icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

jajka1980
13. jún 2013

@ematko29 Aha..Tak snád ti inofolic upraví cyklus.Držím palce...Musí to byť hrozné. mať tak rozhádzaný cyklus... ☹

ematko29
13. jún 2013

@jajka1980 veru je,hormony už nechcem už som sa ich napchala dosť ☹ .už mi ani nerobia dobre.Ved antikoncepciu som mala nasadenú už ako 16 ročná .potom som ju po 4rokoch vysadila snádejou,že mi upravila cyklus akdeže 😒 .potom nasledovala provera a až klostilbegid mi pomohol.beriem aj metformina nemám trpezlivosť lebo už ho beriem mesiac azatial nič .tak sa cítim ako pokusný králik.bojím sa ,že to takto bude do prechodu

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 hej že 70% to je už dobrý spermiogram ak sedia množstvo pohyblivosť a ostatné parametre, tak je to super, stým sa tehotnie normálne veď norma podľa who je že stačí 4% dobre tvarovaných spermií čiže patologia do 96% a je to normospermia ... čo by som ja dala za 70% moj mm mal práve tých 96% patologiu ☹ ale tvrdili nám že tiež to je ok.. tak si fakt akože vyberme...

jajka1980
13. jún 2013

@ematko29 úplne ťa chápem...Ja som bola do teraz tiež ako pokusný králik...brala som rôzne hormony, no zatiaľ nič nepomohlo k tomu, aby sa nám splnil sen..
Takže teraz dávame do poriadku spermiogram môjho drahého a aj ja som začala s inofolicom tento cyklus...
Macu a vitamíny užívam od minulého cyklu /od polovice,a čaj tento cyklus..
Držím ti palce, aby sa ti to konečne upravilo..ja som nikdy nebrala antikoncepciu...

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Júúúj..tak to si ma potešila..zahrialo ma to pri srdiečku...ja som mala obavy, či to nieje moc veľa...a berie tvoj mm aj niečo na spermie? My sme objednali z netu fertil man a macu a poviem ti, je vidieť rozdiel v ejakuláte..
Predtým ho mal redší a menej, no teraz je tam rozdiel..
No asi skúsim isť za gyndoškou, či náhodou nemám upchaté vajcovody...lebo to nie je normálne, že tak dlho sa snažíme, a stále sme na 0...

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Množstvo mal- 192.mil/ml...pohyblivých 59% no mal aj zvýšené pH..8,3...a norma je od 7,2-7,8..

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 A študovala si si túto stránku? https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/mame-zly-spermiogram-co-sa-da-s-tym-robit/
Sú tam aj horšie výsledky a niektorým sa podarilo otehotnieť...tak držím palce..

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 áno berie už vyše troch mesiacov, selen, zinok, macu, ecko a cečko, tot vše.. ale tá patologia sa stále nezmenila takže tak, ostatné parametre mal pekne nad normu aj množstvo objem, pohyblivosť všetko perfekt len teda patologiu

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 no a ešte k tomu že Tvoj mal také veľké množstvo tak ten spermiogram je super, šak a záver bol normospermia určite u Vás nie?

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 ale áno som študovala už všetko možné a ono je lepšie nečítať to lebo z toho môže človeku aj preskočiť ja som bola dosť zdeptaná, ale tak verím doktorom keď povedia že je to ok tak hááádam... a na našom spermiograme prvý krát bola patologia 98% a tam bol záver že teratozoospermia a na druhom spermiograme sa to po tých vítamínoch polepšilo akože na 96% a záver bol normospermia, takže tiež neviem čo si mám o tom myslieť ale tiež sa nám už skoro rok nedarí.. a myslím si že to preto lebo je tam málo dobrých spermií.. ale 70% to je super

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 a v akom centre Vám robili ten spermiogram? lebo mi nejde do hlavy že Vám dali záver že teratozoospermia keď u nás dali normospermia pri patologii 96% a robili mu ten podrobnejší spermiogram v martine v heliose

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Aha..a fertil man ste neskúšali? Ja som zvedavá, ako dopadneme my, ked pôjdeme na kontrolný spermiogram, či budú viditeľné rozdieli vo výsledkoch, no verím, že áno...
Môj drahý užíva tie produkty už 2.mesiac ...a tie vitamíny A-Z Vitamín obsahuje všetko...všetky vitamíny + biotín, kyselinu.listovú,horčík, vápnik, železo, zinok, kyselinu pantotenovú, draslík,med, mangán, selén, beta karotén, ..tak dúfam, že to všetko pomôže...

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Záver bol: Teratozoospermia, zvýšené pH, v patologií spermií prevláda zvýšenie oxidačného stresu,..

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Nám robili spermiogram v Tkanivovej banke v Košiciach..robia ho dôkladnejšie ako v centrách...

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Tak teraz tomu nechápem...úplne som z toho mimo...a záver bol taký, aký som písala v predošlom príspevku..

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 no ja tomu nerozumiem tiež ☹ asi treba len dúfať že sa čoskoro podarí no.. mňa všetci doktori presviedčajú že to je ok a že keď máme normospermiu v spermiograme tak je to ok a nemám sa znepokojovať ale tak vieš...

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Nič nám neostáva len veriť a dúfať, že sa zázrak stane aj u nás.....aj ked je to zvláštne..ale ako sa hovorí: čo doktor, to iná diagnoza...
A my...my si vyberajme len tú lepšiu...nie?
Tak si budeme držať palce... 😉

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 a v neposlednom rade je to strašne individuálne pretože niekto otehotnie s diagnozou ani neviem akou uplne nemožno ☹ že by fakt človek povedal že nebudú mať deti nikdy a niekto komu sa viamcenej na nič nepríde sa trápi.. No neviem čím je toto zaslúžené ale tak raz to príde🙂 a koľko sa snažíte? a Ty nemáš teda žiadne zdravotné problémy iba manžel tú akože teratozoospermiu

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Presne tak...My sa snažíme /13.rokov/...ja nemám žiaden problém, aspoň podľa výsledkov...iba mm má tú akože teratozoospermiu..
No snažili sme sa samozrejme s prestávkami, kedže sme mali problémy inde...napr, ja som bola po operácií, liečila som sa rok, smrť v rodine, to tiež bolo na psychiku..a pod..

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 fíha , tak z toho ide trochu strach ☹ ja tomu nechápem.. a to ste celých 13rokov aj niečo riečili IUI aspň a ivf ste nechceli skôr?

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 už som si prečítala že ste mali aj IUI aj ivf ale ako píšeš raz sa to podarí.. a skúsiť iné centrum npr??

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 2.x IUI a 2.x IVF...to stačí..V tkanivovej banke nám povedala Dr, že to je posledné riešenie...prečo sme začali od konca...vraj sme mali prísť najprv do TK.Banky...a tak po dlhom neúspechu liečenia sme mali zvoliť IUI,IVF...
No vraj máme šancu a ona- tá Dr nám pomôže, len sa musí zlepšiť spermiogram..
Ale šanca tam je vraj veliká, tak sa snažíme jej veriť...aj moja gynekologička tvrdí, že verí, že teraz sa nám podarí...
Takže musíme veriť a myslieť len pozitívne..
A vy sa ako dlho snažíte,,,?

alenkachristian
13. jún 2013

babulky viete mi povedat ci sa moze inofolic uzivat aj ked pijem alchemilkovy caj ? inofolic mozem uzivat cely mesiac v kuse ? dakujem za radu 🙂

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Mimochodom v tkanivovej banke sa vyjadrili, že centrá asistovanej reprodukcie sú len banky, ktoré ťahajú z ľudí /nešťastných/ ako sme my peniaze a neriešia ani nehľadajú príčinu, prečo sa nedarí...

rica1
13. jún 2013

@jajka1980 my kvázi krátko 9mesiacov iba.. ale čo myslíš pri tej patologii našej... ja som si myslela že otehotniem na prvý druhý šup, ako všetci okolo mňa mojí známy a takto to zatiaľ vyzerá,, nepochopila som to že prečo ste začali od konca ako od konca??

jajka1980
13. jún 2013

@alenkachristian Ahoj..Ja pijem tiež čaj z alchemilky a popri tom beriem aj inofolic..A užívam ho od začiatku cyklu...budem ho brať celí mesiac...Držím palce, nech ti zaberie..

alenkachristian
13. jún 2013

@jajka1980 dakujem, alchemilku som pila prvy mesiac. nezadarilo sa, nevadi ide sa dalej. skusim k tomu pridat inofolic a hormonalny test u doktora a nechame sa prekvapit 😉

jajka1980
13. jún 2013

@rica1 Preto vraj od konca, lebo najprv sme mali prísť do tkanivovej banky, tam oni vedia zistiť príčinu ,no my sme šli rovno na umelé oplodnenia...a to je posledná možnosť...
Na umelé oplodnenie nás poslala moja bývala gyndoške, kedže sa jej nechcelo hľadať príčinu...a to som k nej chodila pekne dlho...teraz mám novú gyndošku, chodím k nej 2.rok..a som spokojná. Tá ma sledovala každý cyklus a poslala nás do tk. banky.
Vy to neskúšate tak dlho a verím, že sa vám podarí...

jajka1980
13. jún 2013

@alenkachristian Držím moc moc palce..aby bol tento cyklus úspešný... 😉

jajka1980
13. jún 2013

Ok..idem niečo robiť, lebo čas letí...no večer prídem znova na MK...
Tak sa držte.. 😉