icon

Idete na IVF v júli-auguste 2020?

smeja1981
3. júl 2020

Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??

hmmm71
18. jan 2021

@janie7 Ahoj, zajtra mas den D, som zvedava, co si potom vsetko od teba precitam 🙂
No iny ukaz si, po 40-tke a tak vysoke AMH..zavideniahodne 🙂
Drzim zajtra palce a davajte pozor na cestach

janie7
18. jan 2021

@hmmm71 Ahojky, ďakujem krásne 😘 Zajtra sa už má počko zlepšovať a snežiť má v Brne až okolo 18:00, tak keď s Tomom ešte niekde nepôjdeme na kafíčko, tak by sme to mali stihnúť, prípadne tam ostanem ako maskot kliniky😀 Dnes ma inak @butterfly333 veľmi potešila, lebo má s Tomom telefonát 26.1., tým pádom mi to vychádza tak, že ho budem mať na 99 percent na vklade. Jupiiii.💃 Určite dám vedieť potom na čom sme sa dohodli, mám naňho pripravený špeciálny Hujerovský zošiť s otázkami a obrázkom Haberu ako záložku, a v ktorý deň bude vklad😉 U teba všetko OK?

hmmm71
19. jan 2021

@janie7 No asi si akurat tam 🙂 Som veeeelmi zvedava, ako si dopadla!
U mna vsetko ok, mam pred sebou posledny den 1. trimestra, zajtra zacinam druhy ❤ Stale ziadne priznaky, tak snad uz ani nepridu, akurat mam ( nie vzdy ) hlad, ktory neviem ovladat a niekedy ranajkujem aj 3krat, uz teraz som ako bager 😀 Ale je mi to jedno, po porode zhodim.

janie7
19. jan 2021

@hmmm71 @butterfly333 Dievčence ahojte, no ja dnes normálne nemožem🙂 Pocity z Toma a koordinátorky neskutočné a moje telo milo prekvapuje čím ďalej tým viac, normálne by som tam u nich ostala až do Ketu. Pri UTZ bol Tom bohovský, mi hovorí: výborne, folikuly tam nemáme, ty tam nechceme a cysty tam také nemáme a te už vubec nechceme😀 Pôvodne chcel naplánovať KET na 29.1. ale nakoniec si tú dovolenku berie, chudák chcel ísť lyžovať na Chopok, tak sme mu museli povedať, že bohužiaľ všetko máme pozatvárané, no hodila som na neho psie oči a povedal, že termín mi teda dá na 27.1. aby som mala jeho, tešim, tešim💃 Samozrejme pýtala som sa ho, že zase aby to nebolo skoro, on len pokrutil hlavou, že na to že som len 9. deň cyklu, mám optimálny stav, tak ma ubezpečil že Estrofem to do 27.1. krásne zvládne. Bavili sme sa aj o embryoglue a úprimnejšie slová som ešte nezažila, keď zahlásil: No žádna sláva to není.
@butterfly333 Ukazovala som mu tú tvoju ruku, aj si ťa pamätal a proste nad tými fotkami len krútil hlavou, že to by sa vonkoncom nemalo stať, že by tiekla intralipidová infúzia pomimo, ale, že vraj by to nemalo mať vplyv na uhniezdenie embryjka. Ja som mu hovorila, že tam by som na intralipidy v živote nešla a teda, že budem chodiť k nim, ale naplánoval to tak, aby to bolo spojené aj s niečim iným, nie len s intralipidami, nech citujem: Nebehame kilometre hore dole😉
Ako mi tiekla intralipidová infúzia, s koordinátorkou sme preberali naše zdravotníctvo, z anesteziológa Viktora sa vykľul Vašek- mne k tej fotke to meno vážne vôbec nesedelo a ako sme sa rehotali, tak zahlásila, že tie oči má fakt echt modré a že či som sa do neho náhodou nezamilovala😍 Aleže na KET mi ho bohužial nemôže objednať, ale môže tam byť môj muž, nemôžem z nich. Môjho muža hneď napadlo, že pred Ketom by sme sa mohli spolu s Tomom odfotiť, nech máme všetko zdokumentované😀 Koordinátorke som spomínala, že som mala neskutočný zážitok pred punkciou, ale, že to je na dlho, tak to by sme mohli prebrať, keď všetko krásne vyjde, samozrejme na prvý šup, na kafíčku ak budú súhlasiť aj s Tomom. Ona na to, že to on pude rád😉 Hold, toš moja slohová práca, z cca 3 hodín pobytu na klinike, dúfam, že vydržíte čítať až do konca😀

butterfly333
19. jan 2021

@janie7 bože moja ale si sa rozpísala som rada že všetko klape ako hodinky za chvíľu máš vklad to je super. No inak som myslela ze na tu moju ruku povie že to mohlo byť tým že sa to neujalo no čo už chýba bude niekde vo mne.

janie7
19. jan 2021

@butterfly333 😀 A to som sa krotila, Tom mi to vysvetľoval tak s tými intralipidmi, že vlastne ten vytekajúci sójový tuk, môže spôsobiť zápal v ruke, ale nemalo by to mať vplyv na to embryjko. Neboj, Tom určite nájde riešenie na tvoj problém, kto iný, ak nie on😉, len si spíš všetky otázky na neho, ja som mu tam otvorila ten môj Hujerovský zošit a on sa tým mojim otázkam tešil ako malé dieťa. Sa nám ponosoval, že väčšina pacientov mu tam len švacne výsledky z vyšetrenia, že doktore, starejte se😉 Inak sme sa s Jankou- tou istou koordinátorkou, čo máš aj ty bavili, že prečo na SK, je tak málo miest, kde sa podávajú intralipidové infúzie a problém je to, že všeobecne sú tie intralipidy drahé a tažko uskladniteľné, či ako zaklínadlo Mudr. Koukal a Štelcl zafungovalo pre CAR Repromedica keď som tam volala ohľadne intralipidov, oni spolupracujú s nimi a že slovenských klientov tam majú odporúčať, ale ona to z hľadiska ich prístupu, čo som jej potvrdila aj ja, odmieta a veľmi dobré robí😉

butterfly333
19. jan 2021

@janie7 no moja len ja už ani neviem čo sa ho chcem opýtať aké otázku no zvažujem že skúsime zas darované embryo. Písala som s jednou babou ona tiež chodí do reprogenesis Brna veď ona mi ho odporučila to brno a bol s teda na DV ma už dcéru a ona bola v 44r. A teda mi povedala ze lepšie aj väčšie šance mám pri DV ako zo svojími vajičkami a predsa je to lacnejšie. Tak asi skúsime ešte raz to DV.

janie7
19. jan 2021

@butterfly333 Skús sa ho predovšetkým spýtať na ten rozdiel medzi darovanými vajíčkami a darovaným embryom, ako som ti spomínala, ja by som na tvojom mieste išla do darovaných vajíčok, keďže tam budeš mať aspoň manželovu genetiku. Záleží však samozrejme od ceny a Vašich financií, aj my už melieme z posledného.
Inak, sme akurát čítali tú lekársku správu od Toma, že KET plánujeme na 27.1., 28/29. 1. mám dovolenou a pacientka požaduje mou osobu😀

hmmm71
20. jan 2021

@janie7 Ahoj, no teeeeeda, ty vies pisat riadne slohy, ale vsetko sa vzdy super cita a urcite az do konca 😉
Tak uz ratas dni do vkladu, no teeeeeda, uz sa to pekne rozbehlo a dokonca budes mat vklad u Toma, no musela si vcera odtial odchadzat blazena 😀
Cakam potom na dalsie info a dobre spravy!
butterfly333 A ty uz mas nejaky konkretny termin? Velmi drzim palce, hlavne po tom, co som tu o tebe citala, zazila si si az az, nemyslim len s tymi nevydarenymi vkladmi, ale celkovo v zivote, no ten sa s tebou rozhodne nemaznal, tak TERAZ je ta spravna chvila na to, aby sa vsetko k dobremu obratilo 🍀

butterfly333
20. jan 2021

@hmmm71 ďakujem veľmi pekne áno život je už taký. No termín mám len na telefonickú konzultáciu 26.1. Zatiaľ vklad ešte nie ja musím ísť na tu imuno a podľa výsledkov uvidíme čo ďalej. A ty ako sa darí?

hmmm71
20. jan 2021

@butterfly333 Ahaaaa, takze zatial iba telefonicky, ved vlastne este nevies, ci chces iba vajicka alebo cele embryo.Urcite si daj iba vajicka, pokial tvoj muz ma dobry spermiogram. Teraz to uz musi vyjst. Hovori sa, ze do tretice vsetko dobre, tak tebe teda do osmice vsetko dobre. Nemoze to predsa zase dopadnut zle, ved to by si musela karmicky byt ako Hitler minimalne. Alebo Mengele - ten je pre mna 1 000 000 krat horsi ako Hitler a dufam, ze sa smazi v pekle...
Prepac, presla som na inu temu, ja len ze o tej karme som uz predtym pisala a nemoze sa ti donekonecna nedarit. Budem tvoj pribeh nadalej sledovat a velmi ti drzat palce.
Ja sa mam vyborne, moj muz sa o mna stara ako o princeznu. Ked bol on chory a cely rok bol leziaci pacient, tak som sa o neho s laskou starala a vtedy mi slubil, ze ked budem tehotna, tak sa bude starat on o mna a veru to tak je 🙂 Nenecha ma spravit takmer nic, ale casto mu hovorim, ze nieco predsa robit musim 🙂 Uz som zacala druhy trimester, prave dnes. Zajtra mam kontrolu, tak ak bude vsetko ok, zajtra radostnu spravu oznamim ludom, ktori viem, ze sa z toho budu tesit 🙂

butterfly333
20. jan 2021

@hmmm71 super správička drahá nech sa vám darí aj bábätku. Vieš s terajším mužom som mala 1x MA jún 2018 potom 2x IUI neúspešne on je v poriadku aj spermio on cvičí ma super postavu žiaden tuk. Ja tak isto cítim sa super od kedy som schudla som šťastná. Tak uvidím snáď do tretice všetko možné dve deti mám ešte teda jedno. No neviem ako sa dohodneme. Inak aj môj muž je taký je veľmi dobrý láskavý zniesol by mi aj modré z neba. Milujem ho veľmi.

janie7
20. jan 2021

@hmmm71 Krásne ti to odsýpa, úžasne, že druhý trimester👏 Ja keď budem tehotná, tak budem podľa mna vyzerať ako ten psík corgi, že veľké brucho a krátke nohy.😀 No vieš, nie, že som odtiaľ včera odchádzala blažená, mne sa odtiaľ vôbec nechcelo odisť🙂 A s tým terminom toho môjho KETu, bol Tom neskutočný, lebo môj muž začal rozoberal tú jeho dovolenku, tak som si najskôr povzdychla, že no čo už, má na to predsa právo a skôr než som sa ho stihla opýtať, že nech teda zabešteluje na ten môj vklad Marcela, prišiel s tým návrhom, že teda dajme to na 27.1. Ale veľmi sa mi a ňom páči jedna vec, že aj keď ide všetko hladko, vždy upozorní, že toto a toto môže nastať a nedáva plané nádeje. Od dnes beriem Anopyrin, na riedenie krvi, nepichám nič a od 22.1. vkladám Amelgen, ktorý že vraj má minimálne vedľajšie účinky oproti ostatným progesteronovým čipkom. Najhoršie na tom je, že na nič iné teraz nemyslim len na Brno a mám na mrte roboty a nič sa mi nechce.😉
Nech ti ten 2. trimester prejde bez komplikácií minimálne tak rýchlo ako ten prv a hlavne nech ste zdraví🍀

butterfly333
20. jan 2021

@janie7 ty si úžasná ja keď čítam tvoje príbehy zážitky z brna tak sa teším že by som na vklad išla hneď. No len sa bojím čo tie cytokiny čo ak nebudú zas ok a budem musieť brať zasa ten medrol bože vyzerala som po ňom hrozne a ešte to ani nepomohlo. Skúsim sa bergendiovej spýtať na prednison čo mi na to povie.Lebo ja Nk bunky mám ok no trolinka nízke len cytokiny zvýšené. Tak asi pôjdem vo februári na tu imuno.

janie7
20. jan 2021

@butterfly333 Ďakujem krásne🙂 Môj muž mi hovorí, že by som normálne o tom centre mala napísať knihu, ako sa vedia ukážkovo správať lekári a celý personál k pacientom v CAR. Ale keď si mala NK bunky v poriadku, nechápem, prečo ti dali intralipidy, ktoré zaberajú, že vraj iba na NK bunky. A nechcela by si skúsiť ísť na tú imuno radšej Dzurillovú v Nitre, vraj s nimi majú lepšie skúsenosti a ak si dobre pamätám tak si spomínala, že si od Hlohovca😉

hmmm71
20. jan 2021

@butterfly333 No uplne najdolezitejsie je prave najst takeho cloveka, s ktorym to ma zmysel 🙂 To uz mas, tak uz teda musi vyjst a vyjde, uvidis! Vo februari to imuno a potom uz sup na to. Ja teda chvalabohu som nemusela take veci riesit, ani ziadne intralipidy ani nic tak, ale mna to zase mozno caka v buducnosti, tak aspon bude potom od vas vediet, co a ako 🙂
ja som tiez bola stastna, ked som schudla a uz teraz mam vsetko 2-nasobne nazad 😀 ale zase sa tesim, ako to zase po porode zhodim.

hmmm71
20. jan 2021

@janie7 Tak dobre, ze si nic pichat nemusis 🙂 Ja som tiez mala Amelgen, ten som mala brat do konca 12 tt, co bolo vcera huraaaaaa. Ale nemam ho vysadit hned, teraz si budem este davat iba 1 na vecer ( doteraz som mala 2 ), este mam asi 7 kusov, to uz daaaaaaam. Tesim sa velmi, ze tuto jednu fazu mam za sebou. Verim ti, ze na nic ine nedokazes mysliet 🙂 ja uz ani nie ze pozeram postielyky a tak, ja uz pozeram rovno skolky 😀 Co sa tyka prace, flakam maximalne ako sa da, vobec vobec sa mi nic nechce, ale mam cca 5 mesiacov a na cely ten cas 25 dni dovo, takze tyzden dovo kazdy mesiac, ale najradsej by som si zobrala naraz viac 🙂 tak februar nejako prezijem ( esteze je taky kratky 😀 ) a od marca cerpam dovo naplno. Vkuse rozmyslam nad exotikou niekedy marec/april, ak vsetko bude OK, ale ked si predstavim seba teraz v plavkach, asi by vsetci mali zo mna nocne mory 😀 Musime to este prebrat, 1 den som na tom, ze ideme a druhy zas, ze neviem..ja by som sla niekam daleko a zobrala aj mojich rodicov, ktory by velmi chceli ist do exotiky, ale mozu jedine s nami, lebo by sa nedohovorili nijako. Sami dvaja by sa vo svete urcite stratili 😀

butterfly333
20. jan 2021

@janie7 moja aj som rozmýšľala nad nitrou no je rozdiel tam v NR Dzurila 355€ za prvý odber oboch. No ja by som chcela ísť len sama neviem či sa to dá vieš.

butterfly333
20. jan 2021

@hmmm71 neboj po pôrode to zhodíš ja som pri oboch 30kg pribrala a maly nemal ani 1r a všetko som už mala dole aj navyše mala som 58kg. Pri pôrode skôr 90kg

janie7
20. jan 2021

@hmmm71 Paráda, tuším že Maršík s Tomom majú podobné postupy liečby. A s tým cestovanim mi nemusíš nič hovoriť, ani si nevieš predstaviť s akým pôžitkom som nás balila do Brna a nie len preto, že som sa na nich tešila, ale aj pretože sme mohli niekde vypadnúť🙂 A s tým stratením sa Vašich v zahraničí si mi pripomenula, ďalšiu zábavnú príhodu z kliniky: sestrička nás viedla na intralipidy a môj muž automaticky zabočil do chodby, ktorá viedla do miestnosti, kde nám robili odbery a my sme pokračovali do druhej chodby. Zrazu mi len sestrička hovorí, že kde je Váš manžel, som si ani nevšimla, že za nami nejde😀 Tak sme záhajili so sestričkou pátraciu akciu, ja som išla do jednej chodby a ona do druhej aaaa našli verni radcove😉 Sestrička nás následne odviedla do fialového pokojíčku kde som ležala pred OPU a kde ma Vašek doviedol aj po OPU: ti poviem som nechápala akú pátraciu akciu zahájila koordinátorka, ked mi zisťovala jeho meno, lebo oni tam majú dvoch tých anesteziológov a vedela meno iba toho druhého: že ten je zase mladý,vysoký, tmavovlasý a dlhovlasý, tak teraz fakt neviem, ktorého by som viac chcela na punkciu, keď si tam prídeme pre bračeka alebo sestričku. A s tými nákupmi a preverovaním škôlok si nič nerob, môj muž chce už kupovať dupačky a to ešte ani tehotná nie som🙂

janie7
20. jan 2021

@butterfly333 Podľa mňa by ťa mali zobrať aj keď chceš ísť na vyšetrenie sama, treba tam brnknúť a dohodnúť sa s nimi.

butterfly333
20. jan 2021

@janie7 už sa stalo termín mi dali 9.2. Tak super mám priniesť všetky papiere čo mám.

janie7
20. jan 2021

@butterfly333 Tak sa už aj u teba krásne veci začali hýbať, super. Verím, že tvoje výsledky budú oveľa lepšie ako minulý rok. Držím silno palčáky aj päste😉 Tento rok to dáme!

butterfly333
20. jan 2021

@janie7 ďakujem aj sa teším do tej NR som zvedavá čo mi povie dr.

janie7
20. jan 2021

@butterfly333 Ja verím, že tam budú ústretovejší a predovšetkým, že budeš mať lepšie hodnoty cytokínov👍 Mne dnes celú dobru vrie v hlave myšlienka či ten 17. deň vkladu, nie je predsa len skoro, aj keď ma Tom ubezpečoval, že nie je. Len nechcem aby to stroskotalo len na tom, že chcem mať na vklade jeho, však Marcel bude fajn tiež. Zajtra skúsim hodiť ešte hovor s koordinátorkou, nech som kľudná.

butterfly333
20. jan 2021

@janie7 no to veru neviem moja čo to nieje skoro ja som mala tuším na 19dc. No a dúfam že v NR pochodím lepšie

janie7
21. jan 2021

@butterfly333 Pevne verím, že budeš mať lepšie výsledky a že tam nebudú mať také neschopné sestričky ako v Imunvitale. Ja som už stihla dať dnes rozhovor s koordinátorkou, tak ma ubezpečila, že keďže som veľmi dobre zareagovala na liečbu a mám optimálne hodnoty sliznice maternice aj jej hrúbku a výšku, tak preto Tom stanovil tento termín a že v živote by si nedovolil stanoviť termín vkladu len preto, že ho chcem mať na KETe a že mi pravdepodobne bude volať ešte aj on, nech som kľudná😀

butterfly333
21. jan 2021

@janie7 tak to je super je vidieť že im na svojich pacientkach záleží tiež im verím ze vedia čo robia. Ja si musím cez víkend napísať tie otázky na neho.

janie7
21. jan 2021

@butterfly333 No vieš, trochu som o Tomovi zapochybovala, keď sme sa o tom termíne KETu rozprávali, lebo spomínal hneď, že keď vklad nevyjde, tak by sme išli do strádacieho cyklu kvôli tomu aby sme poslali ďalšie nastimulované embryjka na genetiku, tak buď je mega veľký detailista, či skeptik alebo volí taktiku, že keď pripraví pacientku na tie všetky nazvime to horšie alternatívy a vyjde hneď tá prvá, tak je tá radosť o to väčšia. Presne niečo podobné mi spravil po OPU a potom bol ešte radšej ako ja, teda mala som ten pocit😉, keď predĺženú kultiváciu prežili 2 blastocysty - to ma pripravoval na alternatívu darovaných vajíčok a akonáhle sme mali informácie o tých dvoch blastocystách, o darovaných vajíčkach už nepadlo ani slovo😀 Možno búram všetky štatistiky žien 40 rokov a viac 😀 Ale veľmi sa mi páči na ňom to, že pre všetky ostatné páry chodia koordinátorky, ale pre nás osobne on😉
Presne, napíš si všetky body, otázky a rozoberte to do špiku kostí, mne sa koľko krát stalo, že som sa ho spýtala na jednu vec a on mi dal informácie v tej jednej odpovedi aj na ďalšie dve otázky😉

butterfly333
22. jan 2021

@janie7 keď sme mali vklad v ten deň tak tiež prišiel on 2x.je zlatý ja verím že nám pomôže a poradí. No ešte musím spisat tie otázky.