Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
@bakajka to je ozaj super .-)))heheh ved aj ja tým potvorkam hovorim apodme plavat do ciela pekne do vajička.....to ti verim musi to byt užasneee proste vytužene babatko krása prajme vam to uprimne aby všetko dobre dopadlo 🙂
aj ja sa podkladam vankušmi a neveim čim ale asi malo....večer potom ležim už do rána vlatsne takže tak....
@bakajka nezbavila.. toho sa neda zbavit.. ( hoci verim, ze sa to zlepsi po porode) ja som z tych u ktorych mal PCO len hormonalny priebeh, nemala som cysty na vajecnikoch.
brala som asi 5 mesiacov metformin 2x 850 mg, bez neho som temer nemala menzes, respektive vacsinou len po vyvolavacke.. okamzite mi nahodil cyklus..
skusala som aj na nejake 2 mesiace inofolic, ale strasne som sa pri nom rozozrala, tak som ho vylucila.. a ten januarovy cyklus mi dal doktor clostilbegyt 1 tabletku 5-9 den a chodila som na folikulometriu.
@bakajka ja som brala inofolic spolu s metfrominom.. cize u mna je tazko hodnotit ucinok inofolicu.. ale vo vseobecnosti si myslim, ze metformin je daleko ucinnejsi.. nechcem znizovat vyznam inofolicu,. ale u komplikovanejsich pripadov ako som bola aj ja, myslim, ze sam o sebe je bez sance na zabratie.. ja som od augusta brala ten metformin.. a potom od konca septembra som k tomu prihodila inofolic na dva mesiace.. inofolic aj metformin maju v podstate podobny ucinok..
@mambba ten metformin je na predpis? Mne lekar daval clostilbegyt ale nezaberal, poslednu mens.som mala 28.11.2012 a dostala som az teraz 27.3.2013 aj to po liekoch co som brala 5dni 3tab.denne uz neviem ako sa volali ale ked som zacala brat tie lieky na vyvolanie menst.zacala som si davat inofolic a teraz som mala na 8DC som mala folicul 13mm tak neviem comu za to vdacim. mozem sa spytat kam chodis lekarovi?
@bakajka ,metformin je na predpis.. ked si to das do vyhladavaca tu na fore, najdes hromadu kociek, ktorym to zazracne pomohlo.. je to v podstate liek na cukrovku.. ale dava sa aj na polycysticke vajecniky.. ten liek primarne sposobuje vacsiu citlivost tkaniv na inzulin a tym aj na ostatne hormony.. v podstate podobny princip ako sa snazi mat aj inofolic.. predpisat ho moze pokrokovejsi endokrinolog alebo gynekolog.. stale je ale hromada lekarov, ktori sa neviem ci nevzdelavaju alebo nezaujimaju, ktori o studiach pouzitia metforminu na zeny s PCO ani len netusia..
ale ja budem stale vyhlasovat, ze moje tehotenstvo je vdaka metforminu a mna dala dokopy v prvom rade endokrinologicka..
s metforminom potom telo reaguje pekne aj na ine hormony.. napriklad na clostil..
a moji lekari ti asi velmi nepomozu, lebo som na druhom konci republiky..
@mambba tebe predpisal metformin endokrinologicka? Ja chodievam na ko trolu raz za rok ale v tomto smere som ok.. Noneviem uvidim ci inofolic pomoze dam mu par mesiacov a ked nie tak skusim poprosit lekara o metforin hadam ma nevyhodi 😀 oni moc nemusia ked im pacient hovori co by chcel
@bakajka endokrinologia nie je len stitna zlaza.. endokrinologia je o hormonoch a neexistuje, ze mas hormony OK, ked mas menzes raz za 4 mesiace..ja napriklad mam stitnu zlazu tiez uplne ok, ale som endokrinologicky pacient, lebo ine organy v tele nevylucuju hormony ako maju.. vajecniky atd.. a naozaj, netreba sa nechat odbit.. nemozu byt hormony v poriadku ked si bez menzesu..
pokial lekar nema s metforminom skusenosti, tak ti ho zrejme nepredpise, uz len preto, ze je to primarne liek na cukrovku.. ale lieci sa tym aj inzulinova rezistencia, ktora znamena, ze organy v tele nereaguju na inzulin a ine hormona tak ako by mali.. niekedy posielaju lekari na glukozovy test, taky ako v tehotenstve, aby sa zistila ta inzulinova rezistencia, ale niekedy sa ani tymto testom neodhali, lebo pri PCO nemusia dobre na hormony reagovat len niektore organy, napriklad tie vajecniky..
keby sa ti chcelo cestovat do kosic, tak ti viem poradit lekarku, ktora ti ho urcite predpise a je naozaj pokrokova co sa tyka alternativnej liecby PCO a ma vysledky..
a ano.. bolo mi zle.. nebudem hovorit ze nie.. ale to bolo len par dni.. prvy tyzden som brala len jednu tabletku 850mg.. obcas ma naplo, obcas sa mi krutila hlava.. potom som nasadila aj druhu tabletku a za dva tri dni som uz ani nevedela, ze nieco beriem..
ja napriklad som brala metformin az do 12 tyzdna tehotenstva.. u nas to nie je schvalene a vsade je pisane, ze vysadit po otehotneni.. aj lekarka mi to musela napisat do lekarskej spravy.. lebo ze k tomu nie su studie u nas schvalene a podobne.. ale potom mi povedala, ze byt mnou, tak by ho brala dalej, ze vsade v zahranici sa nechava metformin minimálne do 12 tyzdna,nakolko zeny s PCO maju vyssiu tendenciu k potratom v prvom trimestri, tak ze ho vsade nechavaju ako prevenciu proti potratom, ale ze mi ho nemoze oficialne napisat.a to iste mi potvrdil aj moj gynekolog..
@bakajka este k tym lekarom, ze oni moc nemusia, ked im pacient hovori, co by chcel.. tak neviem neviem,.. toto je skor o volbe lekara, ja som ten typ, ktory pride k lekarovi uz s nastudovanou problematikou, dovolim si povedat , ze o PCO viem mozno viac ako moj lekar 🙂 a nikdy som sa nestrtla s tym, ze by to pre nejakeho lekara robilo problem.. ja urcite nie som ten typ. co bude odhodlane cakat, ci pana doktora nieco napadne a ponukne mi nejaku liecbu..
ja mam prave skusenosti, ze lekari, aspon ti moji, vzdy boli v pohode s tym, ze mozu so mnou otvorene diskutovat o alternativach liecby , ze to mam nastudovane a ze sama viem tiez co potrebujem..
bohuzial pri dnesnom style zdravotnictva ja hovorim , ze samostudium pacienta je zakladom jeho vyliecenia, skutocne aktivnych lekarov je malo..
@mambba poviem ti tak že ja oficálne nemám stanovenú diagózu čo mi je alebo prečo menám menst. ale je fakt že ja som nikdy nemala 28 DC ale nebola som na tom až tak že by som musela chodiť k lekárovi aby mi dal lieky na vyvolanie alebo pichol injekciu! Vždy prišli sami síce neskoro ale prišli čo som mala antikoncepciu a v 2011 v septembri som ju vysadila mi chodil cyklus asi 6 mesiacov tak že 31-37DC (to boli asi ešte dozvuky antikoncepcie) a potom ako keby uťalo a prestali chodiť sami od seba 😒 , chodila som na ultrazvuky lekár mi povedal, že podla ultrazvuku by som mohla do 2 týždňov dostať a prešiel ďalší mesiac a stále nič potom mi musel dať lieky alebo injekciu. bral mi aj krv na hormony a na neviem asi 9 DC som nemala hormony v takej výške ako by mali byť... :( čo sa štítnej týka tak mňa sa lekárka nikdy neopýtala či mám dobrý cyklus alebo niečo take, vždy mi vzala krv a urobila sonografiu štítnej a povedala aby som prišla o rok alebo keď budem tehotná ak to bude skôr ako ten rok.. ten môj cyklus riešim len s gynekologom ale aj tam som vždy len 5 min. lebo má veľa pacientiek.. predpíše mi nejaké lieky,príde mi menštruácia a potom zase nič až keď sa u neho zase neobjavím že zase nemám už 3 mesiac menšt. Tento inofolic mi doporučil on ale nikdy mi nepovedal či mám PCO alebo čo! Len to je to naše zdravotníctvo a prístup lekárov, musia sa naháňať aby mali odkontrolovaný počet pacientok kvôli poisťovni a potom to celé stojí za ... škoda reči!
@11miuska11 blahozelam k tehu 🙂 a ty si mala to PCO ze si zacala brat inofolic?alebo si nemala ovulaciu?
@ennynka takto, ja som mala od vysadenia HAK problemy s cyklom 45DC, 41 DC, 60 DC. a na sone to vyzeralo uplne ako PCO, ale z krvi som to potvrdene nemala, lebo som mala ist na HP dalsi cyklus 🙂 . Lekar mi chcel dat clostyl s duphaston, ale ja som odmietla, ze chcem nieco menej "hormonove" pre zaciatok a tak mi odporucil 2 krat denne inofolic. Ovu som mala, ale v tom 60 DC som ju mala az 45 DC(bez inofolicu), co je neskoro. A v tomto cykle som mala ovu uz 37 DC, takze o 8 dni skor, a verim, ze vdaka inofolicu, pretoze nic ine som nebrala 🙂 strasne vam tu drzim palce, nech sa to vsetkym podari 🙂
@11miuska11 Blahozelaaam vidim ze sa tu celkom dobre dari inofolicu.... 😀 Babulky ktore ho papate uz dlhsie a nic, nevzdavajte to snim on zabere pripadne si dajtre predpisat este clostilbegyt 😵
@kraskanz1 aj ty si otehu vdaka inofolicu?
@11miuska11 Jasne ze hej ja osm tiez patrila do tejto diskusie teda aj patrim kedze som inofolicka...len teraz som castejsie v oktobrovkach 2013. 😵 Po 5tich rokoch snazenia a jednom neuspesnom ivf som papala 4 cykli inofolic a bolo to... 😉
@kraskanz1 ja som sa tiez uplne vlozila do inofolicu!!! uplne som sa mu oddala a verila 🙂 a snad je to teda tam 🙂

@mambba ako si sa zbavila tych polycystickych vajecnikov? Co vsetko si brala?