icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

janaplt
11. jún 2013

Ahojte, chcem sa spytat. inofolic sa berie normalne cely cyklus? alebo len do ovu? dakujem vam 🙂

kraskanz1
11. jún 2013

@janaplt nezavisle od cyklu hocikedy si ho nasad a papaj ho az kym nebudes mat // 😵

julka82
11. jún 2013

@janaplt ked som dnes objednávala ďalšie sáčky tiež ma napadlo či ho do ovu nebrať 2x denne a po ovu len 1x denne, ale radšej nebudem experimentovať 😀

janaplt
11. jún 2013

@kraskanz1
@julka82 Dakujem babulky 🙂 A staci teda jeden sacok za den, ze? 🙂

julka82
11. jún 2013

@janaplt no práveže väčšina kočiek ho užíva 2 x denne.Ja tiež, len ma napadlo to obmedziť, ale nechcem riskovať. Je síce pravda, že niektorá papala raz denne a vyšlo to. Skús prečítať https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ost..., to ťa povzbudí 🙂 sú tam úspešne tehulky 😵

janaplt
11. jún 2013

@julka82 Dakujem, uz aj idem citat 😵

dudus16
11. jún 2013

Inofolic som začala užívať od minuleho týždňa tak snáď aj nám pomôže a čoskoro sa budeme tešiť z //

sendula
11. jún 2013

Ahojte, na mne sa tiež príroda riadne vybúrila... O dieťatko sa snažíme už viac ako 10 rokov 😒 Skúsili sme s manželom už hádam všetko...laparoskopiu, neúspešne IVF, všetky hormonálne liečby aké existujú. Mám PCO, zredli mi vlasy, mám veľký problém s lupinami, takisto zvýšený testosterón a nadváhu. Dnes som začala užívať inofolic ale podľa Vás som si dala 2x1 sáčok a nie len jeden ako je tam napísané. Tak čakám na zázrak 🙂 aj ja chcem raz vidieť tie dve vytúžené čiarky

kraskanz1
11. jún 2013

@sendula drzim palceky uvidis ze ti to pomoze...

zmedardova
12. jún 2013

Mala by som jednu otázku: plánujeme s manželom bábätko, tak som bola minule v lekárni si kúpiť kyselinu listovú. A pani lekárnička mi hneď ponúkla infolic, že to sa teraz veľa kupuje, aby sa podarilo otehotnieť. Chcem sa ale opýtať - je podľa vás potrebné, resp. neškodné kúpiť si infolic v prípade, že si myslím, že nemám žiadne zdravotné problémy a pri prvom bábätku sa mi podarilo otehotnieť v prvý mesiac snaženia?
Už teraz bude medzi prvým a druhým dieťatkom dosť veľký vekový rozdiel, tak by som nechcela riskovať, že o toto ďalšie sa budeme pokúšať nejako extrémne dlho. Viem, že je to normálne, že sa nezadarí vždy na prvýkrát, len som teda chcela uistiť, či si môžem kúpiť infolic normálne alebo sa to oplatí naozaj až potom, keď sa dlhšie nedarí, pretože to má aj iné účinky.
Ďakujem za radu.

ivec16
12. jún 2013

@zmedardova podla mna je pre teba inofolic zatial zbytocny. Je to liek na PCO ak nemas PCO tak len zbytocne vyhadzujes korunky...

janaj733
12. jún 2013

ahojte zienky dnes som bola u doktora som 16ty den cyklu a povedal ze mam tam 20mm folikul myslite ze ovulacia nastane a ci vobec ju mozem mat tak neskoro ked mam cykli 28-29 dnove ?

kraskanz1
12. jún 2013

@janaj733 nenakazal vam tutu mutu? podla mna bude to ovulka vsa uz to je riadny folik no drzim palce ...
@zmedardova aj podla mna je pre teba inofolic zbytocny ked nemas pcos tak naco ho len tak brat keby sa ti dlhodobo nedarilo tak vtedy skus nad tym porozmyslat ale zatial naco..drzim palceky aby si hned mala // 😵

janaj733
12. jún 2013

@kraskanz1 nakazal povedal ze mam sa snazit kazdy den len ci budu po kazdodennom tutu mutu tie spermie aj kvalitne 😒 uz je to rok skoro co sa snazime tak som zvedava.

kraskanz1
12. jún 2013

@janaj733 a spermsky bubu ok tak sup na to aspn najblizsie dni ..nam ked dokyka zistila ovulku tak nam nakazala prvy a druhy den tutu mutu a mali sme len prvy den lebo nejak sa nedalo na druhy a aj tak sa podarilo....tie spermosky maju vydrzi neboj nic.. 😉 urcite to vyjde drzim palceky

janaj733
12. jún 2013

@kraskanz1 tak gratulujem 🙂 no ja dufam ze sa zadari konecne 🙂

rica1
12. jún 2013

@ivec16 ahojte,, čo sa týka toho pco tak aké sú tam príznaky, čítala som že veľa ženám na to prišli neskoro čož nechápem keď sa chodí na pravidelné lekárske prehliadky 😖 , tak ma zaújma či viete či sú dáke priznaky tohto pco

olivex
12. jún 2013

@rica1 ahoj mne tiez diagnostikovali PCO. dokonca uz jedno dieta mam a ked sa nam teraz nedari druhe tak zrazu ze PCO. ziadne priznaky okrem dlhsich cyklov nemam... tiez uzivam inofolic 2x denne ale zatial akurat priberam, lebo u mna to sposobuje strasnu chut do jedla :(

rica1
12. jún 2013

@olivex no teda ☹ na toto by fakt lekári mali prísť skorej ☹ a prvé dieťa sa podarilo v pohode? lebo oficiálne príznaky také môže mať aj žena ktorá je vlastne zdravá, npr to akné, alebo kde tu chlpok navyše 😠 ťažko povedať preto som prekvapená že to lekár nevídí npr aj na utz☹

zuzka56
12. jún 2013

ahojte kocky,
kam chodite na folikulometriu ? robieva ju gynekolog alebo priamo v CAR ?
mam v tom hokej lebo doki dava ruky od vsetkeho prec, ani odbery nechce robit, nie to este riesit PCO.
dik za odpoved.

olivex
12. jún 2013

@rica1 on to asi videl, ale mozno ma tym nechcel strasit. vela zenam sa podarilo otehotniet aj s tym. normalne sa stym nic nerobi, az ked sa snazi zena otehotniet tak sa to riesi. ale ta liecba aj tak natrvalo neodstrani problem, len sa par mesiacov uzivaju hormony aby si otehotnela. a este mi povedal ze je to vrodene, takze ak to mas tak to urcite lekar uvidi. ved ak sa vam nedari, rovno sa ho na to opytaj. mna sa po prvom dietati hned pytal ze ci chcem dalsie a kedy a ze keby sa po polroku snazenia nedarilo, nech pridem. som nechapala ze co riesi, uz mi je to ale jasne...

rica1
12. jún 2013

@zuzka56 zmeniť doktora určite!!

rica1
12. jún 2013

@olivex no každopadne by to mal povedať dopredu lebo npr niekto sa nechce snažiť ale keď vie že ma nejaký problém tak nečaká, vieš ako.. ja už svoje nedarenie sa riešim ale toto by ma fakt naštvalo ☹

zuzka56
12. jún 2013

@rica1
uz som u tretieho doktora a stale ziadny posun vpred.
vies doporucit dobreho dokiho v ba ? dik

rica1
12. jún 2013

@zuzka56 to vážne☹ bože to čo sú za doktori.. ja niesom z BA takže nemožem poradiť ale mam normálne z toho husiu kožu.. no a nespýtaš sa ho narovinu toho gynekologa prečo nechce robiť odbery???

olivex
12. jún 2013

@rica1 keby si vedela ze ti nieco je tak 100% neotehotnies. psychika je tu asi velmi dolezita. Prve dieta sa nam podarilo skoro hned, tak nebol dovod na paniku 🙂 ziaden lekar ti nenasadi hormonalnu liecbu hned, 6 mesiacov je bezna doba kedy sa to nechava na prirodu. samozrejme asi zalezi aj od veku zeny. niktore prispevky co citam, ze sa snazia xy rokov a doktor nic neriesi, tak to by ma asi mrdlo uz 😠 inak tie vysetrenia a testy na potvrdenie PCO asi tiez nieco stoja. mne ich spravil hned jak som dosla po tych 6 mesiacoch skusania.....
@zuzka56 a vy sa ako dlho snazite uz?

zuzka56
12. jún 2013

@olivex
zacali sme tento rok, lenze mam ms 2x do roka cize velmi neni dovod sa snazit, sanca, ze otehotniem je miziva.
najprv si chcem dat do poriadku cyklus, zacala som s inofolicom a bola cakala som vacsi zaujem od lekara ale zatial jedno velke sklamanie, len vsade pytaju same poplatky ale starostlivost ziadna.

zuzka56
12. jún 2013

@rica1
pretoze sa lekari odvolavaju jeden na druheho.... zazitok od endokrinologicky, ktora mi spravila HP bolo, ze sa rozculovala ako je mozne, ze gynekolog nechce robit odbery, ked je to v jeho kompetencii atd. navela mi potom zobrala krv a spravila testy, pristup otrasny.

rica1
12. jún 2013

@zuzka56 no a doktor Ti priamo odpovedal prečo nechce robiť odbery?? otras tí doktori niektorí ☹

rica1
12. jún 2013

@olivex jasne máš pravdu stou psychikou ale zas mna by šlahlo ked som do 30tky odkladala tehotenstvo že som kvázi uplne ok, lebo doktor vždy by tvrdil že nemám problém a nakoniec by mi povedal že mám pco v 30tke keď som mohla mať už snaženie a problém odhalený ja neviem ...