icon

Idete na IVF v júli-auguste 2020?

smeja1981
3. júl 2020

Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??

janie7
29. jan 2021

@tmonika1 Ahoj, určite to nie je len kvôli tomu ako hovoríš, nám to lekárka genetiky odporúčala aj keď sme mali ukážkové výsledky z genetiky, lebo aj keď ste obaja zdraví, nezaručí ti to bohužial 100 percentne, že aj bábo bude zdravé a že vraj pri niektorých ľahkých príznakoch bábätka, vedia aj pomôcť.

hmmm71
29. jan 2021

@tmonika1 Ahoj, presne ako Janie pise, iba pre istotu..podozenie nam chvalabohu ziadne vysledky neukazali. ale chcem mat istotu

tmonika1
29. jan 2021

@hmmm71 aha, ja som bola zrovna vcera u lekarky a ta mi vravela ze pokial su vsetky vysledky ok a nie je podozrenie na postihnutie tak nie je potrebne robit tie testy, preto sa ta pytala... nooo idem si o tom viac nastudovat

janie7
29. jan 2021

@hmmm71
@butterfly333 No dievčence, dnes sme išli z drahým na nákup a môj gombík na rifliach začína dodržiavať Covidový odstup od dierky😉 Tuším začnem chodiť po byte v nočnej košeli a tie tehotenské legíny sú fakt dobrý nápad😉

butterfly333
29. jan 2021

@janie7 moja určite sa to podarilo moooc ti to prajem a držím palčeky 🤰😘

hmmm71
3. feb 2021

@janie7 butterfly333
Caute baby, co nove? Ja som uz v 15 tt, ten cas nadherne leti 😍
Bavila som sa s kolegynou o tych trisomy testoch a ona uz podla prvych ultrazvukov aj prvych vysledkov mala viditelne problemy a ze jej odporucali prerusit tehotenstvo. Mala zle sijove prejasnenie, aj vsetko, co moze byt zle. Ale aby mala istotu, vyskusala vela roznych testov a kazdy jeden potvrdil trisomy 18, to je ten syndrom, kde sa babo dozije max 1 roka...az potom si to nechala vziat. Je s tym zmierena a veri, ze nabuduce to uz bude ok, ze to takto asi malo byt...Tak ma to trosku ukludnilo, ze problemy boli viditelne skor a ze nie az Trisomy test ju prekvapil..Tak uz sa az tak nebojim, caka ma to buduci tyzden, aj ked cakat dalsi tyzden na vysledky bude asi veeeelmi dlha doba 🙂

butterfly333
3. feb 2021

@hmmm71 ahoj no ja som bola dnes na endokrinologii si po výsledky a úplne úplne všetko mám v poriadku aj tu štitna aj cholesterol aj progesreon aj estrogen aj cukor lh hormon no úplne všetko je v poriadku tak som rada. Ešte 9.2 idem k dr na imuno do NR k Dzurile prvý krát lebo už po tých skúsenostiach už do imunvital nechcem ísť.no tak som zvedavá čo povie a dúfam teda že mi vyšetrí aj tie cytokiny aby som vedela pred ďalším vkladom ako som na tom. A neboj určite je malinke v poriadku ako to letí bože už 15tt kedy sa ja toho dočkáme snáď tento rok áno.

janie7
3. feb 2021

@hmmm71 Ahojky, no vidíš, žiadna panika sa nebude konať😉 a všetko bude super, nič sa neboj. Ja som stále nafúknutá ako balón, len vzlietnuť😀, inak sa mi to isté pichanie zopakovalo čo v deň vkladu cca 2 dni dozadu, ale nad ľavých vaječníkom, dobré 3 dni mám už tlaky pod bruškom akoby sa mi mal spustiť menzes a najradšej by som vybrakovala všetky cukrárne, som fakt zvedavá čo z tohto nakoniec bude, ale čim viac sa bliži odber krvi, tým viac sa bojím testovať domácim tehotenským testom😉 Tak uvidím. Kedy máš ten trisomy test?

hmmm71
3. feb 2021

@butterfly333 Ahoj, tak to su skvele spravy, ze mas vsetko ok, uvidis aj tie dalsie budu ok! A budes hned pripravena na uspesny vklad a tento rok budes urcite minimalne v 15 tt🍀

hmmm71
3. feb 2021

@janie7 Takze ked uvidim, ci uz nazivo alebo v televiznych novinach, ze niekto lieta, tak to budes ty, ano? Nezabudni si negativny covid test nosit pri sebe, bohvie ci by si tym neporusila zakaz vychadzania, ked by to asi nebola k lekarovi alebo do obchodu 😀
Ja som tiez mala to pichanie este asi 2 tyzdne, take kratke, velmi intenzivne, ze som sa nemohla ani pohnuta vzdy nam inom mieste to bolo a tiez som si furt myslela, ze zacnem krvacat. Ides po mojich slapajach, ak co sa tych cukrarni tyka, tak to vyzera byt na dobrej ceste 🙂 Uz len tyzden, vydrz to a ako si radila aj ty mne, tak radim aj ja tebe, test najskor 7.2. ! a keby este neboli kolajnice, stale to nemusi nic znamenat, ale ver tomu, ze uz budu ! Tesm sa na tvoje dobre spravy. 11.2.. idem na krv a potom 19.2. mam poradnu, tam mi aj vsetky vysledky daju, lebo mi idu robit aj rozne ine testy, budu mi brat tusim 3 skumavky krvi. Uz teraz nespavam, odber krvi pre mna je najhorsia vec na svete 😀

janie7
3. feb 2021

@hmmm71 Akoby povedal Tom, přesne, přesne😉 A bez testu, ani na krok😉 No máme to krásne po sebe: @butterfly333 9.2. imuno testy, ja 10.2. krv a ty 11.2. tiež krv😉 A neboj, tú krv dáš bez problémov, keby niečo, pošlem ti fotku Vaška, keď mu pozrieš do očí, budeš totálne zhypnotizovaná, alebo si tam zober fotku Elyasa M’Bareka😀
Ja fakt netuším, či nájdem odvahu testovať, keď tak, až 8. alebo 9.2.:wink:

hmmm71
3. feb 2021

@janie7 No veru, pre kazdu z nas dolezity datum v priebehu par dni 🙂
Elyas 😍 Minuly tyzden sme opat dali vsetky 3 casti, tak som slintala.
Odvaha neodvaha, ak sa tak strasne tesis a nevies dockat, tak to bude silnejsie ako ty 🙂

janie7
3. feb 2021

@hmmm71 Tak, rozhodne Elyas je chrumkavý, ale Vašek je Vašek😍 Dôležité je, že sa o nich nebijeme😀 Ešte mi hovorila koordinátorka, že nebyť mňa, ani by si nevšimla aké má krásne tie oči, juj😉 A s tou odvahou fakt neviem, možno keby pri mne stál on, Tom a koordinátorka, až vtedy by som sa doma testla🙂 Inak tak ma bolia prsia, dobré nie je ani keď sedím, ani keď ležím a brutálne mi to vyráža do krbáta. Za chvíľu budem ako mliekáren😀

butterfly333
3. feb 2021

@janie7 moja dúfam že to je dobre znamenie teším sa s tebou na testík s // 😘😘😘

janie7
3. feb 2021

@butterfly333 Ďakujem krásne zlatíčko, aj tebe želám to naj, naj, nech ťa už tie cytokíny toľko netrápia😘🍀 Včera som sa dozvedela jednu zaujimavú vec, že Tom má atestáciu aj z pôrodníctva. Ja ho chceeem😉 Manžel sa mi rehotal, že za chvíľu vyjde v novinách článok s titulkom: Lekár prenasledovaný slovenskou pacientkou, značka: Láska od prvého ultrazvuku😀

butterfly333
3. feb 2021

@janie7 tak to by bolo niečo super len to by si išla rodiť do Brna? No zaujímavé inak ak sa nám to podarí a teda darcov mám s ČR tak bude malý čech 😄😄😄

janie7
3. feb 2021

@butterfly333 Ono, mne by to nevadilo, keby naše bábo bolo českej národnosti, hlavné je, že by bolo zravé a ja by som bola v siedmom nebi, keby ma odrodil Tom a uspával pred cisárskym rezom Vašek, keďže stále živíme myšlienku presťahovať sa do Prahy. No a mali by sme obe krpce z Čiech🙂 Len môj muž je zaritý Slovák a to by nikdy nepripustil, tak musím vymyslieť ako Toma a Vaška prepašovať do Kocha😉

butterfly333
3. feb 2021

@janie7 ja umrem z teba 😆😆😆 a plánuješ rodiť cisárskym?Ja teda áno keď už jeden pôrod cisárskym mám za sebou no ešte aby sa to tehu podarilo ak to pojde tak ako má alebo by sme chceli tak možno ten marec alebo apríl vklad.

janie7
3. feb 2021

😀neblázni, ja by som rada s tebou ísť kočíkovať, keď budeš v BA🙂 Že vraj ženám po 40ke sa odporúča cisársky, lebo nemajú už takú silu vytlačiť krpca, aj keď podľa mňa, môj prípad to nie je😉 Ale, áno, plánujem cisársky rez.
Verím, že tento krát ti to vyjde a dáme si všetky tri aj s @hmmm71 prechádzku s kočíkmi niekde v parku😉

hmmm71
4. feb 2021

@janie7
@butterfly333
Clovek tu chvilku nie je a uz ho tu cakaju hotove romany 🙂
Dievcata, ja som vam hovorila, ze tento rok budeme vsetky 3 tehotne, nechapem preco mi neverite 😉
Ak pride Tom A Vasek do Kocha, tak poprosim uz v july/auguste, tiez by som ich rada spoznala, ked su taki ospevovani a snad sa nebudu citit prenasledovani 😀
Ja mam raz pocit, ze chcem cisarsky, raz mam pocit, ze klasicky, no kazdopadne z oboch mam strach, kedze netusim, co ma caka. Ale vsetko dam! Som silna zena 🙏
No ja som nikdy nemala obrovske prsia, take normalne skor, ani velke ani male, takze uz teraz sa mi zdaju obrovske. No ty ked si mala obrovske uz predtym, tak to sa bude tvoj muz isto tesit 😉

janie7
4. feb 2021

@hmmm71
@butterfly333 Dievčence, ja sa nabudúce keď pojdeme do Brna prisaaam vačku spýtam na tú Tomovu atestáciu z pôrodníctva koordinátorky a nasledne mu to navrhnem😀 Však keď do zátvorky pred KETom napísal do lekárskej správy, že pacientka požaduje mou osobu😉, tak to kľudne môže napísať aj do lekárskef správy pred pôrodom. Zaplatíme im cestu z Brna, Vašek je aj tak externista, tak tomu to može byť jedno a máme to. To som to krásne vymyslela, že😀 A kebyže náhodou nie, tak sa aspoň nasmejeme😂
No a s tými mojimi prsiami je to poviem ti dobrá oštara, jedine tuším Vašek mi hľadel hneď do oči a nie na ne a keď schudnem, tak nikdy nie z nich. No a teraz ich mám ešte aj brutálne citlivé, tak neviem či to robí ten Estrofem alebo to krpaté vo mne😉

butterfly333
4. feb 2021

@hmmm71 ja ich mám tak do ruky čiže normálne schudla som 15kg od leta čomu sa teším. Ja verím že sa to tento rok podarí len chcem na to nemyslieť stále. V praci zaúčam nového kolegu lebo moja ex kolegyňa odišla ale bola to krava robili sme spolu 2r a ja som bola pozitívna na kovid a nahlasila som ju a ona mi vynadala od 1.12.sa so mnou nebaví ale ka som nič zle nespravila a aj tak bola na test a bola pozitívna no tak radšej odišla chvála bohu tak mi dali kolegu tak zaúčam a deň ide lepšie. No teším sa už do Brna.

butterfly333
4. feb 2021

@janie7 estrofemu to podľa mňa nebude no každé telo je iné moja ja verím že si tehu už len to potvrdiť a dotiahnuť do šťastného konca. 😘😘😘

janie7
4. feb 2021

@butterfly333 Ja sa tiež moc nesledujem a mám k tomu ešte vysoký prah bolesti, no keď som sa dnes v noci zobudila a musela som si nájsť novú polohu, čo ma tak boleli, to už je čo povedať. Inak, ja nemyslím ani tak na tehotenstvo, ako na to kedy tam znovu pôjdem😉 Keď mi sestrička dávala prvý krát intralipidy, tak mi hovori, že: nejdřív pustíme kašičku, pak to bude polevčíčka a ukončíme to masíčkem😂 Ja sa tam vždy cítim neskutočne dobre.
A verím, že všetky tri to krásne tento rok dotiahneme do víťazného konca😘

butterfly333
4. feb 2021

@janie7 počuj asi som zabudla tiež máš zvýšené cytokiny alebo len NK bunky

janie7
4. feb 2021

@butterfly333 Takto, ja mám jedny NK bunky v norme, tuším že hodnota je 24 a ja mám 18, ale to mi hovorili, že aj keď je to v norme aj tak je to dosť, tak sa v nich potom vyznaj😉 A druhé NK bunky mám trošičku zvyšené, preto som sa aj s Tomom bavila, či intralipidy v mojom prípade treba. Povedal mi na to, že pokiaľ nemám alergiu na niektorú z tých zložiek, môže to iba pomocť. A dokonca Mudr. Otevřel z Reprofitu ich vyslovene odporúča, fungujú vraj podobne ako embryoglue - čiže robia sliznicu maternice priľnavejšiu, len sú efektívnejšie.
No a potom som mala ešte Jeden typ cytokínov mierne zvýšený, fakt, že minimálne a na to mi lekárka povedala, že to je zanedbateľné. Asi tak😉

butterfly333
4. feb 2021

@janie7 aha čiže to máš celkom ok nie ako ja. No rada by som vedela kde je ten zápal. A teda dúfam že už to bude ok.

janie7
4. feb 2021

@butterfly333 Verím, že tento rok, budeš mať hodnoty oveľa lepšie, ak nie ukážkové, však snáď si sa s tým Medrolom netrápila zbytočne😉 Mňa tiež Tom na repro imuno neposielal, ale sestra má protilátky proti trofoblastu, tak som tam hlavne išla kvôli tomu. Ona, ale odmietla užívať kortikoidy. No a mňa by rovno piclo, kebyže podstúpim IVF, bábo sa začne krásne vyvíjať a stroskotalo by to na protilátkach. Chvála panu Bohu, u mňa sa nepotvrdili🙂

butterfly333
4. feb 2021

@janie7 a sestre sa podarilo aj bez kortikoidov?

janie7
4. feb 2021

@butterfly333 Práveže nie, ona má podobný problém ako ty, otehotnie, ale nedokáže bábo donosiť kvôli tým protilátkam. Ona má chúďa aj celiakiu a laktózovú intoleranciu. Ale je odo mňa mladšia, tak ma relatívne ešte trochu čas. Zatiaľ to vyriešili tak, že si kúpili šteniatko a finačne podporuje nás😉