak tam nebola ani kvapka krvi, platonicky som sa normálne zamilovala😀
Môj muž má všeobecne problém so žilami a v Brne keď ho pichli, tak ani modrinu nemal, sú proste úžasní, len presne ako hovoríš, keby sme za nimi nemuseli cestovať hodinu a pol z BA☹
A presne, možno práve ten zápal bol problém, prečo sa ten prvý vklad nepodaril. A nechceli ste skúsiť najprv darované vajíčka, že ste išli hneď do embryjka?
@janie7 no ja a moje vajíčka asi by z toho nič nebolo. Počuj ak budeš s Koukalom volať či písať skús sa len tak opýtať či toto nemohlo mať súvis že vklad nevyšiel. Ja keď tam pôjdem sa na to opýtam jeho len by ma to zaujímalo. A do imunovital som sama išla keďže sa dlho nedarilo. No a ti poviem ťa sestrička ryšavá mala ešte aj špinavé nechty no hrozné aj som im napísala na imunovital stránke recenziu a dr ma tam sprdla veď si to tam prečítaj no písala som len pravdu a bola tam somnou kamoška a presne to isté mi napísala o tej sestričke tiež ju napichla na 5x. No vieš možno by to bolo vtedy dobré nahlásiť a prešetriť no vtedy ma to nenapadlo a mala som bolesti v tej ruke úplne som ju mala nepoužitelnu nič som snou nemohla robiť ako by bola ochrnuta. No škoda že to brno je ďaleko chodila by som tam radšej na tie intralipidy. No bola som tam vtedy sama v tom imunovital na tu infuziu muž bol v praci vtedy.
@butterfly333 Myslela som to tak, že by si mala darované vajíčka oplodnené tvojim manželom, nie celé embryjko, čiže tvoje by neboli, ale budú tam gény aspoň tvojho manžela😉
Ako na Imunovital som už počula viacero negatívnych ohlasov, tak keď mi Tom povie, že teda ísť aj do intralipidov, tak rozhodne nepojdem na ne do Imunovitalu a idem od budúceho týždňa hľadať na intralipidy iné centrum, alebo lekára, kde mi ich budú aplikovať. Neviem či s Tomom budem ešte tento mesiac volať, lebo sme sa už tak priebežne rozlúčili a zaželali si pekné sviatky, ale keď s ním budem osobne, verím, že už v januári keď mi príde v pohode mrška a nenakydá sneh, určite sa ho na to spýtam, lebo ma to samu zaujíma. Čiže ty si mu nehovorila vôbec, že si prekonala zápal kvôli tej krave z Imunovitalu?
Veď to, že vtedy keď si mala tu ruku napuchnutú, si bola rada, že si sa z toho vôbec dostala, nie to ešte riešiť sťažnosti. Ale neboj, príde na psa mráz. Skúsim vyzistiť či nedávaju intralipidy aj v Alphamedical na Trnavskom Mýte, mám tam super doktorku čo nám robila genetiku a je tam veľký labák.
@janie7 moja darovane vajíčka sme neuvažovali zhodli sme sa takto pre to darovane embryo .No a to alphamedical je v trnave? Len vieš oni v imunovital nedajú recept na intralipidy. Skús zistiť teda niečo kde by sa dali podat tie intralipidy tiež by som tam sa nerada dala dokaličit. Lebo ja už neviem mne Koukal písal že pred ďalším vkladom musím do imunovital na krv a znova na medrol asi. Počuj a v Brne by to nepredpisali čo myslíš?
@butterfly333 Počkaj, on ti priamo písal, začínam žiarliť😀, alebo to bolo cez koordoinátorku? Jaj takto, ty si z Trnavy, neviem či je, ale mohla by byť, ja som myslela na BA. Určite by sa dali predpísať, aj my sme nad tým rozmýšlali, len neviem, či by sme moc nepreplatili, keďže recepty z Brna sa nepreplácajú. Kľudne poviem Koukalovi, že aká otrasna situácia je tu na SK a keď nebude súhlasiť aby sa celá klinika presťahovala do BA, tak nech dajú aspon recept😉
@janie7 no po neúspešnom vklade asi v auguste som s ním volala lebo som mu hovorila že cca pred 4r mi robili hysteroskopiu aj laparoskopiu a chcel že nech mu pošlem výsledky z toho aby vedel povedať či treba znova na laparoskopiu no potom mi písal že to mám ok takže netreba no ja neviem predsa to sú už 4r. A tie intralipidy aj tak to poisťovne nepreplacaju platí sa 40e za jedno tak neviem brno či to predpise a otázne kto by to podal. Lebo imunovital ich nechce predpísať lebo chcú na nás zarobiť inak tie intralipidy na predpis cca 10e stoja. A ja som okres Hlohovec.
@butterfly333 Jasne, komplikovanejšie prípady rieši asi priamo on😉 No ak je to 10e bez preplatenia poisťovne tak nie je o čom. To si kľudne možme dať predpísať Marcelom, teda aspoň mne všetko predpisuje Marcel a aplikovať to je možné podľa mňa priamo aj u gynekológa. Nemyslím, že by mal s tým problém predpísať to, keď mu poviem ako v tom Imunovitale baby dopadli, však oni dobre vedia, že tu to zdravotníctvo je celé na houby, česť pár výnimkám, len to nepovedia na plné ústa😉 Skúsim každopádne zistiť, kde by sa to tu dalo aplikovať a budem múdrejšia, keď sa o tom poradím s Tomom. Ešte, že vraj aj tu na Antolskej je reproimuno a primár Mudr. Petrenko je vraj výborný tak rozhodím siete😉
@janie7 To by bolo super moja lebo ozaj tam už na intralipidy nechcem ísť. Banujem že som to v Brne nepovedala no tešila som sa na ten vklad a bála sa že by ho zrušili no možno by to bolo dobre kto vie. A tých 10e je nič aj keby to ma stať viac pre dieťa spravím všetko aj nemožné. Unas v rodine sa všetko zle deje len mne keby ti mám rozprávať tak to je na veľmi dlho. Segra jedna aj druhá bez problémov tehu bez trápenia a ja už od 18r som ležala 2x na onkologii v BA kde mi operovali maternicu 7x som prišla o dieťa jedno v 22tt som rodila mŕtve mám pravu nohu 5x operovanu prsty na nohe mam zošrobovane spadnuta klenba od operácie ešte horšie nezohnem prsty poriadne a noha bolí. Operovane ostrohy na pravej nohe 2x aj koleno umelú chrupavku. Teraz ma čaká operácia ľavého kolena aj na ľavej mám operovane ostrohy vysekavane kosti. Napadol ma americký stafordterier mám pravu ruku dohryzenu a boli občas tie jazvy aj dnes ma dosť bolela. Nebola to moja chyba ten pes utiekol majiteľke v obchode kde som robila a napadol ma ten pes bol celé dni na reťazi a odtrhol sa lebo sa mu vôbec nevenovali. No mám toho dosť za sebou ale som vďačná že mám deti najlepšieho manžela a sme zdraví to je to naj.
@butterfly333 No moja zlatá, s tebou sa fakt osud nemazlil, ale verím, že toho zlého už bolo aj u nás dosť a rok 2021 nám dá do vienka vytúžené poklady😉 Ja som nedávno upratovala u nás doma v kúpelni, nadou mnou sa prehriala žiarovka a okolo mňa začalo lietať popukané sklo a mne sa nič nestalo😉 Nato pribehol vydesený manžel, že čo sa deje a keď ma videl ako nevestu medzi tými črepinami tak len zahlásil, že to je znamenie, že Koukal to dá na prvý šup😉
Pozerala som toho Mudr. Petrenka, ohľadne intralipidov,čo som spomínala, ale on je tá istá škola čo Mudr. Behúňová z GYN FIVu, tým, že neakceptuje liečbu v zahraničí - to mal chudák môj gynekolog iné divadlo, keď jej volal, že či by mi nemohla na základe Marcelovho receptu predpísať Pergoveris, lebo on na to nemá oprávnenie. Nahúkala naňho, že oni Pergoverisom nestimulujú a že keď niečo chcem nech sa k nej objednám- vďaka bohu nevedela, že som jej bývalá pacientka😉 Našla som CAR Repromedica, kde je zhodou okolností odborný garant "náš" Marcel🙂 a je tam podanie infúzie za 25e, ale musím prezistiť či teda treba intralipidy doniesť alebo ich majú priamo oni, lebo pochybujem, že v Alphamedical ich budú mať. Ale v Repromedice by som sa skúsila odvolať na Marcela, prípadne tam naklušem s receptom od neho😀
@hmmm71 Ahojky, no bohužial všetky tieto športy sú o peniazoch, ale chcela by som vidieť tvojho muža hrať hokej, musí byť škovný😉 Ja hokej a samozrejme hlavne hokejistov zbožnujem🙂
Inak, včera som chcela poslať kamoške link na toho anesteziológa a si predstav, že na tom linku bolo síce jeho meno ale už iba prázdna fotka, som ju asi vypozerala😀
No a ani sa nenazdáš a budeš mať bruško ako balónik🙂, veľmi rýchlo to ubieha.
Počuj, mám k tebe jednu prosbičku, ak by ťa to neobťažovalo a teda ak by si išla ešte do Ferticentu na kontrolu, bola by si taká zlatá a spýtala by si sa, radšej opatrne Mudr.Maršíka či v ich centre podávajú intralipidové infúzie a ak áno, či aj pacientom, ktorí nie sú ich klientami? Zistila som totiž, že Maršík robi aj reprodukčnú imunológiu, ale na Antolskú sa mi do Petržalky z Ružinova fakt nechce trepať. Riešime totiž s @butterfly333 podávanie intralipidov inde ako v Imunovitali.
Krásne tehuľkovanie želám a hlavne veľa zdravíčka.
@janie7 Ahoj 🙂 Moj muz teraz ale uz vobec nevyzera ako sportovec, uz ma dost nadvahu 😀 z tej jeho choroby..a celkovo ho neuvidis ani sa rychejsie pohybovat, nie to bezat, ale zato, ked ide lyzovat, je dolu zo svahu prvy, on z neho doslova zleti. Vyrastal v Poprade a lyzoval v podstate odkedy zacal chodit.
Brusko ako balonik uz mam 😀 Ale to je skor nafuknute by som povedala, lebo takuto velkost by malo mat podla mna v 4-5 mesiace a ja som len v 8. tyzdni.
Otazku som si napisala na papierik, ked tam pojdem, opytam sa 🙂 Uz tam pojdem iba raz, 21.12. Poslednykrat k nim 🙂
Tak zakaz vychadzania mimo okresu chvalabohu nie je, takze nadalej plati, ze rodicom to oznamime darcekom ( hackovane biele papucky ). Uz sa tesim, bude to presne o tyzden.
@janie7 To je v blave? To by bolo dobre keby sa to dalo podať u nich no skús pozistovat ty si taká šikulka. Ja verím že budúci rok sa to podarí aj nám. 😘
@hmmm71 Pokiaľ z toho svahu nezletí šusom, tak je stále borec😉
S tým tvojim bruškom je to len dobre, nech má krpec alebo krpce😉 dostatok miesta.
Akurát som sa teraz vrátila z nákupu, a ako som stála v rade, tak predo mnou stálo také cca 12 ročné dievčatko s ocinom a vkuse sa za mnou obzerala šepkajúc otcovi, že aké má to dievča pekné rúško. Tak som si tak v duchu pomyslela, že moja zlatá, keby si ty vedela koľko ja už mám rokov😀 Ale potešila.
Ďakujem krásne za ochotu ohľadne toho opýtania, si poklad, pripadne či Mudr. Maršík nevie poradiť kde ich podávajú, ak u nich nie. Len ma picne, keď povedie, že Imunovital☹
S tým zákazom vychádzania určite krotili Matoviča, takže Vaše mega prekvápko sa určite podarí🍀
@butterfly333 Ano, Repromedica je v Blave, na Búdkovej ulici. Určite vyzisím, nie nadarmo som manažer😉 A verím, že Tom bude mať najúspešnejšie vklady roku 2021 pri nás dvoch 😉🍀
@janie7 tak to dúfam a verím že sa nám to podarí a rok 2021 bude ten náš. 👍👍👍
@janie7
@butterfly333
Dievcata, velmi vam obom fandim a drzim palce 🍀
@hmmm71 si zlatá ďakujem veľmi pekne 😘😘😘
@janie7 Ahoj, tak som sa dnes pytala Marsika na tie infuzie intralipidove a oni to,zial, nerobia a ked som sa pytala, ci vie odporucit, tak pozna iba jednu firmu a ta sa ti pacit nebude 🙂 Imunovital..O inej ani nevedel...
Inac srdiecko pekne bije a babo ma uz 1,6 cm. Dnes som vo Ferti bola poslednykrat a uz sa idem akurat objednat k mojmu dr na januar.
Babo je teda iba jedno, nebudu to dvojicky, tak to vyzera, za sa tam budem musiet o 2 roky vratit 🙂
Uz sa tesim hrozne na stvrtok, ked posledny darcek nasi dostanu hackovane papucky, podla mna budu strasne revat a strasne sa tesit 🙂 A tak budeme revat a tesit sa vsetci a potom sa vsetci okrem mna opiju 😀
@hmmm71 Ahoj, ďakujem krásne za opýtanie, inak ja som aj tušila, keď to nemali popísané v cenníku, že to asi ani nepodávajú, ale nádej umiera posledná😉 Mám ešte dva tipy, kde po novom roku zavolám a keď by ma ani tam nezobrali, tak poprosím Marcela nech recept na ne predpíše on a hodím sa do polikliniky, kde viem, že podanie infúzie bude bezproblémové, len je tu ešte otázka, či mi to teda Tom odporúči, keďže ten jeho potmehúdsky úsmev vravel za všetko😉
To potvrdenie tvojho jedného bábätka, mi zase naznačilo, že som mala ísť asi vážne študovať medicínu, keďže ako si mi opisovala, že koľko bunkove embryjka vkladáš, povedala som ti, že to 10 bunkové je vitálnejšie a to sa aj ujalo🙂 Ale nie je dôležitý počet, ale zdravie bábätka a maminy😉. A veľa krát sa stalo, že po tom prvom bábu, by malo ísť splodiť druhé oveľa ľahšie😉
Želám ti relax max pri tehuľkovaní, užívaj si pohodičku, vo štvrtok šťastnú cestu na východ, úžasné oslavy s háčkovanými papučkami a krásne sviatky aj keď viem, že pre Vás budú tento rok najkrajšie🎁
@janie7 Tak vybav tie intralipidy najlepsie, ako sa da 🙂
Marsik mi inac vravel, ze som krasny pripad toho, ako aj pri tak nizkom AMH moze byt uz na prvykrat kvalitne embryo 🙂 Mala som naozaj obrovske stastie a dakujem Bohu za to 🙏 No ak by to druje slo prirodzene, bolo by to super 🙂
Tiez prajem krasne sviatky, oddychni si a nacerpaj silu na dalsi rok, lebo vsetko sa zmeni 🙂 rok 2021 musi byt TOP!
PS : dnes som sa rozhodla, ze sa po materskej nevratim na toto miesto..mna uz nebavi mat na starosti 600 zakaznikov a riesit ich problemy 🙂 Budem sa musiet po niecom novom poobzerat, najlepsie sa zasit niekde a robit administravitu a nemusiet komunikovat so zakaznikmi...uz nikdy prosim .po 8 rokoch stacilo a este teda tych cca 6 mesiacov vydrzim a potom uz nikdy.
ajojte zeny, vidim ze tu je rozsiahla komunikacia o IVF... ktorej z vas sa to podarilo a v ktorom ste v tyzdni? ja som tiez po ivf, moje prve, vkladali sa 2 ale 1 da ujalo.... ja som aktualne 8tt+1

@hmmm71 Som sa pomylila, dokonca uz len 32 tyzdnov 😀