Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
@icer ahoj, no ja som odmietla hormony, preto ma potesilo, ze bola moznost vyskusat inofolic. Treba ho brat dvakrat denne - 1 sacok rano a druhy vecer s tym, ze nesmies zabudnut, lebo klesa hodnota toho vitaminu. Tak mi to vravela lekarka. My sme nic ine neskusali a popravde, keby mi Inofolic nezabral urcite sa dam na hormonalnu jogu, ktora ma vraj 100% ucinok - lieci PCO, rozpusta cysty - po pol roku je zena viac menej zdrava. Svokrina znama tak otehotnela. Kurzy stoja okolo 150eur, ale ja som planovala ist tou cestou. Nechcela som si telo trapit hormonami.
@ekyna zacat brat to mozes hocikedy. Ja som to brala v kuse dva cykly - cca 3 mesiace. Pri prvom cykle trval 51dni a dost vyrazne ma bolelo v pravej casti brucha a kedze som v druhom cykle otehotnela, predpokladam, ze to sa mi nastartoval vajecnik :D je pravda, ze u mna to PCO nebolo az take vazne, kedze som 6,5 roka brala antikoncepciu a vajecniky spali a teda sa netvorili na nich tie cysticky. Preto som sa dala vysetrit hned, nechcela som cakat rok - dva, ci sa podari. treba to brat aj pocas menzesu. Je to cisto len vitamin, takze to nema ziadne kontraindikacie s nicim. Mam kamosku, ktora berie Duphaston aj Inofolic.
@ekyna aha jasné, a aký presne problém ti robilo PCO? ja mám hormony, bez nich to proste u mna nejde, už cez 3 roky sa snažíme, mala som ich raz,a teraz mi ich idú nasadiť znova... uvidíme, ale chcem vyskúšať ten INFOLIC, mne proste bez clostylu nedozrie vajíčko,a tým pádom sa môžem snažiť kolko len chcem
@ekyna super ! Teraz som si všimla, že mi to opísala 🙂 dakujem si zlatá, ja mám tiež duphaston, aby mi prišiel cyklus, proste už som mala relatívne pravidelný aj ked anovulačný, ale od leta blbne, 4 cykly sa mi zliali do 2 🙂 ale na den presne... Teraz ani ja nemám cystičky, mám relatívne čisté vaječníky, ale nedozrieva folikul... cystičky popraskali
@icer no ja som mala nepravidelne cykly aj pred antikoncepciou, ale vtedy som mala cca 18 rokov a zdalo sa mi to este normalne, i ked posledny rok som brala nejake tabletky, ale nepamatam si nazov, pretoze mi dost meskala a mala som potom velke bolesti a dvakrat mi museli pichnut vyvolavacku. Po vysadeni antikoncepcie mi meskalo tri tyzden, tak som hned informovala lekarku a ta mi zobrala krv a zistila, ze v hormonalnom profile mam tu jedno hodnotu (trojpismenkova skratka) co ma byt 1-3, ze ja mam 7 a ze to znamena PCO, ale ze to nie je ziadna katastrofa, ze byvaju aj omnoho vyssie hodnoty. Odporucila mi Inofolic a hned som ho zacala brat. Nechcela som cakat, lebo som bola pripravena na to, ze to moze trvat dlho, kym sa podari. Preto nas velmi prekvapilo, ked to tak rychlo zabralo
@ekyna jasné, ja teda neviem, mne ked robili hormonálny profil, len mi pvoedali že všetko o.k., mala som blbú lekárku, teraz mám iného, ale aj v heliose mi to potvrdili podla sona, aj v martine v nemocnici aj v žiline v nemocnic, tak asi to tak bude 🙂 no ... ja viem že sa to podarí, a verím že veľmi skoro, idem skúsiť zas hormony, a chcem to dopoistiť týmto infolicom 🙂 kamoška to brala len ráno ale ja si dám 2x za den, a uvidím čo to urobí 🙂 takže si ho môžem kludne nasadiť aj dnes? ked mi menzes má prísť v stredu ?
@icer tak si to precitaj cele, nejdem to tu odznova pisat..
@alchemilkazltozelena už mi jedna kočka vysvetlila.. 141 strán je dosť 🙂 ale dik
@icer ja som myslela ze o mne konkretne chces vediet....o mne je na stranke 138...
@icer jasne hocikedy mozes zacat. A na baleni je sice davkovanie 1 sacok denne, ale lekarka ma upozornila na to, ze jeden rano a druhy vecer, lebo ze nejake najnovsie studie preukazali, ze treba dva sacky denne. A snazit sa dodrzat tych 12 hodin rozostup, aby hodnoty vitaminu neklesali
Ja som užívala inofolic pol roka pravidelne a okrem toho, že to išlo do peňazí, iný efekt z toho nebol :(
Ahojte 🙂 Aj ja pridám svoju skúsenosť s Inofolicom. Tehuľka som síce ešte neni, ale... Po cca 2 mesiacoch s Inofolicom mi dr. povedala, že jeden z vaječníkov sa "stal" z polycystického normálny 🙂 A že je to Inofolicom. Určite je, pretože doteraz som nič neužívala a PCO mám 2 roky. Tak a teraz dúúúfam, že Inofolic prvý mesiac pomohol na jeden vaječník a že teraz ďalší mesiac pomôže na ďalší vaječník 🙂 A ešte jedno prekvapko a to také, že hormonálny profil som mala úplne v poriadku, fíííha 🙂
@misenaf jj mam nietore priznaky,ale tak aj moja mama to ma a nevim o tom,zeby mala PCO...tak briem ten inofolic a cakam co bud...ci sa mi to zlepsi ,alebo nie...a tebe doktor povedal,ze mas PCO?
Ahojte! ja mavam pravidelnu ms, cyklus 28-30dni, kedy ako. snazime sa o babo 5mesiacov, zatial neuspesne:( rozmyslam ci skusit inofolic. citala som aj dobre recenzie, ale aj take sa pisalo, ze moze spravit sarapatu v cykle./ktoru ja mam zatial ok/ co by ste poradili, mam skusit? alebo sa s tym nezaoberat a pockat si kym sa to podari. viem, ze casu dost🙂
@nefertitka No inac vcera vecer a dnes rano taky slabunky ruzovkasty vytok, zeby uz mrcha mala dojst?! 😕
Som dnes len 25DC a ona mi chodieva tak okolo 28-30DC dakedy aj viac. Zeby to bolo tym Inofolicom? kedze ho beriem len 1x teraz? hmmm...to by som mala tu druhu fazu cyklu fakt potom kratku! 😒
Ty sa ako dnes citis?
@ceresnicka1990 Mne to povedal dr. ale len na základe ultrazvuku vaječníkov a bral mi aj krv na hormonalny profil ale tie výsledky zatial neprišli. Takže tie to bud potvrdia alebo vyvrátia. Na tom ultrazvuku som aj ja videla viac cystičiek vo vaječníku tak asi preto mi to diagnostikoval. aj ja beriem inofolic2.den. 🙂 Tebe robil aj h.p?
ahojte chcem sa opytat ako casto sa ma brat inofolic, niekde som citala raz denne a niekto pise dva krat denne.
@mimika1973 hm tak bud je to inofolicom, lebo som citala par prispevkov, ako baby, kt. pred MS nespinili po inofolicu zrazu zacali a bude MS, alebo to moze znamenat aj tehu...niekto par dni pred ocakavnou MS spini, niekto nic a niekto zakrvaca (ako ja)...
ja sa citim vcelku fajn, prsia bolia, brucho pobolieva este, teda niekde v okolo vajecnikov, ale po vcerajsom snazeni sa ma to dole nejak pali:( dufam, ze som si nic nezhorsila 🙄
@sonka_miro ja beriem raz denne, mne vyslovene lekar povedal, ze by sa to viackrat denne nemalo...ale vidim, ze co lekar, to iny nazor
@mimika1973 ja som tak spinila 8 dni pred MS a po skonceni MS zase som spinila...prestala som ho brat a na odporucanie lekara beriem teraz Nosifol, zatail som spinenie nemala, ale este cakam na ovulaciu, tak uvidime ze ci bude opat spinenie pred MS...ale brala som Inofolic dva sacky denne, Nosifol beriem len jeden
@misenaf mne to tiez potvrdila na zaklade ultrazvuku a robia mi aj hormonalny na 3,13,21 den...zaial mam ln 3den za sbou...byvala gynkologicka mi nic tak nezistila,pricom mi ultrazvuk robila jak na bziacom pase...tak som zmenila gynkologicku a hned na prvom ultrazvuku mi povedala, ze aj pravy aj lavy ovarial su polycysticke...al ze uvidime este podla hormonalneho profilu...taaaak som velmi zvdava...ja zacinam brat inofolic u druhe balenie, tak uvidime...
@ceresnicka1990 vy sa kolko snažíte? my cca rok a bola som aj v care 1x tento pondelok. Brala si už aj clostyl, pregnyl, duphaston?
@misenaf snazime sa 10mesiacov...brala som duphaston 5 mesiacov,ale tak ten nic nepomohol...nechcem do seba dzgat lieky...skor som za prirodne veci ...a v care co tipovedali?
@ceresnicka1990 aj ja som brala duphaston, ale na to lebo som špinila medzi ms nie na otehotnenie. No v care mi prave zistil to podozrenie na pco a bral krv na h.p.

@alchemilkazltozelena ahoj a aký si mala problém, že si začala brať infolic, dúfam, že sa nepýtam blbo, nečítam to celé 🙂 mne nedorastá sliznica, lebo nemám ovu. a ten infolic môžem nasadiť aj pred mrchov? a kolko denne ich beriete baby?